Dodaj do ulubionych

Wymawiam 1/2etatu. Trudne pytanie.

07.02.14, 23:15
Witam serdecznie. Trochę życie mi się zagmatwało. Chcę wymówić pół etatu z całego. Jestem nauczycielem. Sytuacja mnie pogrąża, więc zjawiłam się u Was. Składam prośbę o wróżbę. Pytanie brzmi " Jak potoczy się sytuacja zawodowa z chwilą przejścia na pół etatu". Bardzo proszę o wróżbę, regulamin znam. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • misboaa zdaje się że 10.02.14, 16:14
      nie spełniasz regulaminu. Szkoda.
      Jeśli sama nie wróżysz i nie masz zamiaru tym się zajmować możesz wspomóc dobrą radą innych którzy tutaj piszą. Przyjacielskie wsparcie zawsze jest w cenie smile
      • k040180 Re: zdaje się że 10.02.14, 19:48
        Myślałam, że obowiązuje stary regulamin. Wspierałam i wróżyłam tutaj parę lat temu. Zawiesiłam wróżenie. Faktycznie nie przydam się teraz. Dzięki za odpisanie. Może to i dobrze. Pozdrawiam.
        • misboaa Re: zdaje się że 11.02.14, 09:10
          k040180 napisała:

> Myślałam, że obowiązuje stary regulamin. Wspierałam i wróżyłam tutaj parę lat t
          > emu. Zawiesiłam wróżenie. Faktycznie nie przydam się teraz. Dzięki za odpisani
          > e. Może to i dobrze. Pozdrawiam.

Tak nie może być! big_grin
          Jeśli mówisz, że bywałaś to mamy zaufanie, że tak było smile
          archiwum może wplatać małe figle /Admin. chwilowo nieobecny więc pozwolę sobie zadecydować.
          Ja w tym momencie nie mam kart przy sobie, ale może ktoś inny wylosuje?
          • lukrusia Re: zdaje się że 25.02.14, 10:41
            misboaa napisała:
            > k040180 napisała:
            >
            > > Myślałam, że obowiązuje stary regulamin. Wspierałam i wróżyłam tutaj parę
            > lat t
            > > emu. Zawiesiłam wróżenie. Faktycznie nie przydam się teraz. Dzięki za od
            > pisani
            > > e. Może to i dobrze. Pozdrawiam.
            >
            > Tak nie może być! big_grin
            > Jeśli mówisz, że bywałaś to mamy zaufanie, że tak było smile
            > archiwum może wplatać małe figle /Admin. chwilowo nieobecny więc pozwolę sobie
            > zadecydować.
            > Ja w tym momencie nie mam kart przy sobie, ale może ktoś inny wylosuje?

[i]Regulamin cały czas taki sam ,nie zmieniony - jak było 25 postów tak zostało .
    • misboaa wróżba 11.02.14, 13:15
      1. obecna sytuacja - 7 Buław
      2. Jak potoczy się syt. zawodowa z chwilą przejścia na 1/2 etatu - Król Mieczy, Kochankowie, As Buław
      3. plusy 1/2 etatu - Rycerz Pucharów
      4 minusy 1/2 etatu - As Pucharów
      5. Jak potoczy się syt. zaw. z chwilą pozostania na c. etacie - As Monet, Głupiec, Rycerz Buław
      6. plusy- 3 monet
      7. minusy - Paź Buław
      8. rada - Król Buław, Wieża, Księżyc

Wydaje mi się, że tobie po prostu brak jest już siły by nadal tak pracować. Nie dajesz rady. Masz za dużo zajęć, masę obowiązków i nikogo po twojej stronie kto podał by ci pomocną dłoń. Nikt cię nie odciąża. Sama ze wszystkim. Fizycznie mogła byś nadal dawać sobie nieźle radę bo dobrze ci to wychodzi (choć opadasz z sił) ale twoja wrażliwość na tym cierpi. Nie wiem co cię tak tak "martwi", za czym tęsknisz, czego pragnie twoje serce.
      Może masz męża który nie pomaga tobie w obowiązkach domowych??? Potrzebujesz więcej czasu dla domu i rodziny? Dzieci?
      Zadaje się, ze przejście na 1/2 etatu jest tobie po prostu potrzebne byś mogła odżyć smile Naładować akumulatory. Wyjść na spacer, zaczerpnąć powietrza. Być może zastanowisz się nad jakimś drugim wyjściem? Przyjdą nowe pomysły do głowy smile To czas poświęcony tobie i temu co kochasz, nie wiem czy to partner czy dzieci, ale to bardzo ważna osoba dla ciebie. Ty sama też jesteś ważna smile Zastanowisz się nad pasjami, coś nowego odkryjesz...
      Pozostanie to ciąg dalszy drogi trochę donikąd, nerwów i spalania się. Co ja tu robię?! trzeba będzie coś postanowić, zrobić kurs, znowu jeździć. Będzie od ciebie wymagany rozwój, a ty i tak nie wiesz już gdzie ręce włożyć. Zawsze to jednak lepszy pieniądz he he. Odnoszę mimo wszystko wrażenie, że tobie o finanse nie chodzi tylko o wartości wyższe więc spokojnie, bez żalu możesz z tego zrezygnować.
      Rób to co uważasz, że masz zrobić. Nie zastanawiaj się tylko działaj! Zmień etat, podreperuj psychikę i będzie dobrze. Zastanów się nad macierzyństwem big_grin Kiedy już to zrobisz pomyśl się czy nie zmienić szkoły? Czy nie pójść gdzieś indziej? Coś powinno się pojawić smile
      Czy możliwe jest dogadanie się z dyrekcją, że przejdziesz na pół etatu chwilowo np.: do kona roku, a potem wrócisz na cały, kiedy wszystko się uporządkuje?
      To tak z grubsza bo nie mając punktu odniesienia nie chcę zacząć bajać tongue_out Szkielet jest taki smile
      • k040180 Re: wróżba 12.02.14, 14:22
        Witam serdecznie. Nie spodziewałam się, że rozłożysz karty. Napisz mi jaką talią wróżysz. Wszystko co napisałaś się zgadza. Niestety zaszła pewna zmiana. A i jeszcze jedno na forum byłam tutaj pod nickiem abys6, ale zapomniałam hasła smile Wieczorem coś dla Ciebie wyszukam. Sytuacja się skomplikowała. Dyr nie może przyjąć mojego wymówienia na 1/2. To znaczy może, ale moja umowa radykalnie by się zmieniła z czasu nieokreślonego na określony. Muszę czekać dwa lata!!! W momencie, kiedy będę miała nauczyciela mianowanego i będę chroniona prawem tzn. będę mogła wymówić 1/2 etatu i na 1/2 zostać na czas nieokreślony. Dyr próbowała tak jak pisałaś, ale od września przestanie być dyr i boi się, że nowy dyr mnie wtedy będzie mógł zwolnić. Za duże ryzyko! Niestety muszę jeszcze ciągnąć, choć nie chcę sad
        Zobacz zastanawia mnie rada punkt 8! Król, wieża, księżyc Może wskazuje to na właśnie przeczekanie? Musisz walczyć, potem zburzyć, jednak będzie to dyskonfortowe? Nie wiem jak mówią do Ciebie karty inna interpretacja to wg mnie zawalcz i przetrwaj zanim zwalisz wszystko niekorzystnie dla siebie i będziesz wyła.
        Wieczorem to co napisałaś - wyjaśnię , żebyś zobaczyła co i jak smile
        Pozdrawiam
        PS. napisz czy masz na kompie Tarot, karty, które wróżą Suligi. Jak nie to prześlę
        Dawno nie siedziałam nad rozkładami, ale tak mi się nasunęło. Co myślisz o tym?

• k040180 Re: wróżba 12.02.14, 22:22
          Przeczytałam jeszcze raz co napisałaś. Super wszystko się zgadza. Chciałabym Ci coś podpowiedzieć. Tak w związku z wróżeniem. Napisałaś wszystko i się zgadza. Super trafiłaś we wszystko. Jednakże nie pozostawiłaś mi wyboru. Odebrałaś na siebie ciężar mojej decyzji. Wiadomo są różne rzeczy, różne wszelakie decyzje stojące przed człowiekiem i różne pytania o decyzje na pewno trafiają do Ciebie i trafiać będą. Bezpieczniej jest jakbyś rozłożyła dwie drogi.
          Jedna to jak wyglądałaby dalej sytuacja zawodowa pozostając w stanie jakim jest dotychczas a druga jak potoczy się życie zawodowe z chwilą przejścia na pół etatu. Życie mi podpowiedziało, że można zrobić co Cię zaskoczy wink Tak jak u mnie, że po prostu odebrano mi możliwość podjęcia swojej decyzji wink Omawiając karty w ten podany sposób omawiasz przyszłość jaka mnie czeka po podjęciu albo tej albo innej decyzji. Mówisz o przyszłości i wtedy "klient" musi podjąć decyzję i zastanowić się gdzie iść. Nie wiem czy podoba Ci się moja propozycja, ale ja tak robiłam. U mnie się sprawdziło.
          Inna kwestia to zaintrygowało mnie , że powiedziałaś o nowych pomysłach. Ten pomysł się narodził. Znalazłam nową drogę, którą chce iść. Z pewnością jak się uprę to tego dokonam. Jednak nie ukrywam, ze nie przechodząc na pół etatu będzie mi ciężej.
          Pomysł. Na pewno jesteś ciekawa. To praca podobna do tej co dotychczas wykonuję, jednak różniąca. Ciekawa jestem czy zgadniesz? Muszę się doszkolić. Jeżeli masz ochotę zapytaj kart. Ciekawa jestem czy będą umiały Cię naprowadzić. Jeżeli nie daj znać - powiem smile Czekam z niecierpliwością na odpowiedź.
          PS. Masz Suligę?
        • exiled.angel Re: wróżba 14.02.14, 08:39
          Nie będę się odnosić do całości rozkładu, ale od razu rzucił mi się w oczy król mieczy, kochankowie, as buław i masz rację że zaraz by Cię zwolnili, musisz to jakoś przetrwać, wieża i księżyc to kryzys emocjonalny, to minie, ale musisz stać się królem buław, on jest na maksa zdeterminowany, przetrwasz tą burzę bo musisz.
          pozdrawiam
          • k040180 Re: wróżba 14.02.14, 10:42
            Dzięki serdeczne, tak właśnie na pierwszy rzut oka mi się wydawało. Przetrwam burzę, bo jestem królem buław. smile Czyli los nade mną czuwa. Jeszcze raz dzięki za pomoc w interpretacji. Czekam na autorkę wróżby. Halo gdzie jesteś?
            • misboaa Re: wróżba 23.02.14, 14:12
              Już się znalazłam! smile Przerwa była niespodziewana.
              Teraz kolejno co chcę powiedzieć. Abys pamiętam nick smile Fajnie, że jesteś znów!!! smile
              Wiesz, przy twojej wróżbie tyle myśli latało mi po głowie, że nie wiedziałam już co pisać żeby interpretacja była w miarę czytelna. Chyba wiele się w tej sprawie działo, że tak mi wirowały karty ha ha ha!
              Twoja uwaga na temat mojego wróżenie jest dla mnie bardzo cenna bo jeszcze bardziej utwierdza mnie w tym, że tak właśnie powinno się wróżyć i....... ja również miałam taki zamiar wobec ciebie, stąd rozłożyłam karty na obie opcje, a nie tylko tą o którą najbardziej tobie chodziło. Wydawało mi się, że zachowuje równowagę bez "naciskania" ale skoro mówisz, że nie tongue_out to będę baczniejsza na przyszłość, twoje odczucia są cenną wskazówką dla mnie i nawet miałam powiedzieć, że uważam je za zapłatę big_grin i nie musisz już się tym głowić, ale się spóźniłam big_grin
              To jest w ogóle ciekawy wątek gdyż zależało mi zawsze by kierować się tą zasadą, ale zauważyłam, że większość klientów nie potrafi podjąć samodzielnej decyzji i często patrzą na mnie pytającymi oczami: no to co ja mam zrobić??? Nie chcą sami wybierać. To naprawdę jest temat na osobny wątek. Widać, że wróżka z ciebie bo od razu to zauważyłaś smile
              W tej chwili nie mogę potasować kart na to co mnie zapytałaś (i zapomniałam zajrzeć do tych które już wyciągnęłam), więc na razie powiem o tym co pamiętam, że chodziło mi po głowie wtedy (bez stawiania konkretnej wróżby co to może być). Jeśli to nic z tych rzeczy to potem to zrobię. Otóż: nauczanie przedmiotów/rzeczy artystycznych typu prowadzenie kółka zainteresowań, zajęć w domu kultury itp., coś dla maluchów, domu dziecka a najbardziej dla dzieci szczególnej troski. Dbanie o rozwój dzieci szczególnych, w tym nauczanie indywidualne, szpitalne itd. Jakiś rodzaj opieki lub terapii. Jak już mówiłam jest to coś bliskie twojemu sercu i wynika z twojej pasji, talentów, wrażliwości.
              Po tym co powiedziałaś i z kart jakie pamiętam myślę, że i tak przejdziesz na pół etatu i będziesz to robić choć być może jeszcze nie teraz. Mi rzucała się w oczy konieczność rozmowy z dyr. (i to już wiemy co znaczy), ale po niej i tak przejdziesz bo nie będziesz się czuła spełniona dopóki to się nie stanie. Zrobisz to tak czy siak smile
              • misboaa zapomniałam 24.02.14, 09:01
                pytałaś a umknęło mi - wróżę talią RW smile
                • k040180 Re: zapomniałam 04.03.14, 20:09
                  Witam Cię serdecznie. Nie zaglądałam do wątku, bo myślałam, że już w nim nie będziesz pisać. To co zamierzam to logopedia. Tak na pewno wymówię pół etatu tylko czekam , kiedy będę mogła bez szkody dla siebie ok 2 lata... Długi okres czasu. Zamierzam logopedię robić w przedszkolu dla maluchów smile Mam nadzieję, że tak się stanie. Dzięki jeszcze raz za zainteresowanie. Co do wątku o wyborze drogi to robiłam tak jak Ci pisałam. Dwie drogi a nawet trzy i przyszłość - co się stanie. Ktoś dowiaduje się co będzie i do niego wybór będzie należał. Nie bierz na siebie odpowiedzialności to bardzo obarczające. Co do kart to oprócz znaczenia często łączyłam obrazy w całość z kart. Używałam pozycji prostej i odwróconej, bo dawało mi to lepszy przekaz, ale tutaj jak kto woli. Pozdrawiam Cię i napisz jak coś będziesz chciała. Zajrzę tutaj.
                  • misboaa Re: zapomniałam 04.03.14, 23:09
                    Logopedia!!!! big_grin Konkretnie nie odczytałam, ale to jest to wokół czego krążyłam big_grin
                    Wow!!!
                    Powodzenia! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka