Dodaj do ulubionych

uzdrowiciele24.pl

25.05.15, 13:05
Korzystałam ostatnio z usług uzdrowicieli na tej stronce. Ale ciekawa jestem opinii innych ludzi?

Obserwuj wątek
    • tane.czna Re: uzdrowiciele24.pl 25.05.15, 13:11
      Witaj obserwująca, coraz częściej odszukuję wpisy również na innych forach o stronce www.uzdrowiciele24.pl i ludziach tam działających i bardzo się cieszę z tego powodu, bo ja sama korzystałam z ich pomocy i jestem im bardzo wdzięczna za wszystko co dla mnie zrobili. Ja miałam problemy emocjonalne i zdrowotne, na dodatek pomogli podjąć decyzję w moim życiu, bo podpowiedzieli które warianty byłyby korzystniejsze i się udało. Gorąco polecam. ps. byłaś osobiście czy dzwoniłaś przez telefon?
      • obserwujaca20 Re: uzdrowiciele24.pl 25.05.15, 13:19
        Korzystałam z ich pomocy telefonicznie i prosiłam działanie na zdrowie i poczułam wyraźną poprawę, ale faktycznie nie tylko zdrowotną ale i życiową..Mówiono mi coś o pracy nad sobą, tylko tam nie dopytałam. Czy ty może wiesz coś więcej na ten temat i gdzie można zasięgnąć informacji??
        • tane.czna Re: uzdrowiciele24.pl 25.05.15, 13:41
          jak wejdziesz na stronkę główną www.uzdrowiciele24.pl i zakładkę gdzie nas szukać to wyświetlą ci się wszystkie osoby działające na terenie całego kraju a chyba nawet świata bo mignęło mi że ktoś za granicą też działa i większość, a może i wszyscy mają własne stronki. Z tego co wiem to działają od dawna, ale sama stronka jest młoda więc jak wchodzę to zawsze jest coś nowego, bo chyba jest w trakcie rozwoju. Powchodź sobie na stronki tych ludzi bo każdy ma sporo ciekawych informacji. Na dodatek ja wspieram się stronką www.popko.pl bo tam to jest już tyle materiału wiedzy i informacji, że chyba będziesz musiała wolne sobie zaserwować żeby to wszystko odsłuchać czy przeczytać i to jest całkowicie za darmo. Nigdzie nie znalazłam tylu informacji co tam. Dużo mówią o świątyni serca, gdzie możemy nawiązać prawdziwy kontakt z własnym opiekunem. Ja tym tematem byłam zainteresowana już od dłuższego czasu, ale wcześniejsze kontakty z różnymi ezoterycznymi grupami zawsze kończyła się fiaskiem. Kontaktu nie znalazłam, a coraz silniej odczuwałam uzależnienie od osób prowadzących różne spotkania. Kolejne kursy, seminaria, szkolenia i ciągle nic. Dopiero jak zwróciłam swoje serce do tej świątyni serca, to czuję że jest w tym prawda i głębszy sens i czuję że nie potrzebuję żądnego guru, czy pośrednika w postaci księdza, by odszukać swoją drogę do nieba. Na razie jest to dla mnie początek, chociaż coraz więcej czuję i się lepiej odnajduję sama w sobie, ale nie chcę ci narzucać moich doświadczeń byś nie wypadła ze swojej własnej drogi. Wiem jedno, że te treści zawarte na tych stronkach są dla mnie drogowskazem i bardzo mi pomagają w tzw pracy nad sobą, więc śmiało wchodź i napisz jakie było twoje wrażenie. Pozdrawiam i życzę powodzenia, bo wiem że pracy nikt za nas nie wykona, ale potrzebujemy dobrych wskazówek i czasami pomocy, by się odnaleźć w tym nadmiarze informacji, bo jak to w życiu bywa trafia się czasem na oszustwa, a tu czuję i wiem, że nie zostanę oszukana. Jak by co www.popko.pl i www.uzdrowiciele24.pl i jedziesz z tematem. ;-)
          • krista20 Re: uzdrowiciele24.pl 03.11.15, 16:37
            Witaj tane.czna . Piszesz o świątyni serca. Czy możesz przybliżyć temat?? Gdzie można więcej o niej poczytać?? A jak tam wchodzić??
      • bajalka Re: uzdrowiciele24.pl 12.10.19, 18:54
        Czy oni zajmują się też rytuałami miłosnymi?
        • zalak Re: uzdrowiciele24.pl 27.12.19, 13:57
          Raczej inkasowaniem.
      • gambimbi Re: uzdrowiciele24.pl 10.05.20, 14:32
        Jaka chamska reklama :)
      • hotlava Re: uzdrowiciele24.pl 26.12.20, 21:21
        Co Za reklsma
    • lopez.7777 Re: uzdrowiciele24.pl 26.05.15, 22:41
      Ostatnio doświadczyłem dosyć burzliwych chwil w moim życiu zawodowym i osobistym... miałem problemy z podjęciem decyzji, w którą stronę iść.
      Korzystałem z usług dwóch osób z uzdrowiciele24.
      Specjalnie zadzwoniłem do dwóch osób z różnych regionów, tak, aby sprawdzić czy powiedza mi to samo.. i powiedzieli, nie dokładnie "słowo w słowo", ale przekaz był jednoznaczny.
      Poszedłem za ich radą i ... "jestem tu gdzie jestem", tzn jestem "wolny" i moge spełniać sie zawodowo... nie patrząc na zazdrosne miny kolegów i koleżanek, gdzie to po zmianie pewnych układów w pracy "wreszcie na swoim", może "być sobą". W podjęciu tej decyzji pomogli mi ludize z uzdrowiciele 24.pl Dzieki Wielki...
      jak nie wierzycie sami spróbujcie ... POLECAM Gorąco :)

• prostyludzik Re: uzdrowiciele24.pl 02.06.15, 18:45
        Witam serdecznie wszystkich czytających. I owszem, przeglądałem tą stronkę i faktycznie można powiedzieć, że oprócz bardzo interesujących treści tam zawartych jest jeszcze spora dawka informacji jak najbardziej pomocna szczególnie ludziom odwiedzającym fora o takiej właśnie tematyce. Pozdrawiam
        • kopliwiec Re: uzdrowiciele24.pl 08.07.15, 12:57
          Dzień dobry. Pozwólcie, że wtrącę swoje trzy grosze. Osobiście znam chyba trzy osoby, które korzystały z usług tych ludzi i jak na razie ku swemu zdumieniu nie słyszałem jeszcze niepochlebnych o nich opinii. Pozdrowionka..
          • zarysowujemy Re: uzdrowiciele24.pl 23.10.15, 08:00
            Witam. Co do samej samej strony to i owszem, niczego sobie, można nawet by rzec, że na tle innych o podobnej tematyce jest bardzo czytelna i konkretna. Jedyne co mnie zastanawia to ich ceny. Czy jest to możliwe, żeby za 120 zł (bo jest to max. stawka w ich cenniku) robili to wszystko, o czym jest tam napisane. Bo jak patrzyłem na inne strony to na żadnej w 1000 zł bym się nie zmieścił za taki zakres działań, nie mówiąc już o tym, że o wielu rzeczach tam opisanych inni nawet nie wspominają. Ma już ktoś jakieś doświadczenia z nimi ?
            • martinbreslauer Re: uzdrowiciele24.pl 01.11.15, 20:33
              Tak. Jest to możliwe aby za taka sumę uzyskać to co Cię interesuje :)
              • wieskow01 Re: uzdrowiciele24.pl 02.11.15, 02:23
                Zgadza się ceny nie są wygórowane i poświęcają dużo czasu a nie szybko, szybko. Pozdrawiam
            • lucky-lady005 Re: uzdrowiciele24.pl 12.11.15, 21:50
              Witam, tak sie sklada, że korzystałam z ich pomocy i jestem bardzo zadowolona. Oprócz działań na mnie bardzo sympatyczna Pani działała tez na mego męża i 2 dzieci, czyli 4 osoby w cenie 120 zł, sprawdzone. Poprawa była prawie natychmiastowa, juz następnego dnia wszystko wróciło do normy. Na pewno będę korzystać w razie potrzeby z ich pomocy. POlecam!!!! warto
          • martinbreslauer Re: uzdrowiciele24.pl 25.10.15, 15:55
            Witam :) Jeśli naprawdę ktoś potrzebuje zmian na lepsze bez uwikłania się się w ukrytą sieć nieuczciwych ezoteryków to ze spokojnym sumieniem mogę polecić osoby ze strony uzdrowiciele24.pl :)
            • lucky-lady005 Re: uzdrowiciele24.pl 12.11.15, 21:54
              Zgadzam się i potwierdzam. Działają szybko, profesjonalnie i tanio. Korzystałam z pomocy telefonicznie. Pomagaja tam, gdzie inni sobie nie radzą. Również polecam. :)
        • martinbreslauer Re: uzdrowiciele24.pl 27.10.15, 07:05
          Oto cytat z tej stronki:
          "Masz problem ze zdrowiem? Pożerają cię choroby, których przyczyna nie jest znana, a jeśli już, to medycyna oferuje ci chemię i amputację? Pamiętaj, że w sporej części takich przypadków możemy zmienić reguły gry, nawet wtedy gdy nauka bezradnie rozkłada ręce."
      • lopez.7777 Re: uzdrowiciele24.pl 13.11.15, 00:13
        Witam ponownie. Po ponad czterech miesiącach postanowiłem znowu skorzystać z usług jednej pani z Uzdrowiciele24. Jak pisałem ostatnio, już dziąłam „na swoim”, ale nie jestem do tego przyzwyczajony... pojawiły się napięcie i brak odwagi z patrzeniem w przyszłość (chodzi o pozyskiwanie nowych klientów). Na szczęście po … jednej konsultacji wszystko się „odmieniło”. Pani poustawiała mi „ścieżki losu” i coś wspominała o jakimś „ciele egzystencjalny”.. czy „egzystencjonalnym” (mniejsza o fachową nomenklaturę). W każdym razie takie „coś” co wpływa w znaczym stopniu na osiąganie celów w życiu. Przy tym podpowiedziała mi umiejętnie (a szczegółowiej mówiąc – bardzo trafnie zobrazowała udanymi porównaniami), jakie były moje błędy (pesymistyczne myślenie i brak wiary we własne siły)... zwróciła uwagę, na to że cały czas wątpiłem w swoje siły... dzięki z jednej strony „działaniom”, z drugiej zaś praktycznej podpowiedzi (życie celem, marzeniem etc), poczułem się znacznie pewniej... i już widze poprawę.
        Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam
      • zalak Re: uzdrowiciele24.pl 29.12.19, 21:24
        Te posty wyglądają jednak trochę jak AutoReklama, co umniejsza wiarygodności ich usług.
      • oliloli Re: uzdrowiciele24.pl 12.05.20, 15:37
        Wygląda na to, że tu sama reklama jest.
      • neesturia Re: uzdrowiciele24.pl 29.12.20, 12:49
        Parszywa reklama
    • martinbreslauer Re: uzdrowiciele24.pl 26.10.15, 12:28
      Też korzystałem i zauważyłem u siebie ogromne zmiany na plus. Wiele rzeczy poukładało mi się :) Polecam także
      • wieskow01 Re: uzdrowiciele24.pl 27.10.15, 18:56
        Z zaciekawieniem śledzę informację na temat uzdrowicieli24 gdyż sam skorzystałem z ich pomocy. Nie tylko dolegliwości związane z bólami kręgosłupa ustąpiły, ale zmieniło się pozytywnie moje życie. W końcu uwierzyłem...
        • miku-s13 Re: uzdrowiciele24.pl 02.11.15, 17:15
          Osobiście nie korzystałem z ich usług,ale mam koleżankę,która wyszła z depresji dzięki pomocy jednego z energoterapeutów z tej strony.Nie do poznania dziewczyna.Muszą być naprawdę mocni...
          • lucky-lady005 Re: uzdrowiciele24.pl 12.11.15, 22:07
            Moja kolezanka tez korzystała z ich usług, tak przynajmniej twierdzi, ale przyznam, ze dziś to zupełnie inna dziewczyna i twierdzi , ze to dzieki ich pomocy. Za jej namową skorzystałam jak sypał mi sie związek... o dziwo, wszystko wróciło do normy, sama jestem w szoku, ale bardzo szczęsliwa.
      • zalak Re: uzdrowiciele24.pl 17.12.19, 17:30
        Możesz dać maila do siebie?
      • jesnapoziomka Re: uzdrowiciele24.pl 13.05.20, 21:36
        Te pozytywne opinie to chyba jedna i ta sama osoba pisze. Cieżko się w tym połapać.
    • skwapliwy Re: uzdrowiciele24.pl 04.11.15, 14:14
      Tak obserwuję tą stronę i widzę, że lista podziękowań na niej rośnie cały czas. Jeśli choć w 20% to co ludzie tam opisują jest prawdą, to pełen szacunek dla nich za to co robią. Pozdrawiam
      • obserwujaca20 Re: uzdrowiciele24.pl 04.11.15, 17:42
        Może bym i nie wierzyła w to wszystko, co tu piszecie, może bym was wyśmiała, bo tyle co już korzystałam z usług wszelkiej maści uzdrowicieli, co ogłaszają się jako wielcy i nie wiem, co mogący, którzy są pierwsi do mojego portfela a do tej pory dosłownie żaden z nich mi nie pomógł. I żaden pieniędzy nie zwrócił.Ale uzdrowiciele z tej stronki, o której tu piszecie byli moją ostatnią deska ratunku, bo na prawdę byłam w poważnej sytuacji życiowej i nie miałam już się do kogo zwrócić. Tam wdzięcznych wciąż przybywa, więc zaufałam jeszcze ten jeden raz i tym razem się nie zawiodłam. Człowiek, do którego zadzwoniłam z z listy uzdrowicieli24 na prawdę mi pomógł. Bardzo odpowiedzialnie podszedł do mojego problemu, dostałam dużo ciepła, zrozumienia i przede wszystkim profesjonalną pomoc oraz wiedzę. A kwota do zapłaty tak mała za to,co zrobił ten człowiek, że aż nie mogłam uwierzyć.Uzdrowilele24 na prawdę dbają o drugiego człowieka, widać, że im na ludziach na prawdę zależy, a to jest chyba najważniejsze.
      • obserwujaca20 Re: uzdrowiciele24.pl 04.11.15, 18:14
        Może bym i nie wierzyła w to, co tu piszecie. Bo tyle razy już, co korzystałam z pomocy różnej maści uzdrowicieli mających się za nie wiadomo jak wielkich, każących sobie płacić bajońskie sumy, a żaden z nich mi jak do tej pory nie pomógł. I żaden pieniędzy nie zwrócił. I chyba tylko dlatego, że moja sytuacja stawała się coraz bardziej beznadziejna i ja już na prawdę nie miałam się do kogo zwrócić, skorzystałam z pomocy człowieka ze stronki uzdrowiciele24. Zaufałam jeszcze ten jedyny raz tym bardziej, że wdzięcznych tam wciąż przybywa. I się nie zawiodłam. Uzdrowiciel z tej stronki podszedł do mnie bardzo profesjonalnie. i odpowiedzialnie.Dostałam od dużo serca, ciepła i zrozumienia a co najważniejsze profesjonalną pomoc. I ten człowiek na prawdę mi pomógł.Poczułam, że Ci uzdrowiciele24 są na prawdę inni, że im prawdziwie zależy na dobru drugiego człowieka,a to chyba najforum.gazeta.pl/forum/s,681,157729462.html?t=1&a=159202925&rep=1&from=6ważniejsze.A cena była śmiesznie mała za to, co tam dostałam. Więc ze szczerego serca gorąco polecam..
      • obserwujaca20 Re: uzdrowiciele24.pl 04.11.15, 18:17
        Może bym i nie wierzyła w to, co tu piszecie. Bo tyle razy już, co korzystałam z pomocy różnej maści uzdrowicieli mających się za nie wiadomo jak wielkich, każących sobie płacić bajońskie sumy, a żaden z nich mi jak do tej pory nie pomógł. I żaden pieniędzy nie zwrócił. I chyba tylko dlatego, że moja sytuacja stawała się coraz bardziej beznadziejna i ja już na prawdę nie miałam się do kogo zwrócić, skorzystałam z pomocy człowieka ze stronki uzdrowiciele24. Zaufałam jeszcze ten jedyny raz tym bardziej, że wdzięcznych tam wciąż przybywa. I się nie zawiodłam. Uzdrowiciel z tej stronki podszedł do mnie bardzo profesjonalnie. i odpowiedzialnie.Dostałam od dużo serca, ciepła i zrozumienia a co najważniejsze profesjonalną pomoc. I ten człowiek na prawdę mi pomógł.Poczułam, że Ci uzdrowiciele24 są na prawdę inni, że im prawdziwie zależy na dobru drugiego człowieka,a to chyba najważniejsze. Dlatego ze szczerego serca gorąco polecam.
        • skwapliwy Re: uzdrowiciele24.pl 11.11.15, 22:29
          Z tego co mi wiadomo korzystają oni przy odczytach ze skal astralnych. Może warto by było zainteresować się tematem, skoro w wielu przypadkach medycyna konwencjonalna nie daje sobie rady z prawidłowym diagnozowaniem niektórych schorzeń, a facet z wahadełkiem i skalami w ciągu minuty opisał schorzenie i objawy, bez jakiejkolwiek wiedzy na ten temat (czego byłem osobistym świadkiem). I już choćby nie po to aby korzystać z czyjejś pomocy (jeśli nie wierzymy w energoterapię, ale wiedzieć samemu dla siebie jak leczyć się, bo przecież istnieje jeszcze medycyna naszych przodków. Zresztą zawsze też naprowadzić lekarza lekarza i poprosić o trafność odczytanych "przypuszczeń".
          • wieskow01 Re: uzdrowiciele24.pl 11.11.15, 22:54
            Dzień dobry skwapliwy. Poruszyłeś ciekawy temat z tym wahadełkiem. Otóż ja od pewnego czasu korzystam dla własnych potrzeb. Wszystko odczytuję najmniejsze drobiazgi np. czy coś mam zrobić czy nie, czy jakaś sprawa będzie dla mnie korzystna czy nie. Czy pomysł, zamiar się powiedzie.. jak się ubrać.. co najpierw zrobić.. oczywiście pierwsze to zdrowie, sprawdzam jedzenie napoje itd. sprawdzam wszystko. Mówię Ci przyrząd bezbłędny. Trochę się szkolę z jego używania (w internecie są podpowiedzi, nagrania, videoblogi pojawiły się ostatnio), to można wszystko załapać. Zachęcam Cię spróbuj.
            Wieslaw
            • miku-s13 Re: uzdrowiciele24.pl 12.11.15, 08:13
              Chyba też kupię sobie wahadełko...
              • avaryja Re: uzdrowiciele24.pl 12.11.15, 12:15
                Moja znajoma używa wahadła i skal, prosiłam ją o sprawdzanie który facet z portalu randkowego jest dla mnie odpowiedni, bo dotąd trafiałam bardzo źle i byłam totalnie zniechęcona po roku poszukiwań. Dałam jej dostęp i znalazła mi kilka pasujących osób! No i zaczęło się. Pierwsze spotkanie z wytypowaną przez nią osobą było niezwykłe- bliskość i porozumienie od razu, nareszcie nabrałam nadziei na udany związek, a po kilku miesiącach nadal jest b.dobrze. Sama zaczęłam się uczyć wahadełkować...pod kierunkiem osoby z Uzdrowiciele 24, to niezwykłe ile można odczytać o relacjach z ludźmi, stosunku współpracowników do mnie, korzyści życiowej z różnych zamierzeń w firmie, polecam wszystkim, oni chętnie uczą, żeby każdy był samodzielny.
                • merylu10 Re: uzdrowiciele24.pl 12.11.15, 14:47
                  Ja mam wahadełko ale nie potrafię z niego właściwie korzystać, zachęcona tym co piszecie poszperałam na You Tube i znalazłam ciekawe videoblogi, polecam. Bardzo interesujące są skale, które tam są prezentowane. Hmm, muszę zgłębić temat!
                  • duplikator Re: uzdrowiciele24.pl 17.11.15, 08:10
                    Ludzie nie zdają sobie sprawy, że działanie duchowe (a nie bioenergoterapeutyczne) jest działaniem nie tylko leczniczym czy pomagającym znaleźć pracę, partnera itd. Takie działanie jest wszechstronne. Działa na każdy aspekt naszego życia. Zdrowie, ścieżki losy, poprawa stosunków międzyludzkich, oczyszczanie energetyczne, egzorcyzmy, problemy psychiczne, przeszłość i przyszłość. I zawsze też dzieje się to, że tak powiem w pakiecie. Full service. Jedno działanie i zmienia się całe życie. Bez żadnych dodatkowych opłat. Co więcej uaktywniane są w człowieku zdolności paranormalne (jasnowidzenie, jasnowiedzenie, pismo automatyczne itd.) jak również możliwość samodzielnego kontaktowania się z wymiarami duchowymi. I żeby nie było nieporozumień ? z duchowymi - nie z astralnymi. I choć nie trzeba z tego korzystać to fajnie mieć świadomość, że od tej chwili zawsze już można. Astral ma każdy odblokowany od urodzenia, natomiast świat duchowy o czym niewielu wie już nie. A światu duchowemu zależy na tym abyśmy byli szczęśliwi i zdrowi, więc też nie szczędzą wysiłków aby nam w tym pomóc (choć my nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę). Dla każdego kto chciałby spróbować swoich sił w tym właśnie temacie takie działanie duchowe jest przepustką do świata o którym niewielu ma pojęcie, a jeszcze mniej możliwość wniknięcia w jego przestrzeń. Pozdrawiam
                    • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 17.11.15, 08:36
                      duplikator
                      Zapomniałeś jeszcze jeszcze dopisać, że wszystkie te działania co wymieniłeś służą tylko i wyłącznie do werbowania ofiar, niszczenia psychiki ofiar, podporządkowania rozwojom duchowym, wyłudzania pieniędzy poprzez płacenie za wszystko.Oczywiście Ci co wyłudzają nie widzą i nie chcą widzieć co się stało z ich ofiarami - wyższość pieniądza nad rozsądkiem.
                      • wieskow01 Re: uzdrowiciele24.pl 17.11.15, 22:47
                        Witaj 1salamandro. To co piszesz to oszczerstwa. Myślę, że nie masz wiele pojęcia o czym mówisz. Ale jeśli masz takie doświadczenia związane z uzdrowicielami 24, prawdziwe nie wymyślone to podaj przykład. Chociaż jeden przykład, który każdy mógłby zweryfikować. Piszesz, że " ci co wyłudzają nie chcą wiedzieć co stało się z ich ofiarami", to jest oskarżenie i jeśli nie masz dowodu osobistego przykładu, to możesz za to odpowiadać.
                      • 0lutka Re: uzdrowiciele24.pl 17.11.15, 23:48
                        Salamandro, chyba miałaś w życiu złe doświadczenia? Sekty werbujące nieświadomych i łatwowiernych ludzi, oszuści ezoteryczni, ludzie mieszający innym ludziom w głowach dla swoich celów lub na zamówienie działają wszędzie. Jednak nie jest roztropne wrzucanie wszystkich bioenergoterapeutów do jednego worka. Wśród wielkiej rzeszy uzdrowicieli, healerów i bioenergoterapeutów wielu jest działających z głębokiego powołania i chęci niesienia ludziom pomocy. Ci zresztą z reguły bardziej interesują się chorym niż jego portfelem. Na pewno znajdziesz takich wielu i w naszym kraju. Skoro zabierasz głos w tej wymianie zdań i opinii dotyczącej wątku Uzdrowiciele24, to powiedz proszę jaka krzywda Cię spotkała i od kogo z ich grona? Nie zdarzyło się to na pewno w kontakcie z uzdrowicielami24! Sama korzystałam z ich pomocy i właśnie w kwestiach związanych z psychiką, o której mówisz, pomogli mi. Miałam depresję. Od tego się raczej nie umiera ale też trudno jest żyć. Lekarze przygotowywali mnie na to, że tak już będzie do końca moich dni. Dwa zabiegi uzdrawiające uzdrowicielki z tego portalu postawiły mnie na nogi. Po miesiącu odważyłam się wrócić do pracy a do dzisiaj moje życie nabrało nowego wigoru. Podczas zabiegów nikt mnie nie wiązał, nie czyścił mózgu, nie wciągał w jakieś układy i zależności. Po prostu: kontakt-działanie uzdrawiające-i-do widzenia. A kasa? Podobnie jak i ja, cennik znajdziesz na ich stronie. Więc jeżeli w swoim wpisie miałaś na myśli innych bioenergoterapeutów, to miej odwagę cywilną to sprostować. Pozdrawiam i życzę Ci więcej uśmiechu i optymizmu. A może skorzystaj z porady uzdrowicieli24, bo tak naprawdę chyba jeszcze nie próbowałaś?
      • zalak Re: uzdrowiciele24.pl 17.12.19, 17:02
        Pewnie sami piszą
    • duplikator Re: uzdrowiciele24.pl 18.11.15, 13:31
      Cóż, korzystając z odrobiny wolnego czasu poczytałem na tym forum inne wypowiedzi użytkowniczki 1salamandra. Oprócz tego, że nie przebiera kobietka w słowach i ostro najeżdża w każdym prawie temacie na opisywane zagadnienia niesienia pomocy innym, to jeszcze co najlepsza sama promuje - niespodzianka - Publiczną Służbę Zdrowia :). Albo zapomniała, albo nie wie, albo nie chce wiedzieć, że na takim forum szukają między innymi pomocy ludzie, którym służba zdrowia raczej nie pomogła, bo gdyby było inaczej to pacjenci zamiast tracić czas i pieniądze leczyliby się z powodzeniem za darmo w publicznych szpitalach. No cóż - przyganiał kocioł garnkowi :)
      • miku-s13 Re: uzdrowiciele24.pl 19.11.15, 17:31
        Zgodzę się w zupełności z moim przedmówcą-wyraźnie widać,że salamandra coś tu miesza,takie moje odczucie,pozdrawiam!
      • zalak Re: uzdrowiciele24.pl 30.12.19, 19:27
        Co ty nie powiesz...
    • martinbreslauer Re: uzdrowiciele24.pl 21.11.15, 21:55
      Polecam usługi uzdrowicieli gdyż naprawdę dokonują niezwykłych rzeczy :)
      • wieskow01 Re: uzdrowiciele24.pl 22.11.15, 00:38
        Dzień dobry martinbreslauer.
        Może opisz bliżej swój przypadek, aby zachęcić innych. Ja aktualnie "trenuję" z wahadełkiem, ale się zbieram aby zasięgnąć rady w jednej sprawie u bardziej doświadczonych osób. Czy to trzeba wybierać osobę ze swojego rejonu gzie mieszkam? A może Ty kogoś polecisz ?
        • kasiamaliszewska78 Re: uzdrowiciele24.pl 22.11.15, 16:08
          znam osobę, ktore zajmuje się uzdrowieniami, rytuałami, odganianiem klątw itp. Jest skuteczna, bo robila rytual mi, znajomej pomagala w chorobie, gdzie lekarze rokladali ręce. Moge podac namiar, moj mail kasiamaliszewska78@wp.pl
          • q18 Re: uzdrowiciele24.pl 25.11.15, 10:27
            a polecacie jakieś konkretne osoby ? a moze uważacie że każdy z uzdrowicieli tam zgromadzonych jest ok? mam bardzo poważna sytuacje ale nie wiem na kogo się zdecydować
            • duplikator Re: uzdrowiciele24.pl 25.11.15, 14:17
              Proszę wejść na stronę i przeczytać co nieco o sposobie działania. Tam nikt nikogo nie może polecić, bo wszyscy działają korzystają z jednego źródła , działają jedną mocą i dlatego nie ma tam "równych i równiejszych". Innymi słowy każdy pomoże dokładnie tak samo jak inny. Pozdrawiam.
              • q18 Re: uzdrowiciele24.pl 25.11.15, 14:55
                dziękuję za odpowiedź , właśnie czytam i fajnie to wszystko brzmi , mam jeszcze jedno pytanie - czy jest duża różnica miedzy działaniem bezpośrednim a na odległość ?
                • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 25.11.15, 19:08
                  Przyjrzałem się co niektórym osobom na stronie uzdrowiciele.pl
                  I jestem zdziwiony : brak adresu zamieszkania - przyjmowania , brak podanego wykształcenia w zasadzie jest tylko tel , miejscowość , mail.. Idąc do wybranego reklamującego się to nie wiem czy idę kogoś po szkole podstawowej czy nawet baz szkoły podst. Żenada po prostu żenadA.
                  • eli_za1 Re: uzdrowiciele24.pl 25.11.15, 19:52
                    Panie Salamandrze, straszny pan malkontent i nie dość dokładny w czytaniu. Na stronie uzdrowicieli24 znajdzie pan wszystkie potrzebne informacje dotyczące zamieszczonych tam osób. Wszyscy są tam przynajmniej bioenergoterapeutami a wielu z nich, to mistrzowie bioenergoterapii. Swoje umiejętności mają potwierdzone dyplomami cechowymi oraz uprawnieniami do wykonywania tego zawodu. Jest pan zapewne człowiekiem wysoce edukowanym, skoro z taką pogardą wyraża się o osobach nie wykształconych. Myślę jednak, że w kwestii człowieczeństwa od niejednego z wykształceniem podstawowym mógłby pan się czegoś pożytecznego nauczyć. Jeśli zaś chodzi o uzdrowicieli24, to nie prowadzą oni salonu filozoficznego, tylko w pocie czoła niosą pomoc, uzdrawiają osoby w potrzebie a w wolnej chwili na temat filozofii też można z nimi wymienić poglądy. Pozdrawiam.
                    • duplikator Re: uzdrowiciele24.pl 26.11.15, 06:54
                      Odpowiedź dla q18. Nie ma znaczenia odległość. Każde działanie jest takie samo - czy to uzdrawiany jest przed uzdrawiającym czy też na księżycu. To zresztą udowodniono naukowo już w zeszłym wieku. Ludzie jednak przyzwyczajeni do medycyny konwencjonalnej i osobistego kontaktu z lekarzem (w tym przypadku zresztą nie da się inaczej) wolą kontakt osobisty. Osobiście też wolę zobaczyć człowieka, niż rozmowę telefoniczną, choć jak już pisałem dla skuteczności samego działania nie ma to znaczenia.
                      Co do 1salamandra - wrzucasz wszystkich do jednego worka. Możliwe, że masz negatywne doświadczenia związane z ludźmi zajmującymi się ezoteryką, jednak żeby zasłużyć na miano uzdrowiciela24 (a zobacz na stronie jak mało ich jest) - rygorystyczne testy jakim są poddawani na swoje "człowieczeństwo", zadziwiłyby każdego. A to właśnie od tego jakim się jest człowiekiem zależy skuteczność uzdrawiania, bo każdy z nas zetknął się z przypadkami, gdzie nikomu nie znany człowiek o czystym sercu pomógł dużo więcej niż renomowany uzdrowiciel. Choć jak już pisała eli_za1 każdy z nich ma co najmniej dyplom bioenergoterapeuty, to jednak ich serce decyduje o skuteczności działania.
                      • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 26.11.15, 08:44
                        duplikator napisał(a): Nie ma znaczenia odległość. Każde działanie jest takie samo - czy to uzdrawiany jest przed uzdrawiającym czy też na księżycu.

Ciekawe. A więc jeśli ktoś, jakaś istota, chce mieć wpływ na człowieka, niech by nawet na (w) Księżycu siedziała, takowy wpływ mieć będzie. Wszelakim niedowiarkom pod rozwagę!
                        • duplikator Re: uzdrowiciele24.pl 26.11.15, 09:28
                          Droga lara9369 - zapoznaj się proszę z pracami Nikoli Tesli. Już w początkach XX wieku udowodniono, że bezprzewodowe przesyłanie energii jest możliwe. Człowiek jest istotą energetyczną (tj. wytwarza energię, jak też jest ona potrzebna do prawidłowego jego funkcjonowania), a więc może ją też wysyłać. I odległość naprawdę nie ma tutaj znaczenia. A jak myślisz o księżycu to gdzie w tym momencie jesteś? W wyobraźni właśnie na księżycu. A czym są myśli? Rodzajem energii (co również udowodniono naukowo już w poprzednim stuleciu). Więc jak myślisz o astronaucie będącym na księżycu to właśnie na niego swoimi myślami działasz. I jak mu ślesz klątwę to ona tam również działa, nie tylko na ziemi. Choć uzdrowiciele24 nie działają energią stricto czysto wytwarzaną z ludzkiego ciała, tylko są kanałem energii zejściowej, to uwierz mi proszę, że dla niej również nie istnieją ograniczenia przestrzenne.
                          • miku-s13 Re: uzdrowiciele24.pl 27.11.15, 21:55
                            Do duplikator:Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tych testach na I że uzdrowiciele24 są kanałem zejściowym,bo temat stał się dla mnie interesujący a chciałbym dowiedziedzieć się nieco ...
                            • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 28.11.15, 17:40
                              Różnie jest to z tymi uzdrowicielami.
                              Jedni reklamują inni nie.
                              reiki-divine.com/blog/falszywi-guru-i-wyludzacze-pieniedzy-
                              • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 28.11.15, 18:37
                                1salamandra
                                zupełnie nie rozumiem autora podanej strony: chce wypromować siebie bazując na oczernianiu innych? Nawet jeśli ci inni są be, należy promować się poprzez swoje własne prawe czyny i osiągnięcia, wtedy ludzie sami dokonają wyboru. Wskazując niewłaściwych terapeutów palcami, wzbudza się podejrzenie i w stosunku do siebie. Osoba, która robi swoje, nie patrząc na innych, przekonana co do słuszności tego co robi - to jedyna droga prawości
                                Natomiast w temacie pseudo- guru, sadzę ze jest to sprawa sumienia samych owych "guru". Zycie jest jak bumerang: co dajesz, na pewno kiedyś do ciebie wróci
                                • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 29.11.15, 10:44
                                  > Zycie jest jak bumerang: co dajesz, na pewno kiedyś do ciebie wróci

Nieprawda i jest na to wiele dowodów w postaci losów ludzi.
                                  • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 29.11.15, 11:50
                                    > Zycie jest jak bumerang: co dajesz, na pewno kiedyś do ciebie wróci

Nieprawda i jest na to wiele dowodów w postaci losów ludzi.
                                    Olku, jeśli brać pod uwagę tylko jedno wcielenie - i owszem. Ale człowiek nie jest swoim ciałem, dusza wciela się wielokrotnie. Natomiast obecnie wiele ludzi, pragnących rozwoju duchowego, obserwuje fakt, że nawet w przeciągu jednego życia możemy zauważyć działanie "bumerangu", tylko że baaaardzo wiele osób nie potrafi kojarzyć wydarzeń i wyciągać wniosków! NA przykład, 20 lat temu wyśmiałem koleżankę z 7 A że jest gruba, obecnie sam mam problemy z nadwagą. Kto by łączył podobne fakty, nieprawdaż? :)))))
                                    • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 19:15
                                      > Olku, jeśli brać pod uwagę tylko jedno wcielenie - i owszem.
                                      To ja poproszę choćby ćwierć dowodu, że reinkarnacja jest faktem.

> NA przykład, 20 lat temu wyśmiałem koleżankę z 7 A że jest gruba,
                                      > obecnie sam mam problemy z nadwagą.
                                      Oooo taaaak... To jest dowód niepodważalny i ostateczny!
                                      Tylko... że ja kiedyś też tak powiedziałem koledze, a jestem szczupły.
                                      Podłe, nieprawdaż?
                                      • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 20:35
                                        olek13 napisał: > To ja poproszę choćby ćwierć dowodu, że reinkarnacja jest faktem.
                                        Olku, wyobraź sobie człowieka, który całkowicie utracił zmysł węchu... Stoi sobie człeczyna nad piękną rózą i domaga się chociaż ćwierć dowodu na to, że ta róza ma cudowny zapach!
                                        Jak wytłumaczyć komuś, kto nie jest zdolny do przyjmowania energii i wiadomości ze świata niematerialnego, że te energie - istnieją? ;)
                                        • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 03.04.16, 11:05
                                          Bardzo prosto: wystarczy przeprowadzić eksperyment z grupą ludzi, oceniających zapach, obrobić statystycznie wyniki i obiektywny dowód na piękny zapach gotowy.
                                          Takich eksperymentów z "energiami i wiadomościami ze świata niematerialnego" przeprowadzono sporo i żaden nie wykazał, że coś takiego istnieje obiektywnie (poza umysłem wyznawcy).
                                          Więc jak jest z tą reinkarnacją?
                                          • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 03.04.16, 11:37
                                            Nie jest moim problemem udowadniąć komukolwiek cokolwiek: ten, kto poszukuje odpowiedzi, zawsze je znajdzie. Natomiast wiara lub niewiara, wiedza lub niewiedza są cechami ograniczonego umysłu, nic poza tym. Żaden "wiedzący" (bądź oświecony, kto jak woli), nie odczuwa potrzeby udowadniania czegoś innym .Ludzie różnią się tym że jedni - poszukują prawdy, sensu życia, sprawiedliwości etc. a inni - nie. Poste :)
                                            • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 03.04.16, 12:22
                                              Mylisz się. Jeśli coś twierdzisz, to musisz mieć po temu podstawy. No chyba że dla Ciebie dopuszczalne jest plecenie, co ślina na język przyniesie, tyle że wtedy ustawiasz się w jednym szeregu z bezmyślnymi głupcami. No problem...
                                              Zapominasz przy tym, że unikając konfrontacji swoich prawd z poglądami innych, łatwo zbłądzisz w swoich poszukiwaniach prawdy obiektywnej.
                                              Żaden "oświecony" nie potrafi niczego udowodnić, dlatego przezornie udaje sam przed sobą, że nie ma takiej potrzeby. Ot - taki mechanizm obronny. A już na pewno żaden taki "oświecony" nie poszukuje prawdy, bo przecież już znalazł swoją "prawdę" i będzie się jej trzymał, nawet wbrew faktom.
                                              No i z łaski swojej nie opowiadaj bajek o tych, co nie czują zapachu kwiatków, bo to marny chwyt erystyczny.
                                              • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 03.04.16, 12:53
                                                Jak sobie życzysz;) Nie muszę nikomu niczego udowadniać. Ten co ma oczy, zobaczy, ten, co ma uszy - usłyszy . Ten, co naprawdę szuka - odnajdzie;)

?Rozumienie jest trudne, dlatego większość ludzi ocenia.? Carl G. Jung
                                                • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 03.04.16, 15:50
                                                  Niestety, nie.
                                                  Każdy widzi (i słyszy) to, co chce. Dlatego zobaczy to, co sobie wyobrazi (lub uroi).
                                                  Rozumienie jest bardzo pożądane pod warunkiem, że nie jest to rozumienie własnych lub cudzych wymysłów.
                                                  • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 03.04.16, 17:46
                                                    Cały ten świat został "wymyślony"> Gdyby nie osoby twórcze, odważne, wizjonerzy z polotem - nie mielibyśmy teraz NIC. Żadnej kultury, cywlizacji, internetu ani możliwości wypowiadania się na forach
                                                    Całe piękno tego świata polega na tym - że ktoś go ... wymyślił. Ty wymyśliłeś sobie świat, oparty na niedowierzaniu, braku ufności, lękach, podważaniu duchowości.. pozostaje dziwić się, dlaczego jesteś na tym forum? Widzisz swoją misję w ratowaniu innych? Oni tego nie potrzebują, gdyż mają wolną wolę. Każdy ma prawo muylić się, być oszukanym, zapłacić za samooszukiwanie się, ułudę... Możemy współczuć takim osobom, ale pomóc.. trzeba samemu bardzo chcieć, aby cokolwiek się zmieniło.
                                                  • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 03.04.16, 20:37
                                                    No i znowu błąd. A pisałem o tym wielokrotnie. Widać jesteś odporna na wiedzę...
                                                    Wymyślanie jest efektywne tylko pod jednym warunkiem: weryfikowania wymysłów. Zatem pitolenie "nic nie muszę udowadniać" jest błędem kardynalnym. Cała wiedza, wynikająca z nauki bierze się stąd, że właśnie bez przerwy trzeba udowadniać, że jest poprawna - albo że jest błędna! Właśnie owo niedowierzanie (obok wymyślania) stanowi tego podstawę.
                                                    A wizjonerzy, którzy niczego nie potrafili udowodnić, nader często lądowali w wariatkowie.
                                                    Każdy ma prawo błądzić, oszukiwać się. Ale w imię życzliwości warto te błędy wytykać.
                                                    O moje rzekome misje to spokojna Twoja rozczochrana. Lepiej się skup na rozumieniu, którego brak skądinąd co chwilę mnie zarzucasz.
                              • 1wolny_ptak Re: 01.12.15, 21:09
                                Byłem na tej stronie reiki-divine.com/blog/falszywi-guru-i-wyludzacze-pieniedzy-
                                i nieźle się uśmiałam... autor usiłuje dyskredytować innych... a sam robi dokładnie to samo!!!
                                czyli organizuje kursy reiki...
                                Reiki jak wiadomo może używać, każdy bez wyjątku człowiek i z tym się zgadzam. Dlaczego więc, żeby z tego korzystać trzeba za pieniądze ukończyć kurs I, potem II stopnia, by przesyłać energię na odległość... Energia jest energią i nie ważne jak ją nazywamy... Jak wiadomo wszystko wokół jest energią, wystarczy tylko nadać jej odpowiedni kierunek i nie potrzeba do tego żadnych kursów, bo to naturalna zdolność każdego człowieka! Autor jak sam twierdzi nie ma własnych doświadczeń, przeczytał kilka książek, ukończył trzy kursy i teraz jako mistrz sprzedaje cudzą wiedzę innym. Podsumowując: "przyganiał kocioł garnkowi...." hmmm i jeszcze jedna ważna uwaga - dyplom reiki zgodnie z polskim i unijnym prawem nie uprawnia do uzdrawiania - pamiętajmy, że bioenergoterapeuta musi posiadać dyplom minimum czeladnika w tym zawodzie i zdany egzamin przed państwową komisją egzaminacyjną...

• olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 29.11.15, 10:55
                            > Droga lara9369 - zapoznaj się proszę z pracami Nikoli Tesli. Już w początkach X
                            > X wieku udowodniono, że bezprzewodowe przesyłanie energii jest możliwe.
                            Bzdury. Jedyny znany przesył to fala elektromagnetyczna, a póki co nie jest znana efektywna i bezpieczna technologia takiego przesyłu. To że Tesla (skądinąd zasłużony i genialny wynalazca) często coś bredził. niczego nie dowodzi poza jego problemami psychicznymi.

> Człowiek jest istotą energetyczną (tj. wytwarza energię, jak też jest
                            > ona potrzebna do prawidłowego jego funkcjonowania), a więc może
                            > ją też wysyłać.
                            Pseudonaukowe brednie. Człowiek żadnej energii nie wytwarza, co najwyżej przetwarza jeden rodzaj w inny. Wysyłanie energii przez człowieka sprowadza się co najwyżej do emisji podczerwieni, podobnie jak każdego obiektu o niezerowej temperaturze. Tygodniowy trup też taką energię wysyła.

> A czym są myśli? Rodzajem energii (co również udowodniono naukowo już
                            > w poprzednim stuleciu).
                            To ja poproszę o dowody na te rewelacje, najlepiej w postaci publikacji w recenzowanym periodyku naukowym.

---

Wiara czyni czuba...
                            • black.kiara Re: uzdrowiciele24.pl 29.11.15, 17:20
                              głupi jestes olek i g...no wiesz , fizyka kwantowa udowadnia wszystko nawet proces fotosyntezy który zachodzi w człowieku , pytanie tylko jak zachować lub pobrac do niej światło , każdy rodzi się równy i ma takie same możliwości ale nie kazdy w pełni je wykorzysta ot i cała filozofia
                            • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 29.11.15, 17:22
                              Uzdrowiciele-znachorzy-współcześni-lekarze-czy-niebezpieczni-oszusci?

wiadomosci.wp.pl/kat,1019409,title,Uzdrowiciele-znachorzy-wspolczesni-lekarze-czy-niebezpieczni-oszusci,wid,17787167,wiadomosc.html?ticaid=11607a
                            • wieskow01 Re: uzdrowiciele24.pl 29.11.15, 23:07
                              Olku13, ty mój naukowcu, a czym jest emisja podczerwieni według ciebie?
                              Piszesz też:
                              > Bzdury. Jedyny znany przesył to fala elektromagnetyczna, a póki co nie jest znana
                              >efektywna i bezpieczna technologia takiego przesyłu.
                              Wynika z tego, że promieniowanie jakie dociera do różnych anten odbiorników jakie używamy to jest nieznana i niebezpieczna technologia?
                              A słyszałeś, że materia może być falą i cząsteczką?
                              A słyszałeś o energiach subtelnych?
                              A co to jest światło według ciebie?
                              A czym jest promieniowanie tła kosmosu?
                              No właśnie olku13 a czym jest myśl i telepatia według ciebie?
                              A słyszałeś o utworzonym w 1991r Institute of HeartMath i ich odkryciu energii jaka otacza ludzkie serce?
                              A słyszałeś o emocji koherentnej i jej wpływie na ludzkie DNA na odległość, co potwierdzone zostało w testach - Glen Rein, Ph.D., Rollin MacCraty, Ph.D., Journal of Scientyfic Exploration 1994.
                              Olku13 jak żądasz dowodów i wiedzy z periodyków, to najpierw doszkol się sam na ten temat może w poważniejszych wydawnictwach, a potem zabieraj autorytatywnie głos na forum i wysuwaj żądania.
                              Trzymaj się, dobrze, że pytasz.
                              Wiesław
                              • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 20:09
                                > Wynika z tego, że promieniowanie jakie dociera do różnych
                                > anten odbiorników jakie używamy to jest nieznana i
                                > niebezpieczna technologia?
                                Nie wynika. Mowa była o przesyle energii, a nie informacji drogą modulowanej fali.

> A słyszałeś, że materia może być falą i cząsteczką?
                                Nie słyszałem. Za to słyszałem, że cząsteczka jest efektem kolapsu funkcji falowej, zatem obserwujemy zamiennie falę lub cząstkę, nie równocześnie. Przy okazji: fakt, że kolaps następuje w efekcie obserwacji jest dużo bardziej intrygujący od całej ezoteryki. Interpretacja kopenhaska tego fenomenu, choć najszerzej uznana, nadal jest niesatysfakcjonująca.

> A słyszałeś o energiach subtelnych?
                                Słyszałem różne bajki, tylko nikt nie potrafił tych bajek skonkretyzować

> A co to jest światło według ciebie?
                                Nie według mnie, tylko zgodnie z obecnym stanem fizyki, światło to nazwa części spektrum fal elektromagnetycznych, bezpośrednio dostępnych percepcji ludzkiej.

> A czym jest promieniowanie tła kosmosu?
                                ...
                                A czym jest blablabla i co z tego wynika? Lista pytań bez sensu.

> No właśnie olku13 a czym jest myśl i telepatia według ciebie?
                                Wymysłem cwaniaków, w który wierzą durnie.

> A słyszałeś o utworzonym w 1991r Institute of HeartMath i ich odkryciu energii
                                > jaka otacza ludzkie serce?
                                Słyszałem, że to instytucja, sprzedająca kit po 200 dolarów, vide:
                                Link

> A słyszałeś o emocji koherentnej i jej wpływie na ludzkie DNA na
                                > odległość, co potwierdzone zostało w testach - Glen Rein,
                                > Ph.D., Rollin MacCraty, Ph.D., Journal of Scientyfic Exploration 1994.
                                Słyszałem, że Journal of Scientific Exploration to periodyk paranaukowy, więc niewart mojej uwagi, vide: Link

Chętnie się doszkolę, ale w wydawnictwach faktycznie poważnych, bo bajkopisarstwo mnie nie kręci.
                                Reasumując: mieszanie faktów z półprawdami i fałszem to chwyt, stosowany dla uwiarygodnienia bzdur. Tylko nie każdy daje się na to nabrać.
                                Poproszę o lepsze argumenty.

• duplikator Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 20:29
                                Garść wyjaśnień dla miku-s13, a które to również innym pomogą w lepszym zrozumieniu struktury uzdrowicieli24
                                Wytłumaczę to pokrótce i jak najbardziej zrozumiale. Klasyczny bioenergoterapeuta jak sama nazwa mówi już w nazwie ma przedrostek bio. To znaczy, że potencjał energetyczny którym się posługuje jest "produkowany" przez jego ciało fizyczne (większość poradników opisuje, że energia ta jest składowana w śledzionie). Natomiast uzdrowiciele24 nie mają tych problemów. Ich sposób leczenia nie opiera się na energii ludzkiego ciała, lecz energii którą poprzez intencje, oraz oczywiście pracę nad sobą (czystość w myśli, mowie i czynie) uzyskujemy od naszej wyższej cząstki - naszego własnego ducha. I dlatego potencjał energetyczny nie jest ważny - ważne jest czyste serce, oraz chęć niesienia pomocy drugiemu człowiekowi. I tym właśnie charakteryzują się uzdrowiciele24. Jest jeszcze jeden aspekt. Funkcja ta nie jest dożywotnia. Jeśli ktoś z nich "pada" czyli nie utrzymuje parametrów potrzebnych do prawidłowego udzielania pomocy drugiemu człowiekowi, na czas "dojścia do siebie" jest zdejmowany ze strony, ponieważ w tym stanie więcej by narozrabiał niż pomógł.
                                A testy o których pisałem i które to umożliwiają sprawdzenie, czy dana osoba w obecnej chwili może być umieszczona na stronie i czynnie działać przeprowadza istota, która na czas prób schodzi z wymiarów duchowych. Dlatego też nie ma tam kumoterstwa. Jak nie utrzymujesz parametrów czystości energetycznej, to nikt z ludzi ci nie pomoże jak w przypadku innych stowarzyszeń. Tutaj jedyny i decydujący głos nie należy do żadnego z ludzi. A ponieważ każda z osób w stowarzyszeniu ma obowiązek w miarę biegłego porozumiewania się ze światem duchowym (w końcu bądź co bądź jest to podstawą ich pracy), więc też i nikt z obecnych nie ma problemów z weryfikacją.
                                • duplikator Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 21:31
                                  Przyjacielu olek13, a skąd powiedz w tobie tyle zacietrzewienia? Każdy stara się przekazać swoją wiedzę, swoje doświadczenia najlepiej jak umie - zauważ proszę, że odrzucasz wszystko co jest Ci tylko nie po myśli. To że o czymś nie wiesz lub nie dopuszczasz takiej możliwości że to nie znaczy, że tego nie ma. Myśli są energią, czy tego chcesz czy nie. Przekazywanie energii w sposób czysto intencjonalny również. To samo dotyczy ponownej inkarnacji jak i faktu, że co posiejemy to i zbierzemy (to co damy od siebie to i wróci). I nie ma większego znaczenia czy to rozumiesz czy nie. Jest za to inne wytłumaczenie Twojej obecności na tym forum, w tym konkretnym temacie. Jak widzisz osoby piszące tutaj nie do końca się ze sobą zgadzały w co niektórych tematach. Ale w miarę rozsądni ludzie zawsze znajdą jakiś punkt zaczepienia, na którym to mogą oprzeć nić wzajemnego zrozumienia. A jak widzisz jesteś jedyną osobą, która negując wszystko i wszystkich pozwoliła scalić nawet te osoby i ich zdania, które nie do końca się ze sobą zgadzały. I za to Ci dziękuję, myślę że w imieniu ogromnej większości piszących na tym forum. W końcu zawsze lepiej mieć przyjaciół niż wrogów. Jeśli przyjacielu w życiu codziennym jesteś również tym co to tylko "szkiełko i oko", to nie masz jak mniemam łatwego życia. Przecież Twoje zawsze musi być na wierzchu. I jeśli Ci tak na tym zależy i nie przyjmujesz, że inni też mogą mieć rację to wypada tylko życzyć Ci powodzenia i osiągania celów życiowych tylko naukowymi i sprawdzonymi metodami.
                                  • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 21:47
                                    duplikator
                                    Dlaczego uważasz, że u Olka to jest - zacietrzewienie?? To Twój własny sposób odbioru. Dla mnie to sa - wątpliwości. A wątpliwości są - drogą do Prawdy:) Kto nie wątpi, będąc w drodze, ten nie dotrze do Prawdy.
                                    Natomiast nazywanie przyjacielem osoby, której za chwilę wytykasz - "A jak widzisz jesteś jedyną osobą, która negując wszystko i wszys
                                    > tkich pozwoliła scalić nawet te osoby i ich zdania, które nie do końca się ze s
                                    > obą zgadzały. ", to jest... cóz, dla mnie niesmaczne, dwulicowość i nieczyste zamiary.
                                    • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 21:52
                                      To prawda, wątpliwości mam wiele. Pewność mam jedynie co do tego, jak nazwać postawę konsekwentnego negowania faktów...
                                      • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 22:43
                                        Olku, uznajesz jedynie dominację rozumu nad sercem. Weź pod uwagę, że pewne sprawy w tym życiu można zrozumieć tylko i wyłącznie za sprawa Serca. Ale kto serca nie ma, JAK ma zrozumieć? Bywa , że człowiek chowa swoje serce w zamrażalce i zamyka na siedem zamków.... Można spróbować i pomóc mu rozmrozić swoje serce, ale nikt nie ma takiej mozliwości: człowiek sam decyduje, czy chce żyć jako niewolnik-robot, czy też wolny Człowiek .)
                                        Kto ma oczy - ten zobaczy
                                        Kto uszy ma - usłyszy...
                                        ...
                                        • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 22:56
                                          Mylisz się. Do zrozumienia jest właśnie rozum. Zrozumienie - to poznanie przyczyn, mechanizmów, racjonalnych wyjaśnień. To, co błędnie nazywasz rozumieniem przez serce, to tak naprawdę jest wymyślaniem wyjaśnienia, bez żadnych racjonalnych, zatem rozumowych podstaw.
                                          Jasne, że można sobie wymyślić (często nieświadomie) wyjaśnienie i w nie uwierzyć. Tyle, że to jest tworzenie ułudy w celu obrony przed frustracją. Taki plasterek, który ma uśmierzyć ból. Ale z rozumem nie ma to nic wspólnego. Zatem, proszę, nie myl pojęć, bo to bardzo zła praktyka.
                                      • wieskow01 Re: uzdrowiciele24.pl 01.12.15, 00:03
                                        baj, baj olku13. Pewnie w Boga też nie wierzysz, a może wierzysz i masz na to naukowe dowody?
                                        Co ty robisz na tym forum, czy poszukujesz prawdy i drogi do Boga, czy chcesz tylko wszystko torpedować? Obrażasz ludzi inaczej patrzących na świat, nazywasz ich durniami, zarzucasz głupotę, ślepotę i fałsz. Jesteś niegrzeczny. Piszesz:
                                        >Pewność mam jedynie co do tego, jak nazwać postawę konsekwentnego negowania faktów...
                                        Ale twoich faktów, bo innych nie przyjmujesz. A czy masz naukowe potwierdzenie, że Bóg nie istnieje? chętnie się zapoznam.
                                        Forum zostało zawiązane aby rozmawiać jak i gdzie ludzie mogą znaleźć prawdziwą pomoc. Jeśli nie wierzysz, że człowiekowi można pomóc nie tylko tabletkami, to po prostu opuść to forum i nie mieszaj i nie obrażaj. Poszukaj forum naukowego, gdzie będziesz mógł się wykazać i popisać.
                                        I jak pisze lara9369 pewnie nie jesteś w stanie tej róży powąchać.
                                        Posługujesz się umysłem i on tobą (czyli duszą,) prawie w całości zawładnął (90%), dlatego nie jesteś w stanie się wyżej wznieść, i twoje doświadczenie nie może być pełne. Zresztą wcale nie poszukujesz, pogubiłeś się w życiu i jakieś 5,5 roku temu przeszedłeś na stronę energii "przeciwnej". Do otoczenia nosisz maskę aktora ale w stosunku do siebie nie nosisz żadnej maski, więc dokładnie zdajesz sobie sprawę z tego kim jesteś. Twój głód autorytetu jest bardzo duży - podporządkowujący sobie ludzi. Twój głód nienawiści to - morderstwo, niszczysz wszelkie pasma energetyczno - duchowe człowieka.
                                        Wiesław
                                        • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 01.12.15, 00:16
                                          Tylko jedno: nie ma czegoś takiego, jak "moje fakty".
                                          Co do reszty - szkoda czasu.
                                  • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 21:49
                                    Znaczy się: argumentów brak.
                                    No a z wiarą się nie dyskutuje.
                                    Im wiara żarliwsza, tym bardziej ślepa na fakty. Zaś uporczywe trwanie w błędzie to zwyczajna głupota. A na głupotę lekarstwa nie ma.
                                    Pozostaje tylko nadzieja, że co niektórzy z czasem otrzeźwieją, gdy skrzecząca rzeczywistość przełamie tę ślepotę.
                                    I tego wszystkim wyznawcom serdecznie życzę.
                                    • duplikator Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 23:12
                                      Nastąpiło niezrozumienie tematu. Czy nazwanie kogoś przyjacielem (którym to dla mnie jest, bo każdy jest moim przyjacielem, bratem lub siostrą - to tylko kwestia semantyki. I tak jesteśmy jednością, choć nie wszyscy na tym planie to rozumieją), wraz z próbą pogodzenia wszystkich i życzenia im powodzenia jest traktowane jako "niesmaczne, dwulicowe, nieczyste zamiary"? Jak i próba wyjaśnienia człowiekowi z czysto naukowym podejściem zasad obowiązujących po "drugiej" stronie. Przecież całe to forum w większości przypadków opiera się na wierze, bo oficjalnie nauka raczej umywa ręce od niewygodnych tematów. A i na każdy argument nawet naukowo udokumentowany znajdzie się kontrargument (co widać po toczącej się dyskusji), bo inny naukowiec przedstawia tą samą sprawę inaczej i wysnuje inne "udowodnione" naukowo stwierdzenia. I choć za moimi słowami nie stały owe niesmaczne, dwulicowe, nieczyste zamiary to jednak wszyscy ci, którzy mogliby się tak poczuć niech przyjmą ode mnie przeprosiny
                                      • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 30.11.15, 23:32
                                        Z powyższego postu widać, że nie rozumiesz, czym jest nauka.
                                        Nauka od niczego nie umywa rąk, tylko zwyczajnie nie zajmuje się niefalsyfikowalnymi twierdzeniami (np. o istnieniu Niewidzialnego Różowego Jednorożca).
                                        Przy okazji próbujesz deprecjonować metodę naukową przez zrównanie jej z mętnymi ezoterycznymi "teoriami", w dowolny sposób wymyślanymi i wygłaszanymi przez różnych guru.
                                        Otóż nic z tego. Każda hipoteza, a tym bardziej teoria naukowa, podlega krytyce i jeśli znajdzie się choć jeden dowód na jej błędność, teoria bezapelacyjne upada. Nie pleć łaskawie zatem o tym, jak to naukowcy snują "inne naukowo udowodnione stwierdzenia", bo wystawiasz tylko sobie świadectwo ignorancji. To, że sobie coś jakoś wyobrażasz nie znaczy, że takim jest.
                                        • duplikator Re: uzdrowiciele24.pl 01.12.15, 07:59
                                          Przyjacielu, aż prosisz się o przytarcie nosa. Nawet przeprosiny z poprzedniego postu nie dały Ci nic do myślenia? Jeśli tak to posłużę się słowami kogoś znacznie ode mnie mądrzejszego.
                                          Nie nowina, że głupi mądrego przegadał;
                                          Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał,
                                          Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł;
                                          Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął,
                                          Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny:
                                          Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny
                                          I tym oto optymistycznym akcentem myślę, iż zakończymy toczony tutaj spór ku uciesze gawiedzi zainteresowanej tematem przewodnim postu, a niekoniecznie udowadnianiem nieudowadnianego.
                                          • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 01.12.15, 13:31
                                            I znowu zamiast konkretów dostaję przypowieści.
                                            Mam propozycję: napisz księgę mądrych opowiadań i ją wydaj. A mnie tutaj opowiadaj, proszę, konkretnie.
                                            • black.kiara Re: uzdrowiciele24.pl 01.12.15, 15:06
                                              ja nie wiem po co wy nim dyskutujecie przyziemny prostak pusty jak dzwon, nielubiany w otoczeniu , a ty olek uspokój sie i nie wywołuj do tablicy tekstami odpowiadaj konkretnie , od dziś zabraniam używać ci rzeczy których nie widać co oznacza że ich nie ma , jak jesteś mądry wiesz o co chodzi ,tym samym mamy twój problem na forum z głowy ha ha ha
    • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 01.12.15, 17:23
      Każde leczenie Boskimi energiami poprzez uzdrowiciela, bądź Reiki czy Theta Healing (innych skutecznych energoterapii osobiście nie znam, bioenergoterapia w moim przypadku okazała się całkowicie nieskuteczna, więc w ogóle pomijam) - leczy przede wszystkim Duszę człowieka. A więc w przypadku schorzeń ciała fizycznego jest jedynie terapią wspomagającą, holistyczną, i właśnie w ten sposób należy ją traktować. Wiadomo, że podłozem wielu chorób fizycznych są traumy Duszy, ale skoro juz zaszły zmiany na poziomie fizycznym - na poziomie fizycznym powinny być leczone. Co nie wyklucza jednoczesnego procesu uzdrawiania Duszy. Natomiast, nie wolno wmawiać pacjentowi, że poprzez seans przesłania energii (na dodatek za słone wynagrodzenie!) - zostanie uzdrowiony. To szarlataństwo, oszukiwanie chorego i zarabianie kasy na nieszczęściu innych osób. Jestem całkowicie przeciwna takim praktykom. Problem nie lezy - kto co powiedział, lecz- kto co zrobił! Jeśli ktoś pokaże mi Człowieka, który naprawdę potrafi dokonać uzdrowienia chorego (jak Jezus), to nie będzie wymagało zadnych dowodów naukowych, będzie jasne, że Człowiek jest narzędziem Boga, zesłanym na Ziemię, aby uzdrawiać. Ale, czy taka osoba będzie pobierać kasę za swoje czyby???? Zastanówcie się, wykorzystajcie zdrowy rozsądek, a poznacie odpowiedzi l)))) Wszak wiara - czyni cuda, czyż nie>

PS Ile kosztują cuda w cennikach energoterapeutów?
      • miku-s13 Re: uzdrowiciele24.pl 01.12.15, 20:21
        Duplikator,dzięki za odpowiedź ,potrafię to sobie wyobrazić I chyba czuję tak samo.A co do Ciebie lara9369 uważam,że jesteś w błędzie.Bo skutki chorób leczy medycyna konwencjonalna a jak widać słabo jej to wychodzi za grube pieniądze,więc na mój chłopski rozum trzeba znajdować przyczynę I to robią właśnie uzdrowiciele24 I z całkiem dużym skutkiem I to za małe pieniądze,więc wybacz ale z tym cennikiem to się ośmieszyłaś.Pozdrawiam!
      • wieskow01 Re: uzdrowiciele24.pl 01.12.15, 23:52
        lara9369, mówiąc bardzo delikatnie mijasz się z prawdą i mieszasz pojęcia. Te twoje Reiki, Theta Healing, dorzuć jeszcze Silvę to praca tylko z umysłem i energiami i pomoc tych metod w uzdrawianiu jest niewielka. Najwyżej zapoczątkują samo uzdrawianie organizmu człowieka i to pod warunkiem, że "operator" nie podłączy cię pod "negatywne energie" ......
        Nic te metody nie dodadzą uzdrawianemu człowiekowi.
        Odnośnie uzdrowicieli24, to podobnie jak olek13 jesteś bardzo niegrzeczna i nieelegancka. Pomawiasz tych ludzi i próbujesz obrażać, przy okazji reklamując tylko siebie i swoje metody.
        Jeśli nie wiesz co uzdrawiają i jakimi metodami oraz ile to kosztuje - to wejdź w końcu na ich stronę i poczytaj a dowiesz się wszystkiego. Nie dezinformuj ludzi, chyba, że jest to twoim celem. Nie programuj ludzi. Ten twój zapis o Jezusie oraz nie pobieraniu kasy za uzdrawianie jest żenujący. Plączesz się apelujesz i programujesz.
        Zapytam cię czy jak idziesz do mechanika, wołasz hydraulika, to nie płacisz za usługę.
        A może według twojej teorii nie powinni oni brać zapłaty skoro potrafią usługę wykonać? Puknij się.
        Może to ty jesteś szarlatanką, skoro tak łatwo szafujesz takimi oskarżeniami, wstydź się.
        Wiesław
        PS Przyganiałaś olkowi13, że nie może poczuć zapachu róży, a jak u ciebie z tym jest?
        • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 02.12.15, 08:44
          A ja się pytam : Jeżeli uzdrowiciel namówi pacjenta aby zrezygnował z leczenia konwencjonalnego i leczył się u niego ? TO CZY UZDROWICIEL WYPISZE POTEM RODZINIE AKT ZGONU Z OPISEM CZY NIE?
          • eli_za1 Re: uzdrowiciele24.pl 02.12.15, 10:35
            do 1Salamandra - powiem za "klasykiem" - ziejesz chłopie miłością bliźniego.
            Wracając do twojego wyzwania odpowiem, że żaden poważny energoterapeuta nie będzie namawiał chorego do zrezygnowania z leczenia konwencjonalnego. Te dwie metody leczenia się dopełniają a nie konkurują ze sobą, ani nie wykluczają. Swoje zdanie i poglądy opierasz na mitach i przekazach wyjętych z fachowej prasy brukowej.
            Należy zatem odróżnić domorosłych naciągaczy od zawodowych uzdrowicieli, którzy swoje umiejętności mają poświadczone egzaminami złożonymi wobec państwowej komisji oraz wieloletnim doświadczeniem.
            Przypomnę, że nie tak dawno jeszcze to medycyna tzw. niekonwencjonalna była medycyną oficjalną. Innej po prostu nie było. Osoby zajmujące się wówczas uzdrawianiem również robiły to dopiero po wieloletniej praktyce pod okiem nauczyciela. Za uzdrawianie nie brał się pierwszy lepszy. A więc problem jest nie w energoterapii tylko w uczciwości osób tym się parających.
            Dobrego uzdrowiciela jak i dobrego lekarza zawsze można zweryfikować a za ich skutecznością i umiejętnościami przemawia liczba osób, które w skutek ich starań odzyskały zdrowie.
            Także oczywiste jest, że uzdrowiciel nie będzie wypisywał aktu zgonu, bo ten obowiązek leży po stronie lekarza. A ilu lekarzom nie udało się przywrócić zdrowia swoim pacjentom!? Znasz może statystykę? Warto by się temu przyjrzeć! Czy ilość zgonów w szpitalach i po nieskutecznych terapiach farmakologicznych miałaby świadczyć o tym, że lekarze źle wykonują swój zawód?, Że są nieuczciwi? Czy jeszcze gorzej - że mają złe intencje?
            • prostyludzik Re: uzdrowiciele24.pl 03.12.15, 09:46
              Zapytam dwie osoby na tym forum olek13 i 1salamanda. Skoro jak widać po waszych wypowiedziach nie jesteście raczej zwolennikami metod innych niż konwencjonalne, to powiedzcie proszę, gdzie albo do kogo ma zwrócić się osoba, której lekarze nie pomogli, a jeszcze na tyle zaszkodzili, że jest gorzej niż przed leczeniem metodami akademickimi? I nie mówię tutaj o sądzie, tylko o możliwości faktycznej pomocy osobom takiej pomocy potrzebujących?
            • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 03.12.15, 10:51
              > Należy zatem odróżnić domorosłych naciągaczy od zawodowych
              > uzdrowicieli, którzy swoje umiejętności mają poświadczone
              > egzaminami złożonymi wobec państwowej komisji oraz wieloletnim
              > doświadczeniem.
              Serio? Jakież to umiejętności sprawdza owa państwowa komisja? Kto wchodzi w skład komisji? Mogę prosić o jakiś kontakt, namiar na takową komisję?

> A ilu lekarzom nie udało się przywrócić zdrowia swoim pacjentom!?
              > Znasz może statystykę? Warto by się temu przyjrzeć!
              To ja zapytam: czy istnieją jakieś statystyki skuteczności uzdrowicieli? No niesamowicie jestem ich ciekaw!
        • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 02.12.15, 09:08
          wieskow01 dla każdego coś dobrego. Inaczej mówiąc, ile ludzi, tyle opinii.. Natomiast istnieją pojęcia uniwersalne, jak Dobro i zło. Oszukiwanie,okłamywanie, dawanie fałszywej nadziei - złem jest.
          • wieskow01 Re: uzdrowiciele24.pl 02.12.15, 22:25
            Do lara9369. A ty znów swoje, znów nienawiść i obrażanie. Oszukujesz i okłamujesz tutaj ty i właśnie twoje fałszywe słowa są złem, jesteś niegodziwa, ale ty tego nie chcesz zauważyć, z pewnych powodów.
            Jeśli masz takie podejście do uzdrawianych ludzi to jak ty ich uzdrawiasz? Ty im krzywdę robisz. W twoim wykonaniu Reiki które stosujesz nie potrafi obudzić w uzdrawianej osobie nawet jej własnych sił obronnych. Pomagasz na poziomie 0,4% (a więc tylko wtedy jeśli się pomylisz w swoich rytuałach, zresztą nie rytuałami prawdziwie uzdrawia się potrzebujących ludzi) Aby być bardziej skuteczną musiałabyś mieć obudzone serce, a u ciebie serce otwarte jest na poziomie 0%. Widać to zresztą w twoich nienawistnych wpisach na forum. opamiętaj się. Jeszcze masz 30% szansy, aby wejść na ścieżkę powrotu do domu. Twój głód mocy jest monstrualny (70%). Twój głód autorytetu jest okrutny, a więc max tego co człowiek może tu na ziemi przejawić. Promieniowanie twojego serca - to zatruwanie duszy. Twój głód nienawiści - to 7-8 (całkowite rujnowanie pasm energetyczno - duchowych na poziomie duszy).
            Spokorniej trochę. Jeśli masz jeszcze szansę to może spróbuj? Oczywiście wybór należy do ciebie , a ja uszanuję każdy. Wszyscy pochodzimy z jednego źródła, tylko czasami zapominamy po co tutaj przyszliśmy, a że tutaj jesteśmy to nie przypadek. I nie mam do ciebie jako istoty ludzkiej żadnych pretensji, tylko uwagi do tego co robisz.

Wiesław
      • ruskula Re: uzdrowiciele24.pl 08.04.21, 17:18
        Co to za bz*ury?
    • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 02.12.15, 17:44
      Wszystkim wyznawcom uzdrowicieli przypominam, że nie istnieje żaden walentny dowód na skuteczność uzdrowicielskich działań.
      Tyle, że fakty wyznawców nie obchodzą, liczy się ich wiara...
      • miku-s13 Re: uzdrowiciele24.pl 03.12.15, 17:41
        Wiara czyni CUDA!!!
        • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 03.12.15, 19:43
          Błąd (literówka)
          Powinno być: wiara czyni czuba.
          • miku-s13 Re: uzdrowiciele24.pl 03.12.15, 22:42
            Olek13,mów sobie co chcesz...Może Ty dostajesz czuba na myśl,że żyją na świecie ludzie dobrej woli,którzy chcą nieść pomoc innym,lecz po prześledzeniu Twoich postów,śmię twierdzić że Ty napewno do nich nie należysz,bo ziejesz nienawiścią...a nie ja pierwszy to zauważyłem.Ja życzę uzdrowicielom24 jak najlepiej,bo czuję,że dużo dobrego mogą zrobić...
            • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 07.12.15, 13:47
              Czujesz - w porządku. Tyle że Twoje czucie może być błędne.
              Jeśli coś rzeczywiście daje efekty, to można to wykazać, a nikt dotychczas nie wykazał tego w odniesieniu do wszelakich cudotwórców. Więc jak to jest? Działa, ale nie działa?
              Pomyśl rozsądnie.
          • wieskow01 Re: uzdrowiciele24.pl 07.12.15, 11:50
            Olek13. Jesteś impertynentem, ciągle obrażasz ludzi. Ale mimo wszystko czujesz, że "coś" jeszcze jest, jakaś siła, super inteligencja czy po prostu Bóg. W ten sposób zwracasz na siebie uwagę i wołasz o pomoc. Gdzie uzyskać pomoc już wiesz.
            A teraz zwracam się do uczestników forum o ignorowanie twoich wpisów. Jak widać po twoim zachowaniu nauka nie zawsze idzie w parze z inteligencją i dobrym obyczajem. olek13 - dlaczego się wywyższasz?
            Tą drogą zawiadamiam administratora i proszę o zablokowanie tego uczestnika, gdyż zgodnie z regulaminem nie wolno tego robić.
            Wiesław
            • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 07.12.15, 13:44
              O diagnozy stanu psychicznego nie prosiłem, ale je dostałem. I to ja się "wywyższam"?
    • poznajaca Re: uzdrowiciele24.pl 09.12.15, 12:37
      Nie można wszystkich ludzi mierzyć jedną miarą i nie można opowiadać o tym, czego się samemu nie doświadczyło. To tak jak z orgazmem, nie można o nim nic powiedzieć, gdy się go nie odczuje, a gdy się go pozna, to czasami słowa też są zbędne. Jednak mamienie innych i zapewnienie, że jest on zły, czy dobry, zamyka człowieka od własnych doświadczeń i drogi jego poznania. Dlatego tylko osobiste uczestnictwo, bądź doświadczenie daje nam możliwość poznania prawdy i wtedy, to nie jest już ocena, podszyta emocjami i potrzebami. Świat ezoteryczny to gnojowisko zabijające jedność, uczciwość i poszanowanie drugiego człowieka, więc nie dziwię się ostrym wypowiedziom na temat uzdrowicieli, czy bioenergoterapeutów. Za ogromne pieniądze oferują coś, co i tak powinno być nam dane od samych urodzin, ale zostało zabite i odebrane. Od kilku lat obserwuję poczynania ezoteryki, jak również dokonania Pana Z.J. Popko, a ruch uzdrowiciele24, to przecież jego praca i na ten moment to jest jedyny człowiek, który na taką skalę i z takim poświęceniem oddaje swoje życie dla drugiego człowieka. Każdy inny uzdrowiciel, znachor, lekarz czy inny specjalista, od budowniczego po murarza kończąc każe nam zapłacić za swoją pracę, trud i wykształcenie i to też jest uczciwe, bo przecież każdy z nich poświęcił swój czas by się czegoś nauczyć. Jednak ruch wspierany siłą uzdrowicieli24, niesie za sobą głębszą ideologię. Nie neguję potrzeby istnienia lekarzy, czy innych specjalistów, bo nie wszyscy są tacy sami, ale na ten moment potrzeba ludzkości dobrego prowadzenia duchowego, by w całym zgiełku informacyjnym nie utknąć i by się w porę wyzwolić. Samemu trzeba poznać, doświadczyć i odczuć prawdę niesioną na fali energetycznego zapisu. Ja doświadczyłam, poznałam i cała pewnością nie zaliczam ich do świata ezoterycznej zapaści, czy religijnego niezrozumienia, bo wiedza przez nich głoszona czasami wykracza poza umysłowe, oprogramowane postrzeganie.
    • martinbreslauer Re: uzdrowiciele24.pl 13.12.15, 22:38
      Jak uzdrawiamy? Oto przykładowe działanie naszego Przyjaciela Zbyszka :) Polecam :)
      www.youtube.com/watch?v=2OoDsh6jkEo
      • miku-s13 Re: uzdrowiciele24.pl 15.12.15, 14:17
        Poznajaca pięknie to opisała,nic dodać,nic ująć...Myślimy tak samo-ruch uzdrowiciele24 to coś więcej niż uzdrawianie,pozdrawiam!
      • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 17.12.15, 11:25
        Nie wiem. Mnie ten pan nie przekonuje, sam ma aurę zanieczyszczoną, prawdopodobnie ma problem z nerkami i wątrobą jak minimum. Natomiast szczerze mogę polecic tę oto Panią, bezpłatnie , kazdy może skorzystać z jej kanału na youtube, czysta pogodna jak Bogini i ma bardzo mocne energie. korzystam i polecam
        www.youtube.com/watch?v=udsl3chV8g4
        • wieskow01 Re: uzdrowiciele24.pl 20.12.15, 23:33
          Do lara9369 a może to ty masz trochę wzrok zanieczyszczony? Wg mojego rozeznania to wcale nie oglądałaś tego materiału. A tą swoja boginię od Rejki to zostaw w spokoju obydwie macie zamknięte serca więc co możecie dać uzdrawianym ludziom? Robicie tylko zamęt w głowach.
          Wiesław
        • poznajaca Re: uzdrowiciele24.pl 09.01.16, 20:39
          Z.J. Popko też bezpłatnie uzdrawia i można korzystać z jego kanału na youtube, zawsze wierzymy w to co odczuliśmy na własnej skórze, czyli nasze doświadczenia są najlepszym nauczycielem. A teraz też będziesz mogła sama odczuć jego działania, podsyłam link do filmików, bo pewnie nie miałaś przyjemności ich oglądać i zweryfikować ich sercem i oczami ducha. Jak otworzysz się prawdziwie na płynące tam energie i siły, zobaczysz prawdę i swoje własne wyzwolenie od iluzji i ezoterycznych guseł i nie dasz się już więcej prowadzić na rzeź, bo odzyskasz swoje własne utracone imię i potęgę jednoczącą serca.
          www.youtube.com/watch?v=noITULbEWv0
          www.youtube.com/watch?v=2OoDsh6jkEo
          jeżeli będą jeszcze jakieś wątpliwości otwórz dla siebie krąg ognia, też jest na youtube, a wówczas wraz ze swoim własnym opiekunem chwycicie się w objęcia, bo będzie wiedział, że teraz on sam poprowadzi Cię do Domu Swego.
    • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 01.01.16, 09:12
      Czy to porządek z uzdrowicielami?
      Informacja w sprawie ustawy z dnia 25 września 2015 r. o zawodzie fizjoterapeuty.

www.fizjoterapeuci.org/stowarzyszenie/ds/ustawa
      • prostyludzik Re: uzdrowiciele24.pl 03.01.16, 22:46
        Nie bardzo wiem o co Ci chodzi kochana/y 1salamandra. Uzdrowiciele24 nie są fizjoterapeutami. Ogromna większość ich pracy to działania na odległość, a nawet gdy działają bezpośrednio to również raczej nie dotykają pacjenta. Nie ma takiej potrzeby. Oni leczą energią płynącą z serca a nie dotykiem/masażem fizycznym. Pozdrawiam i życzę wszystkim lepszego nowego roku.
        • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 04.01.16, 08:52
          Uzdrowiciele powoli znikają z internetu.
          Albowiem ci są wyraźnie ujawnieni
          Ustawa: orka.sejm.gov.pl/proc7.nsf/ustawy/3001_u.htm.

Skończyły się nareszcie niekontrolowane czasy dla oszustów. Teraz każdego takiego fizykoterapeutę podającego się za uzdrowiciela, wahadlarza itd co nie spełnia wymogów kwalifikacyjnych i tych podanych w ustawie czeka wysoka kara.
          Wystarczy zawiadomienie na policji. Koniec epoki uzdrowicieli po podstawówce , co tylko wyciągali pieniądze.
          • martinbreslauer Re: uzdrowiciele24.pl 04.01.16, 09:09
            Wszyscy działający uzdrowiciele z naszej stronki uzdrowiciele24.pl mają dyplom w zawodzie energoterapeuty :) więc wszystko jest legalne w majestacie prawa :) Pozdrawiam
            • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 04.01.16, 09:23
              "7. Minister właściwy do spraw zdrowia, określi, w drodze rozporządzenia, szczegółowy wykaz czynności zawodowych fizjoterapeuty w ramach poszczególnych zadań zawodowych i odpowiadający im poziom wykształcenia, niezbędny do ich wykonywania, kierując się koniecznością zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego pacjentów.
              Art. 5. 1. Prawo posługiwania się tytułem zawodowym ?fizjoterapeuta? przysługuje osobie posiadającej prawo wykonywania zawodu fizjoterapeuty.
              2. Tytuł, o którym mowa w ust. 1, podlega ochronie prawnej.
              3. Fizjoterapeucie, który ukończył specjalizację i złożył Państwowy Egzamin Specjalizacyjny Fizjoterapeutów, zwany dalej ?PESFZ?, z wynikiem pozytywnym, oraz fizjoterapeucie, który uzyskał decyzję o uznaniu tytułu specjalisty w dziedzinie fizjoterapii, o której mowa w art. 35, przysługuje prawo posługiwania się tytułem zawodowym specjalisty w dziedzinie fizjoterapii.
              • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 04.01.16, 09:32
                Ustawa:
                "Określa szczegółowo wymagania, jakie musi spełniać osoba, która ma prawo wykonywać ten zawód oraz wprowadza Krajowy Rejestr Fizjoterapeutów."
                ":Ustawa wprowadza także samorząd zawodowy fizjoterapeutów. Przynależność do samorządu zawodowego jest obowiązkowa. Samorząd jest niezależny w wykonywaniu swoich zadań. Jednostką organizacyjną samorządu posiadającą osobowość prawną jest Krajowa Izba Fizjoterapeutów z siedzibą w Warszawie. Organami Krajowej Izby Fizjoterapeutów są:
                1) Krajowy Zjazd Fizjoterapeutów;
                2) Krajowa Rada Fizjoterapeutów;
                3) Komisja Rewizyjna;
                4) Wyższy Sąd Dyscyplinarny;
                5) Sąd Dyscyplinarny;
                6) Rzecznik.
                Nadzór nad działalnością samorządu ma sprawować Minister właściwy do spraw zdrowia.
            • avantasia777 Re: uzdrowiciele24.pl 20.12.17, 16:03
              zwrocilam sie do nich o pomoc o wyleczenie problem z nerwami, mimo kilkukrotnych dzialan nie udalo sie. Ale nie to jest najgorsze, zwrocilam sie do Popko z prosba o pomoc bo uzd24 nie byl w stanie mi pomoc, odpowiedz ktora otrzymalam sprawilo ze spadlam z krzesla. Pan mnie nazwal niedorosla, pelna roszczen niestabilna psychicznie baba I poslal mnie w pewne miejsce. Powiedzial ze nie daje gwarancji ze sie uda I nie mam prawa na wyjasnienia . I ze nie bedzie sie ze mna cackal. I ze ludzie tacy jak ja sprawiaja ze nie lubi ludzi. Szoking. Nigdy wiecej.
              • drewna.kita Re: uzdrowiciele24.pl 07.04.19, 19:21
                Nie wiem jaki masz problem z nerwami, ale medycyna oromolekularna świetnie sobie z nimi radzi. Przede wszystkim musisz wejść na Akademię Witalności i poczytać o witaminach, wypożyczyć lub kupić książki A. Saula, Abrama Hoffera lub innych oromolekularnych autorów. Niacyna z witaminą C leczy depresję, schizofrenię, adhd. Oczywiście są jeszcze inne witaminy odpowiedzialne za stan układu nerwowego, na przykład witamina D i witamina B12, a także pierwiastki, ale z nerwami można sobie skutecznie poradzić. Możesz też spróbować ajurwedyjskiego detoksy, jest książka, w którą warto się zaopatrzyć.
                • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 07.04.19, 23:13
                  Tak tak... Wiemy wiemy...
                  "Medycyna molekularna" pierze, strzyże, ***** liże itd.
                  Jest jeden kłopot: takie zwierzę "medycyna molekularna" nie istnieje. Wymyślił toto jakiś cwaniak albo szurnięty dureń (albo jedno i drugie), potem tacy jak Ty uwierzyli w tę bzdurę i ją powielają.
                  Uważaj tylko, bo jak ktoś pod wpływem powtarzanych przez Ciebie głupot zrezygnuje z realnej terapii i opuści ten padół głupoty, to może zaczniesz się o tę śmierć obwiniać.
    • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 04.01.16, 09:58
      salamandra1 Pozwolę sobie wyrazić własne zdanie, które płynie wyłącznie z moich własnych doświadczeń życiowych... Otóż jestem przekonana, że są pewne sprawy, kt nie da się uregulować żadnymi ustawami, rozporządzeniami etc... Człowiek powinien kierować się własnym sumieniem, własnym poczuciem wartości Dobra i tego, co mogłoby zaszkodzić innym. Natomiast co do lamentujących tutaj obficie osób "oszukanych", śmiem twierdzić ,że - znaleźli dokładnie to, czego szukali. "podług wiary waszej wam będzie dane" A więc jeśli chcemy oszukiwać samych siebie, bez wątpienia natrafimy w swoim życiu na oszusta, kt nas oszuka. I będzie to naszym własntym doświadczeniem, kt każe nam zastanowić się nad tym, jakie błędy popełniamy, ze jesteśmy oszukiwani?
      Inna sprawa, ze nie wszyscy wyciągany jednakowe wnioski z oświadczeń życiowych. jedni, uczą się na własnych błędach, inni potrafią uczyć się na błędach innych osób. Ale są tez tacy, co w ogóle nie chcą się uczyć. Cóż, wolna wola.
      • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 04.01.16, 11:16
        Można mieć swoje zdanie.Ale ?.
        Ustawa jest ustawą i trzeba jej przestrzegać!!. Takie jest prawo .Kto tego prawa dotyczącego tej ustawy nie będzie przestrzegał podlega karze stosownie do wytycznych w ustawie .Pacjent może teraz dochodzić odszkodowania od takiego " świadczeniodawcy" co nie spełnia wymogów ustawy.
        Och jak się panoszyli oszuści ,wręcz to szydzili ,że jest ciężko udowodnić coś uzdrowicielowi ,bo działali legalnie.Ale to już historia A teraz jest nowa rzeczywistość lara9369 . i to bezdyskusyjna. Koniec. kropka.
        • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 04.01.16, 11:35
          1salamandra : A teraz jest nowa rzeczywistość
          Aha, to pociesza. Skoro teraz jest - NOWA rzeczywistość, to oznacza, ze w każdej chwili, może powstać i jeszcze nowsza rzeczywistość ... W przeciwieństwie do tego faktu, istnieją wartości i zasady ponadczasowe, których nie zmieni żadna zmieniająca się rzeczywistość .
    • lopez.7777 Re: uzdrowiciele24.pl 04.01.16, 22:22
      Witam wszystkich serdecznie w Nowym Roku. Wszedłem ponownie na forum dotyczące, jak sądziłem, bioenergoterapii, uzdrawiania duchowego i energetycznego, a tu czytam..."ustawa"... "fizjoterapia", sądy etc. i tak sie zastanawiam czemu w ogóle wypowiadają sie osoby, które przytaczają treści ustawy dotyczącej zawodu "fizjoterapeuty". To jakbym na forum traktującym o zagadnieniach związanych ze zdrową żywnością poruszył wątek tunningu samochodów sportowych.... Temat dla niektórcych (interesujących się motoryzacją) może być ciekawy, ale na forum poświęconym autom etc... Chyba ktoś niedokładnie czyta posty lub po prostu w ogóle nie ma pojęcia czym różni się fizjoterapia od bioenergoterapii, uzdrawiania duchowego etc. Owszem słowo "terapia" się powtarza, ale socjo-log i stomato-log to zupełnie inne profesje. Pozdrawiam
      • haniel1 Re: uzdrowiciele24.pl 05.01.16, 07:31
        Tak tu chodzi o FIZJOTERAPIE wiem dlatego że bliska mi osoba jest fizjoterapeutką,skończyła w 2015 roku wyższą szkołe fizjoterapii we Wrocławiu przy ul. Kościuszki słynnego Czamary.
        To nie ma nic wspólnego z bioenergo........
        • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 05.01.16, 10:11
          Takie różne tłumaczenie sobie po "swojemu" nic nie daje. Wpisy nie zwalniają i nie dają żadnego przywileju.Jest ustawa ,Są zawody wchodzące pod ustawę i trzeba się stosować lub łamać ustawę -czego nie polecam.
          • lara9369 Re: uzdrowiciele24.pl 05.01.16, 10:44
            oczywiście, łamanie prawa pisanego jest niebezpieczne, ale jednak zawsze pozostaje odpowiedzialność osobista każdego z nas, np. żołnierze kt używali napalmu we Wietnamie, rzecz jasna, tylko wykonywali rozkazy dowództwa, nieprawdaż?
            • prostyludzik Re: uzdrowiciele24.pl 13.01.16, 11:57
              Bardzo proste wytłumaczenie różnicy działania pomiędzy bioenergoterapeutami, energoterapeutami a uzdrowicielami duchowymi
              www.youtube.com/watch?v=PkB5k2BF_wc
              • miku-s13 Re: uzdrowiciele24.pl 20.01.16, 13:15
                Nie rozumiem o jakie łamanie prawa chodzi skoro wszyscy z tej stronki posiadają dyplomy i są co najmniej czeladnikami bioenergoterapii...i starają się jak mogą by nieść pomoc innym, pozdrawiam!
          • poznajaca Re: uzdrowiciele24.pl 26.01.16, 10:22
            ale nikt niczego nie łamie i wszyscy działają zgodnie z prawem. Rozumiem, że musiałaś być przez kogoś oszukana, ale nie możesz wyładowywać swoją nienawiść na wszystkich co podobnie wyglądają bo może się okazać, że gryziesz właśnie rękę, która wyciąga Cię z bagna. Zostaw przeszłość i na chłodno przyjrzyj się teraźniejszości.
    • poznajaca Re: uzdrowiciele24.pl 09.01.16, 20:50
      To się nazywa czarny PR i stosowany jest z reguły w polityce, czyli zbluzgać konkurencję, przedstawić ją w czarnym świetle, by odnieść własne korzyści. Dobrze jednak sprawdzić wcześniej fakty, bo samemu wyjdzie się na oszusta i wtedy będzie jasne, kto próbuje kręcić swoje lody na oczernianiu innych. Wszyscy ludzie, którzy są na stronce mają dyplom czeladnika lub mistrza bioenergoterapii, co świadczy o ich wieloletnim doświadczeniu i praktyce zawodowej. Żaden z nich nie jest studentem, a gdyby nawet był, to jakaś dyskryminacja? Czyżby studenci nie mieli prawa uzdrawiać? Jezus już jako młody chłopiec pomagał innym, więc każdy może swoje serce otworzyć i pomagać. A to że młodo wyglądają to prawda, większość z nich ma więcej lat, niż na tyle wygląda, ale to akurat jest dla nich plus, bo możemy na własne oczy widzieć jak działa światło i działanie przez nich uruchamiane, jak do tego, że będziemy zdrowi i szczęśliwi dorzucają w gratisie kilka lat więcej to ja jestem na tak i łapka w górę :-)
      • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 10.01.16, 09:21
        Poznająca
        Co ty to piszesz!
        Aby być uzdrowicielem trzeba spełnić wymogi tej ustawy:

orka.sejm.gov.pl/proc7.nsf/ustawy/3001_u.htm

Każdy już sobie dojdzie kto jest uzdrowicielem a kto oszukuje.
        Za darmo też trzeba spełnić wymogi ustawy.
        • poznajaca Re: uzdrowiciele24.pl 26.01.16, 10:18
          to chyba jednak wszystkiego dokładnie nie posprawdzałaś, bo wszyscy Ci, którzy są na tej stronce wszystkie wymogi prawne spełniają, więc nie masz się do czego przyczepić.
    • q18 Re: uzdrowiciele24.pl 20.01.16, 23:38
      mam prośbę , niech ktoś z Was napisze do kogo mam z tej stronki zadzwonić , doradzić sie , bujam się z problemami od kilku miesiecy i dojrzewam do kontaktu , chyba wreszcie dojrzałam , zdecydowałam się na kobietkę ze wojego regionu ale zonk - ona teraz odpoczywa a ja jednak nie mam czasu na nią czekać , przegladam stronkę i NIE WIEM CO ZROBIĆ , DO KOGO IŚĆ , pomóżcie , oczywiście na pocztę q18@gazeta.pl
      • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 21.01.16, 13:15
        q18
        Jak chcesz być naiwny to sobie dzwoń do kogo chcesz.Ale zwróć uwagę aby ten ktoś spełniał warunki ustawy: orka.sejm.gov.pl/proc7.nsf/ustawy/3001_u.htm
        • prostyludzik Re: uzdrowiciele24.pl 22.01.16, 08:37
          Kochana/y 1salamandra. Jeśli chcesz to załóż proszę nowy wątek o owej ustawie, bo niepotrzebnie tylko nabijasz posty. Piszesz kilkakrotnie to samo. Bardzo się cieszę, że tak dbasz o stan prawny zawodu fizjoterapeuty, ale ludzie umieją czytać i myślę, że w zupełności wystarczy twoich ostrzeżeń w tym temacie. Odpowiedź dla q18 - każda z osób wymienionych na stronie działa w ten sam sposób, jak również taką samą mocą, więc do kogokolwiek się zwrócisz efekt działania będzie taki sam. Po prostu zaufaj swojej intuicji.
      • poznajaca Re: uzdrowiciele24.pl 26.01.16, 10:24
        Wszyscy działają tą samą mocą i siłą, więc otwórz się i intuicyjnie wybierz kto Ci wpadnie w oko. Zaufaj swojemu sercu i będzie dobrze. Nic więcej.
        • zarysowujemy Re: uzdrowiciele24.pl 14.03.16, 10:15
          Energoterapeuci ze strony Uzdrowiciele24 mogą pochwalić się posiadaniem w swoich szeregach trzech uzdrowicieli duchowych. A to już jest wyższa półka. Gratulacje.
          • 1salamandra Re: uzdrowiciele24.pl 14.03.16, 18:47
            To znaczy ,że trzech księży ?
            • zarysowujemy Re: uzdrowiciele24.pl 15.03.16, 10:55
              Nie do końca tak, ale miło, że ktoś interesuje się tematem. Natomiast podaje linka do videoblogu, gdzie jest dokładnie i rzeczowo wytłumaczona różnica między bioenergoterapeutami, energoterapeutami a uzdrowicielami duchowymi :
              www.youtube.com/watch?v=PkB5k2BF_wc
              • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 15.03.16, 16:13
                Ooo... różnic jest wiele, za to jest jedno podobieństwo: wszyscy sprzedają kit.
                • miku-s13 Re: uzdrowiciele24.pl 16.03.16, 14:36
                  To wspaniała sprawa, że w Polsce będzie już kilku uzdrowicieli duchowych, to naprawdę sukces, bo z tego co się orientuję jest ich zaledwie kilkunastu w skali światowej...
    • l.george.l Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 17.03.16, 13:39
      Trzeba mieć coś wyjątkowo z głową, by wydawać pieniądze na energoterapeutów, przywódców duchowych czy zwał jak zwał. Banda oszustów żerujących na ludzkiej naiwności.
      • skwapliwy Re: Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 26.03.16, 10:57
        Cokolwiek by nie mówić to nie rozumiem osób, które to wchodząc w dział "ezoteryka i bioenergoterapia", czyli poświęcony dokładnie rzeczom które się tutaj opisuje, świadomie lub nie dyskredytują wszystkie treści tutaj zawarte. Czy nie rozumieją oni, że swoim niewłaściwym "zaangażowaniem" robią krzywdę ludziom szukającym tutaj pomocy. Przecież po to właśnie takie fora zostały stworzone, aby ludzie mogli wymieniać się przydatnymi informacjami i swoimi doświadczeniami. Wszystkich malkontentów gorąco zachęcam do założenia osobnego działu w jakimś innym forum, w którym to będą mogli dawać upust swoim animozjom i niezadowoleniu z faktu, że są jeszcze ludzie którym leży na sercu niesienie pomocy innym.
        • olek13 Re: Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 26.03.16, 21:48
          Krzywdę potrzebującym pomocy wyrządzają ci, którzy bezpodstawnie twierdzą, że takiej pomocy potrafią udzielić. Pomoc może polegać na realnych działaniach, przynoszących realny efekt. Żadne "magiczne działania" nie dają efektów, nikomu jeszcze nie udało się wykazać, że jest inaczej. Jedynie może chwilowo poprawić się samopoczucie ludzi, wierzących, że takie efekty będą. Ale to są iluzje.
          Takie są najistotniejsze informacje, które dotyczą materii tego forum.
        • l.george.l Re: Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 28.03.16, 00:44
          Nie żartuj sobie. Na tym forum chodzi tylko o znalezienie naiwnych i okradzenie ich z pieniędzy pod pretekstem pomocy.
          • skwapliwy Re: Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 02.04.16, 22:18
            Dlaczego powiedzcie wypowiadacie się na tematy o jakich nie macie zielonego pojęcia. Ja nie będąc kucharzem nie wypowiadam się o sztuce kulinarnej. To że ktoś nie "widzi" światów energetycznych, astralnych itd to nie znaczy, że ich nie ma. Dlaczego dzieci nie mają tych problemów. Dorośli sporo się mogliby dowiedzieć od naszych pociech o "tych"sprawach. Dlaczego tego nie robią. Dzieci w przeciwieństwie do ludzi dorosłych mają w większości jeszcze otwarte widzenie energetyczne, ponieważ świat jak i ich bezpośrednie otoczenie nie "zabił" w nich tej naturalnej w każdym człowieku umiejętności. Dopiero z wiekiem pod presją otoczenia zaczynamy zatracać tą zdolność. Poza tym nie znacie nikogo z uzdrowicieli24, a wypowiadacie się o stowarzyszeniu jakbyście z każdym z nich beczkę soli zjedli. Psycholog za godzinę pogawędki z pacjentem bierze około 100 zł. I nikt mu nie zarzuca, że czyha tylko na pieniądze pacjentów. Natomiast tutaj oprócz długich i często wyczerpujących energetycznie konsultacji, oprócz podanego gotowego przepisu na lepszą przyszłość, oprócz energetycznego i duchowego poustawiania "pacjenta", nie mówiąc o faktycznej poprawie zdrowia ogromnej większości ludzi w głównej mierze po to właśnie się zgłaszających, uzdrowiciele szerzą jeszcze wiedzę, o jakiej nie śniło się ludziom od czasów poprzedniej cywilizacji. Dlaczego nie zadając sobie trudu jakiegokolwiek zweryfikowania opisujecie rzeczy o jakich nie macie zielonego pojęcia z uporem godnym lepszej sprawy. Gdybyście energię jaką wkładacie w bojkotowanie całego tego forum włożyli w coś bardziej użytecznego (np. w próbę zrozumienia choćby podstaw fizyki kwantowej, która jasno i wyraźnie mówi o większości aspektów tutaj przedstawianych - a jest to dopiero początek rozwoju owej nauki) oddalibyście światu (zarówno sobie jak i czytelnikom owego forum) dużo więcej korzyści z waszego (bez osobistej urazy) istnienia.
            • olek13 Re: Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 03.04.16, 10:15
              A Ty nie masz pojęcia, jakie mam pojęcie i o czym. Zaś zamiast zarzucać mi braki, odnieś się do tego, co napisałem.
              Przy okazji sypnąłeś kolejną bzdurę. Fizyka kwantowa w żaden sposób nie uzasadnia ani nie wspiera ezoterycznych bajek. Tylko wyznawcy tychże bajek jak zwykle radośnie widzą nieistniejące dowody słuszności wymysłów. Historia się powtarza: kiedyś bredzono o elektromagnetycznym charakterze telepatii, teraz w tym celu "zatrudnia" się np. splątanie kwantowe. Kłopot w tym, że na istnienie telepatii jest dokładnie zero dowodów.
              "Uzdrowiciele" nie mają żadnej wiedzy. Oni szerzą swoją wiarę (dobrodusznie zakładając, że nie działają cynicznie). Nie mieszaj wiedzy z wiarą, bo to tylko świadczy o ignorancji.
              Czytelnicy tego forum najwięcej zyskają, gdy nie będą tracić czasu i pieniędzy na bzdury tutaj opisywane.
              • poznajaca Re: Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 07.04.16, 09:31
                To podaj mi proszę namiary na specjalistę, który w ciągu jednej wizyty, której koszt nie będzie przekraczał 100 zł uleczy mi jelita, poprawi pracę serca, naprawi relacje z synem, usunie stany lękowe, pomoże znaleźć lepszą pracę i podpowie jak mam dalej sama pracować. Ja niestety takiego nie znalazłam, ale otrzymałam taką pomoc wśród uzdrowiciele24 i złego słowa nie pozwolę na nich powiedzieć. Każdy ma swoje zdanie oparte na własnych doświadczeniach. Dawniej też wierzyli i mieli naukowe dowody na to, że ziemia jest płaska. Nauka jak wiedza, ulega z czasem modyfikacji i ewolucji. Pozwólmy by czas zweryfikował, gdzie leży prawda i dajmy każdemu na swój sposób doświadczać i poznawać świat. Jest on wciąż zagadkowy i niezbadany, bo przecież naukowcy nie zaniechali swojej pracy, wciąż odkrywając nowe tajniki wiedzy. Kto wie, może za 20 lat, to co jest teraz dla nas niepojęte i traktowane jako wiara, bądź zabobony, stanie się kiedyś faktem potwierdzonym badaniami naukowymi.
                • olek13 Re: Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 07.04.16, 13:43
                  O Twoim samopoczuciu dyskutować nie będę. Poczekaj i zobaczysz co będzie za miesiąc, za rok. Wzbogacą się Twoje doświadczenia to i - jak piszesz - czas zweryfikuje Twoje zdanie.
                  Naukowych dowodów na płaską Ziemię nigdy nie było. Była tylko wiara, że jest płaska.
                  Na skuteczność cudotwórców, wbrew wierze wyznawców, nie znaleziono dowodów i to jest fakt.
                  • miasto67446 Re: Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 13.06.16, 19:30
                    Ja jestem dowodem jak i mnóstwo moich znajomych. Pasujesz mi do obrońcy systemu i firm farmaceutycznych. Dzięki działaniom uzdrowicieli24 odnalazlem wszystko czego szukałem.. Zdrowie, odpowiedzi, sens istnienia.. I nie w teorii ale w praktyce! Coś co sam odnajdziesz jeśli tylko popracujesz trochę nad sobą.
                    • l.george.l Re: Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 14.06.16, 11:24
                      Tak, jesteś dowodem, w jaki sposób działają tzw. uzdrowiciele. Zaczynają od podważania roli medycyny. Jest regułą, że każdy kto zetknął się z wahadlarzami, przewodnikami duchowymi czy innymi tego typu popaprańcami mówi to samo: o zmowie firm farmaceutycznych o lekarskiej mafii itp.
                      • miasto67446 Re: Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 05.07.16, 02:26
                        Nie mówię o popaprańcach jakich pełno w internecie bo tacy taktycznie nie wiedzą o czym mówią i nabijają tylko portfele swoją obłudą. Ja korzystam przeważnie z usług Pana Popko i gdybyś rok temu powiedział mi, że ktoś może wyleczyć mnie przez telefon to też bym nie uwierzył. Ale spróbowałem i wiem o czym mówię. Poszedłem za ciosem i po kilku konsultacjach Pan Popko wyleczył moją mamę z bólów głowy, które miała całe życie a ojcu właśnie znikają żylaki, które nadawały się na operację. Ale już nie ma takiej potrzeby bo prawie znikły. A co do szpitala to dziękujmy, że potrafią więcej niż w średniowieczu ale w dużej ilości przypadków są bezradni bo przyczyny chorób są energetyczne a nie fizyczne. Dopiero później przyczyny energetyczne objawiają się w fizyczności i lekarzowi pozostaje leczenie objawów a nie przyczyn tak jak to jest w to w przypadku raka. Widzę, że masz zerową wiedzę o firmach farmaceutycznych i całym systemie jaki rodzina Rotschildów czy Rockeffelerów (nie pamiętam) stworzyła dziesiątki lat temu polegającym na tym, że tylko Ci, którzy ukończą ich system edukacji mogą legalnie zostać lekarzami. A dzisiaj już nawet nikt nie pyta skąd bierze się wiedza, której uczą na studiach medycznych i dlaczego lekarz przepisuje wiecznie te same lekarstwa tych samych firm. Temat rzeka..
                    • olek13 Re: Niezłe wciskanie kitu tu się odbywa 14.06.16, 12:15
                      miasto67446 napisał(a):

> Dzięki działaniom uzdrowicieli24 odnalazlem wszystko
                      > czego szukałem.. Zdrowie, odpowiedzi, sens istnienia..
                      > I nie w teorii ale w praktyce! Coś co sam odnajdziesz
                      > jeśli tylko popracujesz trochę nad sobą.

A skąd Ci się wzięło, że ja czegoś szukam?
    • ewawostal Re: uzdrowiciele24.pl 29.03.16, 20:14
      poszukuję bioenergoterapeuty p. Jerzego Dzwonika; pilnie potrzebny dla mamy Małgorzaty. Nie wiecie czy przyjmuje gdzieś w centrum Polski?
      • pyskatkowicz Re: uzdrowiciele24.pl 28.04.16, 22:13
        Gorąca prośba do użytkownika olek13. Każdy z zainteresowanych już na pewno poznał twoją opinię na temat uzdrawiania, świata energii, bioenergoterapii i wszystkiego o czym była mowa w poprzednich postach.A ja ze swojej strony mam gorącą prośbę do Ciebie. Pozwól ludziom wierzyć w to co im się podoba, w wyimaginowane światy, moc uzdrawiania rękami lub energiami i Bóg wie czym jeszcze, i w latające króliczki obsypujące wszystkich złotym pyłem. To indywidualna sprawa każdego czy chce w to wierzyć, czy też nie, pomimo wszelkich przytoczonych przez Ciebie przykładów, że nic takiego nie istnieje. Pozwól innym doświadczać iluzji, świata złudzeń, wydawania bezsensownie pieniędzy na wyimaginowane leczenie, iluzoryczne egzorcyzmowanie i tysiące innych problemów, z którymi każdy z nas się styka na co dzień. A jestem pewien, że taką postawą bardziej przysłużysz się sprawie o którą walczysz , niż walka na słowa i dowody czy coś istnieje czy też nie.. Gdyba wszyscy byli jednakowi byłoby nudno. Jeden lubi samochody, inny majsterkowanie, a jeszcze inny lubi babrać się w ezoteryce. Każdy z nich ma prawo i obowiązek doświadczać życia po swojemu. Nie narzucajmy nikomu swojego zdania. Jeśli już ktoś trafił na to forum, to znaczy że czegoś szuka, że chce czegoś się dowiedzieć. I ma do tego święte prawo. A to, czy to coś istnieje, czy zostało udowodnione, czy wręcz odwrotnie, zostało to naukowo obalone. To i tak nie ma znaczenia. Jeśli wierzysz w krasnoludki to ona są twoim świecie. A to czy są materialne czy nie, czy z nimi rozmawiasz, czy też płatają ci figle to tylko twoja i wyłącznie twoja sprawa. I nie powodu udowadniać naukowo, że nie istnieją, bo ja chcę w to wierzyć. Całe to forum opiera się w głównej mierze na naszej wierze, w to w co chcemy wierzyć. Przemyśl to proszę i co najważniejsze - NIE ODPOWIADAJ, ponieważ nie zadałem żadnego pytania. Dziękuję.
        • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 28.04.16, 22:38
          Za to ja mam pytania: jakim cudem mogę zabronić komuś czegoś? Czy przedstawianie racjonalnych poglądów jest dla kogoś zagrożeniem? Czy kogoś krzywdzi argumentacja, oparta na faktach i logice? Czy refleksja, jaką (mam nadzieję...) mogę sprowokować jest dla kogoś niebezpieczna?
          No i na koniec: czy ktokolwiek musi czytać moje wpisy?
          • mim1007 Re: uzdrowiciele24.pl 29.04.16, 13:20
            Do olek13. Odnoszę wrażenie, że gonisz własny ogon i nie dostrzegasz, że jest coś innego poza nim. Ponadto negujesz wszystko i wszystkich. Jeśli jest to twój sposób na życie to ok, nie musisz nikogo do swoich racji przekonywać - po prostu jesteś. Pozwól również innym być, ze swoimi przekonaniami, wiarą, błądzeniem, poszukiwaniem - oni też po prostu są.
            • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 29.04.16, 13:50
              Znowu komuś czegoś zabraniam?
              Nie ma to jak ad personam...
        • l.george.l Re: uzdrowiciele24.pl 14.06.16, 11:33
          Ludzie mając jakiś zdrowotny problem, w poszukiwaniu pomocy czasami zaczynają od bliskich, od znajomych. Bywa, że ulegają czyjejś sugestii. Radząc komuś udanie się do uzdrowiciela, pozwalając mu wierzyć w cudowną energię, opóźniając jego kontakt z lekarzem, możemy doprowadzić do jego szybszej śmierci. Dlatego to forum jest tak szkodliwe. Nie można zakładać, że przecież nikomu nic się nie stanie, jeśli psychomanipulator pomerda nad nim wahadełkiem. Straci z pewnością dużo pieniędzy, można powiedzieć że zostanie okradziony, a w tym czasie choroba może się rozwinąć.
          • miasto67446 Re: uzdrowiciele24.pl 05.07.16, 01:58
            Jeśli 80zł za działanie na jedną osobę to dużo to współczuję wypłaty. Znam kilka osób z poważnymi chorobami m. in. rak, które zostały przez Pana Popko uzdrowione. Opóźniony kontakt z lekarzem w niektórych przypadkach wychodzi na dobre. Prawda jest taka, że uzdrowiciel widzi to o czym lekarz nie ma pojęcia bo jako niewolnik systemu ma sprzedawać tabletki i zabiegi lecząc objawy a nie przyczyny. A prawda jest taka, że uzdrowiciel z lekarzem powinien współpracować.
    • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 03.05.16, 21:22
      Zajrzałem na tę stronę i co widzę:

..."Efekt maksymalnych zmian w ciele fizycznym podczas 1-2 działań:
      bioenergoterapeuta|energoterapeuta|uzdrowiciel duchowy|kapłan lekarz|przywódca duchowy
      bilans zerowy brak części ciała
      0%|0%|1%|40%|80%"...
      Jeśli dobrze rozumiem, to jak komuś łapkę urwie, to taki przywódca duchowy mu sprawi, że odrośnie, ale góra cztery paluszki? Czemu nie pięć? Bo taki uzdrowiciel duchowy to tylko najwyżej paznokieć załatwi (1%)?
      Jeszcze lepiej jest dalej: taki zwyczajny bioenergoterapeuta potrafi w ciągu 1-2 działań wykonać zmiany 15% w fizycznym DNA. Normalnie rewelacja! Rzecz na nagrodę Nobla!!!
      I tak jedni takie rzeczy wypisują, inni czytają i nie umierają ze śmiechu.
      Dziwny jest ten świat.
      • brzask.ona Re: uzdrowiciele24.pl 05.05.16, 17:26
        olek13 - eeee.... Widać, że nie czujesz tematu. Lepiej przestań filozofować, bo po prostu się ośmieszasz. No ale co zrobisz, że się ośmieszasz..nic nie zrobisz. Możesz tylko skończyć wpisy.
        • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 06.05.16, 07:11
          A coś tak bardziej ad meritum..? Bo argumentacja rodem z erystyki tak coś słabo wypada.
          • miasto67446 Re: uzdrowiciele24.pl 13.06.16, 19:21
            I czego dziecko nie rozumie? Takie to nie do ogarnięcia, że im większa moc tym działanie silniejsze? Chyba bardziej interesuje Cię hejtowanie niż zrozumienie czegokolwiek.
            • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 13.06.16, 21:18
              Dziecko nie rozumie, jak dorośli mogą wierzyć w czary.
              Może owi dorosłych dopada rozmiękczenie mózgu?
              Stach dorosnąć...
              • miasto67446 Re: uzdrowiciele24.pl 05.07.16, 02:03
                A powiedz mi co wg Ciebie robimy na tej planecie i co jest po śmierci ciała fizycznego? Skoro tak pięknie wszystko komentujesz to na pewno masz niezłą wiedzę na ten temat bo inaczej jak mógłbyś zaprzeczyć, że magia nie istnieje, hm?
                • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 05.07.16, 16:45
                  To nie wiesz?
                  Na tej planecie żyjemy, podobnie jak wirusy, drzewa albo ryby.
                  Po śmierci ciała zostają zwłoki.
                  Jeszcze jakieś pytania?
    • ania.la Re: uzdrowiciele24.pl 14.06.16, 10:43
      Ja może nie o uzdrowicielu, ale często piszę do pewnej pani na wróżby, która też oczyszcza energetykę, aurę. Bardzo skutecznie. Rok temu oczyszczałam relacje z mamą, przy okazji wyleczyłam reumatyzm, który okazał się być skutkiem ubocznym w tych relacjach.
      Pani robi przekazy na odległość. Teraz się z nią umówiłam na oczyszczanie ogólne. Jestem ciekawa jak wyjdzie.
      • l.george.l Re: uzdrowiciele24.pl 05.07.16, 17:51
        Przekazy to raczej Ty robisz tej cwanej qoorvie. Na ile już Cię ta oszustka skubnęła?
    • f000 Re: uzdrowiciele24.pl 19.08.17, 19:12
      Witam wszystkich, Na co wam wydawać pieniądze,, na takie głupoty, przecież Moc jest w was samych, Macie problemy z czymś. Poproscie Boga o pomoc . Zacznijcie wierzyć że wam pomoże. Oczekujcie i wam pomoże. To wszystko. Czasem odnoszę wrażenie że większość ludzi straciło wiarę w Boga?? Bo tylko ci którzy tak naprawdę mają wiarę i 100% pewność że problem się rozwiąże To się zawsze rozwiąże. Życzę powodzenia w życiu i pogłębienia wiary i ufności.
    • malgosia600 Re: uzdrowiciele24.pl 25.10.18, 12:36
      Może jakieś nowe opinie o uzdrowiciele24.pl z tego roku i ostatnich miesięcy. Bardzo proszę
    • kasianowak196 Re: uzdrowiciele24.pl 03.03.19, 20:55
      Marta Anna pinczewska ! To jest moc ! Ona jak coś powie to człowiek zdrowieje . Prowadzi terapie kwantowe . A do tego wszystko widzi . Ma Facebook . No i numer 786828887
      • olek13 Re: uzdrowiciele24.pl 03.03.19, 22:05
        Terapie kwantowe... no no no...
        A te terapie to tak bardziej gluonowe, czy leptonowe..?
        Brednie powalające!
    • langin Re: uzdrowiciele24.pl 05.02.20, 18:09
      Przecież to wyciąganie kasy nic więcej
    • canicula11 Re: uzdrowiciele24.pl 07.03.20, 17:06
      Ta strona chyba nie wchodzi, nie wiem czemu.
      • ninkas123 Re: uzdrowiciele24.pl 24.02.21, 19:51
        Może zwinęli interes?
        • erytoma Re: uzdrowiciele24.pl 07.05.21, 10:03
          Działa ich strona.
          • olamelak Re: uzdrowiciele24.pl 10.05.21, 21:37
            U mnie też działa ich strona, z tego co wiem nadal są aktywni.
            • yerni Re: uzdrowiciele24.pl 10.05.21, 23:26
              Mi nie działa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka