24.08.12, 18:44
wpadłam na pomysł, ze moze powinnam odswiezyc mieszkanie , mam co prawda "na biało" ale w niektórych miejscach nie jest ta biel idealna. na pewno scianke na balkonie by sie przydało
reszte wybiórczo
co myslice co karty doradzaja bo zapytałam, czy powinnam malowac

ryc puch,10monet, 8puch

no niby puchary to moze byc farba, jakos nie widze tu odp
chyba ze kupie za malo tej farby i wroce po wiecej a to drogie bedzie 10 monet
Obserwuj wątek
    • niwa1 Re: malowanie 24.08.12, 19:01
      Ja tu widzę, że zaczynasz wymyślać i fantazjować, jakby Cię ponosiła wyobrażnia, ale 8 Puch odwiedzie Cię od tego pomysłu, i chyba dobrze, bo chata 10 Denarów - ma wszystko co należy
      • asia.33 Re: malowanie 24.08.12, 19:07
        no dobra to tylko balkon bo ona naprawde powinien jesli chce go pokazywac i chwailc sie nim , co roku malowałam bo nie ma zadazenia a jest wysuniety na ostatnim pietreze wiec do opalania super wink ale tez narazony na deszcz i inne czynniki i byl regularnie odswiezany

a moze 10monet mowi ze to podniesie ocene , ze bedzie sie wydawalo wartosciowsze ?
        moze i lece w fantazki
        kurcze teraz mi sie przypomina jak kilka lat temu mi wrozka mowila...nie remontuj tego czasami bo ty tu mieszkac nie bedziesz, wyjedziesz ..bardzopowoli sie moja wrozba spelnia ale krok po kroku
    • czu-jka Re: malowanie 24.08.12, 19:54
      Wydaje mi się, że nie warto. Bo jest 10 monet a na końcu 8 pucharów.
    • asia.33 Re: malowanie 24.08.12, 20:03

a ja wymyslilam durna teraz opowoastke
      paz puch - to mała puszka , wiadereczko
      - ryc to srednie
      - krol to by bylo duze

moze karty pokazały kup srednie , nie bedzie drogo i starczy a jak nie to bedziesz sie wracac wink big_grin
      RW proste
      pozdrawiam, asia
    • niwa1 Re: malowanie 24.08.12, 20:15
      Powiem tak, wg kart ja nie widzę takiej potrzeby, ale jeśli to zrobisz to dla własnej przyjemności, po prostu dopieścisz to mieszkanko, chcesz je zostawić po prostu w jak najlepszym stanie/10 Den/ - trudno Ci się z nim rozstać/8 Puch/ i stąd to wszystko.
    • baba_potwor Re: malowanie 24.08.12, 20:27
      Asiu, a czy ta 8 pucharów po 10 denarów nie znaczy po prostu: "zostaw, jak jest, i tak stąd odchodzisz"? 10 to taki stan, w którym niczego nie trzeba poprawiać (albo nie ma to sensu, ale to raczej w 10 mieczy).
      • asia.33 Re: malowanie 24.08.12, 21:29
        nie , nie dziewczynki obiektywnie powinnam odswiezyc choc balkon bo sa zacieki nie ma daszku
        po za tym po wywiezieniu mebli widac na brzegach gdzie stały jest przykurzona sciana - no kurde wprost brudne slady
        nawet malnac te slady i balkon i juz inaczej
        mieeszkanai tego szczerze nienawidze a to uczcie w sumie mi obce jest - to było moje wiezienie, ktore mnie trzymało tu na siłe , tu spedzialm najgorsze lata w moim zyciu dlatego gdyby nie bylo wartoscia sama w sobie nawet bym go nie zamykała na klucz tylko zostawiła by ktos sie tym zajął - az takie budzi u mnie emocje. Samo w sobie jest ciekawe, duze ładne okna , podwojne balkonowe , jasne od wschodu ... mam nadzieje ze ktos bedzie w nim szczesliwy o ile mozna ...bo jesli sie tu przyjzec numerologii to 67 nr mowi o rodzinie ale i o zakmnieciu do wewnatrz - czyli izoluje (7) i skupia na rdoznie lub tesknota za nią (6)
        dokładnie tak było...suma 13 wiec metamorfoza fakt bardzo sie zmieniłam - jesli nie zestarzałam wrecz w nim ...ale dobrze ze nie umarałam wink (karta smierci ) - same widzicie ile złych tu emocji w nim a raczej we mnie i zalu na to mieszkanie - wspomnienia robia swoje, wprowadzilam sie tu tuz po rozwidzie z malutkim dzieckiem nie miałam nic - było namtu bardzo ciezko i moja Córka ma te same odczucia tezn wrecz nienawidzi tego miejsca a w nowym wszytsko Jej sie uklada jak za dotknieciem czardziejskiej rozdzki
        • 1alaska Re: malowanie 24.08.12, 22:00
          Ja tak nienawidziłam swojego. Obrzydliwie brązowych tapet po byłej właścicielce, straszliwych kafelków w kuchni. I wielu koszmarów, o których nie chcę myśleć. To stary blok, tutaj wszystko jest "inaczej" niż powinno być smile
          Może teraz będzie lepiej.
          Jeżeli Ci przeszkadzają ślady, to pomaluj - znikną smile
          • asia.33 Re: malowanie 24.08.12, 22:13
            alasko ja chce je pomalowac bo je sprzedaje by je szybciej sprzedac i juz na nie nie patrzec , choc kafelkisa jasne i okna duze to niestey to moje odczucia i wspomnienia sa nie fajne, zawsze gdy wracaałm od Mojego Ukochanego byłam wrecz chora a poniewaz prosto z lotniska jechalam do siostry najpierw to tez zasiadywałam jak najdluzej zeby tylko jak najpiznej jechac do siebie
            nie rozpaczam ze sprzedaje , chce tez uwolnic sie od tamtych czasowi choc mialam naprawde ładne meble robione na amowienie na drugim koncu Polski to wyobrazcie sobie ze nawet mi oko nie mrugło gdy je wynosili
            a moja Córka dzwonila i Jej mowie ze juz nie ma mebli - mowi jak to .... a ja no jak sie podejmuje decyzje o sprz mieszkania to i meble trzeba sprzedac ..i wtedy mi przyznala racje no tak inaczej sie nie da
            • 1alaska Re: malowanie 24.08.12, 22:30
              Aha smile E, to nie maluj. Moim zdaniem to jest drobiazg, który nie wpłynie na atrakcyjność mieszkania w kontekście jego sprzedaży.
              To musiało być okropne uczucie dla Ciebie. To dobrze, że je sprzedajesz smile
    • coill Re: malowanie 25.08.12, 01:59
      czy moga one mowic "wydasz kase, a i tak sie wyprowadzisz"???

albo....10 monet-dobra inwestycja,to pomoze przy interesie. a potem sobie pojedziesz?(8 puch)
      • coill Re: malowanie 25.08.12, 02:01
        hmm ludzie rozni sa, ja osobiscie mam gdzies takie rzeczy. Ale np moja matka -pedant laboratoryjny. Jak kupowalismy mieszkanie, to pameitam ze jak takie rzeczy byly to mimo ze przeciez wiedziala ze zrobi remont. Ze tego co ta jest nie będzie itp itd to slyszalam teksty typu "pewnie brudasy tyko posprzatali dzis/ nie dbali to kto wie co sie ukrywa moze robaki". A te mieszkanie nie byly zapuszczone uwierz mibig_grin Jedna sciana obklejona plakatami gdzies tez jej wadzila-chocciaz przeciez zedrze i pomaluje po swojemu. No ale trzebabylo dorobic do tego interpetacje wlasciciela ktory jest napewno flejtuch i wogole meiszkanie ją obrzydza big_grin
        • asia.33 Re: malowanie 25.08.12, 09:26
          hahaha ..no wlasnie tak pomyslałam ze moglo to by kogos zniechecic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka