...odpowiedz kart na pytanie, czy powinnam zapisac sie na kurs ksiegowosci z posredniaka. Dodam, ze mieszkam w Finlandii, pracuje tu i zyje od 6 lat, a za trzy tygodnie spojrzy mi w oczy Lodowate Okrutne Bezrobocie. I miotam sie strasznie, bo nie potrafie zyc bez pracy. Bo mam dwojke malych dzieci i meza, ktory aktualnie tez poszukuje zatrudnienia.
Sedno: Rycerz Monet (wiadomo, chce zapewenic sobie bezpieczenstwo i stabilnosc materilana)
Co bedzie, gdy zloze papiery na kurs ksiegowosci: Odwrocona Krolowa Monet, Cesarz, Odwrocony Glupiec
Co bedzie, gdy ich nie zloze: Odwrocona 3 mieczy, 7 kijow i Odwrocona Smierc
Nie wiem.
Ta odwrocona smierc swiadczy o nieumiejetnosci zaakceptowania zmian, trzymania sie zebami, tego co stare...To prawda, ze uwielbiam moja dotychczasowa prace i wspolpracownikow. Ale ta bajka nie moze trwac wiecznie. Konczy sie projekt, konczy sie etat. Musze odejsc. Probowalam przeskoczyc na inne stanowisko w tej samej organizacji. Wybrano mnie, ale zwiazki zawodowe nie zgodzily sie na moja kandydature. To pewnie o tym mowi, ta trojka mieczy - o mojej frustracji i zalu. Gdybym nie zapisala sie na kurs ksiegowosci, siedzialabym pewnie w domu, przezywala, szarpala sie z wlasnymi myslami...
Ale ta pierwsza opcja? Wcale nie wyglada tak rozowo...Odwrocona Krolowa Monet, to jakas zla kobieta

Czyzby cesarz mial przywolac ja do porzadku? Ale znowu Glupiec mowi o dokladnym przemysleniu za i przeciw. Ja o niczym innym nie mysle.
Boje sie. Mieszkam na finskiej scianie wchodniej, gdzie bezrobocie przekracza 17%. Boje sie, ze neidlugo bede sie ogrzewac moimi swiadectwami i certyfikatami gdzies pod mostem...