Dodaj do ulubionych

Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota"

25.01.13, 14:43
Bardzo proszę wszystkich o wpisywanie w tym wątku wszelkich propozycji dot. zmian na Forum.
Nie chcę nadużywać swojej władzy i - jak to mam w zwyczaju - tyranizować nikogo więc nie będę również ingerowac w zawartość wątku chyba, że pojawią się tu jakieś wulgaryzmy. Wówczas nie będę miała wyjścia.
Liczę na konstruktywne propozycje, ale jeśli ktoś odczuje potrzebę wylewania tu żalów to proszę bardzo.
Obserwuj wątek
    • ma_ewa01 Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 25.01.13, 15:14
      Ja ze swej strony przepraszam osoby postronne za tę zadymę, która powinna byc zamknięta po pierwszym poście wiadomego wątku. Przepraszam, że mieliście okazję obserwować dyskusję poziomem dotykającą dna i obnażającą niskie pobudki startujących w niej osób. Przepraszam, że szkółka na kilka dni zamieniła się w targowisko próżności. Nie do tego celu powstała.
      Proszę, wypowiedzcie się. Dajcie propozycję nowych "przywódców" , bo do tej pory oprócz coraz bardziej niefajnych inwektyw, rzucanych przez kilka niezadowolonych osób, nie było żadnych konkretów. Jeśli większość opowie się przeciwko dotychczasowym szefom, oczywiście pałeczkę przekażę, na razie jestem- bo nie mam komu jej oddać. Przemyślcie decyzję, ważą się losy naszej szkółkismile
      Pozdrawiam
      Msmile
      • algaria Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 25.01.13, 15:21
        Nie jestem za zmianami a lepszą kontrolą i opieką - tak żeby było czuć że to forum jest czyjeś i kogoś obchodzi.
        Twarda ręka też jest ważna ale i ręka do pogłaskania i pochwalenia szczególnie tych nowych jeszcze ważniejsza.
        • nielaik Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 25.01.13, 15:43
          Nie jestem za zamianami także. Dotychczasowe osoby bardzo mi w tej roli opowiadały i nadal tak jest. Nie wyobrażam sobie na dziś, nikogo innego w tej roli.
          Admini według mnie powinni pełnić rolę porządkowe. Wyciąć trolla, zawiesić listę...W tym sensie powinni być obecni. Ten problem został nagłośniony, wszyscy przyjeli do wiadomości. Tyle.
          Tematy forum. Wszystko zależy od uczestników. Wiele osób chce rozmawiać o kartach, więc niech zakładają wątki. Nie widzę w tym roli admina, który prowadzi za rękę i zapodaje wątek o karcie rycerza denarów, no to może porozmawiamy. Jeszcze brakuje przepytywania z ubioru denarowego (żart, puszczam oko i co tam jeszcze). Ja wole formę dla dorosłych. Pretensji do admina o tematy na forum mieć nie można. Według mnie.
          Powiem więcej, nawet nasza królowa się do tego zniechęciła. Zakładała wątki niewróżbiarskie, ale dość często (z tego co mówiła) nie chwytały. Ale to nie oznacza, żeby takich wątków nie zakładać. Wiele osób ma ochotę, a tego nie robi. Tematy forum należą więc do jego uczestników.

• babowa Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 25.01.13, 15:24
        chciałam tylko dodac , ze dyskuksje dotykajaca dna podkreca obecny admin
        jedna z bardziej niezadowolonych osob jestes sama
        sama uderz sie w piersi a nie przyprawiasz gebe innym
        paleczke niby juz oddałas, teraz ja kurczowo trzymasz
        to nie tak, ze ty nie mozesz jej oddac
        ty nie chcesz oddac
        nie ma wymogu, by forum pilnowało konkretna ilosc osob
        moze byc 1 admin a moze byc ich i 5
        i juz podaje kandydature
        paleczke mozesz oddac anuszce np
        jest tyle lat, jest spokojna, jest znana
        • ma_ewa01 Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 25.01.13, 15:37
          Ok, jest pierwsza propozycja, dzięki Babowa. To rozumiemsmile
          Msmile

• freya_v Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 25.01.13, 17:09
      Ja mysle ze obecni admini powinni pozostac.
      Dobrym pomyslem jest dobranie trzeciego dodatkowego admina, na tym miejscu chetnie widzialabym algarie.
      • babowa Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 25.01.13, 17:16
        freya, algaria to nie jest dobry pomysł
        admini powinni wspołpracowac
        nie widze nawet szansy na takowa, wystarczy poczytac wypowiedzi maewa
        brak szacunku, sympatii do algarii az bije po oczach

swiadomie nie podałam kandyatury algarii, bo to trio nie miałoby szans na przetrwanie
        • amazela Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 25.01.13, 17:50
          babowa napisała:

> freya, algaria to nie jest dobry pomysł
          > admini powinni wspołpracowac
          > nie widze nawet szansy na takowa, wystarczy poczytac wypowiedzi maewa
          > brak szacunku, sympatii do algarii az bije po oczach
          >
          > swiadomie nie podałam kandyatury algarii, bo to trio nie miałoby szans na przet
          > rwanie
          >
          Ja równiez jestem za Algarią, bo wykazała się zimna krwia, rozsadkiem i kazdy jej post trafiał w sedno problemu. Babowa tez jest fajna, ale chyba Algaria jest bardziej aktywna na forum, a o to chodzi, żeby admin był obecny. Jeśli chodzi o brak sympatii miedzy Algarią a Ma_ewą, nawet jeśli Ma_ewa zostanie, bo myślałam, że rezygnuje, to tez nie widze problemu. Nie chodzi przecież o klub wzajemnej adoracji, to już mieliśmy i nic fajnego z tego nie wyszło.
          Jestem mile zaskoczona, że Mrgodot zaczęła w końcu normalnie rozmawiać smile
          Ok, nie byłam dłużna, ale nawet święty by nie wytrzymał tych tekstów, które padły wink
          • leda-is-one Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 25.01.13, 18:01
            Ja też proponuje Algarie winkleda
            • anna151sx Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 25.01.13, 18:17
              Pomysł z Algaria uważam za bardzo dobry. Jest konkretna, nie da sobie w kaszę dmuchać, zna się na wróżbach, to jej pasja. Słownictwo ma chwilami dość specyficzne, to prawda smile, ale i tak jest słodka. Poza tym to na pewno celowy zabieg marketingowy wink Ma dziewczyna talent - do wszystkiego smile
              • anuszzka Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 25.01.13, 21:04
                Pozostawilabym szkolke bez zmian personalnych.
                Ewentualnie mozna kogos dobrac do pomocy, jesli jest taka potrzeba (dziewczyny pisza, ze czuja sie zaniedbywane).
                Nielaik, Algaria, Asia?

• amazela Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 26.01.13, 00:11
      Przemyslałam to sobie jeszcze raz i nadal uwazam, że Algaria jest najlepszym kandydatem na nowego admina, ale chciałam tez dodac, że Ma_ewa tez powinna zostać. Zostałaby zachowana pewna równowaga (nie mam na mysli tego, że się być może nie lubią). Chodzi mi o to, że część osób ma nadal do niej zaufanie, co widać w wypowiedziach. Poza tym moim zdaniem była dotychczas fajnym adminem i dopiero ostatnio "zaszalała" tak, że jej nikt nie poznawał. Przepraszam, jesli znów zabrzmiało to jak nawolanie do kolejnej dyskusji. Nie to miałam na myśli. Myslę, że kazdy zasługuje na drugą szansę i że Ma_ewa nie będzie się juz tak rozpedzać i mam nadzieję, że nie na zasadzie-"znów mnie skrytykują", tylko że bedzie znowu sobą i bedzie adminować jak wczesniej. Myslę tez, że nie możemy w niej dłuzej postrzegać tylko takiej cichej i ugodowej dziewczyny i ona też ma prawo jako adminka zwrócić komuś czasem uwagę, zwłaszcza jak robi to w dobrej wierze. I ja np. wiem, co ona miała na mysli zwracając uwagę np. Hoaxowi, że nie odpisuje, podczas gdy ktos się produkuje, żeby mu powrózyc. Bo Hoax mial swoje problemy, ale chodzi o to, że my próbowaliśmy mu własnie pomóc, więc chodziło o to, żeby przynajmniej coś odpisał, a nie o to, żeby do terroryzowac. Nie wiem, jak Hoax to odebrał, ale faktem jest, że jednak dał znak zycia po poscie Ma_ewy.
      Na koniec chcę Wam zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz. Jestem stosunkowo krótko aktywna na tym forum, własciwie mnie nie znacie. Przyszlam, stałam się zapalnikiem tej rewolucji (choć szczerze nie planowalam tego), ale spójrzmy prawdzie w oczy: nie ryzykowalam wiele. Nie musialam sie martwić o to, że bylam tu od lat, a jak teraz się odezwę i narobię sobie wrogów, to w pewnien sposób zniszczę sobie wizerunek osoby zrównowazonej, na który pracowałam od dawna i taka starałam się byc. Osoba z tak krótkim stażem jak ja tu na szkółce nie ryzykowała praktycznie niczym. Będę miała wrogów, znienawidzą mnie? To co, mogę odejść, nie ma zalu, nie ma problemu. To Wy musiałyście się wykazać odwaga cywilną, żeby stanąć po stronie obcej dziewczyny (obojętnie kto Wam przyszedl do głowy teraz wink ).
      Mam nadzieję, że teraz bedzie lepiej. Mrgodot zaczęla fajnie, normalnie gadać z nami, myślę, że Ma_ewa też dojdzie do siebie, tylko musi zauwazyć, że ma też swoich zwolenników na forum i przestać bac się krytyki. Ma_ewo, pokochaj samą siebie, a będziesz super fajnasmile
      Wierze, że Ma_ewa i Algaria nie będa sobie już skakać do oczu, przecież obie sa kulturalne, tylko Ma_ewie chyba brak wiary w siebie i dlatego jest taka nerwowa czasami. Przepraszam za to psycholożenie od siedmiu bolesci, ale teraz naprawdę nie mam nic zlego na myśli.
      I powiem Wam, że mam nadzieję, że Algaria zostanie jednak drugą adminką, bo zasłuzyła sobie na docenienie, budzi zaufanie i ma odwagę cywilną. Popieram ją calym sercem.
      A jesli chodzi o mój pomysł powrotu Krolowej Mieczy na forum, to sie wycofuję, bo raz ze widze, że jednak Mrgodot potrafi byc czlowiekiem smile , a dwa, że zauwazyłam, że nie kazdemu się podobały chyba rządy królowej, bo wiwatów nie było wink
      Staralam się byc sprawiedliwa, bo mozliwe,że wyrządziłam wczesniej komuś niesprawiedliwośc nawet nieświadomie, dlatego chciałam to uporządkowac i zamknąć, żeby już do tego nie wracać.
      • mrgodot Inne zmiany na Forum 26.01.13, 09:48
        Dziękuję wam wszystkim za dotychczasowe wpisy. Kontynuujcie bez przeszkód. Jednocześnie oprócz propozycji dot. zmiany składu administracji chciałabym też usłszeć inne sugestie dot. zawartości merytorycznej.
        W poście do adminek Algaria przedstawiła swoją wizję "Szkółki", w której uczestnicy mają otrzymać jakiś zasób wiedzy na temat Tarota a potem mamy ich "puścić w świat".
        Jeśli chodzi o mnie to nie chciałabym przekształcać Szkółki Tarota w coś w rodzaju szkoły podstawowej czy gimnazjum. Wolałabym widzieć tu więcej swobody. Mam obawy, że w przeciwnym razie stworzymy tu rodzaj uczelni, gdzie będziemy narzucać swoje interpretacje czy wizje. Jeszcze nas posądzą o sekciarstwo smile W każdym bądź razie ja nie chcę pełnić tu roli jakiegoś guru. Nie wiem czy wy chcecie brać na siebie taka rolę.

Zgadzam się z tym co napisała Nielaik. Nie wiem czy jest sens za każdym razem od początku omawiać kartę po karcie jeśli nikt sam z siebie takiego wątku nie założy. Będziemy się niepotrzebnie powtarzać. "Szkółka" ma już swoje lata co oznacza, że duża liczba wątków jest już zarchiwizowana i trudno je odszukać. Ale czy jest sens powtarzać się co chwila? Jeśli ktoś zapyta czy założy wątek, to tak, wtedy możemy wpisywać swoje spostrzeżenia.

To na razie tyle na ten temat. Liczę na to, że w tej części również przedstawicie swoje propozycje. Temat jest otwarty.
        • ma_ewa01 Re: Inne zmiany na Forum 26.01.13, 10:49
          Jestem jak najbardziej za, nigdy nie hamowałyśmy z Godotką różnych pomysłów na ciekawe wątki. Ja również ze swej strony serdecznie zapraszam. Macie racje, dosyć już marazmu i nudy w Szkółce, na pewno macie masę fantastycznych pomysłów- piszcie więc proszę śmiało. Nawet, jeśli jakiś wątek juz kiedyś był- jeśli jest potrzebny, niech zaistnieje w nowej odsłonie. Cieszę się, ze dzięki Wam szkółka zacznie żyć i rozwijać się, jak za dawnych lat. I nowi bedą przychodzić nie tylko po wróżbę, ale i po pomoc w interpretacjach i tak w ogóle pogadac o życiu i problemach. Na pewno spotkają się tu z serdecznym przyjęciem i zrozumieniem .Jesteśmy otwarte na świeże pomysły i aktywnośc forumowiczek. Zwłaszcza dajmy szansę nowym, bo to oni napędzają i napędzali zawsze forum swoją dobrą energią. Wiele z Was jest doświadczonymi wróżkami z wieloletnią praktyką, na pewno chętnie podzieli sie swoją wiedzą i wymieni informacjami oraz doswiadczeniem.
          Może tylko zasugerowałabym Godotce utworzenie nowego wątku na te pomysły, gdyż tutaj
          mamy wątek jakby o zmianach w administracji, a na pewno bedzie sporo propozycji, więc dobrze byłoby nie mieszać wątków.
          Pozdrawiam
          Msmile
      • hoaxx Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 26.01.13, 18:51
        amazela napisała:

> I ja np. wiem, co ona miała na mysli zwracając uwagę np. Hoaxowi, że nie odpisuje, po
        > dczas gdy ktos się produkuje, żeby mu powrózyc. Bo Hoax mial swoje problemy, al
        > e chodzi o to, że my próbowaliśmy mu własnie pomóc, więc chodziło o to, żeby pr
        > zynajmniej coś odpisał, a nie o to, żeby do terroryzowac. Nie wiem, jak Hoax to
        > odebrał, ale faktem jest, że jednak dał znak zycia po poscie Ma_ewy.

Odebrał jako projekcję. Nie odpisywał, bo był zajęty sprzątaniem, gotowaniem i opieką nad dzieckiem. Dał znak życia, kiedy znalazł trochę czasu, żeby przeczytać interpretacje na spokojnie i się nad nimi zastanowić.
        BTW - idę w poniedziałek na rozmowę i pokazała się Gwiazda jako wskazówka.

Pozdrawiam,
        H.
    • algaria Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 26.01.13, 16:42
      Dziękuję za zaufanie i poparcie, ale nie mogę podjąć się funkcji admina, gdyż wszystko co robię - robię to całą sobą i z pełnym zaangażowaniem. Obecnie mam za dużo obowiązków i wiem, że nie jestem w stanie całkowicie i z oddaniem takim jakim bym chciała poświęcić się forum. Po za tym tak jak słusznie zauważyła babowa admnini powinni być zespołem i tworzyć jedno, a ostania sytuacja z Ma Ewą, pokazała, że nie nadajemy na tych samych falach, co może rzutować na naszą współpracę - Nie muszę być na afiszu żeby wspierać Szkółkę, mogę to robić „z podłogi” co zawsze robiłam mimo, że niektórzy uważają inaczej. wink Jeszcze raz dziękuję za okazaną sympatie i wiarę we mnie. Jest mi bardzo miło i przyznam, że nie spodziewałam się aż takiego poparcia. Pozdrawiam
      • amazela Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 26.01.13, 23:44
        Żałuję Algario, że ryzygujesz z tej funkcji mimo poparcia, bo od razu mi wpadłaś w oko jako taka mądra i fajna osóbka, jak tylko zjawiłam sie na tym forum smile Wtedy nie myślałam o zmianach w administracji, więc to było ogólne wrażenie bez zadnych skojarzeń, ale teraz stałaś się dla mnie pewniakiem ( w sensie:idealna na to miejsce), który się wycofuje sad
        Szkoda. Ale rozumiem, że masz swoje powody.
        Pozdrawiamsmile
    • ma_ewa01 Pożegnanie:) 26.01.13, 17:57
      Dziękuję wszystkim za wspólne lata spędzone w ławkach Szkółki.
      Pamiętam początki -czasy Angelbell, Romantiki, Ines, Oktawiusza … jakieś 6 lat wstecz. Pamiętam swoje pierwsze kroki jako admina, jak dołączyła Królowa, jak została Adminem, a potem właścicielem Szkółki, jak odeszła i przekazała Szkółkę Godotce i mnie.
      …Zawsze udawało mi się pozostawać w serdecznych stosunkach z uczestnikami Szkółki. Ale cóż czasy i ludzie się zmieniają. Przed Szółką nowe wyzwania, potrzebni nowi ludzie, nowe pomysły, świeża krew. Dlatego żegnam się dzisiaj z Wami i zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami przekazuję pałeczkę Admina dalej, w bardziej godne ręce.
      MrGodot – dziękuję za współpracę i wsparcie, jesteś niezwykłą osobą – mądrą, zdecydowaną i wszechstronną. Takim Ostatnim Mohikaninem, niekwestionowanym autorytetem i opoką Szkółkismile.
      Życzę Ci wspaniałej atmosfery satysfakcji.z prowadzenia Szkółki . Mój czas minął, pora zając się wnukami.
      Pozdrawiam serdecznie, nie wspominajcie mnie źlesmile
      Msmile
      • anna151sx Re: Pożegnanie:) 26.01.13, 18:51
        Ja akurat mam bardzo dobre wspomnienia smile
      • amazela Re: Pożegnanie:) 26.01.13, 23:55
        Ma_ewo, żałuję, że i Ty się wycofujesz mimo tych naszych kłotni w poprzednim watku, ale wszystko wyjaśnie dokladnie (jak ja to widziałam w swojej wyobrazni- dalsze losy szkółki) w kolejnym, ogólniejszym watku, który już napisałam w Wordzie, więz za chwilę go tylko wkleję. Jak potrzebuję się dłużej zastanowic, to tak robię, zeby mi coś nie zniknęło, zanim to Wam poślę wink
        Szybko się zapalam, ale równie szybko przechodzi mi zlość na kogoś, więc szczerze to piszę. Mam nadzieję, że i Ty nie bedziesz mieć do mnie długo urazy. Bo może jeszcze ją czujesz, nie wiem.
        Życzę Ci, żeby czas, który poswięcisz wnukom, wrócił do Ciebie zwielokrotniony i dał Ci prawdziwe szczęście. Tak na pewno będzie smile
        Pozdrawiam.
      • lukrusia Re: Pożegnanie:)ma_ewa01 27.01.13, 09:39
        ma_ewa01 napisała:

> Dziękuję wszystkim za wspólne lata spędzone w ławkach Szkółki.
        > Pamiętam początki -czasy Angelbell, Romantiki, Ines, Oktawiusza … jakieś
        > 6 lat wstecz. Pamiętam swoje pierwsze kroki jako admina, jak dołączyła Królowa,
        > jak została Adminem, a potem właścicielem Szkółki, jak odeszła i przekazała Sz
        > kółkę Godotce i mnie. itd.
        > Pozdrawiam serdecznie, nie wspominajcie mnie źlesmile
        > Msmile

Kochana ja wspominam bardzo ciepło twój wkład w Szkółkę tarota kiss , Wpadaj tutaj do nas zawsze na herbatkę zapraszam a nawet i soczek smile
        Buziaczki i cieplutko pozdrawiam kiss
        lukrusiasmile
      • hoaxx Re: Pożegnanie:) 27.01.13, 13:19
        Powodzenia! Wpadnij czasem smile

Uściski,
        H.
        • mrgodot Re: Pożegnanie:) 29.01.13, 18:49
          Ma_Ewo!
          Jest mi baaaaardzo przykro, że podjęłaś taką decyzję. Szanuję i twoją decyzję i Ciebie. Znam cię (chociaż nigdy nie spotkałyśmy się twarzą w twarz) odkąd weszłam po raz pierwszy na to Forum. To już tyle lat minęło i nigdy nie przypuszczałam, że tak to się wszystko dziwnie i prozaicznie skończy. Ale przecież jak coś zaczynamy to nie myślimy o końcu.
          Ja również się przyzwyczajam do miejsc i ludzi. Lubię też mieć gdzie wracać, chociaż są miejsca, do których nigdy nie chciałabym wrócić i momenty życia, których nie chciałabym przeżyć jeszcze raz.
          Doceniam to, że miałam okazję współpracować tu z Tobą przez długi czas. I w ogóle czytać twoje posty, maile, tak po prostu rozmawiać. Dla mnie też coś już się skończyło. Nie wiem czy da się jeszcze coś uratować. Takie jest życie tylko ja tak do końca takiego toku życia przyjąć nie potrafię. Chciałoby się powiedzieć, że "z wdzięcznością zwracam bilet".
          Podobnie jak ty, jestem bezsilna wobec niektórych rzeczy. Ale to nie jest wada. To w sumie cecha dobrych ezoteryków chociaż w pierwszej linii ngdy nie będą. Jak to było u Szekspira "Życie jest tylko opowieścią idioty/ pełną wrzasku i gniewu/ który nic nie znaczy". Wrzaskiem teoretycznie można załatwić wszystko. A potem się okazuje, że to nic nie znaczy, do niczego nie prowadzi.
          Pozdrawiam cię serdecznie i mam nadzieję, że zostaniemy w kontakcie mailowym smile
    • amazela Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 26.01.13, 23:58
      Muszę przyznac, że duet Ma_ewy i Algarii bardzi mi się podobał. Wiadomo, że na forum jest potrzebna osoba łagodnego charakteru, która pochwali i zachęci nowe osoby do aktywności, jak i ten „zły gliniarz” do trolli i wszelkich problemów z „niegrzecznymi” forumowiczami. Wyobrazałam sobie pierwszą z nich jako ta osobe łagodna, a drugą ostrzejszą i ze się będą wzajemnie uzupełniały.
      Oczywiście człowiek nigdy nie jest taki jednoznaczny i ostry może się wykazać uczuciową empatia wobec kogos, a łagodny pokazać pazur, ale każdy z nas ma jakies predyspozycje do zachowań takich czy innych.
      W sytuacji gdy Ma_ewa rezygnuje, a Algaria tematu nie podejmuje, nie wiem, kogo wskazac.
      Uważam, że priorytetem jest aktywność na forum, ale kto ma ja ocenić uczciwie i czy nie zmieni się ona wkrótce? Ktoś kto, jest rzadziej, może zacząć bywać częściej, ktos kto bywa często, zaniedbać forum w krótkim czasie.
      Kolejna sprawa- tego dobrego gliniarza będzie łatwiej znaleźć, bo jest tu pare łagodnych osób, które nie lubia brac udziału w dyskusjach formowych. Tu pojawia się kolejne ryzyko- czy ktoś kto nie uczestniczy w dyskusjach forumowych, to osoba, której zależy na forum?
      Ale kompletnie nie wiem, co zrobić z tzn. złym gliniarzem. Bo Algarie widziałam w tym wysmienicie. Kulturalnie, ale celnie, delikatnie, ale konkretnie. Kto więc? Jest tu pare osób, które tez by pasowały, ale pytanie, czy byłyby aktywne?
      Może Mrgodot kogoś zaproponuje, a reszta napisze, co o tym mysli? Taki pomysł rzucam tylko.
      A co Wy o tym myslicie?
      • leda-is-one Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 27.01.13, 06:33
        amazela napisała;
        A co Wy o tym myslicie?

Ja myślę że Ma-ewa z Algaria jeszcze się mogą dogadać,one bardzo pasują w to miejsce i w takim charakterze i z takimi charakterami..myślę że byłby to świetny duet dla korzyści Szkólki.

Emocje po burzy opadają,może przemyślcie jeszcze raz dziewczyny??Może MrGodot jako właściciel forum a niejednokrotnie dobry rozjemca i mediator, pomoże dziewczynom dojść do porozumienia???Fajnie by byłowink
        • lukrusia Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 27.01.13, 09:47
          Cześć forumowiczesmile dzisiaj weszłam dopiero w wątki zmian na forum i kłótni jaka była na forum .Dużo się zmienia na naszym forum - dużo emocji a czasem warto sobie odpuścić i jak sie ochłonie to przedyskutować między sobą np: na mailu gazetowym . Ja będę sentymentalna pamiętam jak tutaj dołączyłam i był Okwilik i inne osoby , które zrezygnowały lub poodchodziły z jakiś im wiadomoych powodów .Nawet obrazek szkółki tarot z czasem się zmienił nie wiem czy zauważylisie ale pewnie tak .
          Pozdrawiam cieplutko
          Lukrusiawink
          • babowa Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 27.01.13, 14:23
            nie wiem dlaczego zwracacie sie do ma_ewy słowami- wpadaj do nas i tp
            ja jej "pozegnanie" zrozumiałam jako pozegnanie z funkcja admina, zrzeka sie paleczki i tyle, a nie opuszcza forum, odchodzi

no chyba, ze ja zle to zinterpretowałam

dziewczyny, by byc adminem nie trzeba miec wiedzy wiekszej niz macie teraz
            godotka bije na głowe swoja wiedza,doswiadczeniem- takie mam wrazenie
            wiec "szyszka" jest mocno w temacie, reszta tez nie poczatkujaca i styka
            teraz tylko nalezałoby wyjasnic kwestie uprawnien dla adminow, tak by wszystkie mogły przyszpilac i td
            moze nielaik, freya?
            to nie boli, a dobrze gdy choc jedna z adminek jest w miare na biezaco z atmosfera, tematyka forum
            nie przedłuzajcie tych zmian
            dziewczyny okreslcie sie, ze zgadzacie sie na moderowanie szkólki?

algaria tez mi pasuje, ale skoro mocno jest nieczasowa to...

chociaz moze byc tak, ze zycie tak sie potoczy, ze kilka adminek w jednym czasie bedzie wchodzic w rozne zakrety
            z doswiadczenia rowniez polecam wiecej adminek niz 2 osoby
            niby wisi krolowa, ale tylko wisi
            pomyslcie na spokojnie, i nie obawiajcie sie stołka admina
            algaria tez niech raz jeszcze rozwazy
            • freya_v Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 27.01.13, 14:47
              A moze jest ktos chetny sprobowac swoich sil jako admin? schowajcie skromnosc do kieszeni i zaproponujcie swoje stanowisko jesli jest ktos taki wsrod nas...
              • babowa Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 27.01.13, 15:22
                freya, wspominałam przeciez o tobiesmile
                sprobuj, to nie gryzie
                jestes konkretna, nadajesz sie
                najwyzej skora ci pogrubiejebig_grin
                • freya_v Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 27.01.13, 17:03
                  Babowa to miłe ale nie sądze bym dała rade choćby z tego powodu że z internetu korzystam głównie przez telefon a to ograniczałoby moją funkcjonalność jako admin.
                  Bardzo bym chciała by algaria jeszcze raz rozwarzyła tą kwestię..
                  • mrgodot Krótkie wyjaśnienie 27.01.13, 22:17
                    Dzisiaj jest pełnia więc jak widzicie nie wypowiadam się na ten trudny temat. Czekam na wasze uwagi i refleksje.
                    Ale w ramach wyjaśnienia jednej, drobnej kwestii - tylko właściciel forum ma prawo przyszpilania wątków. Rozszerzenie uprawnień adminek nie da im prawa pryzszpilania. Jest to zresztą mało istotna kwestia. I tak tylko 3 wątki mogą być przyszpilone.
                    • babowa Re: Krótkie wyjaśnienie 27.01.13, 22:23
                      godotko, skad ty masz takie info o tym przyszpilaniu?
                      mam forum, kazda z adminek ma dostep do wszystkich funkcji
                      owszem, tylko 3 watki moga wisiec ale moze je tam umiescic kazda adminka, jesli ma rozszezone uprawnienia
                      tylko ja, jako własciciel, moge forum usunac, reszte uprawnien mamy takie same
                      • mrgodot Re: Krótkie wyjaśnienie 27.01.13, 22:39
                        babowa napisała:

> godotko, skad ty masz takie info o tym przyszpilaniu?

Z supportu Babowa: "Jedyną różnicą jest to,że taka osoba nie może zamknąć ani przekazać forum oraz nie ma opcji 'odklej/przyklej'." (fragment z maila, który otrzymałam).

Ale w obecnej sytuacji to jest chyba najmniej istotna kwestia - czy ktoś będzie coś przyklejał czy nie.
    • amazela Czemu tak zamarło? 28.01.13, 23:43
      Dziewczyny, mam zmartwienie chwilowo, to nie moge się skupic na niczym, ale czemu Wy się nie odzywacie? Co robimy? Kto chetny, może Freya? Wybierajcie, jesteście tu dłuzej ode mnie. Dziewczyny, która ma czas na adminowanie i mogłaby się tego podjąć? Fajnie jakby raz dziennie przyjśc, popatrzeć, sprawdzić wątki, czy awantury nie ma, sprawdzić ilośc postów osoby proszącej o wróżbę, aż tak dużo pracy tu nie ma smile
      Najwyżej skóra Wam zgubie, jak to Babowa pięknie ujęła wink Babowa, Ty to umiesz coś powiedzieć, zeby ktoś się rozchmurzył, uśmiechnął, a czasem pośmiał... Za to Cię lubię.
      Wy wiecie lepiej, kto tu bywa, kto nie. I jak często.
      Chyba że Ma_ewa by się jeszcze zgodziła i Algaria by sobie to przemyślała, ale obie milczą.
      Atmosfera wyborów może nie jest doskonała, ale ruszmy w końcu z miejsca, a bedzie lepiej.
      Mrgodot, liczyłam, że podasz swoje typy, może jednak coś napiszesz?
      • amazela Re: Czemu tak zamarło? 28.01.13, 23:48
        Freya, sorry, zapomniałam, że Ty korzystasz z telefonu. Wiekszość postów czytałam wczesniej, to zapomniałam.
        • freya_v Re: Czemu tak zamarło? 28.01.13, 23:58
          Spoko,nie gniewam siewink
      • mrgodot Re: Czemu tak zamarło? 29.01.13, 18:30
        Ano właśnie, bardzo dobre pytanie sad

amazela napisała:

> Dziewczyny, mam zmartwienie chwilowo, to nie moge się skupic na niczym, ale cze
        > mu Wy się nie odzywacie? Co robimy? Kto chetny, może Freya? Wybierajcie, jesteś
        > cie tu dłuzej ode mnie.
        A ja mam takie wrażenie (wyprowadźcie mnie z błędu), że to całe zamieszanie było po to żeby na szybko zrobić rewolucję, pozbyś się tzw "władzy", zrzucić ze "stołków" a wyszło jak zawsze. Czyli rewolucja pożarła własne dzieci.

> Najwyżej skóra Wam zgubie, jak to Babowa pięknie ujęła wink Babowa, Ty to umiesz
        > coś powiedzieć, zeby ktoś się rozchmurzył, uśmiechnął, a czasem pośmiał... Za t
        > o Cię lubię.
        A ja bym jednak wolała żeby się obyło bez zgrubiałej skóry bo to chyba ezoteryce nie służy. Odporności na klienta - może tak, ale ja nie wróżę zawodowo więc wolę pozostać przy tzw "miękkiej tkance". Mam Księżyc w Rybach.

> Wy wiecie lepiej, kto tu bywa, kto nie. I jak często.
        > Chyba że Ma_ewa by się jeszcze zgodziła i Algaria by sobie to przemyślała, ale
        > obie milczą.
        > Atmosfera wyborów może nie jest doskonała, ale ruszmy w końcu z miejsca, a bedz
        > ie lepiej.
        No, to już wiele tłumaczy ...
        > Mrgodot, liczyłam, że podasz swoje typy, może jednak coś napiszesz?

Nie moja droga. Ja robię co mogę ale jestem poniekąd uzależniona od waszej woli więc niech ci co obalali teraz podadzą swoje rozwiązanie. Łatwo było zburzyć, trudniej podnieść z ruiny. Oczywiście pewnie mogłabym teraz pokazać twarz tyrana ale już to nie ma sensu.

A tak w ogóle - zakłądając ten wątek liczyłam nie tylko na wasze propzycje dotyczące zmian administracji, ze mną włącznie, ale na jakies inne ciekawe propozycje. A skoncentrowałyście się na tym kogo tu nie chcecie. No i znowu wyszło jak zawsze.
        Już po pełni więc mogę to napisać.
        • amazela Re: Czemu tak zamarło? 29.01.13, 20:08
          Hej Mrgodot,
          Pytasz o pomysły jak ożywić forum. Ono już się ożywiło. Pojawiły się nowe wątki, które nie dotyczą tylko i wyłącznie prośby o wróżbę. Nie chodzi o to, żeby wymyślać coś na siłę, tylko żeby to forum przyciągało i zachęcało samo w sobie do odzywania się, zakładania wątków, odpisywania. Forum żyje swoim zyciem, na które składają się wszyscy, którzy się tu pojawiają. Nie da się tego kontrolować, sztucznie ożywiać owszem, ale na dłuższą metę nic to nie da.
          A wybór adminów jest istotny, bo daje poczucie bezpieczeństwa uczestnikom, poczucie, że jest jakis porządek. I myslę, że wszyscy czekają mniej lub bardziej świadomie na Twój wybór. Nikt nie chce być tu adminem wbrew Twojej woli czy bez udziału Ciebie, bo wiadomo, że potem będzie Was czekać współpraca. I to coś więcej niż współpraca dwóch adminów. Ty decydujesz o większości spraw, admin ma ograniczone możliwości i to Ty ostatecznie będziesz decydować o kształcie forum. Możesz uznać, że Ci admin nie odpowiada i zwolnić go z jego funkcji.
          Nie dziw się więc, że nikt nie chce się wychylać, a jak znajdziemy kandydata, to grzecznie odmawia.
          Myslę, że nie chodzi o to, że nie ma chętnych do tej funkcji, ale można odnieść wrażenie, że Ty nikogo nie widzisz wśród obecnych, którzy byliby w stanie zastąpić Ci Ma_ewę. Rozumiem, że żałujesz, że podjęła taka decyzję (ona, nikt inny za nią), ale ona już ją podjęła i jak rozumiem, nie zamierza zmienić zdania. Na jej miejscu mogłaby być inna osoba, która by odeszła, bo poczuła się dotknięta, ale by jej nikt nie zauważył. Ma_ewa była tu długo, to wszyscy ja żałują. Ok., ale nikt jej nie wygonił. Sama odeszła. I sorry, ale myślę, że ona sama sprowokowała całą sytuację, a Ty teraz winisz mnie i może kogoś tam jeszcze. Mnie możesz olać, ale nie olewaj forum i tych, którzy ZOSTALI. Bo dla nich tu jesteś. Myślę, że jak nie wskażesz swoich typów, to nikt się nie zgłosi sam, bo nie będzie chciał pracować w atmosferze żałoby i z poczuciem, ze jest wielce niedoskonały w porównaniu z poprzednim, ukochanym adminem.
          Może to przerysowałam, ale na pewno wiesz, o co mi chodzi.
          • mrgodot Re: Czemu tak zamarło? 29.01.13, 20:29
            Amazelo,
            wybacz ale nie masz pojęcia co robię żeby naprawić to co się stało. A skoro nie piszę, to znaczy, że nie mam o czym pisać.
            A czy Forum ożyło? Ono zawsze żyło swoim życiem i tak powinno pozostać. Można mnożyć na siłę różne watki, pisać i pisać. A jak się nie ma w danym momencie siły rozłożyć kart ( nie fizycznym) to po prostu się nie ma. To jedna z tych rzcyz, których się nie da wymusić na sobie i na kartach.
            Wychyliłyście się, ty też więc nie mów mi, że teraz nie masz odwagi.Gdybm chciała wszystko olać to bym odeszła od razu. I nie wiem czy to nie byłaby mądrzejsza decyzja. Na pewno latwiejsza.
            Z jednym się powstrzymaj - nie komentuj odejścia Ma-Ewy bo nie masz pojęcia co to dla niej znaczyło. Może za krótko tu jesteś a może po prostu nie czujesz tego.
            Ja nie mogę wskazywać "typów" bo primo - mogę tylko prosić, secundo - nie moge narzucać swojej woli. Tertio non datur sad
            A ciebie nie zastanowilo dlaczego tak wiele osób przemilczalo te dwa trdune wątki albo zaledwie króciutko skomentowało?
            • amazela Re: Czemu tak zamarło? 29.01.13, 21:05
              Nie wiem o co chodzi z tematem odwagi, nie zrozumiałam tego.
              Jeśli chodzi o Ma_ewę, to domyslam się, że to był dla niej cios w serce, sama jej pisałam, żeby nie rezygnowała. Ale jest dorosła, nawet starsza do wielu tutaj na forum, więc ma prawo decydować o sobie. Domyślam się, że poczuła się nieprawiedliwie potraktowana, ale więcej osób tak się poczuło. I nie mam tu na myśli siebie, bo masz rację, za krótko tu jestem.
              Ze wskazaniem typów, miałam na mysli zaproponowanie komuś współpracy, a nie zebyś komuś coś nakazywała.
              Jeśli chodzi o to, że tak wiele osób przemilczało te wątki, to powody moga byc różne. Przede wszystkim nie ma tu tak wielu stałych bywalców, a osoby, które przychodzą tu tylko po wrózbę czy prośbę o pomoc w interpretacji, nie są zainteresowane sprawami forum.
              Jestem tu krótko i z osób, które wydają mi się aktywne, a nie napisały nic to Lukrusia i Baba potwor. Chyba że jest ktos, kogo przeoczyłam, nie znam, nie pojawiał się w czasie, od kiedu tu jestem. A czemu dziewczyny nie komentuja, tego nie wiem, ale nie będę zgadywać.
              Myślę, że jakby chciały poprzeć kogoś, to chyba by poparły.Żadna osoba, która wyraziła sympatię wobec administracji czy nawoływała do zgody (jak Anna) nie została przeciez przez nikogo skrytykowana czy obrazona, więc nie miała powodu, żeby się bać odezwać.
              To Twoja sprawa, jak to rozegrasz, ale nie wiem, czy to korzystne, przedłuzanie procesu zmian, które już i tak nastąpiły. Pozdrawiam.
              • baba_potwor Re: Czemu tak zamarło? 29.01.13, 21:52
                Czuję się wywołana do tablicy, więc odpowiadam. Szkółka nie jest mi obojętna. Wierzcie albo nie, ale ze wszystkich forów, na których bywam, to jest moim ulubionym i najbardziej pouczającym. Konflikt rozpisany już na dwa czy trzy wątki śledzę z doskoku i, szczerze mówiąc, nie do końca rozumiem jego istotę, której nie potrafię wyłuskać spod pokładów wzajemnych pretensji. Inna rzecz, że i nie próbuję usilnie, bo nawał problemów finansowych, zdrowotnych, osobistych i rodzinnych, z którymi walczę od miesięcy, zwyczajnie mi uniemożliwia zajęcie się czymkolwiek innym. Moje milczenie nie jest wyrazem poparcia dla kogokolwiek czy jego braku, tylko tego, że dzisiejszy dzień po czterech godzinach snu w nocy zaczęłam od tamowania krwotoku u mamy, a skończyłam 30 minut temu po kilku godzinach garbienia się nad klawiaturą i walki z czasem, żeby nie spóźnić się z koszmarnym zleceniem. I nie była to bynajmniej najgorsza doba z tych, które mi się ostatnio trafiają. Staram się tylko odpowiadać na prośby o wróżby (jeśli jestem w stanie), bo to jedyny sposób, żeby nauczyć się tarota, a po to w końcu tu jestem. Na nic więcej - a już zwłaszcza na kłótnie - po prostu nie mam siły. Ot, i cała ideologia stojąca za moim niepisaniem. Co do meritum, to Mrgodot jestem wdzięczna za łagodne traktowanie mnie, kiedy jako początkująca robiłam głupoty (opinie o jej rzekomej tyranii przeczytałam z zaskoczeniem), o Ma_ewie też nie mam powodu złego słowa powiedzieć. Pomysł na wątek (nie wiem, na ile nowatorski i oryginalny) chodzi mi po głowie, ale napiszę o nim dopiero w weekend, bo dwa najbliższe dni zapowiadają się pracowicie. Tylko czy chwyci... Dobra, nie płaczę Wam dłużej w rękaw. Na koniec dorzucę jedynie, że zmiana administratora nie zda się na wiele, jeżeli będziemy reagować jak w tych wątkach - emocjonalnie i biorąc wszystko, co powiedzą inni, za osobistą obrazę. Dystans do cudzych opinii na nasz temat naprawdę bardzo ułatwia życie.
                • amazela do baby 29.01.13, 23:07
                  Zamarłam, jak czytałam, jakie masz problemy i jednoczesnie podziwiam Cię, że dajesz radę i co wiecej nie rezygnujesz ze swoich zainteresowań. Nie wiem, jak znajdujesz siły, żeby tu być. Ale wiem, że, jestes wspanialą osobą i zaslugujesz na szacunek.
                  Pozdrawiam.
        • algaria Re: Czemu tak zamarło? 29.01.13, 20:59
          mrgodot napisała:

> A ja mam takie wrażenie (wyprowadźcie mnie z błędu), że to całe zamieszanie był
          > o po to żeby na szybko zrobić rewolucję, pozbyś się tzw "władzy", zrzucić ze "s
          > tołków" a wyszło jak zawsze. Czyli rewolucja pożarła własne dzieci.
          >
          Chyba źle zrozumiałaś Godotko - większość osób nie mówiła o pozbyciu się tzw "władzy", zrzuceniu jej ze "stołków" a o dołożeniu jeszcze jednego admina który mógłby was wesprzeć w waszych działaniach i to wszystko.
          • mrgodot Re: Czemu tak zamarło? 29.01.13, 21:06
            Nie, Algaria,
            ja juz nie chcę tu nic zaogniać ale ta idea stołków i mojego siedzenia na dwóch jednym tyłeczkiem przewijała się przez parę dni. Jak pokazałam - wykasowałam się z tego co było osbiście przez nas napisane odręcznie (no na klawiaturze) i już nie siędzę. Tak samo mogę za chwilę oczyścić całą ostatnia linijkę i po sprawie.Razić nie będzie.
            Dobrze Algario zrozumiałam ale efekt tej rewolucji okazał się na razie żałosny. Wiesz, wystarczy jeszcze parę razy przeczytac posty w wątku do Adminek i wszystko tam jest wyłożone. Ja na amnezję nie cierpię.
            W tej sytuacji musicie się uzbroic w cierpliwość.
            • amazela Re: Czemu tak zamarło? 29.01.13, 21:18
              Mrgodot,
              jedyną osoba, która nawoływała do zmian w administracji i to oficjalnie, to byłam ja. Algaria miała coś zupełnie innego na mysli- chodziło jej o to, żeby nie mówic, że nie ma miejsca dla dodatkowego admina, bo takie słowa padły.
              Mnie więc możesz za to krytykować czy nienawidziec. Dziwi mnie tylko, że ta rewolucja miała miejsce w ogóle, jesli chodziło tylko o Amazelę, która wpadła i narobiła zamieszania. Powinnam zostać przez Was wykopana i to przez wszystkie naraz. Jesli do tego nie doszło, to moze jakies zmiany były jednak nieuniknione, a ja stałam się przypadkową przyczyną zamieszania. Przeciez jedna Amazela nie mogła wygonic wieloletniej i powszechnie lubianej adminki. Jakoś tego nie rozumiem.
              • mrgodot Re: Czemu tak zamarło? 29.01.13, 21:35
                amazela napisała:

> Mrgodot,
                > jedyną osoba, która nawoływała do zmian w administracji i to oficjalnie, to był
                > am ja.
                Nie, nie jedyną. Dowody masz w innym wątku ale to zupełnie nie o to chodzi. Mleko się rozłało.

Algaria miała coś zupełnie innego na mysli- chodziło jej o to, żeby nie
                > mówic, że nie ma miejsca dla dodatkowego admina, bo takie słowa padły.

Znajdzie się miejsce ale jeśli ja muszę wiedziec na kim się ma operać a teraz sorry, nie wiem.

> Mnie więc możesz za to krytykować czy nienawidziec. Dziwi mnie tylko, że ta rew
                > olucja miała miejsce w ogóle, jesli chodziło tylko o Amazelę, która wpadła i na
                > robiła zamieszania. Powinnam zostać przez Was wykopana i to przez wszystkie nar
                > az. Jesli do tego nie doszło, to moze jakies zmiany były jednak nieuniknione, a
                > ja stałam się przypadkową przyczyną zamieszania. Przeciez jedna Amazela nie mo
                > gła wygonic wieloletniej i powszechnie lubianej adminki. Jakoś tego nie rozumie
                > m.
                Ja nie pielęgnuję w sobie żadnych uczuć negatywnych, o nienawiści nawet nie wspomnę. Jedyne co pamiętam i trudno mi zapomnieć to takie bezpardonowe, nieczułe podejście do innego człowieka. Ale cóż, to ja ma ten cholerny Księzyc w Rybach. Ty szybko zapomiałaś, ja nie. Co nie zmienia faktu, że próbuję na swój sposób (albo mi dostępny) jakoś te sytuację rozwiązać. Już naskoczyłaś na mnie parę razy kiedy mówiłam, że mogłabym usunać posty a parę osób zbanować. Powiedziałam, że to nie w moim stylu i chyba ci już to wiele razy udowodniłam chociaż niczego udowadniać nie muszę.
                A Ma_Ewa była świetną adminką. Odeszła, bo nie widziała dla siebie miejsca w tej nowej, nijakiej sytuacji. Trudno się kopać z koniem.
                Słowo to wielka broń i wiele krzywdy potrafi uczynić. Dlatego je szanuję i staram się byc ostrożna. Fajnie by było gdybyście też tak myślały. Zwlaszcza dlatego, że to co mówimy innym ludziom - używając ezoteryki - może pomóc albo zabić.
            • zoselin1987 Re: Czemu tak zamarło? 29.01.13, 21:18
              amazela,
              może nie wszyscy chcą się wypowiadać, bo po prostu jest to bezsensowny wątek? Jak dla mnie jesteś wielką prowokatorką.
              Jak temat ucichł, to chyba źle się musiałaś poczuć (twierdząc po cichaczu, że wszystko co robisz, robisz w imię DOBRA forum), bo znowu się odezwałaś z pytaniem co tu taka cisza....Naskoczyłaś na Ma_ewę, niesłusznie zresztą,ale nie chce mi się wciągać w dyskusję.
              • amazela Re: Czemu tak zamarło? 29.01.13, 23:22
                zoselin1987 napisała:

> amazela,
                > może nie wszyscy chcą się wypowiadać, bo po prostu jest to bezsensowny wątek? J
                > ak dla mnie jesteś wielką prowokatorką.

Zoselin, dobrze, że to napisałaś, bo przypuszczam, że więcej osób mnie tak odbiera i w koncu powiedział to ktoś głośno. TY. Na pewno pare osób popisze się pod tym stwierdzeniem. I nie dziwię Ci się, że tak myslisz. Nie wiem, co bym o sobie myslala, jakbym była np. Toba, ale mozliwe, że tak samo. Jednak jesli jestem prowokatorka, to raczej nieświadomie, bo nigdy nie mam na mysli prowokacji jako takiej, choć tak to pewnie wygląda.

> Jak temat ucichł, to chyba źle się musiałaś poczuć (twierdząc po cichaczu, że w
                > szystko co robisz, robisz w imię DOBRA forum), bo znowu się odezwałaś z pytanie
                > m co tu taka cisza....Naskoczyłaś na Ma_ewę, niesłusznie zresztą,ale nie chce m
                > i się wciągać w dyskusję.
                >
                Jak temat ucichł, to zle się poczułam, ale z innego powodu. Czuję się współodpowiedzialna, bo brałam czynny udział w awanturze, chciałam, żeby na forum się uspokoiło, a zeby się tak stało, potrzebni sa admini, bo na razie wszystko jest w zawieszeniu. Tak szczerze to nie chce mi się juz tu nawet zagladac, ciagle panuje atmosfera niezgody i nie zacheca to do czytania watków ani wypowiadania się, w temacie organizacji szczególnie. Jak się pojawiam, to jestem podejrzana o prowokacje. Jakbym zamilkła, zniknęła, to może ucieszyłoby to co niektóre osoby, ale wszyscy myśleliby: to po co ona tu była, wypowiadała się, zrobiła zamieszanie i zniknęła. Nie byłoby tak? Najchetniej bym odpuściła, tak czy inaczej dla mnie to wszystko co się stało, oznacza porażkę, została mi przyklejona etykietka na forum i nie mam checi tak z nią tu paradować. I nie muszę tego robić. Mogę odejść, a zwlaszcza jesli machniecie ręką i powiecie- to idz. To ja chetnie sobie pójdę.
                Nie robię tego, żeby nie zostawiać Was po calej awanturze samych , żeby po niej posprzatać ( w sensie pozytywnym).
                Naprawdę nie miałam nic innego na myśli.
                I nie można mi zarzucic, że ja coś mówie czy robię po cichaczu, bo chyba problem jest w tym, że ja mówię to za glośno i dlatego to się nie podoba.
                >
                • freya_v Amazelo.. 29.01.13, 23:45
                  Amazelo juz w ktoryms Twoim watku czytam jak krytycznie podchodzisz do swojej osoby.. to dobra cecha ale co za duzo to niezdrowosmile
                  Emocje powolutku opadaja, nikt nie mysli komu by tu jeszcze dopiec kogo za co winic..
                  Wszyscy myslimy jak upozadkowac sprawy na forum ale na to potrzeba przedewszystkim czasu i glebokich przemyslen.. nikt nie chce podejmowac zadnych decyzji pochopnie pod wplywem dyskusji jakie zaszly na forum. Dajmy sobie chwile wytchnienia nie traktujmy wybieranie admina (przykladowo)jako presje koniecznosci bo to bedzie zgubne przedewszystkim dla nowego admina.
                  Zostan prosze na forum, wycofanie sie nie jest zadnym rozwiazaniem..
                  • amazela Re: Amazelo.. 30.01.13, 00:14
                    Wszystko to biorę sobie na klatę wink Robię to świadomie, bo chciałabym Was ochronić przed obwinianiem Was (nie Ciebie Freyo, bo Ty w tym nie brałaś udziału) za zmiany, jakie zaszły na forum, które się nie podobają wszystkim. Masz rację, podświadomie "matkuję" innym czy jak to kurde nazwać, sama nie wiem.
                    Chyba masz rację, że tu trzeba czasu, a ja w gorącej wodzie kąpana smile
                    Dzieki za tą wiadomość, bo faktycznie rozpedziłam się i naciskam na temat, a to błąd i niepotrzebne.Obiecuję odpuścić i postaram się nie udzielać w tym wątku, a czytać raczej o kartach smile Dzieki Freya smile
                    • ja-tekla Re: Amazelo.. 30.01.13, 08:03
                      Przeczytalam jeszcze raz uwaznie oba watki i smutno mi sie zrobilo..
                      Cala awantura wybuchla przez amazele,a dokladnie przez jej brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.Post,ktory wyraznie byl skierowany do innej osoby,odebrala osobiscie i wybuchnela,jak dziecko z piaskownicy.I zamiast wycofac sie potem z godnoscia,zaczela awanturke,czepiajac sie...wlasciwie nie wiem czego i dlaczego....A teraz ma pretensje,ze nikt nnie rzucil sie do adminowania! Moze to bycie adminem nie jest szczegolnie wazne dla innych,amazelo,nie pomyslalas o tym?Mnie interesuje forum,a nie to,kto nim zarzadza.Masz jakies dziwnie wybujale poczucie wladzy.
                      Szkoda,ze ponioslo i ma_ewe,ze dala wciagnac sie w te przepychanki,ze emocje za mocno zagraly.I ze w pewnym momencie nie napisala-jak ktos nie umie czytac ze zrozumienim,niech spada do przedszkola,a nie siedzi w szkolcesmile
                      Mnie lekko urazilo tylko to,ze jak ktos malo sie udziela,to ma zdania nie zabierac.To bylo niepotrzebnesad

• babowa Re: Amazelo.. 03.02.13, 18:59
                        no wiec, na co, szanowna moderacja czeka?
                        zadnych zmian nie widac
                        propozycje na adminow nie zostały zaakceptowana, nick maewy dalej wisi , reklamuja sie osoby, ktorych nie ma kto zdjac
                        ale forum sie kreci
                        a ze troche jak otumanione?
                        no kogo to obchodzi?

czekam, mysle ze nie tylko ja, na konkretne posuniecie wlasciciela
                        czas najwyzszy na decyzje w sprawie nowych moderatorow
                        potrzeba nadzoru, by osoby ktore chetnie rzuca klatwe za kilka groszy nie mogły sie ogłaszac beztrosko i bezkarnie

i chce jednak poinformowac godotke, ze tresc maila w sprawie uprawnien dla moderatorow forum była dla mnie zastanawiajaca na tyle, ze popytałam znajomych wlascicieli for oraz napisałam do administracji z zapytaniem o uprawniena i dostałam info, ktore potwierdza moje słowa
                        moderatorzy nie moga jedynie zamknac fora i przekazac go innej osobie, poza tymi czynnosciami maja takie sama uprawnienia co wlasciciel

jak długo przeciagane beda sprawy tak wazne dla forum?
                        sprawny, zaangazowany moderator dawno by juz podjał decyzje

http://i43.tinypic.com/14devqc.gif
    • j.julia Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 03.02.13, 19:22
      Dziewczyny, nie wiem, o co poszło - ale pracuję w szkole, gdzie mam do czynienia z 20 babeczkami, którym zdarza się ściąć, pokłocić, nawet o głupotę. Taka nasza damska specyfika i specyfika naszych hormonów.
      Nie bywam często na forum, tak z raz- dwa w tygodniu podglądam, co się dzieje. Ale mam trochę czasu - teraz, gdy rozstałam się z facetem - nawet trochę wiecej, i jeśli potrzeba admina, który będzie od czasu do czasu miotełką wymiatał śmieci - takie np. jak wątek reklamowy który się dziś ukazał, czy trzeba usunąć jakieś napisane w emocjach słowa - to ja się piszę. Mogę pomóc, bo forum jest ciekawe, potrzebne i uważam, że nawet 4-5 osób z uprawnieniami admina mogłoby nad nim czuwać.
      Amazelo, nie chcę Cię urazić, ale po przeczytaniu kilku Twoich wypowiedzi widzę ton zaczepny. Być może masz taki styl wypowiedzi, ale naprawdę, odbiera się go negatywnie. Spróbuj może pisać w bardziej wyważony sposób?
      Pozdrawiam Was
      • babowa Re: Propozycje zmian na Forum "Szkółka Tarota" 03.02.13, 20:04
        big_grin
        julio droga, az sie w głos rozesmiałam
        masz tupet i werwe
        kto wie, moze takiej osoby tu trzeba?
        tylko trzeba uwazac, na wymiatanie słow pisanych w emocjach, bo to subiektywne odczucie
        ja mam dosc szerokie ramki i sporo słow mnie nie razi np
        i prosba osobista babowej- prosze na amazele paluszkiem nie stukac
        ona ma duzo racji i jest szczera, trzeba umiec docenic naturalnosc
        chyba nie obraziła innych gorzej niz pozostałe osoby biorace udział w tym przewrotowym watku
        no bardzom ciekawa decyzji godotki
        bo jest nastepna kandydatura
        • mrgodot do Babowej 04.02.13, 15:37
          Nie wiem od czego zacząć bo po twoich postach to ja się roześmiałam - z rozpaczy bardziej.

Po pierwsze - "szanownej moderacji" już nie ma bo jedyna, wieloletnia administratorka nie wytrzymała twojego, Amazeli (i może jeszcze paru osób tuptetu). Zostałam ja i - chociaż ci to chyba kością w gardle stoi - to jeszcze nie oddałam Forum.

Po drugie - swoje informacje na temat zarządzania zachowaj dla siebie. Ja mam swoje i wiem jakie mialam plany. A teraz to się nad sensem poważnie zastanawiam.

Po trzecie - nie będę tu się tłumaczyć z tego co robiłam w międzyczasie w sprawie administrowania Forum. Rzeczywistość jest taka, że nikt nie chce się podjąć tej funkcji. A może zapytaj sama siebie dlaczego?

Po czwarte - ten wątek nie miał być - w temacie i założeniu - rewolucją w administrowaniu. "Umarł król, niech żyje król." Jak widać umarł jeden tylko się żaden inny nie narodził. Oczekwiałam, że będą tu jakieś konkretne propozycje dotyczące treści forum a efekt jaki jest - każdy widzi. Odeszła Ma_Ewa i uważasz, że teraz już wszystko jest OK?

Więc w tej sytuacji nie rozumiem na jakie moje decyzje czekasz. I nie rozumiem dlaczego tak cię rozbawił post Julii - przynajmniej się zgłosiła jako chętna do naprawienia, a nie jak te osoby, które najgłośniej krzyczały o zmiany a potem umyły ręce.

Twoja ocena zachowania Amazeli jest twoją własną oceną. Ja się nie chcę wypowiadać. Wszystko co na ten temat miałam do powiedzenia już było. I nie chcę prowokować nowych kłótni.
          Prosiłabym cię jednak o to żebyś w swoich postach była bardziej stonowana, ponieważ nie dla każdego są one tak samo zabawne jak dla ciebie. Krótko mówiąc - język, którego uzywasz niekoniecznie jest językiem, który jest powszechnie akceptowanyw relacjach międzyludzkich. Nie wiem, które słowa ciebie rażą ale twój nonszalancki sposób wypowiadania się powoduje sporo zamieszania. Ale przecież nie o to chodzi na tym forum - nie mamy się kłócić o język i ortografię.
          Jeśli o mnie chodzi to po prostu nie dostrzegam w twoich wypowiedziach dobrych intencji. Bo cel chyba został osiągnięty.

• babowa Re: do Babowej 04.02.13, 18:29
            mrgodot napisała:

> Nie wiem od czego zacząć bo po twoich postach to ja się roześmiałam - z rozpaczy bardziej.

alez godotka , smiej sie, to oczyszcza
            tu juz wszystko stało sie groteska, na czele z twym moderowaniem
            o rozpacz to moze przyprawic twoj sposob oceniania innych i brak refleksji nad wlasnymi słowami i czynami
            chcesz uchodzic za powazana osobe,ale twoj wypracowany autorytet kruszy sie coraz bardziej

Po pierwsze - "szanownej moderacji" już nie ma bo jedyna, wieloletnia administratorka nie wytrzymała twojego, Amazeli (i może jeszcze paru osób tuptetu). Zostałam ja i - chociaż ci to chyba kością w gardle stoi - to jeszcze nie oddałam Forum.

moderacji nie ma, bo jak w koncu przyszedł czas by byc osoba na własciwym miejscu, to sie okazało, ze to miejsce zajmowane jest przez zwykłe zasiedzenie a nie umiejetnosc skutecznego, sprawiedliwego moderowania
            tupet nie jest niczym złym, to raczej zaleta, ktorej ci po prostu brakuje
            nie jestes otwarta na krytyke, na odbior innych
            co by nie było to ty wiesz lepiej, ale tylko w twoim odczuciu
            i nie mow jaka osoba ma byc tarocista, jakie cechy miec powinien bo swoim postepowaniem im zaprzeczasz

ty mi osobiscie w gardle nie stoisz , nie jestes dla mnie kims waznym i naprawde nie spedzasz mi snu z powiek
            ja tylko nadziwic sie nie moge, ze bedac w moderacji nie znasz, nie stosujesz sie do zasad moderowania
            traktujesz to forum jako twoja własnosc, w mojej ocenie ono nie jest twoim a wszystkich uczestników
            to nie ty byłas załozycielem, pomysłodawca
            w chwili obecnej zostało ci przekazane pod opieke, i powinnas sie nim opiekowac, dogladac, pelnic role porzadkowe i tyle
            nie ma cie, nie potrafisz w sposob ugodowy rozwiazywac problemow i w tej chwili walczysz o zachowanie twarzy, "stanowiska" a mniej obchodzi cie rzeczywisty stan forum
            i tak, to jest moja opinia, pewnie skrajnie rozna od twojej ale ja tak to widze i czuje

Po drugie - swoje informacje na temat zarządzania zachowaj dla siebie. Ja mam swoje i wiem jakie mialam plany. A teraz to się nad sensem poważnie zastanawiam.

nie mam zamiaru zachowywac informacji dla siebie, one nie sa zadna tajemnica
            sposob moderowania na kazdym forum gazeta.pl jest taki sam, natomiast ty uparcie twierdzisz ze na szkólce sa inne zasady
            wiec tym bardziej nie rozumiem, dlaczego swiadomie wprowadzasz w bład?
            i jeszcze kurczowo trzymasz sie swojej wersji?
            kazdy z nas moze zadac administracji zapytanie o sposob zarzadzania i odpowiedz bedzie taka sama
            wiec podejrzewam, ze informacje mamy takie samy, tylko twoj plan zakladał całkowite inne zarzadzanie szkólka i tyle

Po trzecie - nie będę tu się tłumaczyć z tego co robiłam w międzyczasie w sprawe administrowania Forum. Rzeczywistość jest taka, że nikt nie chce się podjąć tej funkcji. A może zapytaj sama siebie dlaczego?

no nie tłumacz, ale skoro podjełas sie roli nadzorcy to sie z niej wywiazuj
            albo odpusc
            nie moze byc tak, ze sobie z czyms nie radze ale innych nie dopuszcze bo nie
            to dziecinne, po prostu nieodpowiedzialne

i naprawde uwazasz, ze nikt nie chce objac tu roli admina?
            z reka na sercu, nikt ci przez mysl nie przebiegł?
            przeciez były propozycje podane, jesli wykazałabys sie odrobina inicjatywy, dobrej woli, to mogłabys sie krotko spytac osob wymienionych czy wyrazaja chec pomocy w moderowaniu i mozliwe ze temat byłby skonczony
            to ty masz problem z dopuszczeniem kogokolwiek
            nikt ci nie pasuje, nikt godzien nie jest
            ale ty unikasz niewygodnych tematow dla siebie, przeczekujesz, nie podejmujac zadnych decyzji
            i teraz tez by tak było, temat by ucichł i jakos by sie potoczyło
            nie wazne czy jest dobrze, wazne ze jest "jakos"

Po czwarte - ten wątek nie miał być - w temacie i założeniu - rewolucją administrowaniu. "Umarł król, niech żyje król." Jak widać umarł jeden tylko się żaden inny nie narodził. Oczekwiałam, że będą tu jakieś konkretne propozycje dotyczące treści forum a efekt jaki jest - każdy widzi. Odeszła Ma_Ewa i uważasz, żeteraz już wszystko jest OK?

watek miał o zmianach, kilka osob podało nowe kandydatury, ktore ty pominełas milczeniem
            oczekujesz konkretnych tresci , pokaz nam swoja wizje forum, zacznij od siebie
            bo widzisz, ze obecna forma sie nie sprawdziła

ma_ewa odeszła, nie poradziła sobie
            nie poradziła sobie jako zwykły uczestnik i jak moderator

szkoda, bo kazde takie wyzwanie jest nowym doswiadczeniem i nalezy wyciagac wnioski a nie uciekac
            ale jej decyzja

[iWięc w tej sytuacji nie rozumiem na jakie moje decyzje czekasz. I nie rozumiem dlaczego tak cię rozbawił post Julii - przynajmniej się zgłosiła jako chętna donaprawienia, a nie jak te osoby, które najgłośniej krzyczały o zmiany a potem umyły ręce.
            ][/i]

no jak, na jakie decyzje?
            wskaz w koncu , kogo ty sama widziałabys na miejscu moderatorek
            a postawa julii jest bardzo zabawna, osoba nie znajaca forum, nie znana nikomu z checia i wielka werwa ogłasza swa chec w moderacji
            mnie to rozbawiło, tak po prostu
            podoba mi sie jej zywiolowosc, bezposredniosc ale nie sadze by osoba nieznana nikomu mogłaby zasiasc w szeregu moderacji
            ale , jak widze, ty nie widzisz zadnych przeszkód

Twoja ocena zachowania Amazeli jest twoją własną oceną. Ja się nie chcę wypowiadać. Wszystko co na ten temat miałam do powiedzenia już było. I nie chcę prowokować nowych kłótni.

tak, wyraziłam swoje zdanie o amazeli i coz w tym dziwnego?
            ja sie tu cały czas wypowiadam w swoim imieniu i nie interesuje mnie, nie pytam jakie jest twoje zdanie i niej

Prosiłabym cię jednak o to żebyś w swoich postach była bardziej stonowana, ponieważ nie dla każdego są one tak samo zabawne jak dla ciebie. Krótko mówiąc - język, którego uzywasz niekoniecznie jest językiem, który jest powszechnie akceptowanyw relacjach międzyludzkich. Nie wiem, które słowa ciebie rażą ale twój nonszalancki sposób wypowiadania się powoduje sporo zamieszania. Ale przecież nie o to chodzi na tym forum - nie mamy się kłócić o język i ortografię.

no to jestem zdziwiona, bardzo
            , ze moje wypowiedzi nie sa akceptowane w relacjach miedzyludzkich?
            a od kiedy szczerosc i chec klarownosci jest nie akceptowane?
            to moze komus przeszkadzac, ale ze nie akceptowane?
            nie wykłocam sie o bzedty, nie ponizam, nie wysmiewam
            zazwyczaj oczekuje odpowiedzi
            zadaje niewygodne dla ciebie pytania i stad ta nerwowosc twoja, poczucie ze wprowadzam zamet na forum
            ja jestem dla ciebie niewygodna forumka, uderzam w struny ktore zle ci brzmia
            wiec nie kłocmy sie o orty i jezyk wypowiedzi, porozmawiajmy o sensie wypowiedzi
            bo ja mowie jedno a ty słyszysz cos innego

Jeśli o mnie chodzi to po prostu nie dostrzegam w twoich wypowiedziach dobrych intencji. Bo cel chyba został osiągnięty
            no zobacz, to ja odnosze podobne wrazenie, nie dostrzegam w twych słowach checi poprawy relacji, ty chcesz za wszelka cene postawic na swoim, nie wazne czyim i jakim kosztem

i cel tez masz w tym kokretny

chyba jasno i dokładnie odniosłam sie do twoich słow, chciałabym bys to doceniła i z checia w sposob spokojny wyjasnie twoje watpliwosci
            • nielaik Re: do Babowej 04.02.13, 18:54
              Skąd wiesz, że nie wykazała się odrobiną inicjatywy? Robi co może aby znaleźć adminów dla szkółki. Nie wiesz jak jest, a niestety się wypowiadasz. Cokolwiek by nie napisała będzie źle.
              Jeżeli pisze, że nikt nie chce objąć tego forum to tak właśnie jest.
              W każdej chwili może odpuścić i rzucić to wszystko, ale tego nie robi, bo chce przekazać forum we właściwe ręce. Chętnych brak.
              Dziwne tylko, że po jednym wątku wszyscy admini są oceniani jako wysoko niekompetentni.
              Raz wpadka każdemu może się zdarzyć. Przez wiele lat to forum dzięki nim, było dobrze prowadzone.
              Też nie chcę się już wypowiadać w tym temacie.
              • babowa Re: do Babowej 04.02.13, 19:11
                wiem tyle, ile widze na forum
                mozliwe, ze szuka chetnych na privie, nie mam pojecia

a ze chetnych brak?
                ja sie nie dziwie
                bo jesli sa kandydatury i sa one niezauwazone, nie skomentowane to ile mozna oczekiwac na głos akceptacji?
                i prosze bardzo, moze byc ze całe zamieszanie to wina babowej
                kazdy widzi, czuje inaczej
                ja sie nie poczuwam, ruszyłam kijem smrod , ktory zalegał od dawna
                a ze godotka nie chce o tym pamietac, wiedziec

bardzo dziwne, ze tak cenieni admini w jednym watku dali sie poznac od tej gorszej strony
                to admin nazwal forumke, dobra kobiecina czy wytknał , jego zdaniem, prosty jezyk
                kazdy popelnia błedy ale szkola wyzszej jazdy jest sie do nich przyznac i przeprosic

ten watek prowadzi do nikad
                słowami mozna przezucac sie jeszcze długo
                • mrgodot Re: do Babowej 04.02.13, 19:26
                  Babowa, nawet nie chce mi się na ten twój post odpisywać ale jeśli cię to ucieszy to ci powiem, że żadna z osób (poza jedną, z którą nie miałam się okazji jeszcze skontaktować), które zostały tu zgłoszone jako wasze kandydatury nie zgodziła się podjąć funkcji administratora. Ale ty oczywiście wszystko wiesz lepiej.
                  Pozostałe osoby, które ja bym tu widziała równiez jako administratorów też jak na razie nie chcą.
                  Resztę pominę bo szkoda mojego czasu na siedzenie przy klawiaturze i ustosunkowywanie się do tych wypocin.
                  Może teraz ty sobie sróbuj odpwowiedzieć na pytanie dlaczego tak jest.
                  • mrgodot Nowa administratorka 04.02.13, 21:06
                    Chciałam przedstawić wam pierwszą nową administratorkę Szkółki - j.julia zgodziła się pomóc w moderacji. Od dzisiaj jest administratorką na prawach właściciela.

Mam nadzieję, że będzie nam się miło współpracowało. I dziękuję za to, że sama zgłosiłaś się do pomocy. Nie jest to łatwy kawałek chleba - tym bardziej doceniam.
                    Witaj w klubie smile
                    • babowa Re: Nowa administratorka 04.02.13, 21:32
                      i to jest zakonczenie sprawy odpowiedzialnego wlasciciela
                      oddac forum w rece osoby nikomu nie znanej
                      tu widac twa troske o dalsze losy forum
                      decyzja na wskros przemyslana
                      brawo godotko !!
                      to na wzor powiedzenia, na złosc cioci odmroze sobie uszybig_grin
                      zle to rozegrałas, twoje osobiste anse zawazyły na przyszłosci forum
                      rozwiazałas sprawe w najgłupszy sposob
                      miejmy tylko nadzieje, ze moze akurat ta prypadkowa decyzja bedzie twoja najtrafniejsza
                      i mozna dac uprawnienia wlasciciela, prawda?

witam cie julio, mam nadzieje ze okazesz sie silna i sprawiedliwa
                      i bedziesz obiektywna i skuteczna
                      powodzeniasmile
                      • algaria Re: Nowa administratorka 04.02.13, 21:41
                        Julka Gratuluje i mam nadzieję że będziesz dbała o to forum.
                        • j.julia Re: Nowa administratorka 04.02.13, 22:10
                          Witam Was z innej perspektywysmile Babowa, ja naprawdę od paru lat tu bywam, uwierzsmile
                          Mój punkt widzenia:
                          1. Forum, jak sama nazwa wskazuje, jest szkółką tarota. Tu pytamy, rozstrzygamy, podpowiadamy i roztrząsamy wszelkie kwestie związane z kartami. Nie mam zamiaru tolerować - wybaczcie dosadność - głupich dysput na poziomie moich gimnazjalistów. Ciach i koniec.
                          2. Jak ktoś ma pretensje o ciach - to proszę na priv. Gorzkie żale też ciach.
                          3. Od lat spotykam tu wiele życzliwych dziewczyn, paru chłopaków też się przewinęło. I niechże tak zostanie.
                          4. Wrzasków się nie boję, pracuję w szkole, mam je codziennie.
                          Mam nadzieję, że pomogę mrgodot w porządkach na forum. Dziewczyny, jeśli macie trochę czasu - też się zgłoście, byłoby dobrze, gdyby było nas kilka.
                          Pozdrawiam wszystkichsmile
                          • mrgodot Re: Nowa administratorka 04.02.13, 22:21
                            Dziękuję Julio i jeszcze raz witam w szeregach!

Bardzo mi się podoba to co napisałaś. Fajnie, że masz energię i chcesz - to jest wielki plus.

Babowa oczywiście zdążyła zgłosić swoje veto ale Julia nie jest tu osobą zupełnie nie znaną. WYstarczy sprwadzić posty. Poza tym, już się tu nasłuchałam, że podobno zabraniam się obcym wypowiadać i mieć wpływ na kształt forum. Otóż nie! Nie zabraniam i bardzo sobie cenię to, że ktoś się odważy - po tylu latach istnienia tego Forum - przyłączyć się do nas i administrować.

Lista jest otwarta więc jeśli ktoś czuje się na siłach to zapraszam do kontaktu ze mną. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze się zgłosi i będę mogła udzielić swojej rekomendacji.
                            Parę osób poprosiłam już - nawet kilka razy - więc jesli zmienicie zdanie - to bardzo serdecznie zapraszam.

Babowa - tobie już tylko odpowiem, że albo chcesz mieć demokrację albo autokrację. Jak nie działa demokracja to działa ta druga opcja. Ale jednego mi nie zarzucisz - że mi nie zależy. I nie obrażaj nowej administratorki skoro wcześniej broniłaś innej, rzadko tu widywanej uczestniczki.

• babowa Re: Nowa administratorka 04.02.13, 22:33
                              o prosze, wieje nowym, swiezym
                              babowa oczywiscie swoje napisała ale to nie było veto a opinia
                              i mysle godotko, ze julia nie potrzebuje twego wsparcia w rozmowie ze mna, nie obrazam jej, o niee
                              ona jest konkretna, taka sie przynajmniej wydaje
                              i mysle, ze z jej temperamentem to bedziesz za nia truchtem drobic

ha, i tak pomyslałam, moze i ja sie zgłosze do administrowania?
                              doswiadczenie w tym mam, jestem tu stała bywalczynia
                              czemu nie?
                              a przeciez z pyszczkow jesc sobie nie musimy
                              skoro w ciemno przyjeto osobe bez doswiadczenia w kartach to moze i swiadomie druga taka?
                              i mysle teraz, ciachnie ten post ta julka czy nie ?
                              big_grin
                              • j.julia Re: Nowa administratorka 04.02.13, 22:50
                                Ciachniesmile
                                • mrgodot Re: Nowa administratorka 04.02.13, 22:55
                                  j.julia napisała:

> Ciachniesmile
                                  Hahaha, Julcia - w tym wątku niczego nie ciachamy chociaż nożyce same się rwą do raczek smile
                              • mrgodot Re: Nowa administratorka 04.02.13, 22:53
                                Wybacz Babowa ale ani twojego postu nie traktuję poważnie, ani kandydatury.

Jeżeli nadal chcesz uczestniczyć w życiu tego Forum ( a życie jest jakie jest, i bywa trudne) to dostosuj się do panujących tu norm.
                                Jak na razie wykazałaś się głównie wyjątkową umiejętnością obrażania ludzi. Bardzo to nie przystaje do tematyki tego Forum.
                                • babowa Re: Nowa administratorka 04.02.13, 23:15
                                  tak mi zal, a juz sie widziałam jednym poldupkiem obok godotki
                                  big_grin
                                  i nie mow mi do jakich norm mam sie stosowac, sama sie do nich stosuj i bedzie o wiele milej
                                  ty rowniez nie błysnełas wyjatkowa empatia czy umiejetnoscia proby dojsca do chocby kompromisu
                                  a obrazanie tez nie jest ci obce, wiec daruj sobie machanie mi paluszkiem
                                  zobacz swoje przewinienia a potem innych do pionu ustawiaj
                                  tematyka forum jest czytelna, ale sama o niej zapomniałas
                                  i daruj sobie ten ton pouczajacy, on mnie bawi raczej
                                  chciałabys pelnic role policjanta, ale brakuje ci ...
                                  mozna wyciac julio
                                  taa, o moim poziomie tez mi mowic nie musiszwink
                                  • mrgodot Re: Nowa administratorka 04.02.13, 23:36
                                    babowa napisała:

> tak mi zal, a juz sie widziałam jednym poldupkiem obok godotki
                                    > big_grin
                                    rozumiem, że w kpinę obracasz swój żal ale z "półdupkiem" to przesadziłaś. Nie w moim stylu stykać się tą częścią ciała z obcymi, zwłaszcza z kobietami smile

> ty rowniez nie błysnełas wyjatkowa empatia czy umiejetnoscia proby dojsca do c
                                    > hocby kompromisu
                                    > a obrazanie tez nie jest ci obce, wiec daruj sobie machanie mi paluszkiem
                                    Paluszkiem nie wskazuję bo to mało eleganckie a jak widać kompromis z twojej strony polegał na tym żeby palcem czy paluchem pokazać kogo lubie, kogo nie, kogo chcę, kogo nie chcę. Jakoś nie wyszlo jak powinno bo wskazane osoby nie chciały, nie mogły albo nie czuly się na siłach. A jak juz parę razy napisałam - nie wiesz co robiłam w sprawie administracji (jakby losy świata od tego zależały) więc nie wypowiadaj się w sprawie mojej mocy czy niemocy w tym temacie. Łatwo jest wysztkich obrazić, trudno potem znaleźć następne ofiaty, które będa się dały tak biczykiem smagać.

> zobacz swoje przewinienia a potem innych do pionu ustawiaj
                                    jakoś jednak nie czuję swojego przewinienia. Bo z jednej strony mam tu być i doprowadzać do pionu wszystko i wszystkich i jak mnie nie ma to źle, a jak wracam i ustawiam to też źle. Jak pytam o propozucje i ich nie ma to moja winna i mi zarzucasz, że propozucji swoich nie przedstawiam. Jak podejmuję decyzje samodzielnie to też źle bo je podjęlam bez konsultacji z tobą. I demokracja zła, i moja "teokracja". Jakiej bym decyzji nie podjęła to ci się nie spodoba. Ale na szczęście nie jest to forum tylk dla ciebie.

> i daruj sobie ten ton pouczajacy, on mnie bawi raczej
                                    > chciałabys pelnic role policjanta, ale brakuje ci ...

Sama jestem ciekawa czego - o wielu rzeczach wiem ale ty przecież nie możesz o tym wiedzieć. Na pewno nie brakuje mi odwagi. I bardzo sobie cenię ludzi, którzy ją posiadają.
                                    A roli policjanta pełnić nie muszę bo jakoś nigdy mnie ten zawód nie pociągał. Może psychiatra by się czasem bardziej przydał.

> mozna wyciac julio

Jakbyś czytała uważnie Babowa to byś się doczytała w moim pierwszym poście, że w tym wątku niczego ciąć nie będziemy. Ale jak widać skupiłś się na castingu.
                                    • ja-tekla Re: Nowa administratorka 05.02.13, 06:54
                                      Hmmm,fajnie,ze jest juz nowa administratorka,naprawdesmile
                                      Lecz lekko mnie wystraszyla tym belferskim tonem....ze jak my za bardzo krytyczne,czy nieprawomyslne to linijka po lapkach????
                                      Troche to....dziecinne,ale moze to tylko nadgorliwy zapal " nowej miotly" ?
                                      Jednak wole demokracje niz autokracjesmile
                                      • j.julia Re: Nowa administratorka 05.02.13, 07:00
                                        Babowa, przestań. Naprawdę wycieczki osobiste nic nie wnoszą. Po co Ci to?
                                        Ja- tekla, całe życie z dziećmi, więc dziecinne, co się dziwisz;P
                                        • ja-tekla Re: Nowa administratorka 05.02.13, 07:24
                                          Ale do kata stawiac nie bedziesz?wink
                                      • nielaik Re: Nowa administratorka 05.02.13, 07:27
                                        Tekla nie ma się czego obawiać. Ale dyskusje-zadymy w tym typie jakie w tej chwili czytamy nie mogą być tolerowane. To nie jest zamach na demokrację. Ale widać, że babie nie wiadomo o co chodzi. Choćby tłumaczenia jaka jest sytuacja z poszukiwaniem administratora, są przekręcane.

• ja-tekla Re: Nowa administratorka 05.02.13, 07:39
                                          Wole dyskusje w kazdej formie,niz cenzure,nawet lagodna,takie zboczenie.....
                                          Zwlaszcza jesli dyskusja zamyka sie w konkretnym watku.
                                          Czasy zomo to czasy minione,zostala mi po nich alergia na " poprawnosc"
                                          • nielaik Re: Nowa administratorka 05.02.13, 07:45
                                            Nie potrzebowaliśmy do tej pory nożyczek, bo to spokojne forum.
                                            Natomiast parę osób zostało zabanowanych za rozkręcanie zdym. Sami uczestniczy już byli tym zmęczeni i zniechęceni do rozmów. Nie tak zamierzchłe czasy.
                                        • babowa Re: Nowa administratorka 05.02.13, 08:27
                                          babie chodzi o normalnosc, o podchodzenie do spraw forumowych jako rzeczy ogolnie dostepnych i zrozumiałych dla wszystkich
                                          ilez to było uporu, niewiedzy (?) w daniu uprawnien pozostałym adminkom
                                          i co, mozna ?
                                          mozna, i nikomu nic od tego nie ubedzie
                                          i naprawde , czy nikt nie widzi ze nie jest , nie było moim zamiarem robienie zadymy dla niej samej?
                                          nikt nie widzi nieczystych zagrywek dawnej administracji?
                                          nie lubie udawania i przymkania oka
                                          mysle, ze jest kilka osob, ktore mysla podobnie jak ja
                                          tylko nie chca, nie maja siły , ochoty kopac sie z koniem
                                          złotokopytnym na dodatek
                                          i chyba tyle w tym temacie
                                          i do julki sprostowanie, wycieczki osobiste nie tylko ja urzadzam, niepokalana szyszka rowniez w nich sie lubuje
                                          wiec miłego dnia zycze
                                          i droga julko , łacza nas pokrewne zawody, stad tez pewnie umiłowanie do gadaniawink
                                          • mrgodot Re: Nowa administratorka 05.02.13, 13:51
                                            Lubię taki rodzaj humoru i podejścia do siebie i innych jaki tu Julka pokazała w ostatnich swoich postach smile
                                            W przeicwieństwie do Babowej - potrafię w nich odczytać te niunase, leciutki sarkazm itd. Podoba mi się. Brawo Jula!

Babowa - ja już nie chcę się poraz n-ty powtarzać. Wiem jakie mogę dać uprawnienia i dam je każdej osobie, która się zgłosi do administrowania i zostanie (tu się możesz nawet udławić ze śmiechu) przeze mnie zaakceptowana. To ostatnie dlatego, że chcę uniknać na ile się da robienia zadymy. Wiele osób pamięta czasy zadym z byle pwodu i nie chce już do tego wracać.
                                            Wyciągnęłam rękę na zgodę, poprosiłam o propozycje i zgłaszanie się - jesli wolisz moją rekę gryźć, to gryź. Smaczna nie będzie.
                                            Jeśli to są wg ciebie nieczyste zagrywki to zawsze możesz sobie poszukać forum, gdzie będzie czysto, krystalicznie i będziesz sobie mogła brylować.
                                            I przestań mnie nazywać 'szyszką" bo na żadnej choince nie wyrosłam. Chyba, że bardzo ci na tym zależy - to moge być nawet żołędziem albo kasztanem.

A ten wątek zcostał założóny przeze mnie dla tych, którzy o zmiany prosili, krzyczeli, żadali. I jeśli niektóre bywalczynie tu nie piszą to dlatego, że widocznie nie chciały aż takich radykalnych zmian.
                                            I jeszce jedno - zejdź już z Ma_Ewy bo co miałaś zrobić, zrobiłaś. I ja się pod tym nie podpisuję.
                                            • babowa Re: Nowa administratorka 05.02.13, 17:24
                                              oj , godotko
                                              juz bys dała sobie spokoj
                                              a wszelkie niuanse odczytuje trafniej niz ty
                                              tobie mozna wolami prawde wlec a ty udajesz ze nie dostrzegasz

nigdzie sie nie wybieram, w sumie jestem tu juz tyle czasu, ze sie nawet do ciebie przywyczaiłam
                                              a brylowac ?
                                              jesli brylowaniem nazywasz nazywanie rzeczy po imieniu to tak, jeszcze nie raz swoje 3 grosze wyłoze
                                              ale przeciez nikt cie nie zmusza bys przebywała w moim otoczeniu
                                              ciebie i tak tu wiecej nie ma niz jestes, wiec mysle, ze dasz rade
                                              • j.julia Re: Nowa administratorka 05.02.13, 17:34
                                                Babowa, weź sie nie kłóc, no ja cię proszę. Bo linijkę wyjmę i worek z grochem;P
                                                • mrgodot to jeszcze jedno sprostowanie 05.02.13, 17:44
                                                  Pewnie Babowa mnie zaraz napadnie smile - niech napda, nigdzie cię nie odsyłam
                                                  - ale właśnie dostałam ostatni mail od supportu, na który czekałam. Adminów może być nawet 10 (włącznie ze mna czyli tak naprawdę 9).
                                                  Nie wiem czy wyjaśnilam to jasno, ciemno czy jeszcze ciemniej ale ten wpis na samym końcu strony to jest robiony odręcznie (no - gwoli jasności na klawiaturze). Więc of course o niczym nie świadczy.
                                                  Od poczty pantoflowej preferuję jasne wyjaśnienie sprawy więc wiem juz co mialam wiedzieć.
                                                  Jakby ktoś jeszcze reflektował na objęcie obowiązków to serdecznie zapraszam smile
                                                • babowa Re: Nowa administratorka 05.02.13, 18:26
                                                  julka...
                                                  ale ze co?
                                                  godotka moze wiecej niz inni czy jak?
                                                  jezorem mieli nie gorzej ode mnie, wiec?
                                                  gdzie ja sie kłoce?
                                                  prowadze z godotka dyskusje na poziomie jaki preferuje

jesli masz tak wielka ochote, to mnie sobie dla proby chociazby wytnij, a nawet zbanuj:d

i wiem, godotko o ilosci adminow
                                                  mowiłam o tym od samego poczatku przeciez
                                                  dziw, zes tyle lat na stołku a podstaw nie znałas
                                                  dobrze, ze zawzieta babowa głosno trabiła o moderowaniu, jestes bogatsza o te skromna wiedze
                                                  i dziw mnie bierze, ze z takim zaangazowanie dalej uprawiasz prywate
                                                  chociaz zawsze mozna powiedziec, ze to tylko ta babowa upierdliwa nakreca temat
                                                  big_grin

• krolowa.mieczy Re: Nowa administratorka 06.02.13, 14:13
                                                    Ja jestem w szoku jak to czytam! Odpuść Babowa, bo kurcze, po co wracać do piekła na forum sprzed dwóch lat (bodaj)?
                                                    Zgadzam się w całej rozciągłości z Nielaikiem.
                    • krolowa.mieczy Re: Nowa administratorka 06.02.13, 14:11
                      mrgodot napisała:

> Chciałam przedstawić wam pierwszą nową administratorkę Szkółki - j.julia zgodzi
                      > ła się pomóc w moderacji. Od dzisiaj jest administratorką na prawach właściciel
                      > a.
                      >
                      > Mam nadzieję, że będzie nam się miło współpracowało. I dziękuję za to, że sama
                      > zgłosiłaś się do pomocy. Nie jest to łatwy kawałek chleba - tym bardziej doceni
                      > am.
                      > Witaj w klubie smile

Gratulacje Julio smile
                      kiss
                      • j.julia Re: Nowa administratorka 06.02.13, 14:21
                        Dziękujęsmile. Sto lat Cię nie widziałam, Królowosmile. Zagladałam na bloga, ale tam też ciszasmile
                        • krolowa.mieczy Re: Nowa administratorka 06.02.13, 14:49
                          Bo ja człowiek bez czasu teraz jestem.
                          Albo jak mam chwilę, to mój A. krzyczy że siedzę przy kompie zamiast przytulić się do niego.
                          A ostatnio to w ogóle nic nam nie dzialało ponad tydzień bo A. zapomnial rachunku zapłacić (nic mi nie powiedział!) i nam zablokowali usługi. tongue_out
                          Życie, panie tongue_out
                          • j.julia Re: Nowa administratorka 06.02.13, 16:30
                            Szczęśliwy człowiek, to nie ma głowy to takich głupstw, jak płacenie;P
                            Ale do kart zaglądasz?smile
                            • magdalena.1230 Re: 13.02.13, 17:47
                              Kochane , a ja mogła bym dołączyć do adminek na forum , teraz będę miała trochę więcej wolnego czasu to mogę się zaopiekować naszym tarotem forumowym? kiss
                              kissbuzka madzia smile
                              • babowa Re: 13.02.13, 18:08

no skoro julia mogła, to Ty tym bardziej
                                buźka
                                • j.julia Re: 13.02.13, 18:20
                                  Pisz do mrgodot. Myślę, że nie będzie problemu.
                                  • mrgodot Kolejna administratorka 15.02.13, 22:11
                                    Z przyjemnością przedstawiam wam kolejną nową administratorkę Forum - została nią magdalena.1230 smile
                                    Bardzo dziękuję za samodzielne zgłoszenie się do tej roli. Na pewno będzie nam się miło wspólpracowało.
                                    Życzę ci dużo cierpliwości smile
                                    • babowa Re: Kolejna administratorka 15.02.13, 22:30
                                      no to witamy na pokładzie
                                      z taka druzyna godotka moze spac spokojnie
                                      • magdalena.1230 Re: Kolejna administratorka 16.02.13, 11:17
                                        Dziękuję dziewczynki kiss

pozdrawiam Cieplutko kisskiss
                                        Madzia smile
                                        • blue_kwiatuszek Re: Kolejna administratorka 23.02.13, 01:23
                                          Madzia gratuluję , trochę latek jesteś z nami na forum - trzymam kciuki za ciebie .

kwiatek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka