Dodaj do ulubionych

Warsztat 84

04.05.09, 06:05
Myślałam nad pytaniem i myślałam. Każde wydawało mi się nieodpowiednie. W
końcu zdecydowałam się. W razie gdyby było niewłaściwe to proszę dajcie znać.
Ale do rzeczy.Często śni mi się taki sam sen. W tym śnie robię coś, czego
normalnie w życiu nie zdarza mi się robić.Sen ów występuje u mnie poprzedzając
pewne wydarzenia w moim życiu. Wydarzenia związane z pewnymi emocjami.Moje
pytanie: Co mi się śni? Co robię w tym śnie?Może uda się Wam nazwać i podać
emocje towarzyszące następnego dnia.
I jak? Może być? Jakby co to możemy jakoś to zmodernizować.
PS. Wiecie? Bardzo się cieszę z wygranej, ale jakoś dziwnie mi, bo nie mogę w
tym tygodniu wziąć udziału. Wydaje mi się, że czekam z wypiekami na twarzy, co
niedziela, nie tylko na rozwiązanie, ale także na nowy temat do rozkładu.Chyba
się uzależniłamsmile
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 84 04.05.09, 12:07
      Temat mi się podoba smile, chociaż podejrzewam, że będzie trudno prawidłowo trafić...
      • ma_ewa01 Re: Warsztat 84 04.05.09, 12:53
        Moze warto by było troche zawęzić temat np podając dziedzinę życia jakiej może
        to dotyczyć, co Wy na to?
        • maly-elf Re: Warsztat 84 04.05.09, 14:34
          Nie za bardzo da się podać dziedzinę życia, bo tu jakby chodzi o
          całokształt.Wydarzenia dotyczą różnych dziedzin, cechą wspólną są tylko takie
          same emocje i oczywiście sen. Jako podpowiedź mogę jeszcze dodać, że sen jest
          króciutki. Można go streścić w dwóch zdaniach.Ważny jest pewien że tak powiem
          "rekwizyt" i to co robię.
          • ma_ewa01 Re: Warsztat 84 04.05.09, 18:28
            Ok
            Msmile
          • canada53 Re: Warsztat 84 04.05.09, 20:52
            Fajny temat. I nie ma co podpowiadać, ja też kiedyś zadałam pytanie na temat snu
            i interpretacje były bardzo szczegółowe, a Dobema dokładnie opisała co mi się
            wtedy śniło. Karty takie rzeczy z reguły fajnie pokazują, a przy interpretacji
            człowiek się niczym nie sugeruje, bo nie ma czym wink .
            • maly-elf Re: Warsztat 84 04.05.09, 21:31
              No to super smile Bardzo jestem ciekawa co też karty pokażąsmile
    • krolowa.mieczy Re: Warsztat 84 04.05.09, 22:26
      1. Mały Elf we śnie - cesarz
      2. jaką rolę gra ME we śnie? - 2 mieczy
      3. co czuje ME we śnie?
      kochankowie
      4. jakiej sytuacji dot sen? - walet kijów
      5. jakie zdarzenie w życiu ME zapowiada sen? król monet
      6. gdy zdarzenie staje się faktem co czuje ME? - 8 mieczy 7. o
      jakim rekwizycie we śnie pisał ME?- 4 kijów; do czego służy? - 4
      monet

We śnie kontrolujesz bieg wydarzeń? Albo sen się zaczyna a ty wiesz
      co nastąpi po kolei. Nieświadoma świadomość? Czytałam
      o "zaprogramowaniu snów" - cesarz pasuje mi tu.
      We śnie jesteś raczej bierna. Musisz zareagowac na bodźce z
      zewnatrz. Akcja musi wymóc reakcję.
      Ktoś przynosi ci wiadomość, prezent. Masz mieszane uczucia, nie
      wiesz co zrobić: przyjąć, nie przyjąć?
      Rekwizyt to szkatułka, skarbonka, sejf. Coś w czym można przechować
      kosztowności. kwadratowe, prostokątne, zamykane. Gdy sytuacja zdarza
      się w rzeczywistości wpadasz w panikę, boisz się że wyśnione się
      zdarzyło.
      Tak sobie myślę, że sytuacja może dot twojego ojca. Dostajesz
      nieregularne listy, może przelewy pocztowe od niego. Odstępy między
      nimi nie są miesięczne, dwumiesięczne ale są. Najpierw śni ci się
      ten sen i wiesz że niedługo dostaniesz pieniądze.

Miałam natchnienie. Zobaczymy czy to prawda smile
      • maly-elf Re: Warsztat 84 05.05.09, 06:39
        Bardzo ciekawe karty Krolowosmilesmile
        • krolowa.mieczy Re: Warsztat 84 05.05.09, 11:40
          Cos mi się wydaje że źle zrozumiałam pytanie warsztatowe. Mówiłaś o emocjach i
          czynnościach we snie, a ja nie wiedząc czemu przekręciłam to na zdarzenie jakie
          zapowiada sen.
          trudno. Najwyżej będzie poza konkursem...
          • maly-elf Re: Warsztat 84 05.05.09, 19:01
            Mimo wszystko nie jest źlesmilesmile
            • krolowa.mieczy Re: Warsztat 84 06.05.09, 18:20
              wink
    • ma_ewa01 Re: Warsztat 84 05.05.09, 21:20
      1-co się sni Małemu- Elfowi- Król Mieczy
      2-Co mały –Elf robi w tym śnie- 3 pucharów, 5 pucharów
      3-Czego potrzebuje ( rekwizyt) – 5 monet
      4-Emocje dnia następnego – Paź buław, As mieczy
      5-Co się wydarza następnego dnia- 4 buław, Sprawiedliwośc
      Mały Elf we śnie jest osobą zdecydowaną i zasadniczą, kieruje się rozumem, ma
      ścisły plan do wykonania ( król mieczy).
      Sen mały Elf jest na jakimś przyjęciu, zabawie, imprezie. Zabawa jest huczna,
      może ostro zakrapiana alkoholem( 3 puchary) Mały Elf nie uczestniczy w zabawie,
      nie spożywa napojów wyskokowych.. Mały Elf izoluje się od wesołego towarzystwa.
      Jest zajęty sobą, swoimi uczuciami, myślami. Może towarzystwo nie akceptuje
      małego – Elfa, albo Mały Elf nie chce się zintegrować. Wyraźnie nie pasuje do
      rozbawionej gromady. Otacza go aura smutku, samotności i tajemniczości. Jest
      pochłonięty swoimi sprawami i nie ma zamiaru się przyłączyc do zabawy. Może
      przybył tam nie z własnej woli, albo ma jakies zadanie do wykonania, czegoś tam
      pilnuje albo coś ukrywa. Może musi zachować trzeźwośc umysłu i dlatego nie może
      oddac się zabawie (5 pucharów). Albo czuje się gorszy, odepchnięty, niekochany (
      5 pentakli). Jego ubiór tez zupełnie nie pasuje do okoliczności. Tak jakby z
      innej bajki był…
      Następnego dnia mały Elf krytycznie ocenia swoje dotychczasowe działania, odcina
      się od nich, rezygnuje. Uswiadamia sobie, czego na prawde chce…Obala mity,
      obnaża niedociągnięcia, wygarnia całą prawdę, zmienia plany, stawia na swoim(
      paź buław, as mieczy). Może burzy ustalony porządek, sprząta w domu, ( 4
      buławy), albo dokonuje jakiegoś rozrachunku. Może np. załatwiać jakas powazną
      sprawe urzedową ( sprawiedliwośc)

No nie wiem, trudne…
      Msmile
      • krolowa.mieczy Re: Warsztat 84 06.05.09, 18:20
        Powtórzyły nam się 2 karty smile 4 kijów i walet kijów smile
        Ja miałam króla monet, ty króla mieczy...

Cos jest na rzeczy z tym królem. Trzeba zasłużyć na jego hojność
        może.
    • dobema moja interpretacja 06.05.09, 19:59
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/fb/fd/tvfh/KCb4tHuudyPqYEsbRB.jpg

Co śni się Małemu-Elfowi? – 6 buław, 6 kielichów, 8 buław
      Mały-elf jest głównym bohaterem snu akcji (6, 8 buław), sen ten jest albo związany z wydarzeniami z przeszłości, bądź biorą w nim udział również postacie z przeszłości (6 kielichów). Może jak mały-elf był dzieckiem wydarzyło się coś i poprzez sny przypomina to o sobie. Może ta 2 dzieci na karcie 6 kielichów to właśnie mały-elf z rodzeństwem lub (nawiązując do karty Zakochani) z dawną miłością? Mam wrażenie że Mały-elf tu dominuje i triumfuje w tym śnie (6 buław). Akcja snu dzieje się na wsi lub w miejscu gdzie jest jakiś domek, dużo zieleni, panuje spokój, cisza i harmonia. Wydaje mi się że być może mały-elf pędzi na koniu po wsi lub po lesie. Może ten koń jest tu tym wspominanym „rekwizytem”
      Ogólnie sen jest miły i przyjemny, ale w bardzo szybkim tempie wink

Jakie emocje towarzyszą Małemu Elfowi następnego dnia? Zakochani, 3 denary
      Następnego dnia po śnie Mały-Elf jest ogarnięta pozytywnymi emocjami (Zakochani) i wręcz rwie się z zapałem do pracy (3 denary). Mocno angażuje się w wykonywanie zadania, sumiennie i z miłością podchodzi do tematu. Może emocje o jakim mówi karta zakochani to też zdenerwowanie, ale i otwartość i gotowość do wykonywania pewnych rzeczy.

Dlaczego sen nie jest możliwy do realizacji? As mieczy
      Być może mały elf fizycznie byłaby zdolna urzeczywistnić swój sen, ale problem leży być może po innej stronie np. brak pieniędzy na realizację lub blokada, świadomość, że takie rzeczy robią tylko ludzie po jakimś przeszkoleniu, nie wiem, nic mi więcej w tej chwili nie przychodzi do głowy.
      • kita32 i moja 07.05.09, 19:45
        Nigdy jeszcze nie miałam takiej pustej głowy jak teraz. Zwykle po zobaczeniu kart mam pełno pomysłów, z trafnością bywa różnie, ale pomysłów mi nie brakuje, a ten rozkład jest dla mnie zagadką...

rozkład:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/ZHvExuyV9RwHaf5tzB.jpg

tło (karta, która wypadła) 3 Mieczy – sen dotyczy lub zapowiada sytuację bolesną, meczącą;
        co dzieje się we śnie?: 2 Monet, XXI Świat, 3 Monet;
        co robi Elfik?: 7 Kijów, 10 Monet, Król Pucharów;
        miejsce, w którym dzieje się sen: 6 Kijów – jakieś ładne, słoneczne, w przyrodzie lub w podróży lub na otwartej przestrzeni – później zobaczyłam w tej karcie gabinet dyrektora;
        pora dnia: 4 Kijów – raczej wczesna pora dnia niż późna;
        nastrój: Królowa Mieczy - surowy, zimny, dążenie do czegoś, wola walki;
        emocje następnego dnia – 5 Monet – smutek, poczucie straty, przygnębienie.

Nic nie rozumiałam z tego rozkładu i następnego dnia potasowałam pozostałe karty i wyciągnęłam jeszcze 4 na 2 pytania:
        „rekwizyt” ze snu – IX Pustelnik, XII Wisielec – chyba lampa wisząca – potem zamieniłam to na kij i lustro;
        kogo dotyczy sen: 5 Pucharów, 8 Monet – kogoś smutnego i kogoś pracowitego (może to być jedna osoba).

Nie mam pojęcia co oznacza ten rozkład. Może we śnie Elfik spojrzała w lustro i jak zobaczyła swoje odbicie (2 Monet ) to rozbiła kijem (7 Kijów) to wiszące lustro (Wisielec, Pustelnik oraz Świat), które rozpadło się na drobny mak (10 Monet). W lustrze zobaczyła swoje krzywe odbicie (5 Pucharów), które było niezgodne z prawdą.
        Sen jest zapowiedzią intrygi (Królowa Mieczy) – następnego dnia ktoś w pracy (duża ilość Monet sugeruje pracę, a 6 Kijów gabinet dyrektora) będzie próbował przedstawić Elfika w złym świetle. Elfik będzie czuła się źle, jakby jej ktoś odebrał dobre imię, cześć, poczuje się jakby była kimś gorszym. A tak się starała...(8 Monet).
        • maly-elf Re: i moja 07.05.09, 20:34
          Jestem pod wielkim wrażeniem Waszych interpretacji, Dziewczynkismile
          Wydaje mi się jednak, że przesadziłam z tym pytaniem. Jak je podawałam bałam
          się, że będzie zbyt łatwe, ale teraz widzę, że jest odwrotnie.(Obiecuję, że jak
          jeszcze kiedyś uda mi się wygrać to wymyślę coś bardziej przystępnego)
          • ma_ewa01 Re: i moja 07.05.09, 20:39
            Znaczy się - same pudła smile smile smile
            Msmile
            • maly-elf Re: i moja 07.05.09, 20:43
              No nie do końca. Powiem tak: każdej coś się udało trafić.( sorki, nie powinnam
              chyba na razie komentować, jednakże to bardzo kuszącesmile )
              • kita32 Re: i moja 07.05.09, 21:32
                To i tak pocieszające, że każdej coś się udało trafić smile
                • kita32 odpowiedź Piotra 08.05.09, 07:19
                  Mój mąż Piotr (opowiedziałam jemu jaki mam rozkład) powiedział:
                  "ona lata we śnie".

No tak, że też na to nie wpadłam!!! Elfik lata! Pokazuje to karta Świat oraz rekwizyt Pustelnik i Wisielec.

Wisielec do unoszenia się w powietrzu jak najbardziej pasuje. Pustelnik wskazuje chyba jakiś materialny rekwizyt, który ułatwia latanie we śnie - może kij, albo wzięcie lampy w rękę, a może we śnie pojawia się robaczek świętojański, lub może wróżka obsypuje Elfika świecącym proszkiem?
                  Latanie to i do nicku "Mały Elf" również pasuje smile.

Spytałam Piotra o drugą część tematu - co następnego dnia czeka Elfika, jakie emocje jej towarzyszą? Piotr powiedział, że on lata we śnie, gdy czeka go następnego dnia jakieś duże i trudne zadanie. Po takim śnie wszystko potem idzie gładko i bez problemów.

Jak by to dopasować do moich kart, to myślę, że latanie Elfika jest związane z jakąś trudną emocjonalnie sprawą (nastrój- Królowa Mieczy, osoba - 5 Pucharów, tło - 3 Mieczy i emocje następnego dnia - 5 Monet). Ale jakoś nie podejrzewam, żeby latanie było zapowiedzią takich smutnych emocji, przypuszczam więc, że najpierw pojawia się problem emocjonalny, np. w pracy, w szkole, a w czasie snu Elfik uwalnia się od negatywnych emocji (Król Pucharów) i następnego dnia sprawa zostaje wyjaśniona lub po prostu przestaje być aktualna (osoba 5 Pucharów staje się 8 Monet).

Unoszenie się w powietrzu, to znalezienie się nad atakującymi jak w karcie 7 Kijów, to zobaczenie spraw światowych z wyższej perspektywy (Świat, 10 Monet). I ogólnie to przypomnienie, że jesteśmy istotami duchowymi... smile
                  • maly-elf Re: odpowiedź Piotra 08.05.09, 16:48
                    Czy Twój mąż Kito zajmuje się kartami czy jest laikiem?
                    Tak czy inaczej jest niezłysmile ( moze wziąłby udział w warsztacie???smilesmile)
                    • krolowa.mieczy Re: odpowiedź Piotra 08.05.09, 18:33
                      big_grin jeśli latasz we śnie tzn że czujesz się nieskrępowana niczym,
                      wolna, szczęśliwa.

Pamiętem że mi TYLKO dwa razy śniło sie coś podobnego i to jakieś 15
                      lat temu - latałam z pegazami na zieloną łąką. To był rzeczywiście
                      wspaniały i szczęśliwy okres życia dla mnie smile
                      • maly-elf Re: odpowiedź Piotra 08.05.09, 18:41
                        Nie mogę teraz napisać co naprawdę mi się śni, ale myślę, że będziecie
                        zaskoczone(a może i rozczarowane) Zobaczymy, do niedzieli już niedalekosmile
                    • kita32 Re: odpowiedź Piotra 08.05.09, 21:21
                      > Czy Twój mąż Kito zajmuje się kartami czy jest laikiem?

...zajmował się kiedyś, ale tylko na potrzeby domowe i stosował tylko Wielkie Arkana. Jak stracił wzrok, to przestał zajmować się tarotem.

Ja zajęłam się tarotem później. Opowiadam jemu zwykle swoje rozkłady i on podaje mi swoje skojarzenia, ale dopiero wtedy, gdy już mam swoją interpretację - nie lubię się sugerować.
                  • canada53 Re: odpowiedź Piotra 08.05.09, 22:58
                    Hmm, latanie też by do moich kart pasowało - w końcu z arkanu XVI Wieża ktoś
                    wypada i leci w powietrzu. No i ma później twarde lądowanie.
                    Kiedy przeczytałam Wasze interpretacje i skojarzenia to przyszło mi na myśl, że
                    Małemu Elfowi śni się, że jeździ ona na karuzeli (Koło Fortuny) albo huśta się
                    na huśtawce jak dziecko (Paź Buław) i aż jej się później na mdłości zbiera (5
                    Kielichów)...
        • kita32 Re: i moja 10.05.09, 18:32
          Jeszcze raz zastanawiam się nad swoimi kartami - zostawiam to, co pasowało, wymieniam to co nie pasuje do sytuacji:

> tło (karta, która wypadła) 3 Mieczy – sen dotyczy lub zapowiada sytuację
          > bolesną, meczącą;
          > co dzieje się we śnie?: 2 Monet, XXI Świat, 3 Monet;
          > co robi Elfik?: 7 Kijów, 10 Monet, Król Pucharów;

2 Monet to przygotowania, które Elfik wykonuje w pewnym sensie "walcząc" (7 Kijów) z niewidocznym przeciwnikiem. Ma wyjechać (Świat), ale jest w domu zaabsorbowana wieloma sprawami (10 Monet). Gdy w końcu wykonuje to, co miała zrobić (3 Monet), to ogarnia ją smutek i poczucie straty (Król Pucharów i 5 Monet), bo autobus odjeżdża jej sprzed nosa.

> miejsce, w którym dzieje się sen: 6 Kijów – przygotowania do
          podróży
          > nastrój: Królowa Mieczy - surowy, zimny, dążenie do czegoś, wola walki;
          > emocje następnego dnia – 5 Monet – smutek, poczucie straty, przygnębienie.

> „rekwizyt” ze snu – IX Pustelnik, XII Wisielec
          jest praktycznie nieobecny (Pustelnik) i taki "w zawieszeniu" - pojawia się i znika odjeżdżając z przystanku...

> kogo dotyczy sen: 5 Pucharów, 8 Monet - te karty oddają nastrój Elfika - poczucie straty czasu, smutek, zabieganie, niepokój...
          • maly-elf Re: i moja 10.05.09, 18:52
            Pieknie teraz to wygląda. Ale przyznam szczerze, że nigdy bym nie wpadła, że
            pustelnik + wisielec to uciekający z przed nosa autobus. wink
            Przyznam się, że sama pokusiłam się o wyciągnięcie kart na ten temat ( tak
            ćwiczebnie) i jako rekwizyt wyszła mi 6 mieczy.Za to reszta kart zupełnie od
            czapy.sad
      • dobema Re: moja interpretacja 08.05.09, 10:41
        a mi się skojarzyło jeszcze że może Mały-elf w tym śnie wygrywa coś
        (6 buław) jakieś zawody lub konkurs.
    • canada53 Re: Warsztat 84 08.05.09, 22:53
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/kg/ig/bgrb/Ir0DDkKjeP1JlKajgB.jpg

Górny rząd (8 Denarów, 9 Denarów, VII Rydwan) = wydarzenia w życiu realnym
      Karta pośrodku (XVI Wieża) = Mały Elf i jej emocje
      Dolny rząd (5 Kielichów, Paź Buław, X Koło Fortuny) = sen Małego Elfa

Wygląda mi na to, że w swoim śnie Mały Elf za bardzo nie panuje nad sytuacją, mało co zależy tam od niej (Paź, Koło fortuny). Rzeczy się dzieją, ona je obserwuje i nie może zapobiec temu, co się tam dzieje. W tym śnie Mały Elf coś traci (5 Kielichów), ale i coś zyskuje (X Koło Fortuny) w zamian. Może wymienia coś na coś? Można też zinterpretować te karty tak, że coś lub ktoś (możliwe, że jakieś dziecko) zostaje powierzone jej opiece i niestety nie uda jej się go dopilnować i ochronić. Tek ktoś /coś jej ucieka, wymyka się. Może to nawet ona sama ucieka (np. z domu) lub coś niszczy. Nie jest to jednak żadna wielka katastrofa, raczej jakaś psota czy szkoda dokonana na skutek nieuwagi. Skojarzyło mi się tu np. stłuczenie szkła. Może to być każde inne trochę lekkomyślne zachowanie prowadzące do wyrzucenia czegoś, czy ogólnie do trwonienia pieniędzy.
      Po tym śnie Mały Elf budzi się… rozbita (XVI Wieża). Budzi się ona nagle i trudno jej dojść do siebie. Możliwe, że ma ona wyrzuty sumienia i pretensje do samej siebie.
      Ten sen poprzedza wydarzenia z realnego życia, które wymagają od Małego Elfa podejmowania decyzji i czynnego działania (VII Rydwan). Może też to być wizyta kogoś (dosyć niespodziewana), która wpływa na zmianę ustalonego porządku i planów Małego Elfa (8 Denarów – wcześniej przygotowane plany, 9 Denarów – przebywanie samemu w domu, VII Rydwan – niespodziewani goście). Możliwe, że trzeba później komuś nagle pospieszyć z pomocą, gdzieś pojechać i coś załatwić. W tym układzie w ogóle jest sporo ruchu i zmian (Koło Fortuny, Wieża, Rydwan), podejrzewam więc, że coś tu będzie na rzeczy z przemieszczaniem się. Trzeba później w realnym życiu wyjść z ukrycia, dosyć energicznie zadziałać, pokazać się, zadecydować, zapanować nad sytuacją, wziąć sprawy w swoje ręce. Myślę, że może też trzeba zainwestować w coś odkładane wcześniej na inny cel pieniądze.
    • dana-25 Re: Warsztat 84 09.05.09, 23:43
      1.Jaki rekwizyt się śni Małemu-elfowi? – Kochankowie
      2.Jaki ma kształt---Król denarów
      3.Do czego służy----Gwiazda
      4. Co Mały –elf robi z nim —Wieża, 4pucharów, Pustelnik
      5. Jakie jest tło snu ---3 denarów
      6.Jakie ma emocje następnego dnia ---10 pucharów

Nie mam pojęcia co to jest. Dużo kart z WA. No nic jadę dalej. W śnie Mały-elf coś robi wykonuje jakąś pracę, meczy się przy tym, coś wyrzuca (Wieża). Mały-elf to wyrzuca, bo ma tego już dość lub tego czegoś jest zbyt dużo (może forsa, co jest dziwne wink), po tym czymś zostaje puste miejsce, pustka. We śnie są duże emocje, robi wszystko aby się tego pozbyć. Albo ucieka bo chce być sama. Do czego służy rekwizyt? – jest pomocne do poruszania się, albo do trzymania płynów (Gwiazda). Na karcie kobieta wylewa płyny, to potwierdza Wieżę, że Mały Elf się czegoś pozbywa, a 4 pucharów wskazuje, ze jest to jakiś płyn- woda?, wino? emocje? Rekwizyt służy do pozbywania się emocji, rozbija go albo wyrzuca ale w dalszym ciągu nie wiem co to jest. Na drugi dzień, wydarza się coś miłego, i Mały-elf ma humor, jest w dobrym nastroju przeciwnie do snu.
      Takie mam karty, że nic z nich nie wiem poza tym wyrzucaniemsmile
    • asia.33 asia.33 10.05.09, 11:51
      Dziewczynki gdybym nie zdązyła dac odp do godziny 18dzisiaj to nie
      czekajcie na mnie prosze, niech wzystko toczy sie normalnie...mam
      malutkie zameszanko i nie wiem czy dam rade.
      Całuski dla Was wszystkich kiss
      asia
      • maly-elf Re: asia.33 10.05.09, 13:56
        Mam nadzieję, że ci się uda zdążyć.smilesmile
        • asia.33 WERSJA MINI asia.33 10.05.09, 15:34
          Jaki to sen? = wypadła MOC, królowa monet
          Co robi we snie? = wypadło KOŁO FORTUNY, paż monet, księzyc, 9 mo
          net
          Jakie to poprzedza wydarzenie?= 6 monet, sąd, Król Monet
          Jakie emocje temu towwarzyszą?= 8 pucharów, cesarz

jest to sen , ze masz jakąs nieziemską siłe, i z łatwościa duzo
          mozesz zdziałac, nic nie stoi na przeszkodzie, mozesz wszystko i ze
          wszystkim sobie swietnie radzisz.
          We śnie to Ty decudujesz o tym co sie wydarzy, Jestes kobieta,
          której niczego nie brakuje, niczego sie nie boisz
          Nastepnego dnia, otrzymujesz jakis prezent od kogos, moze od
          mezczyzny, ukochanego bądz taty
          Emocje sa i to bardzo silne , czujesz sie wysmienicie.

Mysle, ze tu chodzi o obdarowywanie prezentem badz cos podobnego,
          albo Ty obdarowujesz albo Ty otrzymujesz cos od kogos. Czujesz sie
          jak rewelacyjnie, pewnie, silnie i jestes zadowolona.
          To taka szybka wersja - mini...szkoda mi było opuscic warsztat bo
          wiem, ze sprawiłabym tez tym przykrość elfikowi pomijając Jej
          zagadke kiss
          czekam na wyniki i zaczynam czytac co inni napisali.
          asia
          • maly-elf Re: WERSJA MINI asia.33 10.05.09, 16:38
            Cieszę się ,że zdążyłaś Asiu. I nie martw się na przyszłość. Nie byłoby mi
            przykro, że pominęłaś moją zagadkę. Nie masz przecież obowiązku rozkładać kart
            na każde pytanie. Nie mniej bardzo mi miło i przyjemnie, że wzięłaś udziałsmilesmile
            • maly-elf Rozwiązanie 10.05.09, 18:00
              Mój sen
              Sen rozpoczyna się moją poranną krzątaniną. Spieszę się, muszę zdążyć na
              konkretny autobus. Czas upływa, a ja kręcę się po domu bezowocnie. Niby coś
              robię, a dalej nie jestem gotowa do wyjścia. Cała jestem w panice, czasu coraz
              mniej i ciągle coś mi przeszkadza opuścić mieszkanie. Gdy w końcu wychodzę na
              przystanek, autobus ucieka mi z przed nosa.
              I tak samo za każdym razem, kiedy następnego dnia mam coś ważnego do załatwienia
              lub denerwuję się przed jakimś nowym przedsięwzięciem. Emocje dominujące wtym
              dniu to podenerwowanie, napięcie, lęk. Ogólnie duży stres.
            • maly-elf kilka słów o Waszych rozkładach 10.05.09, 18:00
              Na początku chciałabym wszystkim podziękować za udział. Byłyście naprawde
              niesamowitesmileŚledziłam wątek niezwykle pilnie. temat chyba nie był najłatwiejszy
              i odstraszył chyba niektórychsad Dlatego też należą się Wam szczególne brawa!!
              Zanim podam imię zwycięzcy pokrótce skomentuję Wasze odpowiedzi.
              Krolowa Mieczy
              Bardzo dobrze odgadłaś kształt rekwizytu(autobus jest prostokątny) i W dodatku
              zamykany.smile
              Ma_Ewa
              Udało Ci się określić, że następnego dnia mam do załatwienia ważną urzędową
              sprawę do załatwienia., a także to, ze mam ścisły plan do wykonania.
              Dobema
              Koń jako rekwizyt- świetne skojarzenie. Koń jak i autobus się przemieszcza i w
              dodatku może przewozić ludzi.
              Bardzo dobrze odczytałaś emocje - zdenerwowanie ale i gotowość do stawienia
              czoła przeciwieńswom. Super.
              Kita 32
              Co prawda w snie nie latam(a szkodasmile), ale za to się przemieszczam. Byłaś
              bardzo blisko. Emocje też odgadłaś prawidłowosmile
              Dana
              Zgadza się ,że we śnie są same silne emocje. Nie tyle coś wyrzucam jak piszesz,
              ale trwonię czas( w sumie na jedno wychodziwinkBardzo dobre skojarzenie.
              Asia
              Odnośnie czynności we śnie pojawiły Ci się świetne karty.Koło fortuny- kręcę się
              po domu w kółko, Paż monet_ zachowuję się jak dziecko, Księżyc- coś przesłania
              mi to, co najważniejsze, 9 monet- udaje mi się wyjść z domu ale i tak nie zdążam
              na autobus
              Canada
              zgadza się prawie wszystko. We śnie nie panuję nad sytuacją, nie wiele zależy
              ode mnie, coś ciągle powstrzymuje mnie przed wyjściem z domu.Co prawda nie
              trwonię pieniędzy tylko czas(Ale bardzo trafne spostrzeżenie). Emocje i
              wydarzenia następnego dnia też świetnie uchwyciłaś Brawo!!!
              Wspaniały rozkład! GRATULUJĘ!!!! ZWYCIĘŻYŁAŚsmilesmilesmile
              • maly-elf Re: kilka słów o Waszych rozkładach 10.05.09, 18:02
                Jeszcze raz Gratuluje wszystkim uczestniczkom i brawa dla nasze zwciężczyni:
                Canadysmilesmile
                • kita32 gratulacje! 10.05.09, 18:08
                  Canado, gratuluję zwycięstwa!!!

Elfiku, dziękuję za interesujący warsztat smile
                  • canada53 Re: gratulacje! 10.05.09, 20:24
                    Ojejku, jejku, ale się cieszę! I dziękuję za wszystkie gratulacje.
                    A wiecie, jako że temat był dosyć mało konkretny, to starałam się zrobić rozkład
                    złożony z jak najmniejszej ilości kart, żeby móc uchwycić ogólny wydźwięk tego
                    snu bez zbytniego wchodzenia w szczegóły. To chyba była dobra decyzja.
                    No i ta Wieża pośrodku, z której ktoś wypada - fajnie pokazała fakt, że Mały Elf
                    kręci się po domu i nie może z niego wyjść, a jak już wyjedzie, to jest za
                    późno, żeby złapać autobus... Wieża w ogóle często symbolizuje sytuację, kiedy
                    człowiek tkwi gdzieś w jednym miejscu za bardzo przywiązany do czegoś i nie
                    potrafi w porę sobie odpuścić i zmienić swojego postępowania.
                    A tak swoją drogą, to bardzo denerwujący sen, szczególnie dla osoby, która jest
                    punktualna w codziennym życiu. No, prawie jakiś koszmar!
                    • maly-elf Re: gratulacje! 10.05.09, 20:31
                      Masz rację Canado, to jest prawie koszmar i do tego dość często mi się śni.
                      Jeszcze raz Ci serdecznie gratuluję i z niecierpliwością czekam na Twoją
                      zagadkęsmilesmilesmile
                      • canada53 Re: gratulacje! 10.05.09, 20:34
                        No to idę zakładać wątek z nowym warsztatem smile .
                        • maly-elf Re: gratulacje! 10.05.09, 20:35
                          smilesmile
                    • kita32 Re: gratulacje! 10.05.09, 20:38
                      > A wiecie, jako że temat był dosyć mało konkretny, to starałam się zrobić rozkład
                      > złożony z jak najmniejszej ilości kart, żeby móc uchwycić ogólny wydźwięk tego
                      > snu bez zbytniego wchodzenia w szczegóły.

...to faktycznie był bardzo dobry pomysł
                      • canada53 Re: gratulacje! 10.05.09, 20:53
                        No bo im więcej kart, tym szczegółowiej odpowiadają. Jeśli ogólny temat jest
                        znany i szukamy odpowiedzi dotyczących szczegółów, albo mamy dużo pytań
                        pomocniczych, to wtedy warto robić duże, wielokartowe rozkłady. Ale w stosunku
                        do pytań ogólnych - im mniej kart, tym lepiej. W końcu samopoczucie i emocje
                        osoby po obudzeniu ze snu można doskonale odczytać z jednej karty, nie będą one
                        przecież aż tak złożone, żeby ciągnąć ich dużo więcej. Nawet z jednej karty
                        prościej jest odczytać, czy dominuje przyjemne uczucie rozmarzenia, czy strach
                        albo zmęczenie czy niesmak.
                • krolowa.mieczy Re: kilka słów o Waszych rozkładach 10.05.09, 18:14
                  Ale numer! Prawie nic się nie zgadzało co napisałam big_grin

Gratulacje Canado smile
                  • ma_ewa01 Re: kilka słów o Waszych rozkładach 10.05.09, 18:18
                    Canada jak zwykle- niezawodna. Brawo i gratulacje!!!
                    Warsztat był bardzo trudny, zupełnie bez zadnej wskazówki.
                    Ale w sumie okazało się, że troche trafień było.
                    Fajny debiut Elfiesmile
                    Msmile
                    • dana-25 Re: kilka słów o Waszych rozkładach 10.05.09, 19:12
                      Canado gratulacje, tym bardziej, że warsztat był trudnysmile
                      Mały-elfie, ciekawy ten Twój sen, taki zwiastun to coś niezwykłego, coś jak
                      jasnowidzeniesmile
                      • maly-elf Re: kilka słów o Waszych rozkładach 10.05.09, 19:17
                        Sen, owszem ciekawy, jednak trochę wkurzający.Jestem osobą do przesady
                        punktualną i ten sen jest w pewien sposób dla mnie przerażającysmile( no bo jak to
                        tak spóźnic się na autobus? hihihi)
              • dobema gratulacje 10.05.09, 19:12
                Gratulacje Canado smile

Super warsztat, dobrze, że wogóle coś się zgadzało smile
                • asia.33 gratulacje canado 10.05.09, 19:41
                  Gratuluje kiss
                  Ale mnie w maliny moja intuicja wpedziła hihihihihih , jakos tak
                  nastawiłam sie ze ten sen to z tych przyjemniejszych jest.
                  Pozdrawiam
                  asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka