Dodaj do ulubionych

Przemek Kossakowski

08.01.15, 22:35
Cześć,
Od jakiegoś czasu z ogromnym zainteresowaniem oglądam programy Przemka Kossakowskiego i dlatego postanowiłam podpytać coś nie coś karty. smile Mam nadzieję,że tym razem nie złamałam zasad wróżbiarskich, ale nie pytałam o osobę prywatną, a publiczną i nie pytałam się bezpośrednio o sprawy tak prywatne jak związki,a i zgodę raczej trudno byłoby mi uzyskać. wink
Pytania które zadałam + interpretacja:

1). Jaki jest Przemek Kossakowski?
Diabeł + Głupiec + odwrócone 10 buław
On (jego osobowość) balansuje gdzieś na granicy między tym co dobre i niewinne, a tym co złe i grzeszne. Z jednej strony jest podatny na pokusy, jest mroczny, temperamentny, lubi ryzyko i takie życie na krawędzi. Nie wiem jak to ubrać w słowa w słowa, jak najlepiej zobrazować - Diabeł to taka karta, że z jednej strony czujemy to niebezpieczeństwo , mroczność, a z drugiej strony ciągnie nas do tego jak ćme do ognia.
Głupiec - szczerość, radość, ale i przesadna beztroska jak na jego lata, może nawet rodzaj dziecinnej naiwności i niedojrzałość życiowo - emocjonalna. Taki trochę wieczny chłopiec, który żyje chwilą, nie zapuszcza nigdzie korzeni.
Brak wewnętrznej spójności bardzo go męczy i wypala z energii, nie potrafi też ocenić swoich zamierzeń w odniesieniu do posiadanych sił. W tym zamiłowaniu do ryzykai dziecięcej bezstrosce często się porywa z motyką na Słońce.

2).Co go czeka?
odwrócone 10 mieczy + Księżyc + odwrócony Król mieczy
To jeszcze nie koniec problemów,dałeś pochłonąć się iluzji pięknego świata tv i marzeniu o popularności, gdzie wszystko tak naprawdę jest złudzeniem, a prawda wygląda zupełnie inaczej, rozczarujesz się tym w efekcie, a człowiek z którym prowadzisz interesy (osoba z ciemnymi włosami-zleceniodawca programu, menager, wydawca książki) będzie chciał cie wykorzystać na ile się da. Jego intencje są nieczyste, myśli o swoich zyskach, a nie o twoim dobru, więc uważaj przy dobijaniu targów, żeby cie nie oszukał (posprawdzaj umowy, przeanalizuj zyski dla siebie, może zbyt mały % z tego jest ci proponowane - mechanizm kuszenia młodych gwiazdek ekranu karierą i dawanie im ochłapów, robienie niewolników, po przez brak prawa decydowania o sobie wymuszonego kontraktem - jest toświetnie opisane w książcę Paulo Coelho pt."Zwycięsca jest sam").
Co Wy o tym myślicie, jak widzicie te karty?
Co w ogóle sądzicie o serii Kossakowskismirkzósty Zmysł? smile
Obserwuj wątek
    • hanna1985 Re: Przemek Kossakowski 09.01.15, 12:13
      Jaki jest to program? Nie znam go w ogole wink Diabel hm.... kusi go wiele rzeczy, w Glupcu jest jak dziecko naiwne, zmienny, pomyslowy, moze posiadac wiele talentow. 10 bulaw to wielkie skupienie na sobie, na swoich wygodach, przyjemnosciach, branie na siebie wielu spraw, zapomnienie o rodzinie i innych. Niestabilny czlowiek wink Musi sie cos dziac w jego zyciu, ryzyko, tworczosc, kasa, przygoda.
      • hanna1985 Re: Przemek Kossakowski 09.01.15, 12:17
        Drugie Twoje pytanko "Co go czkeka?", ale w jakiej dziedzinie? To mzoe byc psychika, zdarzenie, praca, milosc. Zawezaj pytania. Ja nie mam nic przeciwko takiej lekkiej analizie osoby z zewnatrz. Mozesz brac pod uwage jego kariere, to zadna tajemnica, przeciez bedziesz ja sledzic i polacy przed TV rowniez wink O rzeczy prywatne nie pytalabym, ale lekkie sprawki dlaczego nie wink
        • beata25_84 Re: Przemek Kossakowski 09.01.15, 19:32
          Pytałam tak ogólnie, chciałam zobaczyć co pokażą karty, a skojarzyło mi się to z jego karierą medialną. Nie wytłumaczę tego, poprostu przebłysk intuicji, tak jak to jest przy kartach. wink
        • beata25_84 Re: Przemek Kossakowski 10.01.15, 16:28
          hanna1985 napisała:

> Drugie Twoje pytanko "Co go czkeka?", ale w jakiej dziedzinie? To mzoe byc psyc
          > hika, zdarzenie, praca, milosc. Zawezaj pytania. Ja nie mam nic przeciwko takie
          > j lekkiej analizie osoby z zewnatrz. Mozesz brac pod uwage jego kariere, to zad
          > na tajemnica, przeciez bedziesz ja sledzic i polacy przed TV rowniez wink O rzecz
          > y prywatne nie pytalabym, ale lekkie sprawki dlaczego nie wink

Tak sobie myśłam jeszcze nad tym i myśłę, że karty pokazały jego emocję i prace. Podtzrymuję jednak decyzję, ze nie czuję w tym jego życia prywatnego. A jak Ty te karty odbierasz?
          • misboaa mam cię na oku ;) 10.01.15, 18:28
            beata25_84 napisała:

> Tak sobie myśłam jeszcze nad tym i myśłę, że karty pokazały jego emocję i prace
            > . Podtzrymuję jednak decyzję, ze nie czuję w tym jego życia prywatnego. A jak T
            > y te karty odbierasz?

Ja to odbieram tak, że ciebie jednak interesuje jego życie prywatne.
            Melodia zdartej płyty jest taka że: trzymamy się granic i nie naciągamy ich jak gumy.
            Kariera medialna może być bo to jest sprawa publiczna.
            Druga rzecz to to, że błędem jest zadawać pytanie (2) w takiej formie, nawet dla siebie. Precyzyjną odpowiedź uzyskuje się przez zawężenie problemu do konkretnej dziedziny.

• beata25_84 Re: mam cię na oku ;) 11.01.15, 00:43
              misboaa napisała:

> beata25_84 napisała:
              >
              > > Tak sobie myśłam jeszcze nad tym i myśłę, że karty pokazały jego emocję i
              > prace
              > > . Podtzrymuję jednak decyzję, ze nie czuję w tym jego życia prywatnego. A
              > jak T
              > > y te karty odbierasz?
              >
              > Ja to odbieram tak, że ciebie jednak interesuje jego życie prywatne.
              > Melodia zdartej płyty jest taka że: trzymamy się granic i nie naciągamy ich
              > jak gumy
              .
              > Kariera medialna może być bo to jest sprawa publiczna.
              > Druga rzecz to to, że błędem jest zadawać pytanie (2) w takiej formie, nawet dl
              > a siebie. Precyzyjną odpowiedź uzyskuje się przez zawężenie problemu do konkret
              > nej dziedziny.

Może z racji tego,że właśnie masz mnie na oku, to już uważam z pytaniami. wink Pewnie, że czym konkretniejsze pytanie, tym konkretniejsza odpowiedź. A może Ty się przyłączysz do zabawy i jakieś karty od siebie wyciągniesz? smile
      • beata25_84 Re: Przemek Kossakowski 09.01.15, 19:02
        Na TTV Kossakowski: Szósty Zmysł Ukraina/ Rosja/ Bałkany (są trzy serie).
        • jarzebinka007 Re: Przemek Kossakowski 19.10.16, 13:48
          Lubię program Przemka Kossakowskiego smile widać, że facet ma pasję i energię do życia. Kiedyś byłam na wystawie jego prac w moim mieście, to chwilę rozmawialiśmy i bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobił smile
          Miałam obaw, jak w jednym odcinku DDTVN sprawdzał, jak to jest być kobietą i przeżywał bóle porodowe big_grin
          • beata25_84 Re: Przemek Kossakowski 20.10.16, 00:28
            Też lubię jego programy. Jedynie ten 'Nieoczywiste' to był jakiś niewypał, ale poza tym całkiem fajnie mu to wychodzi, chociaż najbardziej oczywiście zainteresowały nie te programy ezo. smile
          • beata25_84 Re: Przemek Kossakowski 20.10.16, 00:29
            Witamy Jarzębinka na Szkółce smile Chyba nowa tu jesteś, bo ja nie kojarzę Twojego nicku.
            • misboaa Re: Przemek Kossakowski 20.10.16, 14:28
              Ja tez lubie jego programy o wrozbitach i znachorach choc nie wszystkie widzialam. Innych w ogole nie znam, oi le istnieja. Sympatyczny chlopak smile Fajnie ze zajal sie takim tematem.
              • beata25_84 Re: Przemek Kossakowski 21.10.16, 14:43
                Odcinki mozna on line obejrzec na stronie tvn. Wystarczy w google wpisac. Kiepsko troche chodzi ogladanie filmow. sad
      • beata25_84 Re: Przemek Kossakowski 10.01.15, 16:26
        hanna1985 napisała:

> Jaki jest to program? Nie znam go w ogole wink Diabel hm.... kusi go wiele rzeczy
        > , w Glupcu jest jak dziecko naiwne, zmienny, pomyslowy, moze posiadac wiele tal
        > entow. 10 bulaw to wielkie skupienie na sobie, na swoich wygodach, przyjemnosc
        > iach, branie na siebie wielu spraw, zapomnienie o rodzinie i innych. Niestabiln
        > y czlowiek wink Musi sie cos dziac w jego zyciu, ryzyko, tworczosc, kasa, przygod
        > a.

Też go właśnie tak odebrałam, że niestabilny,że szybko zapala się do różnych rzeczy, ale ma problem z zakończeniem,że trochę nieodpowiedzialny i niekonsekwenty jest. Cięzko czasem odczucia ubrać w słowa, ale zgadzam się z Tobą w 100%. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka