30.06.11, 12:11
, co oznacza prócz konkurencji, rywalizacji, kogos kto jest dla nas konkurencja? Jakies ciekawe połączenia z innymi kartami ?
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: 30.06.11, 14:37
      5 kijów ma raczej energię ekspansji czyli rywalizacja i konkurowanie. 7 buław, dążenie do swojego ideału poprzez działanie, to zupełnie inny rodzaj energii. To jest dokładnie powyjaśniane w numerologii, która jest jednym z kluczy odszyfrowywania tarota.
      • felutka Re: 30.06.11, 15:15
        Piątka kijów to połączenie ognia(kije) z powietrzem(piątka). Celem piątki jest pęd do zmian i osiągnięcie wolności przez "poznanie", ogień uwielbia rywalizację, ale biorąc pod uwagę powietrze to raczej rywalizacja mentalna, intelektualna... Bezstresowa, bo powietrze podsyca ogień, doskonale współpracują smile
        Siódemka kijów to połączenie ognia(kije) i wody (siódemka). Cel siódemki to niesienie pomocy poprzez podpowiadanie drogi(woda), łącząc ogień z wodą (trudne połączenie, woda gasi ogień sad ) wychodzi na jakieś przepychanki na poziomie emocjonalnym wyhamowujące działanie na zewnątrz. Tak sobie wydumałam, może błędnie wink
        pozdr
    • zainteresowany1977 Re: 7 buław 30.06.11, 14:38
      W tv widziałem raz celtycki, król pucharów jako pierwsza a 5 kijów jako druga i pan powiedział, że kobieta jest w separacji z mężem.
      • mrgodot Re: 7 buław 02.07.11, 22:23
        zainteresowany1977 napisał:

> W tv widziałem raz celtycki, król pucharów jako pierwsza a 5 kijów jako druga i
        > pan powiedział, że kobieta jest w separacji z mężem.

Dziwne. Musiało być tam coś jeszcze chyba bo to najwyżej wskazuje na jakieś nieporozumienia, kłótnie, nawet rękoczyny ale na separację to mi nie wygląda.

Dla mnie 7 Buław ma wymiar stricte indywidualny - to jest taki wyłamanie się, stanięcie do walki, dobijanie się do kogoś, ubieganie o swoje ale w wymiarze jednostkowym. Ona następuje po sukcesie z 6 Buław, który jest świętowany wspólnie z innymi i gdzie każdy ma swój udział. 7 to wymiar rozwoju, tworzenia własnej przestrzeni więc prędzej czy później 7 pod wpływem emocjonalnego, wewnętrznego impulsu wyrwie się do przodu, ze stada i zacznie działać indywidualnie.
        5 Buław to jest zawalczenie o cudzą przestrzeń kiedy się robi za ciasno w 4 Buław. W pozytywie oczywiście chodzi o walkę uczciwą, o konkurencję, w której ma zwyciężyć lepszy, silniejszy. Jeśli kończy się sukcesem to jesteśmy w 6 Buław i wszyscy z nami świętują i witają jak zwycięzcę. Ale czasem w tej 6 pojawią się zazdrośni i zawistni i znowu trzeba wziąć Buławę do ręki. Z tym, że w 7 to nie jest walka o cudze terytorium ale bronienie swojego, sprawdzanie i testowanie naszej pozycji w danej chwili, naszych możliwości, trwałości osiągniętego sukcesu. 7 Buław to pragnienie rozwoju i wyjścia ze stagnacji, którą zawsze prędzej czy później wprowadzi każda szóstka. 7 Buław jest czujna i wie, że nic nie trwa wiecznie, że świętowanie świętowaniem a wróg czai się wszędzie.
        5 Buław i 7 Buław to Saturn w Lwie i Mars w Lwie. Łączy je znak ognistego Lwa, ale jednak energia Marsa a Saturna to jak gaz i hamulec odpowiednio. Saturn w Lwie nie czuje się dobrze a Mars wręcz przeciwnie. Dlatego energia 7 Buław wydaje mi się o wiele silniejsza od 5. No i tu już nikt nie narzuca reguł. Tu jest indywidualistyczny Mars i równie indywidualistyczny Lew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka