Dodaj do ulubionych

5 mieczy w interesach

17.01.12, 22:11
wychodzila wam kiedys?
nie pytam o relacje meidzyludzkie w pracy itp, ale tak ogolem. jak sie pyta np jak wypali interes, albo jak sie bedzie wiezc,czy uda sie? itp
co ta karta mowi?
mi sie nie kojarzy dobrze, kojarzy mi sie z oszustwem. ale z 2 str..moze mowic o tym ze ktos nam pomoze i np bedziemy przz to czuc sie zalezni? przykadowo - szef daje awans,ale cena awansu ciężka?
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: 17.01.12, 22:23
      Spojrzałem na tę siódemkę w talii 78 drzwi.
      Nie dostrzeganie możliwości?, brak zapału mimo tego, że np. pojawiła się możliwość by przeskoczyć jakieś dotychczasowe problemy\przeszkody natury prawnej (coś związane z informacją)?, korzystna zmiana warunków umowy ale konieczność ponowienia próby celem zmiany swojej sytuacji?, zalecenie by nie ustawać w trudach?
      • coill Re: 18.01.12, 00:28
        hej nie siódemka a piątka big_grin

• zainteresowany1977 Re: 18.01.12, 11:18
          Widać wolę siódemkę od piątki hihihi...
          • zainteresowany1977 Re: 18.01.12, 11:20
            Na szczęście pisałem co myślę o obrazku z 5 i tylko napisałem o 7 smile
    • coill Re: 5 mieczy w interesach 18.01.12, 01:01
      a moze byc oszustwo? np; zakadaja znajomi firme i jeden ucieka z kasą? albo chce oszukac,wykosrzystac?
    • anuszzka Re: 5 mieczy w interesach 18.01.12, 01:25
      mi sie kojarzy: po trupach do celu, podstępem
      np. chce to osiągnąć i gram nieuczciwie
    • lilith-2 Re: 5 mieczy w interesach 18.01.12, 11:54
      5 mieczy zawsze wykorzysta czyjąś słabość do osiągnięcia swojego celu. Nie ważne czy w interesach, czy w uczuciach, mottem tej karty jest powiedzenie: cel uświęca środki.
      • coill Re: 5 mieczy w interesach 18.01.12, 12:26
        dzieki laseczki i rodzynku hehe...w sumie te dygresje duzo mi rozjasnily.
        mam wiec kolejne pytanie haha:0

co jesli polączymy dwie brzydkie piatki - 5monet+5mieczy,na takie samo pytanie.
        kradziez gospodarcza,cos zlego? czy upartą cwana droga do celu,wykorzystanie np ubogosci rynku w jakims rejonie albo w jakims temacie? albo ruina(dla osoby chcacej interes) lub kradziez przez wspolnika?
        • lilith-2 Re: 5 mieczy w interesach 18.01.12, 12:44
          Połączenie tych dwóch piątek zawsze wiąże się z jakąś formą prześladowania, pokazała mi się jako stalking, próba zaszczucia. W interesach musi być podobnie, jest konkurencja która śledzi każdy ruch rywala, w jakiś sposób kontroluje, szuka haka, często wchodzi z butami w życie osobiste tego człowieka. Zawsze tak samo się sprawdza.
          Kradzież to 5pucharów, zabawne że pokazuje tak samo w obie strony, raz jako zysk, raz jako strata. Ale to drobna kradzież, więc do interesów nie wiem jak się dokładnie ma.
          Sąd ostateczny - wyprowadzenie pieniędzy z firmy
          Kapłanka w połączeniach - nieuczciwy wspólnik,
          tego jest dużo...
          • algaria Re: 5 mieczy w interesach 18.01.12, 13:36
            Mi się skojarzyło że to będzie zwycięstwo bez emocji takie na zimno wyrachowane. Lub z poczuciem głębokiej porażki (ja wiem że to nie możliwe by zwyciężyć i czuć porażkę ale to jest tak jak zwycięstwo kosztem i to dużym innych przyjaciół partnera itd To np sukces w pracy a utrata rodziny. Stanięcie do przetargu z przyjacielem wiedząc że dla niego wygrana to ostatnia deska ratunku - i oczywiście wygrana nad nim.)
            Albo np lokal fajny klienci są towar schodzi a jednak w kasie pustka
            • coill Re: 5 mieczy w interesach 18.01.12, 17:06
              dzieki wamsmile
              w sumie to hm...to przy takich kartach chyba dany interes w rejonie sie nie pokula?
              w sumie nei tyle 5 mieczy mi tu wadzi, co to 5 monet... uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka