Nie ominęło i mnie
Rozkład na uzdolnienia ezoteryczne.
Robiłam jakieś 2 miesiące temu , a ostatnio uzupełniałam. Co wy na to forumowicze ?
1. Mój ogólny potencjał
VIII Moc
2. Ewentualne blokady
R Buław
3. Najlepsze możliwości rozwoju
7 monet
4. Zgodność moich oczekiwań z możliwym do osiągnięcia efektem
8 buław ( to dla mnie dziwny punkt, zrobiłam zgodnie z rozkładem , ale nie do końca rozumiem co autor miał na myśli. Rozkład gdzieś z internetu)
5. Rada odnośnie rozwijania zdolności
XII Wisielec
6. Efekt końcowy
Q Buław
Ostatnio dociągnęłam :
7. uzdolnienia w kierunku astrologii :
2 monety
8. uzdolnienia w kierunku tarota :
II Arcykapłanka
9. uzdolnienia w kierunku innych kart :
4 monet
10. uzdolnienia w kierunku innej techniki :
As monet
11. Możliwość zarabiania pieniędzy :
10 Monet
No jest potencjał

. Tu chyba każdy kto sprawdzał siebie wstrzymuje oddech

Moc - piękna karta. Witalność, energia, opanowanie, zasoby, odwaga , siła, determinacja - wszystko co potrzebne.
2. Blokady - przy tej karcie przychodzi mi na myśl słomiany zapał. Dużo dumy i dymu, szumu, wiele działań, hałas i chaos, wygórowane oczekiwania, spalanie się ogniu własnego ego.
3. Możliwości rozwoju - nauka praca i cierpliwość. Jakże dosadnie i jasno. Trud dbania o owoce pracy, wyczekiwanie na właściwy moment, dokształcanie się, pielęgnowanie wiedzy.
4. 8 buław - tej karty tu tez nie za bardzo rozumiem, kojarzy mi się też z wygórowanymi oczekiwaniami być może
5. No i przy wisielcu dochodzę do niewiadomej. Na pozytywnie : zmień swój punkt widzenia, przystań, popatrz z innej strony. Wyjdź z wyścigu, w jakim uczestniczysz, pozwól sobie odpocząć, odciąć się , zanurzyć w nieznanym, obezwładnić, zaufać. Nie rób nic, niech dzieje się samo.
Ale kołacze mi się też aspekt negatywny - "dyndaj i powiewaj" , czyli nie rób nic , wycofaj się z tego pomysłu. Zastanawiam się nad tą kartą do dziś w kontekście pozostałych.
6. Efekt końcowy - Królowa buław - tutaj rozwój w kierunku sztuk ezoterycznych mógłby mi dodać pewności siebie, werwy i energii. Więcej śmiałości, więcej otwartości na ludzi.
7. Astrologia - w 2 monet widzę ją jako zajęcie dodatkowe , coś uzupełniającego, wspomagającego.
8. Tarot - tak, to jest to, moja intuicja, moje wnętrze, moja tajemnica i siła.
9. Inne karty - daj sobie spokój, nic ci nie dadzą, nie pokażą
10. Inne techniki - tak , mogę jeszcze coś dla siebie odkryć
11. Ewentualny efekt finansowy - skrzynia pełna

zachęcająco , nie ?
I tak to wygląda. Rozkład fajny, dobrze wyszedł, oprócz Wisielca, który wymaga ode mnie jeszcze zastanowienia. Jak to rada - często nie jest jasna od razu.
A u was jak, stawialiście kiedyś taki rozkład sobie