Dodaj do ulubionych

jak opanowac dlonie

02.01.12, 03:48
Witam
Mam problem z koncentracja. Gdy staram sie nad czyms skupic, moje rece szukaja rozrywek np obgryzanie panzokci. Nie kontroluje tego, choc sie staram. probowalam np zajmowac dlonie mala pileczka odstresowujaca, ale bez sukcesu.

Poprosilam karty o rade, lecz prosilabym was o pomoc w interpretacji,za ktore bede bardzo wdzieczna.

5 bulaw + ksiezyc+ 3 bulaw

jak popracowac nad tym ksiezycem?
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: 02.01.12, 11:20
      Podjęcie nowej aktywności fizycznej, sport, coś związanego z rywalizacją co Ci da wycisk? (to patrząc na 5 kijów), w 3 kijów widzę sugestię żebyś podjęła się nowych zajęć, żebyś znalazła miejsce dla spożytkowania energii, konieczność wprowadzenia takich zmian dla uzyskania efektów. W talii Rider Waite mężczyzna na 3 kijów ma na sobie czerwony płaszcz tzn. nadwyżkę energii w sobie. Księżyc to jakby informacja, że problem ma podłoże w psychice, brak ujścia dla wspomnianej energii, zbyt duża koncentracja wokół problemów, nadmierny wpływ nieświadomości na postępowanie, myśli i ciało, zbyt duża emocjonalność i tym samym problemy z nadaktywnością. W kartach małych arkanów optymalne wskazówki co zrobić z tym co jest przyczyną zobrazowaną przez księżyc. Może być, że księżyc wskazuje na źródło organicznego pochodzenia tej nad aktywności, coś z układem nerwowym? (karty z koloru kijów). Jak zasypiasz?, budzisz się w nocy? Masz duże stresy w pracy?, w kontaktach z ludźmi?
      W sumie na zdrowy rozsądek (bez kart) można dojść do tych samych wniosków.
      • zainteresowany1977 Re: 02.01.12, 11:38
        Jeszcze mi przyszło do głowy, że to może być od substancji psychoaktywnych, np. od kawy, która jak wiadomo w nadmiarze oprócz pobudzenia powoduje wypłukiwanie magnezu z organizmu a to daje objawy pobudzenia\drgawki mięśni, zaburzenia elektrolityczne (księżyc powoduje odpływy mórz itd.). Księżyc może się też kojarzyć z problemem bezsenności a to czyni nas przemęczonymi, układ nerwowy może być nie do końca zregenerowany.
    • krolowa.mieczy Re: jak opanowac dlonie 02.01.12, 16:32
      Sytuacje stresowe doprowadzają do tego, że nieświadomie ponosisz palce do ust.
      3 kijów wg mnie radzi, abyś zwracała uwagę na to kiedy jesteś nerwowa i powstrzymywała się. Da sie nad tym panować jeśli wyrwiesz się z "letargu" w danym momencie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka