Dodaj do ulubionych

Kolejna oferta pracy

20.02.12, 21:50
Czy mam szansę dostać tą pracę?
Z przełożenia:
4 puchary As Monet As Buław
Sytuacja: 7 buław Kapłan Wieżą
Rada: Kapłanka 3 mieczy
Wynik: 4 puchary (Sąd Ostateczny, Rycerz Buław, Rycerz Pucharów)
Nie dostanę tej pracy, powalczę, ale de facto nie rozumiem rady. Kaplanka i 3 mieczy? Nie mówić za dużo, ale użyć jakiś podstępnych krzywdzących metod? I tych 2 rycerzy w wyniku.
Obserwuj wątek
    • freya_v Re: Kolejna oferta pracy 20.02.12, 22:34
      idzie sie pogubic w tych kartachtongue_out gdyby nie te 4 puchary to wszystko by bylo fajnie no ale jest niestety na wyniku.. hm..nie wiem czy Ty z czasem sama nie przestaniesz walczyc o ta prace.. ale ten sad to takie odzycie to moze cos innego Ci sie trafi od ktoregos z tych rycerzysmile
    • zainteresowany1977 Re: 21.02.12, 09:56
      Ja bym coś napisał ale nie napiszę bo znowu wyjdę na złośliwą małpę smile
      • czu-jka Re: 21.02.12, 10:18
        To lepiej wstrzymaj się, dziś i tak jakoś mi smutnosmile. Chyba, ze coś konstruktywnego chciałeś dodać.
        • zainteresowany1977 Re: 21.02.12, 11:07
          Jest pozycja ,,sytuacja" a Tobie chodzi o ogląd sytuacji z tym, że chcesz go uzyskać dwojako, raz poprzez odczyt kart z pozycji ,,sytuacja" a drugi raz poprzez poskładanie historii z kart rozkładu, logicznie rzecz biorąc nie ma możliwości by karty na pozycji ,,sytuacja" były adekwatne do kart całego rozkładu, który jest wzbogacony przez energie pozostałych kart, tym samym pojawia się rozbieżność i dwuznaczność i odbiorca jest oszołomiony niespójnością. Chyba tym razem udało mi się wysłowić i tym samym wyrazić dlaczego się czepiłem wczoraj Twojego innego rozkładu smile, w tamtym były dwa zestawy kart a chodziło o pozbieranie informacji i nie wiadomo było co jest ważne i na co ostatecznie zwracać uwagę, podczas wróżenia nieścisłości na tym poziomie są bardzo niepożądane.
          • zainteresowany1977 Re: 21.02.12, 11:12
            Wróżenie jest procesem konfrontowania świadomości z nieświadomymi treściami, jeśli mamy bałagan, niejasności, niepokój (+ nasze braki w wykształceniu) w świadomości to nie możemy poprawnie dochodzić do końcowych wniosków, to jest pewne. Jak się nie ma czegoś to nie można tego dać.
            • czu-jka Re: 21.02.12, 11:17
              Ściagnęłam ten rozkład od Algarii( gdyż niedawno stawiała mi karty na inną ofertę pracy, na którą odpowiedziałam)
              Zet, ależ Ty jesteś czepialski. Jakoś innych tak nie strofujesz, a mnie zawsze zamiast pomóc w interpretacji atakujesz. A ja taki biedny żuczek zestresowany aktualną sytuacją życiowąsmile. Szukam pracy, mieszkania. Jakbym wszystko musiała zacząć od zera.
              • zainteresowany1977 Re: 21.02.12, 12:13
                Wiesz, kto się lubi ten się czubi smile
                Spójrz na to obiektywnie, czy bawi Cię byle jakie wróżenie czy chcesz to robić jak najlepiej, by czas spędzony z kartami nie był czasem straconym? smile Wiemy, że parodiowanie jest parodiowaniem i nie jest tym o co w tym chodzi smile
                • czu-jka Re: 21.02.12, 12:29
                  A mnie przypomniało się takie powiedzenie, że jak kobieta w nocy nie jęczy to w dzień zrzędzismile. Chyba do facetów tez się to tyczysmile. Może coś jest na rzeczy...smileZet, zejdź ze mniesmile.
                  • zainteresowany1977 Re: 21.02.12, 12:37
                    Ojej, ale mi tak dobrze wink)
                    No to baw się dalej w wróżenie, psoto smile
                    • czu-jka Re: 21.02.12, 12:51
                      A ja nie mam siły się z Tobą dziś przekomarzać. Dziś mam zminimalizowane siły życiowe. Wziełam ten rozkład z któregoś wątku na stronie głównej. Bynajmniej nie mając na względzie mieszanie w głowie komukolwiek, a zwłaszcza sobie.
                      A Ty chyba chcesz mi wogóle zbrzydzić jakiekolwiek wypowiadanie się na forum, w sensie umieszczanie swoich wątków.
                      • zainteresowany1977 Re: 21.02.12, 14:05
                        Czemu to odbierasz jako chęć obrzydzenia Ci a nie jako ogląd osoby trzeciej, która zwykła zwracać uwagę na inne szczegóły i z innej perspektywy? smile Uzurpatorko Ty smile, uzurpujesz sobie prawo nieomylności? smile
                        • leda-is-one Re: 21.02.12, 14:20
                          Czy my nie jestesmy swiadkami "czegoś"rodzacego sie miedzy Wami????Może ktos postawi karty na przyszłosc...wink
                          • czu-jka Re: 21.02.12, 14:29
                            Aj tam. Zet chyba chce mnie poddenerwować trochę. Co nie napiszę to mu się nie podoba. No naprawdęsmile.
                            • zainteresowany1977 Re: 21.02.12, 14:35
                              To nie prawda, wcale nie chcę Cię zdenerwować. Jesteś okropna bo ani przez chwilę nie chcesz zwrócić uwagi na to o czym napisałem smile, dążysz wyłącznie do tego żebym nie dowiódł błędu metody smile, za wszelką cenę, ależ to paskuda smile
                              • czu-jka Re: 21.02.12, 14:48
                                Ależ zwróciłam. I nie twierdzę, że metoda nie jest błędna, bo nie rozumiem o co w nim chodzi. Mógłbyś chociaż zinterpretować radę: Kapłankę i 3 mieczy.
                                • zainteresowany1977 Re: 21.02.12, 15:00
                                  Nawet nie spróbuję, nie podejmuję się, cały rozkład mi nie leży, nie widzę uzasadnienia dla dwóch kart na pozycji rada, a co z innymi kartami?, wszystkie tworzą całość więc moim zdaniem nie da się tego dobrze odczytać. Rozkład też mi się nie podoba jako rozkład.
                        • czu-jka Re: 21.02.12, 14:33
                          Bo czuje się atakowana, rozumiem, ze masz inne zdanie i cenię konstruktywną krytykę, ale ile można sie tłumaczyćsmile. Naprawdę jestes złośliwy dla mnie. A ja taka miła dziewczyna jestemsmile.
                          • zainteresowany1977 Re: 21.02.12, 14:39
                            Skoro czujesz się uciskana to już Ci daję spokój smile
                            • czu-jka Re: 21.02.12, 14:48
                              Dziękuję, już mogę swobodnie oddychać;P.
                          • algaria Re: 21.02.12, 21:51
                            wyciągnęłaś za dużo kart
                            a Rada mówi byś się kierowała rozumem nie sercem była konkretna nie zadumana -ooo Widzisz Zet da się odczytać kapłankę z 3 mieczy big_grin
                            • zainteresowany1977 Re: 22.02.12, 00:32
                              Tak naprawdę to pytanie było o szansę a jak wiadomo to szansa zawsze jest więc już pytanie moim zdaniem nie takie. To kolejny powód dla którego nie biorę się za taki rozkład.
                              Przyjmijmy, że nikt nie wyciągnął kart w tej sprawie - czy wobec tego nie jest oczywistym, żeby w temacie praca kierować się bardziej rozumem niż sercem?, oczywiście że tak, i tak jest zawsze gdy chodzi o pieniądze bez których nie da się żyć, serce czyli emocje nie grają wówczas pierwszych skrzypiec tylko instynkt przetrwania, naprawdę nie trzeba było kart, żeby radzić decyzje po przemyśleniu.
                              Mało to ma wspólnego z wróżeniem, to takie poklepywanie i radzenie, eeee.
                              • algaria Re: 22.02.12, 01:14
                                Nie lubię odpowiedzi na pytanie "jak jest szansa" bo nie umiem jej odczytać wolę już pytania z urwanym "Czy" Dostane tę prace?
                                Powinnam się o nią starać?? To powinnam zrobić w sprawie tej oferty

Ale jak wiesz Zet najtrudniej jest ułożyć pytanie - potem dobrać odpowiedni rozkład Lub dobrać odpowiedni rozkład adekwatny do zagadnienia z którym przychodzi klient (kwerend) - dlatego często ja sama układam rozkłady na potrzeby klienta i jego problemu ale to wymaga i czasu i skupienia
                                • algaria Re: 22.02.12, 01:22
                                  brak umiejętności stawiania pytań i dobierania rozkładów nie jest powodem męczenia wróżki czy klientki (albo jednego i drugiego w jednym) wink Taka umiejętność nabywamy z czasem i z doświadczeniem Jednym przychodzi to łatwo innym trudniej ale każdy tu przyszedł by się uczyć i być poprowadzonym, naprowadzonym a nie zdeptanym i zniechęconym i zmęczony czyimś dociekaniem - Ja odpowiem taki rozkład wybrała bo tak chciała Nawet jeśli popełniła błąd to na błędach się uczymy
                                  • zainteresowany1977 Re: 22.02.12, 11:03
                                    Nie miałem zamiaru Jej zdeptać, nie insynuujcie koleżanko smile
                                    Ze mną jest tak, ostatnio prawie nie dotykam kart i moje doświadczenie we wróżeniu pewnie nie rośnie ale tak jakby nabieram świadomości czego nie należy robić jeśli idzie o wróżenie i moim zdaniem dopóki nie zacznie się dobrze czytać kart to nie należy tworzyć autorskich rozkładów bo to daje więcej strat niż korzyści, dodatkowo mota w głowach.
                                    Ktoś kto stworzył sprawdzone rozkłady dobrze poznał te karty i wiedział czego można po nich oczekiwać i jak najlepiej skomponować rozkład. Lepiej pozostać w tych tradycjach, to jest przynajmniej jakaś wiadoma wśród niewiadomych.
                                    Po co się błąkać jak można od razu sięgnąć po stare sprawdzone rozkłady?
                                    • algaria Re: 22.02.12, 12:01
                                      A czym się różni rozkład stworzony przez anahele Lukrusie czy Suligę od mojego?

Nie wiem czy dobrze umiem odczytywać karty za to nie mam problemu z ułożeniem konkretnego pytania w rozkładzie, który tworzę do konkretnych problemów klienta - dla mnie takie rozwiązanie jest dobre a nawet bardzo dobre ponieważ mogę dowolnie wchodzić w szczegóły problemu jak również nie muszę robić 3 rozkładów na problem a wystarczy mi 1 by uzyskać odpowiedź
                                      • zainteresowany1977 Re: 22.02.12, 13:38
                                        To nie jest mój atak, to tylko moje wnioski.
                                        Widać czym się różnią rozkłady, wystarczy je przeczytać, jednak by stworzyć rozkład trzeba znać mowę kart i tu nie wystarczy powierzchowna znajomość.
                                        Czym innym jest czytanie kart a czym innym rozwiązywanie problemu, rozwiązywanie problemu jest zwykłym zdroworozsądkowym dawaniem rad, które może co prawda przypominać czytanie kart i dawać i wróżącemu i np. klientowi poczucie odczytu ale może nie być odczytem a jedynie komponowaniem zgrabnej porady. To są subtelne różnice ale z tego co nie raz widziałem w praktyce ogromne.
                                        Klient obdarowany poradą zapłaci i klient obdarowany wróżbą też zapłaci. No nie jest tak?
                            • czu-jka Re: 22.02.12, 08:47
                              Dzięki Algario.
                              A ściągnęłam od Ciebie ten rozkład.
                              forum.gazeta.pl/forum/w,46867,133362186,133366027,Re_Oferta_pracy.html
                              • algaria Re: 22.02.12, 12:03
                                Wiem - to jest rozkład którym posługują się wróżki z Ezo - ale to jest rozkład na max 6 kart a Ty ich wyciągnęłaś znacznie więcej smile
                                • czu-jka Re: 22.02.12, 12:13
                                  Wyciągnęłam dokładnie tyle kart, ile było w tym poprzednim. 6 plus 3 dołożone no i przełożeni. Skopiowałam dokładnie, ale tutaj wywiązała się jakas dziwna dyskusja. Mam Algario dla Ciebie i Twoich umiejetnosci duzy szacunek. I dlatego skorzystalam z tej formy kart. A teraz czuje jakby mnie wszystcy atakowali za brak umiejetnosci i zabawianie sie kartami.
                                  Moze jestem przewrazliwiona, ale tak wlasnie sie czuje.
                                  • algaria czujko - przepraszam 22.02.12, 13:44
                                    Przepraszam - może to wszystko zabrzmiało zbyt ostro ale ja Ciebie broniłam do Zeta - nie jestem przeciw Tobie i nigdy nie byłam Jeszcze raz przepraszam Ciebie za to że poczułaś że Cie krytykuje - absolutnie nie jest to moim zamiarem i nigdy nie było
                                    W tym przypadku dołożenie kart spowodowało zamęt w rozkładzie i tyle - każdy popełnia błędy ma do tego prawo - bo jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz
                                    Postawa Zeta spowoduje tylko to że każdy nowy i mniej pewny siebie nigdy nie spróbuje na szkółce przedstawić swojej interpretacji czy pokazać swoich kart. Ty masz i tak dużo taktu i klasy bo ja bym powiedziała mu 1 słowo wink
                                    Jeszcze raz Cię przepraszam, jeśli zrobiłam coś co Cię zabolało to zupełnie nieświadomie i niezamierzenie.
                                    • zainteresowany1977 Re: 22.02.12, 13:53
                                      Algario, już nie pierwszy raz pokazałaś, że za mną nie przepadasz ale na tej sympatii mi po prostu nie zależy.
                                      Czy przyznasz, że słusznie się przyczepiłem jeśli chodzi o budowę tego rozkładu, o schemat wyciąganych kart? (jeśli ktoś przyzna że tak to wiem, że nie pisałem na marne).
                                      • algaria Re: 22.02.12, 14:17
                                        zainteresowany1977 napisał:

> Algario,
                                        > Czy przyznasz, że słusznie się przyczepiłem jeśli chodzi o budowę tego rozkładu
                                        > , o schemat wyciąganych kart? (jeśli ktoś przyzna że tak to wiem, że nie pisałe
                                        > m na marne).
                                        Już dawno to przyznałam tylko chyba nie zrozumiałeś ciągnąc i drapiąc w ten wątek do upadłego
                                        Moja sympatia czy antypatia do Ciebie nic tu nie ma wspólnego, to raczej powinien być szacunek do Ciebie bo on jest ważniejszy, ale na to trzeba sobie zapracować. Bo czyjąś sympatie można zdobyć ot tak a szacunek to już wyższa szkoła jazdy
                                        Nie lubię jak ktoś się nad kimś znęca w nieskończoność.
                                        A ja nie jestem pomidorowa by mnie każdy lubił tym bardziej Ty
                                        Niniejszym kończę temat
                                    • czu-jka Uwaga:) 22.02.12, 14:05
                                      Algario, Ależ ja się nie gniewam na nikogo. Tak się poczułam, ale nie podejrzewam ani Ciebie ani Zeta o złe intencje. Naprawdę Was polubiłam przez ten rok tutaj. Każdy jest inny i każdy inaczej postrzega pewne sytuacje.
                                      Poprostu nie widze sensu już tego rozstrząsaćsmile. Ślepo, bezrozumnie wyciągnęłam tyle kart sugerując się innym rozkładem i nie zrozumiałam go więc wrzuciłam na forum.
                                      Zet, masz rację, że w rozkładzie jest za dużo kart i nie da się go zrozumieć. Ja się uczę dopiero, obserwuję. Ale po co w taplać się w tym błotku cały czas. Sens jest zrozumiały, a "gmeranie" w tym nie ma najmniejszego sensu.
                                      Ps.Zet2 A Algaria jest poprostu bardziej besposrednia odemnie i to wcale nie wskazuje na to, ze Cię nie lubi. Tylko mówi co myśli. Tak przynajmniej mi się wydajesmile. A ja owijam w bawełnęsmile.
                                      I koniec kropkasmile.
                                      • zainteresowany1977 Re: 22.02.12, 14:17
                                        Gdy ktoś mówi co myśli to jest szczery smile, i wówczas uczucia choć nie zawsze ciepłe smile są szczere wink Mimo tego nie mam zamiaru się za takie bzdury zagniewywać smile
                                        • czu-jka Re: 22.02.12, 14:20
                                          Tzn., że myślisz, ze ja nie jestem szczera?
                                          • zainteresowany1977 Re: 22.02.12, 15:26
                                            Nie, wzięłaś to niepotrzebnie do siebie.
                                  • zainteresowany1977 Re: 22.02.12, 13:48
                                    Nie atakuję Cię, ja tylko chcę wywiązać wymianę zdań na temat zasadności używania takiego rozkładu, widać problemy z odczytaniem i moim zdaniem one wynikają z jakiejś dezinformacji jeśli chodzi o stosowanie tego rozkładu (pod warunkiem, że ktoś go używa z powodzeniem), moim zdaniem jest w nim zbyt wiele kart na pozycję i tu powstaje pajęczyna o strukturze jakoś nieludzko trudnej do odczytania.
                                    • leda-is-one Re: 22.02.12, 19:14
                                      ....po co się błąkac,lepiej siegnac po stare sprawdzone rozkłady...istotnie ZET jezeli Twoim zdaniem/widze jedynie słusznym/, zdaniem teoretyka ,bo sam piszesz ze nie praktykujesz ostatnio tylko teoretyzujesz i filozofujesz ,wiec jezeli Twoim zdaniem Czujka takie niewybaczalne przestępstwo popełnila ,to postaw jej sprawadzony rozklad i przy okazji popraktykujesz a my sie odwrotnie w Wojewódzkiego zabawimy?Wszyscy sie uczymy a tylko Ty ciagle jestes w komisji/jednoosobowej/, która sie delektuje swoją krytyką,niektore sie boimi wystawiac na smiesznosc przez to ,bo i strach sie nawet bac.Do Czujki mam szacunek bo jest odwazna, uczynna i pilna w Szkólce jak mało kto.Mimo tego pozornie zabałaganionego rozkładu/jest on dosc popularny/ dostała od dziewczyn zadowalajaca interpretacje.Teraz porownamy z Twoim widzeniem sprawy, po rozłozeniu kart Twoim sprawdzonym rozkładem.Będzie wilk syty i owca cała.Bez sensu jest dyskutować o wyższosci Swiąt Bożego Narodzienia nad Swietami Wielkiejnocy bo tu powstanie faktycznie"" pajęczyna o strukturze jakoś nieludzko trudnej do odczytania"""
                                      Zatem nasz rodzynku,zaprzecz powiedzeniu ..że kiepskiej baletnicy,przeszkadza i rabek spodnicy..i pokaż swoją teorie w praktyce,na rozkładzie dla pytania Czujki.Pozdrawiamwink
                                      • zainteresowany1977 Re: 22.02.12, 20:02
                                        Po pierwsze wcale nie uważam, że moje zdanie jest jedynym słusznym - gdybyś uważniej czytała to znalazłabyś fragment, w którym prosiłem o opinie innych.
                                        Po drugie nie napisałem, że ostatnio tylko teoretyzuje i że filozofuje a co najwyżej z humorem smile przytaknąłem gdy inni formułowali wypowiedzi o zbliżonym zabarwieniu smile
                                        Na pytanie o dostanie się do pracy polecam rozkład małego krzyża, mały, klarowny, bez niedopowiedzeń jeśli chodzi o kompozycję i wystarczy.
                                        Zgodnie z życzeniem zaprzeczam powiedzeniu, że kiepskiej baletnicy przeszkadza i rąbek spódnicy smile
                                        Pozdrawiam, jak chcesz to z poważaniem smile
                                        • babowa Re: 22.02.12, 20:30
                                          tobie zecie wydaje sie tyle rzeczy
                                          zes zabawny, ironiczny i taaki niesamowicie inteligentny
                                          zachłystujesz sie samym soba i bawisz sie złosliwym słowem z przyjemnoscia
                                          jak tak dalej pojdzie, bedziesz bawic sie tylko z soba
                                          tobie brakuje sympatii do ludzi
                                          tak po prostu
                                          ty ludzi nisko oceniasz, zawsze odwraczasz kota ogonem i sadzisz ze nikt tego nie zauwaza
                                          traktujesz kobiety bardzo prostacko a to tylko net
                                          jest taka odwazna, głupia (?) ze z toba wytrzymuje?
                                          zal mi ciebie, bo musisz byc samotnym człowiekiem
                                          ale to twoja zasługa

ja to mam opad ramion, jak czytam te twoje kpiace odpowiedzi
                                          jak mozna byc takim ciulem?
                                          wstyd mi chwilami za kogos całkiem mi obcego
                                          • czu-jka Dajcie spokój. 22.02.12, 20:35
                                            Naprawdę nie ma sensu kłócić się. A ja chciałabym, żeby na forum nadal była fajna atmosfera. Bez zbędnych złośliwości
                                          • zainteresowany1977 Re: 23.02.12, 00:05
                                            smile zbyt serio to wszystko odbierasz smile, mam takie walory, że ogólnie jakoś mnie lubią smile, tak, nieraz się bawię z przyjemnością i nie koniecznie tylko z sobą smile Ty ciulo Ty smile, i wstyd mi za Ciebie smile
    • anuszzka Re: Kolejna oferta pracy 22.02.12, 01:55
      czu-jka napisała:

> Czy mam szansę dostać tą pracę?
      > Z przełożenia:
      > 4 puchary As Monet As Buław
      > Sytuacja: 7 buław Kapłan Wieżą
      > Rada: Kapłanka 3 mieczy
      > Wynik: 4 puchary (Sąd Ostateczny, Rycerz Buław, Rycerz Pucharów)
      > Nie dostanę tej pracy, powalczę, ale de facto nie rozumiem rady. Kaplanka i 3 m
      > ieczy? Nie mówić za dużo, ale użyć jakiś podstępnych krzywdzących metod? I tych
      > 2 rycerzy w wyniku.

Trudno sie dostac na audiencje do tego kaplana, troche sie naczekasz a w efekcie zrezygnujesz(kaplanka)tongue_out

Praca niby jest ale jakas niezadowalajca. Mam wrazenie,ze zrezygnujesz z tej oferty. Nawet chyba do rozmowy nie dojdzie lub pojdzie nie po twojej mysli.
      Tak sobie mysle, ze kaplanka nawoluje o cierpliwosc, 3 mieczy o dokladne przemyslenie, czy chcesz ta prace.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka