06.04.16, 11:23
W ramach praktyki chciałam znowu spytać karty o pewną sprawę.

7 lat temu zostałam okradziona, mieszkałam wtedy z młodymi studentami, miałam własny pokój. To był prywatny duży dom, właściciel wynajmowal mieszkania studentom, w domu mieszkała też matka właściciela, przed domem była zamykana bramka, trzeba było dzwonić na domofon.
Mój pokój był naprzeciw drzwi do klatki schodowej, nie zamkniętej wtedy na klucz.
W mieszkaniu w tym czasie byłam ja i nowa lokatorka, rozmawiałyśmy sobie w kuchni i słyszałyśmy w trakcie , że ktoś na moment wszedł. Uznałyśmy, że to inna lokatorka (wtedy tak robiły dziewczyny). Okazało się po powrocie, że zniknął mój laptop i telefon.
Rezultat ostateczny taki, że sprawę umorzono, nie znaleziono sprawcy.
Już teraz dawno po fakcie i komputer poszedł dawno na straty. Ale jestem ciekawa co karty mówią o złodzieju..

Tasując karty przypominałam sobie tamtą sytuację, moje wątpliwości i żal "kto to zrobił, dlaczego, co dalej miało być"

wylosowałam 7 kart:

1. odwrócony król denarów
2. paź buław
3. siódemka mieczy
4. piątka mieczy
5. dziewiątka buław
6. król pucharów
7. ósemka mieczy

Jedyne co w tym widzę, złodziejem mógł być młody mężczyzna, prawdopodobnie ukradł z powodu problemów finansowych, jak dla mnie nie ma już dalszego rezultatu, pozostaje mi czekać (czyli jak mówiłam, komputer poszedł na straty, nie oczekuję już jego odzyskania)

Obserwuj wątek
    • beata25_84 Re: Kradzieź 06.04.16, 13:31
      Kokoryczko najlepiej jak sie zadaje proste pytanie,a nie wielokrotnie zlozone. Warto wtedy rozbic to na podpytania,np.kim byl?,jakie motywy mial? Wtedy po jednej karcie + ew.podpowiedzi,bo teraz to namieszalalas.
      • kokoryczko Re: Kradzieź 06.04.16, 14:01
        dziękuje, spróbuje smile
        W ogóle, to jak często można zadać pytanie w danej sprawie?
        Jeśli w jakiś sposób okoliczności sprawy się zmienią, to można znowu spytać o rezultat, czy należy zostawić temat w spokoju? Ew spytać w jakiś okrężny sposób?
    • beata25_84 Re: Kradzieź 06.04.16, 14:05
      To co widze z kart,to mlody chlopak bez kasy. On poprostu zyl z kradziezy i awanur - 7 i 5Mi. 7Mi to karta wskazujaca zlodzieja. Brak mu ambicji i checi do pracy,wiec poszedl na latwizne.
      • kokoryczko Re: Kradzieź 06.04.16, 14:08
        Sprobowałam spytać tym razem z osoba na pytania:

Kto to był: śmierć
        dlaczego to zrobił: 10 mieczy
        jaki miał z tego efekt: dwójka denarów
        co czuł: szóstka denarów
    • beata25_84 Re: Kradzieź 06.04.16, 14:16
      To nie do konca zly czlowiek,ale o slabym charakterze. Stawialabym na to,ze chwilowe impulsy,pokusy i chcenia nim kieruja. Przeciazony swoim zyciem,nie dostrzega,ze moglby inaczej.
    • beata25_84 Re: Kradzieź 06.04.16, 14:21
      Zastanawia mnie te 8 Mi - czy to tylko jego ograniczenia,czy tez w koncu trafil za kradki.
    • beata25_84 Re: Kradzieź 06.04.16, 14:35
      Pytanie sie w kolo o to samo nie ma sensu,bo karty zaczynaja przeklamywac. Jesli uplynal dluzszy czas,doszly nowe okolicznosci,to wtedy mozna wrozyc.
      • kokoryczko Re: Kradzieź 06.04.16, 16:29
        Dziękuje bardzo za Twoje interpretacje... podziwiam Twoje wyczucie kart smile Ja muszę się jeszcze sporo nauczyć, to początek mojej drogi z tarotem.
        Jestem Ci wdzięczna, nie tylko za ten postsmile
        Dam już kartom spokój z tym tematem, ot, ciekawa byłam.
        Zycze miłego dnia i pozdrawiam serdecznie!
        • beata25_84 Re: Kradzieź 09.04.16, 18:44
          Cieszę się,że mogłam Ci pomóc, że coś czerpiesz dla siebie z moich interpretacji. smile
          Zaglądaj tu częściej, udzielaj się bez obaw, jak najwięcej. Każdy kiedyś stawiał swoje pierwsze kroki, a ja widzę po sobie ile dzięki takim ćwiczeniom na Szkółce Tarota można się nauczyć, pomijając już fakt, że dla mnie jest to świetny relaks, trochę jak medytacja z kartami, gdy je interpretuję. wink
    • rrrozsypana Re: Kradzieź 09.04.16, 20:19
      O kurcze ta 8 mieczy faktycznie jakby kratki pokazywala...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka