Dodaj do ulubionych

ja znów proszę o karcioszki

26.02.14, 11:33
.... w imieniu siostry, bo strasznie mnie męczy, żeby Was poprosić o pomoc.
Chodzi o to, że siostra nosi się z zamiarem kupna mieszkania dla siebie i synka (sprawa o podział majątku w toku).
Pojawiła się opcja kupna 3-pokojwego mieszkania od znajomej. Mieszkanie na tym samym osiedlu co mieszkają nasi rodzice, więc fajnie. Dokładnie 2 bloki dalej.
Czy warto kupić to mieszkanie czy lepiej poszukać czegoś innego? Jeśli szukać dalej to kiedy uda się jej kupić mieszkanie?
Siostra Magda ur. 18.01.1978
Obserwuj wątek
    • lukrusia Re: ja znów proszę o karcioszki 26.02.14, 16:08
      ja póżniej pomogę powróżyć smile chyba ze ktoś szybciej postawi karty to się dołącze
      • misboaa jak lukrusia wstawi karty to dołączę :) 26.02.14, 18:41
        big_grin
        • zoselin1987 Re: jak lukrusia wstawi karty to dołączę :) 26.02.14, 19:48
          lukrusiu,
          nie spiesz się. Siostra poczeka, ile trzeba.
          Dzięki za odzew!
    • lukrusia Re: ja znów proszę o karcioszki 27.02.14, 21:25
      Postawiłam dopiero dzisiaj karty troszkę to trwało długo ale już wklejam smile
      • misboaa lukrusia tylko z AW robiłaś? 28.02.14, 08:38
        ?
        • lukrusia Re: lukrusia tylko z AW robiłaś? 28.02.14, 09:38
          Tak z samych dużych postawiłam .
      • misboaa Re: ja znów proszę o karcioszki 28.02.14, 13:16
        Wydaje mi się, że ona nie prędko kupi mieszkanie. Czy obecnie ma wystarczającą ilość pieniędzy bądź zdolność kredytową by je kupić? Czuję, że nie lub też sprzedająca będzie się wahać, czy coś w tym stylu. To po prostu nie jest dobry moment na takie inwestycje. W tym momencie to tylko plany.
        /ja preferuje wróżenie z całej talii, dla mnie jest jaśniej, choć jak wiadomo wystarczą same AW by dać trafną odpowiedź.
      • zoselin1987 lukrusiu, misboaa 28.02.14, 14:43
        Dziękuję lukrusiu w imieniu siostry.

Tak myślałam, że powinna szukać w pobliżu rodziców.

Masz ochotę na przepis w ramach podziękowania? Jakaś sałatka? Jakieś słodkości? Na co masz ochotę? A może coś dla duszy?

misboaa,

TAK. Zdolność kredytową to ona ma, bo chodziła i się dowiadywała.
        Ma upatrzone to mieszkanie od koleżanki, ale koleżanka jest taka trochę... jakby to powiedzieć. Ciężko się z nią dogadać. Bardziej bym obstawiała, że ona będzie odwlekała właśnie, wahała się.... Ona tak jakby chciała je sprzedać,a nie chciała...
        Magda chciałabym mieszkanie kupić do czerwca. Czy Twoim zdaniem raczej to się nie uda?
        • misboaa Re: lukrusiu, misboaa 28.02.14, 21:27
          > misboaa,
          >
          > TAK. Zdolność kredytową to ona ma, bo chodziła i się dowiadywała.
          > Ma upatrzone to mieszkanie od koleżanki, Ciężko się z nią dogadać. Bardziej bym obstawiała, że ona będzie odwlekała właśnie, wahała się.... Ona tak jakby chciała je sprzedać,a nie chciała...
          > Magda chciałabym mieszkanie kupić do czerwca. Czy Twoim zdaniem raczej to się n
          > ie uda?

no właśnie ona (koleżanka) liczy sama nie wie na co i sprawa będzie się odwlekać jak już mówiłam wcześniej. Prawdopodobnie Magda będzie czekać i czekać, ale nie mam pewności czy kupi to konkretne mieszkanie czy zupełnie inne. Jakieś na pewno kupi big_grin ale w późniejszym terminie.
          Trudno mi powiedzieć więcej bo ja wróżę z całej talii. Nie lubię też wyznaczać czasu i tego nie robię bo to jak przepowiadanie pogody w tv big_grin czasem się sprawdza big_grin
          Jeśli Magda od początku planowała zakup do czerwca to może się nie wyrobić w tym terminie.

• zoselin1987 Re: lukrusiu, misboaa 01.03.14, 11:43
            misboaa napisała:

> no właśnie ona (koleżanka) liczy sama nie wie na co i sprawa będzie się odwl
            > ekać jak już mówiłam wcześniej. Prawdopodobnie Magda będzie czekać i czekać, al
            > e nie mam pewności czy kupi to konkretne mieszkanie czy zupełnie inne. Jakieś n
            > a pewno kupi big_grin ale w późniejszym terminie.
            > Trudno mi powiedzieć więcej bo ja wróżę z całej talii. Nie lubię też wyznaczać
            > czasu i tego nie robię bo to jak przepowiadanie pogody w tv big_grin czasem się spraw
            > dza big_grin
            > Jeśli Magda od początku planowała zakup do czerwca to może się nie wyrobić w ty
            > m terminie.
            >

dziękuję misboaa za Twoją interpretację! To bardzo prawdopodobne, że koleżanka będzie Magdzie robiła nadzieje,a potem może być tak, że ostatecznie powie NIE.... i Magda będzie się czułą zawiedziona. Tak, Magda planowała, że mieszkanie kupi do czerwca, bo jest z wykształcenia nauczycielem i ma wolne wakacje.... chciała je przeznaczyć na remont właśnie.

lukrusiu, napisz proszę jakiego podziękowania byś oczekiwała?
            • misboaa Re: lukrusiu, misboaa 02.03.14, 09:55
              zoselin1987 napisała:

> dziękuję misboaa za Twoją interpretację! To bardzo prawdopodobne, że kol
              > eżanka będzie Magdzie robiła nadzieje,a potem może być tak, że ostatecznie powi
              > e NIE.... i Magda będzie się czułą zawiedziona. Tak, Magda planowała, że miesz
              > kanie kupi do czerwca, bo jest z wykształcenia nauczycielem i ma wolne wakacje.
              > ... chciała je przeznaczyć na remont właśnie.

Niech Magda rozgląda się w międzyczasie za drugim mieszkaniem, nie czekając tylko na to od koleżanki. To mieszkanie może być w pobliżu mamy, ale niekoniecznie bezpośrednio przy np.: osiedle obok.
              • zoselin1987 Re: lukrusiu, misboaa 03.03.14, 18:04
                lukrusiu,
                coś się nic nie odzywasz.
                Także chyba same z siostrą zdecydujemy, jeśli chodzi o formę podziękowania smile
                Jutro wyślę podziękowanie w imieniu siostry. Mam nadzieję, że odbierasz maila gazetowego.
              • zoselin1987 Re: lukrusiu, misboaa 09.04.14, 15:37
                misboaa napisała:

>
                > Niech Magda rozgląda się w międzyczasie za drugim mieszkaniem, nie czekając
                > tylko na to od koleżanki. To mieszkanie może być w pobliżu mamy, ale niekoniecz
                > nie bezpośrednio przy np.: osiedle obok.

misboaa,

siostra rozglądała się rzeczywiście za innym mieszkaniem, bo z koleżanką nie dało się dogadać (strasznie niesłowna i Magda się mocno wkurzyła, no i odpuściła). I to drugie mieszkanie jest bardzo niedaleko mamy, dosłownie kilka bloków smile No i dogadała się co do ceny, więc wszystko wskazuje na to, że kupiła mieszkanie. Hurra!
                Gratulacje za trafność! Dziękuję jeszcze raz!
                • misboaa super że się sprawdziło!!! 09.04.14, 18:48
                  zoselin1987 napisała:

> misboaa,
                  >
                  > siostra rozglądała się rzeczywiście za innym mieszkaniem, bo z koleżanką nie da
                  > ło się dogadać (strasznie niesłowna i Magda się mocno wkurzyła, no i odpuściła)
                  > . I to drugie mieszkanie jest bardzo niedaleko mamy, dosłownie kilka bloków smile
                  > No i dogadała się co do ceny, więc wszystko wskazuje na to, że kupiła mieszkani
                  > e. Hurra!
                  > Gratulacje za trafność! Dziękuję jeszcze raz!
                  >

brawo, brawo!!!! big_grin
    • patygirl Re: ja znów proszę o karcioszki 28.02.14, 17:33
      karta która mi wyszła to: four of wands
      Czyli zielone światło dla siostry smile
      • patygirl Re: ja znów proszę o karcioszki 28.02.14, 17:35
        Ale odrazu mówię ,że położyłam tylko jedną kartę i się dopiero szkole wink
      • zoselin1987 Re: ja znów proszę o karcioszki 28.02.14, 20:50
        patygirl napisała:

> karta która mi wyszła to: four of wands
        > Czyli zielone światło dla siostry smile

dziękuję, że dołączyłaś smile
        • lukrusia Zoselin załóż fajny temat o kartach na forum za w 03.03.14, 18:48
          Postawiłam wróżbę tylko z samych AW. Siostra teraz ma swój czas swoją przyszłość z synkiem niech weżmie każdą opcję pod uwagę , wskazuje na pomoc mężczyzny Cesarza może brata lub ojca o to mieszkanie koleżanki .Pogadać z nią , a konkretnie wystawić kasę na stół aby widziała ten upór Cesarza - stanowczość ..Syn Magdy jest mądrym chłopakiem i będzie mogła na niego liczyć , ale teraz to ona musi podjąć decyzję co dalej i wg mnie karty mówią o znalezieniu miejsca dla siebie w pobliżu rodziców ,co siostra o tym myśli na rodziców może liczyć pomoc ?

Zoeselin załóż fajny temat za wróżbę smile na forum o kartach tarota może być nawet link smile
          • zoselin1987 Re: Zoselin załóż fajny temat o kartach na forum 03.03.14, 19:49
            Hmm mężczyzny?
            Rodzice bardzo wspierają siostrę, zawsze możemy na nich liczyć, a zwłaszcza mamę, która jest niesamowita. Tato z kolei pracuje jako kierowca, więc jest w domu i go nie ma.
            A może chodzi o mojego męża? Mąż powiedział mojej siostrze, że może liczyć na pomoc w remoncie itp.
            Co do koleżanki to Magda powiedziała jej jaka jest jej ostateczna cena i co ona na to. No to milczy eh....
            Fajnie, że piszesz, że Magda będzie mogła liczyć na syna. Bardzo mnie to cieszy.

lukrusiu,
            a czy mogę o coś jeszcze poprosić?
            Magda jest w trakcie rozwodu. 4 kwietnia miało być postanowienie,ale sąd dopuścił opinię RODK no i okazuje się, że Magda, jej były mąż, ich syn i jeszcze dodatkowo kochanka męża siostry będę badani w tym RODK. Generalnie jest to badanie mające wydać opinię z kim syn wolałby być oraz kto powinien sprawować opiekę nad małoletnim synkiem.
            Strasznie się martwię, że jak nie daj Boże sąd postanowi, że synek jest z ojcem to dla Magdy to jest koniec.... wiem, że dziecko pomogło jej podnieść się z tego wszystkiego. Wiem, że to nawet mogłoby mieć straszne konsekwencje...
            Niby adwokat siostry mówi, że nie ma się czym martwić, bo nie ma podstaw, żeby matce zabrać dziecko. Normalnej, kochającej matce, ale nie wierzę w nasze sądy.
            Czy zechciałabyś może jeszcze postawić karty w jej sprawie. Liczę, że to niemożliwe, aby siostra nie sprawowała opieki nad synkiem, ale jednocześnie wszyscy się boimy...
            Czyli czy Magda będzie sprawowała opiekę nad ich synkiem i czy opinia wydana przez RODK będzie dla niej korzystna?
            Przepraszam, że nadużywam Twojej życzliwości.

p.s czyli dobrze zrozumiałam? W ramach podziękowania mamy z Magdą wymyślić jakiś wątek na forum? Ale wiesz, że my z kartami nie mamy do czynienia ? To dam dałaś wyzwanie lukrusiu! Dobra. To pomyślimy smile
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka