Dodaj do ulubionych

znowu kasa

23.05.16, 00:52
kwota:
nr 1: królowa denarów
nr 2: umiarkowanie
nr 3: 6 denarów
nr 4: świat

Jedynka albo trójka, niestety z naciskiem na królową denarów (kwoty rosnąco).

data:
nr 1: umiarkowanie
nr 2: paź mieczy
nr 3: królowa mieczy
nr 4: 5 denarów

Obawiam się, że żadna z tych, będzie poślizg.
Obserwuj wątek
    • tabularasa22 Re: znowu kasa 23.05.16, 09:35
      ale o co chodzi Lilijova ? bo nie nadążam big_grin
      pytasz ile dostaniesz i kiedy ?
      ze zleceniami to tak zazwyczaj jest big_grin
      w archiwum mam już zrealizowanych kilkaset , a terminowe płatności mogłabym zliczyć na palcach jednej ręki big_grin
      Teraz mam wyjątkowego klienta - za każdym razem pyta czy się już rozliczamy big_grin Perła wśród ludzi dosłownie, drugi taki mi się przytrafił w życiu big_grin
      • lilijova Re: znowu kasa 24.05.16, 18:09
        Dokładnie, ile i kiedy. Ja zasadniczo na etacie, ale przydają się dodatkowe zastrzyki gotówki smile
    • tabularasa22 Re: znowu kasa 24.05.16, 21:29
      Hej Lili .
      I co ? jest coś ?
      Fakt, kwota to 1 albo 3 mi się wydaje , w sytuacji obecnej faktycznie mocniej mówi Królowa, już ona zadba żeby za dużo nie stracić, ale te 6 monet to tak wygląda coś za coś, może jak byś coś jeszcze ekstra dodała, to wtedy kwota nr 3 by wpadła ? Czy już robota całkowicie zakończona ?
      Na datę najbardziej pasuje mi 3 . 1 to za szybko, jeszcze mielonka tam trwa. Natomiast Q mieczy to owszem niechętnie, ale da. Policzy, pokalkuluje i nie będzie kombinować.
      Hm ?
      • lilijova Re: znowu kasa 24.05.16, 23:02
        Nie ma niestety. Królowa denarów to w sumie kwota ustalona ale nie ukrywam, że liczę na nadwyżkę. Przynajmniej ja bym sobie dała big_grin
    • aprepope Re: znowu kasa 26.05.16, 23:26
      moze przy odwroconych bylo by to bardziej jasne? kasa to chyba 1, a termin miedzy 3 a 4?
    • beata25_84 Re: znowu kasa 28.05.16, 19:16
      kwota nr 1: królowa denarów
      data nr 1: umiarkowanie

Tutaj moim zdaniem powinna być najbardziej stabilna kasa, ale przy umiarkowaniu to trzeba uzbroić się w cierpliwość. Suma będzie słuszna, ale nie od ręki.

kwota nr 2: umiarkowanie
      data nr 2: paź mieczy
      Tutaj, że marana kasa, to jeszcze będziesz się martwić, czy w ogóle przyjdzie. Ogólnie radości z tego zlecenia nie będzie za dużo. Jakiś marny grosz dostaniesz, ale namartwisz się wcześniej o niego.

kwota nr 3: 6 denarów
      data nr 3: królowa mieczy
      Tutaj będziesz musiała coś dać z siebie, coś zainwestować, nim zysk Ci się zwróci, ale będziesz mocno dbała o swoje interesy i twarde zasady stawiała. Kasa powinna być w terminie.

kwota nr 4: świat
      nr 4: 5 denarów
      Tutaj będziesz spodziewała się ogromnych możliwości - świat mi się kojarzy z otwartymi drzwiami, szerokimi horyzontami i może kasa będzie ładna - przynajmniej ta obiecana, bo 5 denarów, to raczej rozczarowanie, strata. Albo nie zapłacą Ci w terminie, albo nie tyle co obiecali.

To pierwsze spojrzenie po kartach. Wg tego co mam na temat dat w tarocie, to jeszcze można terminy w tym kierunku zinterpretować:

data:
      nr 1: umiarkowanie - ok.września
      nr 2: paź mieczy - 11 maja - 10 czerwca
      nr 3: królowa mieczy - 12 wrzesień - 12 październik
      nr 4: 5 denarów - 21 kwiecień - 30 kwiecień

W sumie ten termin kwietniowy to trochę bez sensu, bo raczej nie chodziło Ci o to, żeby czekać na zapłatę do przyszłego roku. Myślę, że te daty słabo się sprawdzą. Raczej odczucie ogólne tempa kart będzie trafniejsze, czyli to co w pierwszej wersji napisałam.
    • lilijova Re: znowu kasa 31.05.16, 19:15
      Jejku, byłam pewna, że odpisałam wam...

@beata25_84

Mój błąd, bo nie napisałam dokładnie o co chodzi. Cały rozkład dotyczy jednego, już wykonanego zlecenia. Nie umiem zupełnie czytać dat z kart, więc staram się to robić sposobem powyższym czyli rzucam po karcie na różne daty i szukam gdzie najbardziej pasuje smile

@aprepope

Kwota nr 1 to kwota z umowy, teoretycznie mogę dostać więcej i podobno się to zdarza. Mi pani, z którą rozmawiałam (niestety niedecyzyjna) powiedziała, że są bardzo zadowoleni i zasugerowała, że mogę się spodziewać ładnego przelewu.

Częściowa weryfikacja:
      podane terminy się przeterminowały, kasy nie ma. Oni rozliczają całość, więc czeka się na ostatnią sierotkę. Na razie jeszcze za wcześnie, więc nie nękam telefonicznie.

Dorzucam czy dostanę kasę do końca tygodnia?
      paź mieczy doc. rycerz denarów, król kielichów

Nie sad
      • aprepope Re: znowu kasa 31.05.16, 19:30
        Dzieki Lilijova za informacje - to moze wyciagnij jeszcze na przyszly tydzien?
        Jak odbierasz te dociagniete karty na ten tydzien - Twoj stres zwiazany z ta kwota i czekaniem, czy na zasadzie, ze te dociagniete obiecuja kwote, ale w pozniejszym terminie?
        • lilijova Re: znowu kasa 31.05.16, 19:41
          Ten rozkład tylko na czas, zupełnie bez kwoty. Wątpię, żebym dostała mniej niż kwotę nr 1 (chyba, że w ogóle nie zapłacą, pierwszy raz dla nich coś robiłam) albo więcej niż nr 4, także ten z pierwszego posta zostawiam jako aktualny w tej kwestii.

Jeśli chodzi zaś o konkretne karty to pazik mi się ze studentami i poprawkami kojarzy, tzn ktoś robi obsuwę. Jak pisałam wyżej rozliczana ma być całość, czyli przelewy mają lecieć jednocześnie do wszystkich, którzy dostali zlecenia w ramach jednego "projektu". A w tle rycerz denarów, czyli pozamiatane bo dla mnie w kwestii finansowej to wieża zmiksowana z 5 denarów big_grin W kielichowym to pewnie ja sprawdzająca konto.
          • aprepope Re: znowu kasa 31.05.16, 20:02
            powaznie? a u mnie Rycerz monet dawalby nadzieje na kase - "kiedys tam" i nie tak na "100%", ale jednak...a u Ciebie taka mieszanka??? no nie samowite...strasznie sobie u Ciebie ten Rycek nagrabil....ale oczywiscie wierze, ze u Ciebie sie tak to sprawdza..sprobujmy byc jednak optymistami..trzymamy kciuki!
            • lilijova Re: znowu kasa 04.06.16, 19:46
              Zazwyczaj tragedia, ale ogółem to kasa, która wychodzi ode mnie. Chociaż raczej nie wypada mi na planowane wydatki, chyba że coś ją równoważy i widać ten przepływ pieniędzy. Nawet wizualnie z RW tak mi się to kojarzy, że na tym koniu jestem ja i za coś płacę denarem tongue_out

Lecimy dalej bo ciekawa jestem czy wpłynie przed wypłatą smile
              poniedziałek - 9 denarów
              wtorek - kapłanka
              środa - 8 mieczy
              czwartek - 5 denarów
              piątek - wieża

Poniedziałek nie wyglądałby źle gdyby nie karty na ostatnie dni, chociaż nie wiem czy można to czytać jako ciąg. No zobaczymy smile
      • beata25_84 Re: znowu kasa 13.06.16, 23:17
        No to się nie zrozumiałyśmy. wink Daty podtrzymuję, ale wytłumacz mi czemu w takim razie aż 4 kwoty?
        • lilijova Re: znowu kasa 15.06.16, 00:36
          Bo nie za bardzo sobie wyobrażam jak odczytać konkretną kwotę z karty, więc tak samo jak z datami smile
          • beata25_84 Re: znowu kasa 15.06.16, 15:25
            Chyba się nawet nie da odczytać konkretnej kwoty. Karty i liczby się nie lubią, inaczej każda wróżka w totka by grała i byłaby w krótkim czasie milionerką. wink
            Karty to symbole, przemawiają do naszej intuicji, a nie konkretne daty, liczby, bo to by pewnie działało na poziomie rozumu.
            W sumie dobry pomysł z tymi kwotami, tylko ja na początku źle ten rozkład odczytałam. wink
          • beata25_84 Re: znowu kasa 15.06.16, 15:26
            W takim wypadku też bym była za kwotą 1 lub 3. smile
            • lilijova Re: znowu kasa 15.06.16, 17:53
              Tam odpowiedź zniknęła w gąszczu, ale była kwota nr 1 wink
    • aprepope Re: znowu kasa 06.06.16, 13:05
      Jak Ci sie realizuje lub zrealizowala ta dzisiejsza 9 monet?
      • lilijova Re: znowu kasa 06.06.16, 18:45
        Kasy nie ma czyli raczej już nie będzie sad
        • lilijova Re: znowu kasa 06.06.16, 18:49
          Chociaż jeszcze mogłaby wpłynąć jutro jeśli puścili dziś przelew popołudniu, wtedy by wylazł w tej kapłance, ale jakoś marnie to widzę. Mam nadzieję, że w ogóle zapłacą...
        • lilijova Re: znowu kasa 13.06.16, 20:30
          Nie ogarniam tych kart. Przelew był w piątek rano, więc podejrzewam, że puszczono go w czwartek. Kwota nr 1. Od razu zaproponowano mi inne zlecenie.
    • aprepope Re: znowu kasa 06.06.16, 18:57
      to o co chodzi z ta 9 monet...jakos to pasuje Ci do dzisiejszego dnia? spodziewalas sie dzis jakos wyjatkowo tych pieniedzy w sensie, ze moze uwazalas, ze weszly na konto po weekendzie? przepraszam, ze tak sie wypytuje, ale juz jest "po terminie" w sensie, ze juz Ci "wypada" sie upominac o te pieniadze? jak cos, to mozna ewentualnie zrobic rozklad na tak/nie, czy zaplaca Ci za Twoja prace, a nie ktorego dnia.
      • lilijova Re: znowu kasa 06.06.16, 19:07
        Najwyżej w sobotę rzucę, tak jak piszesz, jeśli nie dojdą.
        Nie lubię się prosić o kasę, szczególnie, że spodziewałam się, że mogą być opóźnienia. Z jednej strony bardzo chciałabym już, żeby je spożytkować na konkretną fanaberię. Nie mam jednak noża na gardle i tak czy siak w piątek dzwonię się umówić do zębologa, bo po weekendzie wypłata smile
        Jeszcze właśnie sprawdzałam drugie konto i w sumie mam więcej niż sądziłam, może to więc to? Chociaż w sumie to się zastanawiam jak to z tymi kartami tak rzucanymi tzn czy w ogóle jest sens odnosić to do ogólnej sytuacji? No i 9 denarów to niby miła karta, ale czy ona pokazuje zdobywanie?
        Matko, chyba mózg mi jeszcze się nie wyłączył po robocie, bo mam milion myśli big_grin
    • aprepope Re: znowu kasa 06.06.16, 19:42
      "Zdobywanie" jako takie, to chyba juz bylo (w zdobyciu zlecenia i wykonaniu pracy, za ktora maja Ci zaplacic) - teraz to ma byc juz "tylko" zaplata..9 monet pasuje do posiadania, wiec jesli masz wiecej, niz przypuszczalas oraz piszesz, ze czy te dodatkowe pieniadze przyjda, czy tez nie, to i tak zrobisz sobie to wybielanie zebow, a to bardzo pasuje do 9 monet, wiec to chyba to Twoje (przynajmniej dzisiejsze) nastawienie do sprawy - powodzenia!
      • lilijova Re: znowu kasa 06.06.16, 19:44
        Ale ten pieniądze nic nie zmieniają, tak czy siak po wypłacie bym poszła smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka