nielaik 14.08.11, 20:13 Korzystam z dwóch talii 78 drzwi i Russian Tarot Jak myślicie co wasze talie mówią o charakterze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coill Re: Talie a charakter 15.08.11, 13:30 ale w sensie ze o moim charakterze czy ogolnie? Odpowiedz Link
nielaik Re: Talie a charakter 15.08.11, 16:03 O twoim. Zainteresowany1977 kiedyś pisał na ten temat, co każda z talli mówi o właścicielu. Myślę, że ciekawe. Ty masz Lewellyn i Thota. Pierwsza talia ma słoneczne, dość wyraziste barwy. Klimaty leśno-druidzkie, nawiązuje do natury. Głupiec jest ciekawy pewny skok na drugą stronę. Odpowiedz Link
algaria Re: Talie a charakter 15.08.11, 16:22 No to ja odpadam - mam 2 talie erotyczne i trzy z pięknymi żywymi kolorami pictorial i tarot snów są na bazie talii tradycyjnej Rohrig jest bardzo nowoczesna ale jakoś najmniej z niej korzystam. Czyli jestem rozedrgana erotycznie na sposób klasyczny Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 15.08.11, 18:18 Skumałem intencję nielaik , to fakt, wszystko to czym się otaczamy i po co sięgamy coś o nas mówi Z tarotów mam tylko R.W., nie rozpędzałem się z zakupem kolejnych talii bo skoro są tacy, którym wystarcza jedna to na początek nie widziałem sensu kupna wielu Kiedyś może skuszę się na 78 doors. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: Talie a charakter 15.08.11, 18:22 Thot, czyli ochota na poznanie tajemnic trudnej ale i bardzo efektywnej talii, dla ambitnych osób które mają wiedzę , chociaż jej kupno może być błędem zbyt pewnych swoich możliwości i np trafi do szuflady. Odpowiedz Link
baba_potwor Re: Talie a charakter 15.08.11, 20:43 A co powiesz o właścicielu tej talii? A w ogóle, to witam wszystkich, bo to mój pierwszy post tutaj. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: Talie a charakter 15.08.11, 21:08 Cześć Wyjątkowy esteta, miłośnik harmonii, miłośnik sztuki, może artysta amator?, pedant\ka?, osoba z pucharowego dworu?, lubi baśnie i romanse? Odpowiedz Link
baba_potwor Re: Talie a charakter 16.08.11, 00:17 Z estetyzmem to u mnie marnie, z miłośnictwem sztuki już lepiej . Za to zdarza mi się myśleć o niebieskich migdałach (pełnią funkcję baśni i romansów). Od tej talii zaczęło się moje zainteresowanie tarotem. Mam jeszcze Art Nouveau, ale jej nie używam - kupiłam ją, bo przepadam za secesją. Odpowiedz Link
coill Re: Talie a charakter 15.08.11, 18:36 nielaik napisała: > O twoim. Zainteresowany1977 kiedyś pisał na ten temat, co każda z talli mówi o > właścicielu. Myślę, że ciekawe. Ty masz Lewellyn i Thota. Pierwsza talia ma sło > neczne, dość wyraziste barwy. Klimaty leśno-druidzkie, nawiązuje do natury. Głu > piec jest ciekawy pewny skok na drugą stronę. aa rozumiem.mam kilk talii ale tamtych nie uzywam zbyt, te dwie w sumie najczesciej i czasem Luisa Royo - Labitynth. nie myslalam nigdy o tym, ze talia mowi o mnie nie analizowalam tego hehe..ale w Llevelyn pamietam zakochalam sie i musialam miec To mitologiczna w sumie talia, ale taka romantyczna, natchniona jakas dla mnie WYmieniam uzycie tych tali w zaleznosci od potrzeby...uczuciowej...intuicji? nie wiem co tym kieruje hehe, ale poprostu czasem dobrze rozmawia mi sie z jedna a czasem z druga... teraz np na wierzchu jest Llewelyn Odpowiedz Link
mrgodot Re: Talie a charakter 15.08.11, 19:00 Ja mam m.in. Gilded Tarot, Pictorial Key, Devine Legacy i Totha. Pierwsze trzy i (parę innych, już zniszczonych) kupiłam przede wszystkim ze względu na bogatą kolorystykę. Uwielbiam jasne, żywe, nasycone kolory. Tak sie ubieram, tak mam urządzone mieszkanie, takimi rzeczami się otaczam. Ma być dużo czerwonego, żółtego, pomarańczowego i zielonego (oczywiście we wszelkich odcieniach). Jak najmniej niebieskiego. To działa na mnie pozytywnie, energetyzująco. Nawet z najpiękniejszą talią ale ciemną kolorystycznie nie potrafiłabym pracować. A Totha kupiłam z ciekawości żeby sprawdzić na ile jest magiczny. I jest, a przy tym bardzo kolorowy, ale kolorowy inaczej. Toth jest jak papuga. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: Talie a charakter 15.08.11, 20:35 Toth jest odpustowy , ale to chyba dlatego że chciał stworzyć kompletną talię, z ambicjami na dzieło życia. Są talie które operują głównie kolorami, one też działają ale nie każdemu leżą. Dobór powinien spełniać oczekiwania, normalne, więc dla analityków Toth, dla miłośników romansów np tarot of Jane Austen, R.W. dla miłośników klasyki. Czy znacie talię bardzo uwspółcześnioną?, niby w 78 doors jest nawet komputer, jest rockman na rydwanie, nie spotkałem innej równie współczesnej. Marsyl i R.W. są takie niedzisiejsze, może gdyby zamiast króla ktoś obsadził dojrzałego mężczyznę w garniturze, a zamiast królowej monet jakąś dobrze ubraną kobietę itd.? Odpowiedz Link
mrgodot Re: Talie a charakter 15.08.11, 20:46 zainteresowany1977 napisał: > Zamiast cesarza prezydenta? A kobietę prezydent to jak miałby pokazać antyfeministo? A polityka w Diable, tylko jaka twarz tu wybrać. A wybór jest szeroki. Fakt, Toth jest kolorystycznie odpustowy tego słowa mi brakowało. Odpowiedz Link
coill Re: Talie a charakter 15.08.11, 20:52 hehe no tak "uniwersalne" obrazki czy symbole musimy przyrównywac do zycia codziennego itp Sami musimy wyszukac sobie tam komputer,sms czy auto.. 78 dors komputer -kt.karta? Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 15.08.11, 21:00 Pani prezydent satysfakcjonuje? , z pozdrowieniami dla równouprawnionych feministek Diabeł się nie przedawnił ale w roli diabła może by np zrobić stoisko ze słodyczami i masa klientów o różnym przekroju społecznym, wiekowym i o różnej wadze ciała? Odpowiedz Link
mrgodot Re: 15.08.11, 21:43 zainteresowany1977 napisał: > Pani prezydent satysfakcjonuje? Ale co? 6 Mieczy do Pani prezydent? Czy Cesarz na panią prezydent - Cesarz o twarzy kobiety? Ale takiej co się nie goli. Na Diabła to ja proponuję Osamę - już nie zyje, to się nie obrazi. Najwyżej rzucą fatwę na Tarota. Odpowiedz Link
algaria Re: 15.08.11, 22:04 a gwiazda to doda? chyba jest za cienka wieża to nic innego WTC a eremita to ten indyjski kolarz co mu rower w wawie buchneli Odpowiedz Link
mrgodot Re: 15.08.11, 22:17 algaria napisała: > a gwiazda to doda? chyba jest za cienka wieża to nic innego WTC a eremita to te > n indyjski kolarz co mu rower w wawie buchneli Nie, no nie profanuj Gwiazdy. Ten co mu rower buchnęli to Głupiec. Odpowiedz Link
mrgodot Re: 15.08.11, 22:34 algaria napisała: > No to gwiazda to może Merlin Monroe Nie, MM może ujść jako Moc. Gwiazda jest bardziej subtelna, delikatna, eteryczna. Odpowiedz Link
algaria Re: 15.08.11, 22:37 Moc mi sie kojarzy z kimś kto spadł na dno a potem własną praca wzniósł się na szczyt cos ala Bitney spears ale coś jeszcze bardziej mam problemy z umiarem - nie wiem kogo podłożyć Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 16.08.11, 10:17 Coil spytała na której z kart talii 78 doors jest komputer, jest na 6 mieczy. ,,> Ale co? 6 Mieczy do Pani prezydent? Czy Cesarz na panią prezydent - Cesarz o tw > arzy kobiety? Ale takiej co się nie goli." - nie panimaju Odpowiedz Link
algaria Re: Talie a charakter 15.08.11, 21:56 masz współczesną taroteca.multiply.com/photos/album/21/Carl_W._Rohrig Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: Talie a charakter 16.08.11, 10:38 Trudna, bo ma symbole z astrologii i dla kogoś nieogarniętego w tych sprawach nie w pełni użyteczna. To talia Crowleyopodobna, na bazie Thot. Odpowiedz Link
mrgodot Re: Talie a charakter 15.08.11, 22:51 Dokladnie o Audrey sobie pomyślałam - ona była subtelna i delikatna. A Cesarzowa z Grace Kelly np. Odpowiedz Link
algaria Re: Talie a charakter 15.08.11, 23:28 Grace była nieszczęśliwa Cesorzaowa to nie kto inny jak Margeritka Teaher albo Walcowa czy inna Kwaśniewska - to musi być silna kobieta z jajami a może Evita Peron choć ona marnie skończyła a Taylorka jesli juz o "gwiazdach" mówimy Odpowiedz Link
hoaxx Re: Talie a charakter 13.12.11, 09:15 Ja mam Rider-Waite i Thoth. Ale nie wiem co mówią o moim charakterze. RW dostałem od pewnego demonicznego Irlandczyka (stara dusza w młodym ciele), Crowleya kupiłem na Amazonie. Odpowiedz Link