Dodaj do ulubionych

6 denarów

09.05.15, 12:44
Taka ciekawostka, czekałam wczoraj na wypłatę, bo 10-ty przypada na niedzielę.
Wyciągnęłam jedną kartę czy dostanę tą wypłatę tego dnia i mi wypadła 6 denarów.
Taka jałmużna/ wypłata więc byłam spokojna i czekałam.
Ku mojemu zdziwieniu nie dostałam jej!
Niby na karcie mężczyzna rozdaje pieniądze, większość źródeł tez podaje, że karta sprzyjająca pieniądzom, a tutaj bida smile
Chyba ,że to oznacza,że przelew wyszedł a dotrze w poniedziałek smile
Obserwuj wątek
    • beata25_84 Re: 6 denarów 09.05.15, 13:00
      Karta dawania i brania. Mam nadzieję,że przelew wczoraj poszedł i poprostu nie zdążyli go zaksięgować między bankami.
      Martwi mnie tylko jedna kwestia, jak dobrze zrozumiałam, to czy Ty przypadkiem ostatnio jakoś nie pisałaś,że bez umowy tam w końcu pracowałaś (umowy do tej pory nie dali czy coś takiego, już nie chce mi się teraz grzebać we wpisach). Jeśli tak, to możliwe,że będziesz się w końcu musiała do nich pofatygować, żeby tą kasę dostać.
      Aby pierwsza wersja była prawdziwa, a nie ta druga.
      • carolina-8 Re: 6 denarów 09.05.15, 14:54
        Umowę zlecenie miałam, a pobory wypłacane do 10-go każdego m-ca, wiec mam nadzieję,że to zwykła obsuwa w przelewie smile
        • maczlijka Re: 6 denarów 09.05.15, 21:46
          Jak do 10-go to pewnie będzie w poniedziałek. Może karta pokazała, że kasa właśnie przechodzi "z rąk do rąk " jak to jest dosłownie na karcie Waite'a. Bo tam jeden kasą sypną a drugi już za moment ją złapie.
          Chociaż ja po tej karcie też bym się spodziewała, że mam już kasę na koncie wink
    • carolina-8 Re: 6 denarów 11.05.15, 11:11
      Aktualizacja: przelew dotarł w pierwszej sesji-czyli wyszedł w pt w ostatniej sesji.
      Tak jak maczlijka opisała- przekazanie środków z jednego rachunku na drugi smile
      • beata25_84 Re: 6 denarów 11.05.15, 22:41
        Super,że kasa dotarła. big_grin
        • maczlijka Re: 6 denarów 13.05.15, 10:27
          U mnie ostatnio na pytanie: czy dostane dziś kasę? wyszedł najpierw paź kielichów a za drugim razem umiarkowanie. To umiarkowanie pokazuje przelew dosłownie, przelewając z dzbana do dzbana hehe Za to na pytanie czy jutro już będzie kasa na koncie dwa razy wypadła królowa monet trzymająca kasę w garści smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka