Dodaj do ulubionych

Świat - doświadczenia

15.04.14, 18:51
Od kilku dni kiedy pojawił się znowu wątek czasu Świat zaprząta moje myśli. To naprawdę trudna karta do interpretacji. Wydaje mi się, że jest tak dlatego, że literatura pokazuje ją jako szczęście i wielki sukces, a w praktyce nie zawsze tak jest. Dlaczego
Jakie macie doświadczenia z nią? Pytam jedynie o sprawdzone wróżby. Oczywiście możecie wpisywać to co wiecie o niej w teorii, ale zaznaczajcie to.
Mam nadzieję, że uda nam się tutaj lepiej ją zrozumieć.
Obserwuj wątek
    • exiled.angel Re: Świat - doświadczenia 15.04.14, 19:52
      Jeśli chodzi o dokończenie jakiegoś projektu - to pełnia szczęścia, ta karta poprawek nie przewiduje. Jeśli chodzi o związki karta przyjmuje inne zabarwienie, to może być związek z kimś z daleka (+8 kij, 3 kij, rydwan), ale również jako przeszkoda, że dzieli nas świat od tego kogoś - dosłownie jako dystans lub w przenośni, cały świat nas dzieli, zwłaszcza jeżeli karta stoi pośrodku. W pytaniu czy myśli o nas, najprawdopodobniej nie, on ma swój świat, swoją pracę znajomych swoje sprawy (może być wolny lub w związku), nie myśli o nas. Świat na pewno nie jest jakąś niespodzianką od losu tylko czymś zapracowanym, planowanym już od dawna jeżeli mówimy o tym szczęściu. Świat w pewnych układach oznacza śmierć, oznacza tez narodziny jeśli pytanie jest o ciążę (która już jest faktem) to dziecko z pewnością się urodzi, nie będzie poronienia czy aborcji.
      • misboaa Re: Świat - doświadczenia 21.04.14, 18:09
        Tak, w uczuciach może mówić, że płomień po prostu się wypalił. W innych, że to ktoś najważniejszy dla osoby.
        Obserwuje, że odpowiedź Świat daje w zależności od tego jaka jest sytuacja.
        • exiled.angel Re: Świat - doświadczenia 21.04.14, 20:35
          misboaa napisała:

> Tak, w uczuciach może mówić, że płomień po prostu się wypalił. W innych, że to
          > ktoś najważniejszy dla osoby.
          > Obserwuje, że odpowiedź Świat daje w zależności od tego jaka jest sytuacja.
          Tak, tutaj jest bardzo trudno. Spotkałam kiedys swój ideał i pokazała mi go karta Świat, jednak odpuściłam ponieważ on nie był mną dostatecznie zainteresowany a ja nie będę walczyć o faceta, chociaż gdyby miał być z tego związek to on byłby tym najlepszym, nikt go nie przebił i pewnie nie przebije. Ale Świat nie pokazał spełnienia tylko przewrotnie, co by było gdyby, bardziej moje wewnętrzne odczucia.
          • misboaa Re: Świat - doświadczenia 21.04.14, 22:18

> Tak, tutaj jest bardzo trudno. Spotkałam kiedys swój ideał i pokazała mi go kar
            > ta Świat, jednak odpuściłam ponieważ on nie był mną dostatecznie zainteresowany

TAK! Świat pokazuje takiego kogoś przed kim nogi się ugną. Mi też się tak sprawdzał wielokrotnie. Ideał! Od tej strony to "masakryczna" karta.
            Nic tylko się modlić do takiego delikwenta hehe Rzuca na kolana big_grin
    • hanna1985 Re: Świat - doświadczenia 23.04.14, 13:22
      Podam taki przyklad: zadzwonila do mnie znajoma z pytaniem o mieszkanie, ktora wlasnie ogladala z zamiarem kupna, ale nie wiedzila czy dostanie kredyt, wiec zadalm pytanie Jak potoczá sie sprawy kupna? W ukladzie podkowa na ostatnim miejscu czyli wyniku pojawil sie swiat, wiedzialm juz, ze wsyztsko dopnie na osttni guzik i kupi, tak tez sie stalo. Drugi przyklad kiedy znajoma kladla mi karty na relacje z kolega i wyszedl swiat, wtedy powiedziala mi, ze ja wyjade i nici ze znajomosci, dodam tylko, ze ja go nigdy nie widzialam i mysle sobie, ze na projekty i rzeczy czy czynnosci zaczete swiat mowi o dokonczeniu i sukcesie, ale dzieli w sytuacjach kiedy nie ma jeszcze relacji, nie ma nici energetycznej, oj trudne to wink
      • misboaa Re: Świat - doświadczenia 23.04.14, 14:28
        Tak jakby coś w ten deseń smile Zależy czego dotyczy pytanie. Kres tego czegoś a niekoniecznie sukces tak jak spotyka się jej opis w literaturze.
        To nie rozwiązuje jednak problemu karty. Często w postach w Szkółce pokazuje tą swoją niegetywną stronę jesli chodzi o uczucia i ja nie pamiętam aby komuś kto boryka się z problem w związku, kiedy jest naprawdę ciężko ale mimo wszystko udaje się to wyprostować Świat pokazał ten sukces, a przecież powinno tak być. Konieć męczarni, udało się dogadać i zaczyna się od nowa piękne życie. Przeciez to szcześliwa karta w teorii smile
        • hanna1985 Re: Świat - doświadczenia 09.05.14, 13:41
          Swiat - uwolnienie od léku!
          • hanna1985 Re: Świat - doświadczenia 09.05.14, 13:41
            Byc mzoe o to chodzi w zwiazkach?
            • blue_kwiatuszek Re: Świat - doświadczenia 10.05.14, 01:34
              https://www.oephebia.com/Tarot%20Slide%20show/slides/21%20The%20World.jpg
              • misboaa Re: Świat - doświadczenia 10.05.14, 13:38
                blue_kwiatuszek napisała:

> [img]https://www.oephebia.com/Tarot%20Slide%20show/slides/21%20The%20World.jpg[/
                > img]

Przepiękna tak karta smile
                Gdyby na niej był mężczyzna to pokazywała by właśnie ten ideał o którym ktoś tu wspominał wcześniej big_grin
                Pamiętam, że któraś z dziewczyn tutaj robiła rozkład na randkę na którą się wybierała i pojawił się Świat. Dużo było zastanawiania nad nią. Finał sprawy był taki że uciekła z tego spotkania zostawiając faceta samego tongue_out
                • hanna1985 Re: Świat - doświadczenia 29.05.14, 14:38
                  Przewrotna ta karta! Pierwsza oferta pracy mego meza byla obiecujaca! Otzrymal 3 maile od tej firmy, ze wciaz trwa poszukiwanie pracownikow i on jest potencjalnym kandydatem, cytuje ich slowa:prosimy uzbroic sie w cierpliwosc, mamy wielu kandydatow i prosze czekac na kolejny mail, trwalo to dwa miesiace, wiec rozlozylam tarota i wyszedl w wyniku Swiat, ale jako zakoncvzenie poszukiwan ich i moj máz odpadl jako kandydat, napisali, ze juz kogos wybrali crying Czasami trudno mi odczytac intencje tej karty! Chcielismmy wiedziec czy dostal sie czy nie, bo dlugo to trwalo i Swiat to pokazal jako zakonczenie czekania!
                  • misboaa Re: Świat - doświadczenia 29.05.14, 22:11
                    Podejrzewam, że to jest najtrudniejsza karta w całej talii. Przychodzi mi tylko do głowy żeby dociągać na nią dodatkową kartę.
      • pani.margot Re: Świat - doświadczenia 02.06.14, 13:45
        u mnie świat pokazał, że wybranek koleżanki jest juz zupełnie od niej właśnie ODDALONY, nic z tej relacji nie wyniklo. W innym rozkładzie tez dla niej po tym "rozstaniu" (nie byli razem tak naprawdę) wyszedł świat jako taka nowa wolność i w sumie fakt, to była toksyczna znajomość a teraz jest otwarta na świat smile
        • hanna1985 Re: Świat - doświadczenia 13.06.14, 11:58
          Znow mnie zaskoczyla ta karta! Karta pojawila sie na pozycji praca terazniejszosc i wyszedl Swiat. Kladlam karty mojej bliskiej znajomej, ktora ma nieciekewa prace i raczej jej nie zmieni, z racji wychowywania dziecka, uznalam, ze chodiz tutaj o jej pragnienie pracy, ze chce sie reaqlizowac, szlifowac jezyk (mieszka za granicá), ze chce spelnic jakies plany, odcyztalam to tez jako prace za granicá, ona powiedizla tak : chce uczyc sie jezyka i wiecej rozumiec co do nmnie mowiá, swiat to wiedza, mnie sie kojarzy z globusem smile ona pragnie znac jezyk i szukac innej pracy! Jakby spojrzala z wiekszym obiektywizmem na siebie i swoje cele, bierze odpowiedzialnosc za siebie!
          • hanna1985 Re: Świat - doświadczenia 13.06.14, 12:01
            Swiat moze mowic o nowym przedwsiezieciu, ktore ma nas doporwadzic do spelnienia smile
          • misboaa Re: Świat - doświadczenia 15.06.14, 17:52
            hanna1985 napisała:

> Znow mnie zaskoczyla ta karta! Karta pojawila sie na pozycji praca terazniejszo
            > sc i wyszedl Swiat. Kladlam karty mojej bliskiej znajomej, ktora ma nieciekewa
            > prace i raczej jej nie zmieni, z racji wychowywania dziecka, uznalam, ze chodiz
            > tutaj o jej pragnienie pracy, ze chce sie reaqlizowac, szlifowac jezyk (mieszk
            > a za granicá), ze chce spelnic jakies plany, odcyztalam to tez jako prace za gr
            > anicá, ona powiedizla tak : chce uczyc sie jezyka i wiecej rozumiec co do nmnie
            > mowiá, swiat to wiedza, mnie sie kojarzy z globusem smile ona pragnie znac jezyk
            > i szukac innej pracy! Jakby spojrzala z wiekszym obiektywizmem na siebie i swo
            > je cele, bierze odpowiedzialnosc za siebie!

czyli koleżanka poczuła, że w tej pracy osiągnęła już wszystko. Nadszedł jej kres i teraz zaczyna już myśleć o czymś zupełnie nowym. Koniec i początek.
          • malabiala5 Re: Świat - doświadczenia 24.06.14, 20:16
            A może karta świat mówi, że jest potencjał, tylko trzeba wziąść sprawy w swoje ręce, zrobić pierwszy krok (nogi na karcie)-teraz, a reszta się sama potoczy. tak więc od koleżanki zależy czy wróci do punktu wyjścia czy zmieni coś w swoim życiu - a szanse i chęci są. "Najtrudniejsze do pokonania są przeszkody, które sami sobie stworzymy"
    • auto_portret Re: Świat - doświadczenia 28.06.14, 13:25
      Karta Świat pokazała mi:
      1. Kontakt z kimś za pośrednictwem internetu lub telefonu - najczęściej
      2. Zmianę pracy na lepszą
      3. Osobę, którą widziałam jak śpi smile
      4. Przyjazd kogoś z drugiego końca Polski
      5. Dolegliwości, które minęły wraz z rozpoczęciem nowego cyklu (sprawy kobiece)
      6. Jeśli stawiałam na kandydata do pracy, którego planowałam zatrudnić, Świat niemalże zawsze pokazywał, że ta osoba znalazła lub znajdzie inną pracę, bardziej dla niej odpowiednią i jej nie zatrudnię

Jak dla mnie dobra i szczęśliwa karta zapowiadająca zmiany na lepsze lub obrazująca "inny wymiar" świata - świat wirtualny, albo sen, przemieszczanie się do "innego świata" czyli wyjazd, zmianę miejsca
      • misboaa Re: Świat - doświadczenia 04.07.14, 21:58
        auto_portret napisał(a):

> 3. Osobę, którą widziałam jak śpi smile

Super!
        Ciekawe dlaczego na sen tarot wybrał AŻ Wielki Arkan?
        • lwica044 Re: Świat - doświadczenia 11.07.14, 00:31
          Karta poczatku i konca .Zawsze myslalam ,ze jest taka wspaniala,pozytywna i pewnie taka jest ,ale...bylam u kogos ,kto chorowal ,ale nic nie zapowiadalo najgorszego...
          Sytuacja okazala sie dla mnie bardzo stresujaca,zapytalam wiec Tarota(Krzyz Celtycki),jak ulozy sie moj pobyt u tej osoby ..1 -karta-Swiat,2 -4 Pucharow..Swiat-super pomyslalam,a 4 Pucharow- zniechecenie(moje )pomyslalam,okazalo sie ,ze ta osoba tez miala dosc swojej choroby i takiego zycia,o czym mi zreszta powiedziala...
          6 karta -najbl.przyszlosci byl Sad..pomyslalam,ok...jakos to bedzie.
          Na drugi dzien ta osoba juz nie zylasad
          Nigdy bym nie pomyslala,ze akurat jej smierc pokaze mi Swiat,byla chora,ale ..Swiat jakby pokazal,ze ona zaraz wejdzie w inny Swiatsad
          • green_bell Re: Świat - doświadczenia 11.07.14, 14:49
            Mi też Sąd ze Światem pokazały kiedyś śmierć, a przedzielone były 5 kijów.
            Zaś sam Świat na pytanie o dalsze losy pewnej niedawno rozpoczętej relacji zrealizował się jako jej kres, a będący w tej relacji ludzie rozeszli się każde w swoją stronę.
            • exiled.angel Re: Świat - doświadczenia 12.07.14, 09:25
              > Mi też Sąd ze Światem pokazały kiedyś śmierć, a przedzielone były 5 kijów.
              Mi też, najczęściej po długiej chorobie, czyli śmierć której należało się spodziewać
    • maczlijka Re: Świat - doświadczenia 11.07.14, 16:40
      1. Kiedy miałam problemy z zaliczeniem egzaminów końcowych Świat pokazał mi pozytywne ukończenie studiów
      2. W pytaniu jak się potoczy relacja - pokazał że dzieli i będzie dzielić nas kawał świata
      3. W pytaniu czym jest dla mnie tarot - Świat pokazał paromiesięczną rozłąkę z kartami, pozbycie się tarotowych książek itp.

Wypadał mi jeszcze wiele razy, nie pamiętam dokładnie sytuacji ale zazwyczaj chodziło o zakończenie czegoś lub oddzielenie od czegoś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka