Dodaj do ulubionych

Chciałam sie z wami czymś podzielić

06.01.14, 00:00
Chciałam sie z wami podzielić czymś co mnie zaskoczyło , parę dni temu śniło mi się coś co miało realizację w rzeczywistości .
Chodziłam zamyślona bo zdziwiło mnie to, że sen może się spełnić w większości na jawie - Zaskoczona jestem tym , i trochę wystraszona bo jasnowidzem nie bardzo chciała bym być - Wróżką już mi wystarczy smile Czy zdarzało się wam mieć sen i jego kopię w rzeczywistości spełnić ? Ja jestem narazie zaskoczona i trochę wystraszona , ale może fakt , że z kartami pracuję już parę lat odbija się mi już w jakiś sposób na 3 - oku smile
Obserwuj wątek
    • zoselin1987 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 00:08
      Ja nie mam takich umiejętności/darów, ale powiedz po jakim czasie od snu Ci się to sprawdziło w rzeczywistości?
      • hanna1985 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 11:34
        ja mam sny prorocze, ale niektore zawieraja symbole i czasami dopiero pozniej poznaje ich sens!mam i jasne przekazy!zazwyczaj sa to sny ostrzegawcze lub pokazujáce wazne wydarzenie w zyciu .prorocze sny to jeszczze nie jasnowidzeniesmile
        • donbas Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 14:20
          Sen to na pewno nie jasnowidzenie. Sen odzwierciedla czasem nasze ego, czasem nasze leki. Porownałabym sen do śmierci ( XIII) - mozna pomedytować nad ta kartą. To taka śmierć kliniczna. Omdlenie. W czasie snu przeciez pracuja wszystkie organy, z tym że na zwolnionych obrotach. W czasie snu przecież nic nie wiemy , jesteśmy jak w letargu/spiśczce czy jak w czasie omdlenia. Ale przeciez jesteśmy żywi. Mózg pracuje. Sen pomaga mózgowi odpocząć i poukładać wrażenia. Przetwarza też podświadome informacje.
          Mogą zdarzyć sie sny prorocze mające odzwierciedlenie w rzeczywistości. Przeciez podczas snu jesteśmy jakoby w innym wymiarze.
          Ja dużo śnię. Od dzieciństwa. Kiedyś śnily mi się liczby. Bardzo wyraźnie i sugestywnie. Puściłam wtedy lotto, żeby sprawdzić. I padły te wysnione liczby. Niestety śnily mi się tylko dwie, wiec wygranej nie było.
          Fakt, faktem, że trzeba być bardzo uduchowionym, żeby umiec odczytać symbole. Tak jak napisała tu poprzedniczka forumowa. Większośc ludzi przechodzi nad snami do porządku dziennego tak naukowo - faza czuwania, faza REM itd. Ale mózg nie do końca jest zbadany. nadal naukowcy zastanawiają się nad funkcją szyszynki. W dzisiejszej cywilizacji nafaszerowanej chemią, w szczególności w jedzeniu, trudno jest wykorzystać funkcje "trzeciego oka" ponieważ przysadka i szyszynka podlegają zwapnieniu dzieki wszędobylskiemu fluorowi chociażby w paście do zębów czy fluorowaniu wody.A fluor/wapń to smierć "trzeciego oka".

Co do jasnowidzenia, to są ludzie, ktorzy są wyjątkowo predystynowani do tego rodzaju przeżyć , ale to przychodzi nawet w czasie fazy czuwania. Może przyjśc w każdym momencie tak jakby z zewnątrz. Np. stoisz na przystanku i nagle masz bardzo wyraźny przekaz "nie wsiadaj".I uważam, że pomimo róznych kursów nt. nauki jasnowidzenia, nie mozna się tego nauczyć. Można jedynie rozwinąć swoją wyobraźnię, czy intuicję lub wyczucie psychologiczne. Co i tak jest wielkim darem.
          Mogłabym dlugo ale nie chce Was zanudzać.
          Pozdrawiam
          • gosia44114 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 16:14
            Dziewczyny , dlaczego dzieje się tak, że od paru dni/nocy (5 bodajże) śni mi się wciąż ten sam człowiek? w róznych sytuacjach , raczej sympatycznych , ale nie jest to nikt , o kim myslę wciąż, wręcz przeciwnie, bo nie mam tak naprawdę powodu by o nim mysleć. Ten ciąg poprzedziły dwa inne sny w krótkich odstępach czasu własnie z ta osoba w roli głównej...nie potrafię tego sobie wytłumaczyć,nigdy tak nie miałam...
            • lukrusia Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 17:39
              gosia44114 napisała:

> Dziewczyny , dlaczego dzieje się tak, że od paru dni/nocy (5 bodajże) śni mi s
              > ię wciąż ten sam człowiek? w róznych sytuacjach , raczej sympatycznych , ale ni
              > e jest to nikt , o kim myslę wciąż, wręcz przeciwnie, bo nie mam tak naprawdę p
              > owodu by o nim mysleć. Ten ciąg poprzedziły dwa inne sny w krótkich odstępach c
              > zasu własnie z ta osoba w roli głównej...nie potrafię tego sobie wytłumaczyć,ni
              > gdy tak nie miałam...

Gosia a ten człowiek to osoba żywa czy zmarła ? bo to ważne właśnie zmarli przestrzegają nas przed zdarzeniami dlatego pytam ?>

Nie ma, niepotrzebnych zdarzeń...
              Ani osób, bez znaczenia poznanych...
              Nie ma, niedorzecznych marzeń...
              Ani myśli, na pustkę rzucanych.
            • malabiala5 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 07.01.14, 09:09
              Mi też czasem śnią się osoby o których wcale nie myślałam i zazwyczaj je po jakimś czasie przypadkiem ją spotykam. Moja babcia zawsze mówiła, ze to oznacza, że dana osoba o Tobie myśli.
              • gosia44114 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 07.01.14, 20:04
                a to mnie zaskoczyłaś...smile)) , trochę trudno mi uwierzyć,że ten człowiek codziennie o mnie mysli i to pozytywnie smile
        • lukrusia Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 17:37
          Ja miałam sny ostrzegawcze , kiedyś zapisywałam swoje sny w zeszycie i do dzisiaj wiem jak coś mi sie śni co oznacza .
          Ale to tylko niektóre sny , zdarza sie , że zmarli się śnią ale oni ostrzegają przed czymś lub przed kimś .
          • gosia44114 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 17:43
            jak najbardziej żywy smile , pracujemy w tym samym miejscu,ale kontakt bezpośredni raczej sporadycznie.
          • zoselin1987 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 17:47
            lukrusia napisała:

> Ale to tylko niektóre sny , zdarza sie , że zmarli się śnią ale oni ostrzegają
            > przed czymś lub przed kimś .

Baaaaaaaaaaaaaardzo rzadko śnią mi się zmarli.
        • misboaa Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 19:22
          hanna1985 napisała:

> ja mam sny prorocze, ale niektore zawieraja symbole i czasami dopiero pozniej p
          > oznaje ich sens!mam i jasne przekazy!zazwyczaj sa to sny ostrzegawcze lub pokaz
          > ujáce wazne wydarzenie w zyciu .prorocze sny to jeszczze nie jasnowidzeniesmile

ja mam dokładnie to samo. Te sny nie są z żaden sposób rozbudowane.
          Ot najczęściej jeden przedmiot-rzecz ustawione na tle jakiegoś koloru tak jakby ustawione do fotografii. Budzę się i wiem, że coś się wydarzy tylko najczęściej nie potrafię tego zinterpretować bo nie zawsze ten przedmiot ma jakiś sens. Jedynie po odczuciach rozpoznaję jaki będzie to coś miłego czy nie.
          Sny te sprawdzają się po dwóch dniach.

• misboaa Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 19:07
      Uściski Magdaleno!!! smile jak miło jest napisać smile
      Mogła byś coś bliżej powiedzieć o tym śnie i wydarzeniu żeby można było choć z grubsza wyłapać sens proroctwa?

• magdalena.1230 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 19:18
        Cześć misboaa baardzo się cieszę , że jesteś bo się baardzo stęskniłam czarodziejko nasza smilesmile
        • magdalena.1230 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 19:28

• hanna1985 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 19:38
            rozwijasz sie duchowo, masz opiekunow duchowych, sen przestrzegal Ciesmile
          • misboaa Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 19:41
            Czyli sen przyniósł ostrzeżenie wprost. Całe szczęście, że szybko zareagowałaś i uratowałaś czworonoga smile
            Ciekawa sprawa. Ja tak nie mam.
          • nagietek123 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 08.01.14, 09:16
            No więc może... Sen i jego spełnienie świadczy o Twoim rozwoju duchowym. Może zapisuj sny? Analizuj zawarte w nich symbole, bo sny sa najczęściej symbolicznym przekazem, ale ten akurat był dosłownym.
            • magdalena.1230 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 08.01.14, 14:32
              Zapisuję teraz sny , odkopałam swój zeszyt i wpisałam ten sen. Ciekawe doświadczenie może uda mi się to rozwinąć .
        • hanna1985 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 19:36
          Mozecie przed snem powiedziec w myslach lub na glos, prosze o wyjasnienie snu, ktory sie powtarza, proszé mojego Aniola Stroza o wyjasnienie, jesli Was cos meczy od dluzszego czasu .Odpowiedz moze przyjsc za kilka dni lub tej samej nocy, warto zapisywac je, a potem odszyfrowac, ale skoro daja Wam do myslenia to cos waznego jest w nichsmile
          • misboaa Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 19:45
            Na szpilce umieszczałam kiedyś rozkład na wyjaśnienie znaczenia snu, też może być pomocny.
            Anioły Stróże i nie tylko to wielka moc i wielka pomoc. Mój jest niezawodny.
            • gosia44114 Re: Chciałam sie z wami czymś podzielić 06.01.14, 20:01
              serdeczne dzięki za podpowiedź , bo swoich snów nie rozumiem,to wręcz nienormalne jakieś...wink , poproszę dzisiaj Aniołki o pomoc smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka