Dodaj do ulubionych

Festiwal talentu II

01.03.16, 22:58
Nie ominęło i mnie smile

Rozkład na uzdolnienia ezoteryczne.
Robiłam jakieś 2 miesiące temu , a ostatnio uzupełniałam. Co wy na to forumowicze ?
1. Mój ogólny potencjał VIII Moc
2. Ewentualne blokady R Buław
3. Najlepsze możliwości rozwoju 7 monet
4. Zgodność moich oczekiwań z możliwym do osiągnięcia efektem 8 buław ( to dla mnie dziwny punkt, zrobiłam zgodnie z rozkładem , ale nie do końca rozumiem co autor miał na myśli. Rozkład gdzieś z internetu)
5. Rada odnośnie rozwijania zdolności XII Wisielec
6. Efekt końcowy Q Buław

Ostatnio dociągnęłam :
7. uzdolnienia w kierunku astrologii : 2 monety
8. uzdolnienia w kierunku tarota : II Arcykapłanka
9. uzdolnienia w kierunku innych kart : 4 monet
10. uzdolnienia w kierunku innej techniki : As monet

11. Możliwość zarabiania pieniędzy : 10 Monet

No jest potencjał smile. Tu chyba każdy kto sprawdzał siebie wstrzymuje oddech wink Moc - piękna karta. Witalność, energia, opanowanie, zasoby, odwaga , siła, determinacja - wszystko co potrzebne.
2. Blokady - przy tej karcie przychodzi mi na myśl słomiany zapał. Dużo dumy i dymu, szumu, wiele działań, hałas i chaos, wygórowane oczekiwania, spalanie się ogniu własnego ego.
3. Możliwości rozwoju - nauka praca i cierpliwość. Jakże dosadnie i jasno. Trud dbania o owoce pracy, wyczekiwanie na właściwy moment, dokształcanie się, pielęgnowanie wiedzy.
4. 8 buław - tej karty tu tez nie za bardzo rozumiem, kojarzy mi się też z wygórowanymi oczekiwaniami być może
5. No i przy wisielcu dochodzę do niewiadomej. Na pozytywnie : zmień swój punkt widzenia, przystań, popatrz z innej strony. Wyjdź z wyścigu, w jakim uczestniczysz, pozwól sobie odpocząć, odciąć się , zanurzyć w nieznanym, obezwładnić, zaufać. Nie rób nic, niech dzieje się samo.
Ale kołacze mi się też aspekt negatywny - "dyndaj i powiewaj" , czyli nie rób nic , wycofaj się z tego pomysłu. Zastanawiam się nad tą kartą do dziś w kontekście pozostałych.
6. Efekt końcowy - Królowa buław - tutaj rozwój w kierunku sztuk ezoterycznych mógłby mi dodać pewności siebie, werwy i energii. Więcej śmiałości, więcej otwartości na ludzi.

7. Astrologia - w 2 monet widzę ją jako zajęcie dodatkowe , coś uzupełniającego, wspomagającego.
8. Tarot - tak, to jest to, moja intuicja, moje wnętrze, moja tajemnica i siła.
9. Inne karty - daj sobie spokój, nic ci nie dadzą, nie pokażą
10. Inne techniki - tak , mogę jeszcze coś dla siebie odkryć

11. Ewentualny efekt finansowy - skrzynia pełna smile zachęcająco , nie ?

I tak to wygląda. Rozkład fajny, dobrze wyszedł, oprócz Wisielca, który wymaga ode mnie jeszcze zastanowienia. Jak to rada - często nie jest jasna od razu.
A u was jak, stawialiście kiedyś taki rozkład sobie

Obserwuj wątek
    • donbas Re: Festiwal talentu II 01.03.16, 23:22
      Wisielec- odstresuj się, odpocznij, daj sobie czas, nic na siłę (przyhamuj 8 buław) nie zmuszaj się.
      Rozkład fajny - zrobię sobie.
      • tabularasa22 Re: Festiwal talentu II 02.03.16, 21:24
        Dzięki Donbas. Ja coś do tego wisielca jak do jeża. Już Beata mi zwróciła uwagę, że może pokazać odpoczynek, głęboki relax. Będę obserwować świat do góry nogami , z dołu wink
    • evro44 Re: Festiwal talentu II 02.03.16, 18:17
      Mnie zastanawia tylko ta Moc. Czy Ty masz talię z zamienionymi miejscami tzn. zazwyczaj arkan VIII to Sprawiedliwość a Moc to XI? Wiem, że są takie talie ale chyba rzadziej występują i tak się zastanawiam czy ma to jakieś znaczenie?
      • tabularasa22 Re: Festiwal talentu II 02.03.16, 21:22
        Tak, mam CM Gilded Tarot. Biorę Moc jaka jest smile czytałam elaboraty na ten temat, jedni uznają, inni nie. Ja - skoro już Moc jest Mocą nr 8 - przystaję na to.
    • misboaa Re: Festiwal talentu II 02.03.16, 21:38
      Kochana potencjal w tobie jest / bez kart widac he he big_grin
      Nie wiem czy za duzo czytasz, zbyt rozlegle, za wiele tematow na raz, moze mieszasz style dywinacyjne bo to xiebie deprymuje. To co ciebie obecnie interesuje jak najbardziej jest potrzebne, jednak ogranicz to jakos, podziel na grupy czy etapy a wtedy szybciej zalapiesz o co chodzi. Tak ze wszystko jest super ale nie rob 5lat w jeden rok bo sie nie uda. Tracisz przez to zapal bo nie mozesz zalapac watku.
      Nie jestem pewna ale rozklad jest chyba na/wszystko a nie tylko tarota. Zawez to na razie do jednego i jeszxcze podziel. Czytaj powoli o kartach, notuj, wracaj do notatek w sukces przyjdzie.
      4. Rozumiem to tak, ze nie ma zgodnosci bo wiedza jest zbyt pobiezna. I wyglada to tak, ze juz sie napalilas ze cos z tego bedzie/jest a okazuje sie ze to tylko palcem po wodzie pisane bo znowu jest cos nowego, moze sprzecznego i lapiesz innyv watek przez co watek sie gubi.
      Rada jest taka, ze lata przed toba. Kazdy krok musisz dobrze przemyslec. Musi swoje odlezec zeby bylo smaczne big_grin Szybko nie zakonczysz nauki, ale tez milo bo ci sie nie znudzi. Wiesz, tarot to nieskonczona nauka. Ja sie zawsze smieje a nie usmiecham gdy slysze, ze jakas wrozka mowi iz tarotem zajmuje sie juz 10 lat co ma swiadczyc o jej doswiadczeniu. Jak nabijesz 10 lat na/swoim koncie a bedzieszcdo tematu podchodzila rzetelnie to zobaczysz jakie to smieszne big_grin Bo wozenie to nie tylko znajomosc kart i kombinacji ale jeszcze umiejetnosc filtrowania swoich mysli, doswiadczen. Wszystko to razem to dopiero kosmos!
      Efekt koncowy to: dasz rade, ale popracuj nad cierpliwoscia zarowno interpretacji jak i nauki. Masz do tego dryg smile
      Masz bardzo duze uzdolnienia w kierunku tarota. Jedyne czego moge tobie zyczyc to nie przestawaj poglebiac ta wiedze. Kaplanaka to ty trzymajaca na kolanach ksiege tarota smile Kazdy chacial by taka karte miec u siebie. Nie dawaj sie poniesc chwilowej pasji tylko rozwijaja ja nieustannie. Nawet jesli poczujesz kryzys i idstawisz karty na jakis czas to wracaj po odpoczynku. Nie przestawaj wrozyc smile
      • misboaa Re: Festiwal talentu II 02.03.16, 21:41
        Pytnia 9 i 10 dla mnie sa zbyt ogolne. Mamy tyle roznych kart i wiec jak odpowiedziec skoro napewno do jednych !asz a do innych nie.
      • tabularasa22 Re: Festiwal talentu II 02.03.16, 22:50
        Dzięki Mis . Tak to jest - etap motyli w brzuchu na całego. Wiedza wiadomo - szczątkowa na razie, ale emocje i entuzjazm ogromny. Z 10 lat jak się obejdzie bez rozwodu to będzie pewnie stare dobre małżeństwo big_grinbig_grin
        Rozkład był ogólny , na uzdolnienia - stąd potem doprecyzowanie do konkretnych sztuk. Na inne karty stawiałam ogólnie bo ich zwyczajnie nie znam. Czytam właściwie tylko o tarocie , ewentualnie o połączeniu z astrologią i numerologią.
        Astro mnie pasjonuje od dawna, z numerologią zapoznałam się kiedyś też, ale jakoś mnie nie wciągnęło.
        Tarot to jednak co innego, inny rodzaj niż astro czy num. Mam nadzieję że następna 10-latka upłynie nam tu na forum przyjemnie, no i że może zwieńczy się w końcu jakimś zlotem tongue_out
        • misboaa Re: Festiwal talentu II 04.03.16, 20:30
          Tarot nie jest tworem jednolitym wiec to ze xzytasz o astrologii itp w polaczeniu z kartami to bardzo dobrze. Moze np: dobrze by bylo gdybys pogrupowala karty, zrozumiala zywioly a potem glebiej albo nuerami leciec? Sama zobaczysz w czym rzecz jak sie wgryziesz glebiej ?
          • tabularasa22 Re: Festiwal talentu II 04.03.16, 23:25
            Tak Mis, przydałaby się jakaś systematyka. Żywioły i liczby bardzo spajają całość przekazu, nadają ton. Czasami gdy rozrysowuję rozkład - bo nie zapisuję a rysuję w zeszycie , to koloruję karty wg żywiołów, żeby widzieć od razu klimat.
            No cóż, może stworzę jakąś własną metodologię smile oddam ścisłej części mojej natury jej denara smile
    • beata25_84 Re: Festiwal talentu II 03.03.16, 23:25
      1. Mój ogólny potencjał VIII Moc
      Karta siły i możliwości, ale czesto też konieczności włożenia wysiłku, ale nigdy nie jest on ponad siły, bo człowiek na tej karcie jest w stanie nad wszystkim zapanować. Tak więc jest dobrze, ale nie wolno spoczywać Ci na laurach. wink

2. Ewentualne blokady R Buław
      Nie miałam pomysłu na tą kartę, ale jak napisałaś o słomianym zapale, to zgadza się. Może też być jakiś chwilowy brak sił, energii i dlatego się tak zapalasz i gaśniesz.

3. Najlepsze możliwości rozwoju 7 monet
      Systematyczna, ucziwa praca rozłożona w czasie - tak jak Misboaa napisała i jak kiedyś ja pisałam - praca z tarotem, to nauka do końca życia, bo zawsze można być lepszym w odczycie kart.

4. Zgodność moich oczekiwań z możliwym do osiągnięcia efektem 8 buław ( to dla mnie dziwny punkt, zrobiłam zgodnie z rozkładem , ale nie do końca rozumiem co autor miał na myśli. Rozkład gdzieś z internetu)
      Myślę,że można szybko tą zgodność osiągnąć. smile

5. Rada odnośnie rozwijania zdolności XII Wisielec
      Nie spiesz się!

6. Efekt końcowy Q Buław
      Babeczka z potencjałem - karty będą Ci dawac dużo energii, bo lubisz tarota. smile

Ostatnio dociągnęłam :
      7. uzdolnienia w kierunku astrologii : 2 monety
      Takie trochę kombinowanie, podpieranie się nią, nie jestem przekonana, czy takie lawirowanie potrzebne Ci jest.

8. uzdolnienia w kierunku tarota : II Arcykapłanka
      Tak,tak,tak! Zdecydowanie trzy razy TAK! big_grin A nie mówiłam? wink

9. uzdolnienia w kierunku innych kart : 4 monet
      To nie Twoja działka, daj sobie spokój - rozumiem,że chodziło o klasyki, bo to było moje pierwsze skojarzenie, w sumie nie wiem dlaczego. Liczy się intencja, więc to co miałaś w głowie przy zadawaniu pytania.

10. uzdolnienia w kierunku innej techniki : As monet
      Jest potencjał. O czym myślałaś zadając pytanie?

11. Możliwość zarabiania pieniędzy : 10 Monet
      Tak, możesz na tym zarobić, ale wtedy gdy swoją wiedzą i mądrością będziesz dzielić się z innymi i zrozumiesz,że są głębsze wartości niż bogactwo, rozwiniesz się duchowo, to wtedy kasa przyjdzie. To nie może być płytkie parcie na zysk, ale o to Cię nie podejrzewam, bo Ty masz powołanie do tarota! wink
      • tabularasa22 Re: Festiwal talentu II 04.03.16, 23:21
        Dziękuję Beata za wpis, i przy okazji gratuluję funkcji smile
        Czyli systematyczna praca - nic dodać nic ująć. W tym R buław to rzeczywiście widać takie zrywy, bo tak mniej więcej to wychodzi - czasem mam więcej czasu i luzu, a czasem nie wiem w co mam ręce włożyć żeby ogarnąć wszystko na bieżąco.
        I masz rację - lubię tarota i ciągnie mnie niesamowicie do niego. A inne karty - miałam na myśli klasyki, tak, Kippery - bo widziałam że korzystają z takich na forum obok, i czytałam gdzieś o kartach Lenormand. Te trzy miałam w głowie. I rzeczywiście, póki co mnie nie interesują. Z klasyków to uwielbiam grę w tysiąca big_grin
        Przy innych technikach myślałam o czymś typu - praca z czakrami, Reiki. Kiedyś sporo czytałam na temat czakr, trochę medytowałam, ale jakoś odeszłam od tego. To było b. dawno, w innych czasach smile

Zarabianie natomiast - och, 10 monet fajna karta, bo pokazuje właśnie tak jak napisałaś, bogactwo w wielu wymiarach. Rozmnożenie talentów. Oby weryfikacja całości była pozytywna wink
    • beata25_84 Re: Festiwal talentu II 04.03.16, 23:57
      Prosze Tabula. smile Co do pracy z energiami reiki,to ja ostatnio zapoznalam sie z czyms podobnym-metoda dwupunktu. Mozna na you tube obejrzec filmiki.
      Dziekuje za gratulacje. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka