Dodaj do ulubionych

Jak potoczy się relacja?

01.02.17, 18:00
Pytanie: Jak potoczy się relacja przez kolejne 3 miesiące?

Zgodnie z poprzednim rozkładem - odnowiłam relację z byłym chłopakiem. Początkiem stycznia postanowiłam położyć karty na nowo i z nowym pytaniem. Minął już miesiąc od rozłożenia, ale nadal nurtuje mnie ostatnia karta. Sugestie mile widziane smile Napomknę tylko, że ja nie zaglądam w karty w kontekście romantycznym, nie pytam o związek, lecz po prostu - o kontakty i więzi jako takie.

1. Rys osoby, o którą pytamy - 8 BUŁAW

Rozmowny, szukający kontaktu. To od niego wyszła inicjatywa w odnowieniu relacji.

2. Nasz stosunek do niej - KRÓLOWA PUCHARÓW

Jestem wobec niego niezwykle łagodna, miła i urocza, ale dodam od siebie, że to na tyle, bo uczuć otwarcie mu nie okazuję.

3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas - 10 KIELICHÓW

Zachowuje się jak szczęśliwy i spełniony człowiek. Jest miły i radosny.

4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas - 5 MIECZY

Paskudna karta, zastanawiałam się dosyć długo co może oznaczać, bo nie odczuwam żadnych negatywnych emocji/postaw skierowanych wobec mnie. Aż zrozumiałam dzięki przyjacielowi, który powiedział: "mówi, że jest szczęśliwy, ale jego postawa i twarz mówią, że jest totalnie przegrany". Widać w nim jakąś rozpacz i poczucie porażki, więc może to jest to.

5. Przeszłość relacji, znajomości - WIEŻA

Zawalił się stary stan rzeczy w postaci milczenia i zerwania kontaktów. W sumie nagle i przypadkiem.

6. Najbliższa przyszłość - KRÓLOWA MONET

To ja, dosyć często pokazuję się w tej karcie, zresztą pasuje do kontekstu. Zajęłam się totalnie sobą, sesją, cv i wydawaniem pieniędzy big_grin

7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec relacji - MOC

Moc kojarzy mi się z takim obłaskawianiem. Odniosłam wrażenie, że powoli, metodycznie, próbuje mnie urobić i ułagodzić jak tego lwa. Może sprawdzić, co jeszcze czuję. Jak to się ma do intencji jako takich - trudno mi powiedzieć.

8. Wpływ innych osób - KRÓL MONET

Pomyślałam tutaj o jego bracie, ewentualnie o jakimś kumplu, ale bardziej skłaniam się ku pierwszej opcji.

9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji - KRÓL BUŁAW

Znów buławy, jak w poprzednim rozkładzie. Myślę, że obawia się, iż nie sprosta moim potrzebom i wyobrażeniom "idealnego" (cudzysłów, bo ideałów nie ma) faceta. Zresztą czasem coś napomknął, że ja to chyba o czymś innym marzę niż on sobą prezentował i prezentuje.

10. Dalsza przyszłość - SĄD

W zasadzie ta karta fascynuje mnie najbardziej. Sporo czytałam i nadal nie potrafię jednoznacznie stwierdzić, jak odnieść ją do mojej sytuacji. Może mieliśmy odnowić na chwilę relację, by wyjaśnić sobie jakieś niedopowiedziane rzeczy i się rozejść, czy może wręcz przeciwnie, Sąd ugruntuje i sprawi, że przerobiliśmy lekcję i teraz będzie między nami lepiej? Jak to rozgryźć?
Obserwuj wątek
    • karolina.mala Re: Jak potoczy się relacja? 02.02.17, 01:52
      Ja mysle po tej ostatniej karcie na przyszlosc ze jest szansa ze mozecie jeszcze do siebie wrocic sad pokazal mi kiedys powrot i pogodzenie sie z partnerem a Moc to tez karta fizycznosci wiec moze tez na cos liczyc w tym sensie.
      • augusta88 Re: Jak potoczy się relacja? 04.02.17, 20:56
        Dziękuję za uwagi big_grin
    • misboaa Re: Jak potoczy się relacja? 03.02.17, 18:32
      Bedzie tak ze: to zalezy od tego czego oczekujesz od niego. Jesli nie masz zamiaru wracac do tej samej wody to nie wrocicie. Bedziecie wiele rozmawiac o ty co zaszlo miedzy wami. On jest bardzo zadowolony z tego ze znowu maciek ontaskt. Czuje sie z tym dobrze, ale oamieta o przeszlosci. To oc was poroznilo ma nadal ogormne znaczenie. Tak, brat moze miec duzy wplywa na wasza relacje i w zaleznosci od trego jaki on ma stosunek do tego co sie stalo w taki spsob bedzie wpywal na twojego ex. On wiele moze tutaj zrobic.
      Jesli beda checi miedzy wami bo zarowno ty jaki on macie ladne karty ku sobie to mozecie byc nawet rodzina smile smile smile no i sex tez moze byc big_grin : D big_grin Sex duzo by tutaj pomogl hihihih
      Czego ty chcesz? Jesli cibebie to inie interesuje to sprawa/zostanie postawiona jasno i ewentualne niejasnosci wyjasnione.
      • augusta88 Re: Jak potoczy się relacja? 04.02.17, 20:55
        Dzięki misboaa, ma to sens big_grin Na razie staram się być logiczna i nie zaprzątać sobie głowy myślami, czy chciałabym z nim być, czy nie, bo sytuacja nie jest jasna w tym względzie big_grin On nie deklaruje się w żaden sposób, więc uznaję, że jesteśmy na koleżeńskiej stopie. I to jest okej. Jak to się mówi: nie ruszam gówna jak nie śmierdzi big_grin
    • blue_kwiatuszek Re: Jak potoczy się relacja? 05.02.17, 21:59
      Rozstania jak ja nie lubię takich kart ,ale popatrzmy :

1. Rys osoby, o którą pytamy - 8 BUŁAw

Ty podchodzisz do tego zbyt emocjonalnie , w środku czujesz że miłość się tli . On chce relacji , spotkań , rozmów ale to na tyle . To u ciebie jest więcej uczuć .

On jest otwarty na przyjażn , ma dobre intencje , nie chce cię wykorzystać , ale coś tu iskrzy bo pokazuje co innego a czuje że kłamie.

Runeło jak domek z kart i pewnie zabolało ...

6. Najbliższa przyszłość - KRÓLOWA MONET

Zajmiesz sie wszystkim , tylko nie nim . To tak jakby to nazwać terapią - jak uczuć rak to pchamy się w pracę, w cokolwiek aby głowa nie myślała.

Seks jemu w głowie , chce cie usidlić

Pomyślałam tutaj o jego bracie, ewentualnie o jakimś kumplu, ale bardziej skłaniam się ku pierwszej opcji.

Być może że jakiś kumpel to jest osoba rzetelna - on jakby go kieruje aby z siebie pajaca nie zrobił i działał wobec ciebie rzetelnie.

On jest fizycznie nastwiony , jeśli chcesz seksu to będziesz miała bo to facet co ma hardkor w majtach .

SĄD

Dogadacie się jeszcze , zobaczysz czy na długo , jakby drugi raz otrzymasz pozwolenie z góry na przypatrzenie się tej znajomości , drugi raz podsumowanie.
      • augusta88 Re: Jak potoczy się relacja? 05.02.17, 23:02
        Dziękuję. Jednak ten seks nie do końca pasuje, bo to ja byłam stroną bardziej aktywna i nastawiona na erotykę. On to bardziej typ misia dlatego niezbyt mi się klei potrzeba jedynie fizyczna, to nie on.
    • beata25_84 Re: Jak potoczy się relacja? 05.02.17, 23:38
      1. Rys osoby, o którą pytamy - 8 BUŁAW
      8 buław to może być inicjatywa, ale pamiętaj,że to też słomiany zapał. Takie szast prast, iskra się pojawia i równie szybko gaśnie.
      Jako rys osoby - ktoś szybki w działaniu, być może powie, nim pomyśli, w gorącej wodzie kompany.

Rozumiem,że chodzi o Twój stosunek do tej relacji, tego pana? Trochę dziwnie sformułowane pytanie...

Jeśli dobrze zrozumiałam pytanie, to tak jak napisałaś - ciepłe podejście do pana, Ty go darzysz uczuciem.

Rozumiem,że chodzi o pana - dobrze się czuje w Twoim towarzystwie, chyba lubi z Tobą wychodzić do znajomych, bawić się w Twoim towarzystwie.

Jak mu na odcisk nadepniesz, w czymś się nie zgodzicie, to będzie bardzo nieprzyjemnie - wykorzysta całą dostępną wiedzę o Tobie i użyje jej przeciwko Tobie, zrobi taką awanturę,że nie będzie co zbierać.
      Myślę,że to może być to jego - najpierw zrobię, dopiero później pomyślę.
      On w emocjach się zapala, złość weźmie nad nim górę.

Tak, będzie karczemna awantura i pozamiatane. sad

Facet chce dominować, może nie w twardy sposób, jak to Cesarz ma w zwyczaju, ale to on ma spodnie nosić. Będzie dobrze do czasu aż się nie sprzeciwisz za mocno, wtedy 5mieczy i Wieża.
      Ogólnie od 4 karty cała sielanka związku runęła. sad

Ciężko mi wskazac konkretną osobę, bo nie znam człowieka, ale mi ta karta pokazuję mężczyznę z ciemnymi włosami, takiego już ok.30-50lat, kogoś stabilnego. Ta osoba to może być np.jego szef, albo ktoś kto mu finansowo pomaga w razie potrzeby.

Facet się obawia,że nie sprosta w łóżku. Skąd on może mieć takie kompleksy?
      Coś więcej wiadomo Ci na ten temat?

10. Dalsza przyszłość - SĄD
      Sama w sobie, to jeszcze nie koniec związku, ale z pewnością konieczność wyjaśnienia sprawy. Dłużej się po po prostu tak nie da zamiatać pod dywan i na takich zasadach funkcjonować. Coś musi się zmienić, jakaś praca nad relacją musi być podjęta, pociągnąć za tym zmiany i poprawę, realizację wspólnych oczekiwań, albo się rozpadnie, bo w takiej formie jak do tej pory to funkcjonować nie będzie.

Dobrze byłoby szczerze pogadać i o tej złości,i o obawach, i o oczekiwaniach.
    • augusta88 Re: Jak potoczy się relacja? 05.04.17, 14:54
      Dziewczyny, wszystkie miałyście po trosze rację smile
      Misboaa nie myliła się: faktycznie wiele rozmawialiśmy o tym, co zaszło między nami. Przerabiając to wszystko na nowo, bez emocji, dostrzegłam wiele ze swoich błędów, które wcześniej trochę odsuwałam czy też negowałam. Doszło do ponownych przeprosin - ale chyba teraz bardziej z serca, jeśli wiecie, o co mi chodzi. Wyznał mi, że na te moje "drugie przeprosiny" czekał wiele miesięcy (!), co mnie dosyć zszokowało. Bolało go to, co ja już dawno wyrzuciłam z siebie. Ja nie pamiętałam mu złego, czułam pozytywne uczucia, nie skupiałam się na tym, co było złe - bo przecież minęło - tylko na tym, co było dobre. On nie do końca, bo zwyczajnie nie wyszedł z tego stanu rozpamiętywania.
      Końcem marca, po wielu przemyśleniach i zobaczeniu siebie na nowo, napisałam coś na kształt listu pełnego przemyśleń o tym, co było, co czułam, jak toczyło się moje życie przez miesiące braku kontaktu. Wysłałam mu to, chcąc już zakończyć całkowicie batalię myśli. I faktycznie, bardzo to pomogło, jakbym wreszcie uwolniła skrzydła smile Dostałam odpowiedź dosyć pozytywną, że jestem w jego myślach i nikt go tak nie rozumie jak ja; że czas pokaże, co los przyniesie. Co prawda nie odzywa się od tamtego czasu, ale jakoś mi to nie przeszkadza big_grin
      Myślę, że ta sytuacja jest najlepszym podsumowaniem Sądu: zrozumienie przewinień - przebaczenie - rozwiązanie zamglonych sytuacji - uwolnienie. I tak się stało smile
      • misboaa Re: Jak potoczy się relacja? 06.04.17, 15:02
        Tak wlasnie karty to pokazaly. Fajnie smile Jak mowilam, to wszystko zalezec bedzie od was samych (czyli teraz zalezy), i on to w swoim liscie napisal: czas pokaze. Sami wiec to sprawdzicie. To jak sie razem czujecie bo niezaleznie od rodzaju rozwiazania widac ze i tak jestescie sobie bardzo bliscy. I tak juz pozostanie smile
        • augusta88 Re: Jak potoczy się relacja? 06.04.17, 16:53
          Dziękuję big_grin No zobaczymy. Jak widać wszystko jest po coś big_grin
          • misboaa Re: Jak potoczy się relacja? 06.04.17, 17:54
            Najwazniejsze jest to ze wyjsniliscie soboe szczerze wsztko i porozmawialiscie od serca bo karty pokazywaly na taka potrzebe. To dobra wrozba.
            Wlasciwie juz sie wypelnila wiec moglac bys zrobic nowa gdybys chciala. Mowie to w "kwestii formalnej" poniewaz uwazam ze jesli nie jest to absolutnie konieczne to w pierwszej kolejnosci trzeba zyc samemu. Karty to ostatecznosc.
            • augusta88 Re: Jak potoczy się relacja? 06.04.17, 18:13
              Rozłożyłam, ale w sumie machnęłam na to ręką, bo w trakcie układania poczułam, że tego... nie potrzebuję. Zatem olałam. Wcześniej ciekawiło mnie, co będzie dalej, bo czułam "ciężar", ale teraz widzę, że efekt listu to nie jest jednorazowa sprawa, lecz prawdziwe poczucie uwolnienia się od wszelkich emocji. Jestem spokojna i co ma być to będzie, to jest święta prawda.
              Bardziej ciekawią mnie moje sny, które dały mi sporo do myślenia.
              • augusta88 Re: Jak potoczy się relacja? 20.04.17, 10:18
                Chyba jednak nie będzie tak dobrze big_grin Chłop wycofał się ze wszystkiego, co napisał i stwierdził, że nic już do mnie nie czuje i w sumie potrzebował po prostu mojego wsparcia. Na moje pytanie, że tak nie zachowują się ludzie, którym już nie zależy, plus nie szukają zrozumienia i ciepła u osoby, z którą nie mieli tyle czasu kontaktu i jej nie kochają, to się zezłościł, że to wszystko, co robił i się zachowywał jest nieważne i on to inaczej wszystko odbierał. Cóż big_grin Szkoda mi go. To przerażająco smutne mieć tyle ludzi wokół siebie, a szukać spokoju i pomocy u byłej dziewczyny. I jeszcze bać się, żeby się nie obraziła.
                • magdalena.1230 Re: Jak potoczy się relacja? 17.05.17, 23:27
                  Pan jest otwarty na znajomość , chce rozmawiać , spotkać się , jest nastawiony na relację i rozwój na tu i teraz . U Ciebie to mięta przez rumianek czyli uczucia dominuja jest przyjażń i chęć pomocy , czyli nie pałasz do niego złośćią , wrogością jest pozytywny stosunek .
                  Tak samo on pokazuje że jest wszystko dobrze , ale jak zwracam uwagę na nieświadome zachowanie to jest 5 mieczy coś ukryte , coś niewyjasnione , coś nie dokońca pokazuje i mówi , na inny tor zachowuje się a co innego czuje.
                  Między wami zaszły zmiany , albo relacja całkiem się rozpadła .
                  Ty jesteś stateczna , chcesz ustabilizowanej relacji on czuje że w byciu z tobią tak jakby walczył z czymś , nie jest pewny przy tobie , odczuwa brak pewności , czyli jakby go dominujesz.
                  On się boi o to kto będzie dominował , czyli kto będzie obsługiwał znajomosć bo jeżeli on ma brak pewności to jak będzie dominował i to na każdą strefę się będzie przekładać . Czyli tobie pozostaje kierownica do działania .
                  Sąd to odnowienie relacji albo rozmowy które wiele wyjaśniają w każdymr azie ta karta wyjaśnia wiele .
                  • augusta88 Re: Jak potoczy się relacja? 18.05.17, 16:17
                    To z dominacją to święta prawda, zawsze się na mnie denerwował, że że dwie pary spodni w związku to już za dużo big_grin Co do Sądu: były i rozmowy, i takie odnowienie uczuć. Generalnie fajnie, sytuacja się oczyściła, ale mam wrażenie, że ten Sąd, choć minęło już 1,5 miesiąca od "końca" przewidywanego czasu wróżby - jeszcze nie przeminął i jego działanie dalej czuję. Fajna karta big_grin
                    • magdalena.1230 Re: Jak potoczy się relacja? 18.05.17, 22:32
                      To pisz jestem ciekawa jak się wróżba zrealizuje smile trzymam kciuki kiss
                      • augusta88 Re: Jak potoczy się relacja? 19.05.17, 08:40
                        Jak już napisałam wyżej, chłopak się wypiął i stwierdził, że nic nie czuje. Nie wierzyłam, ale stwierdziłam, że skoro tak jest to nie ma co się bawić w takie byle jakie kontakty i lepiej po prostu się pożegnać na zawsze. Z pożytkiem dla mnie smile Jednak po 2 tygodniach i ja dostałam swój list z wyznaniem. Zaczął się zachowywać normalnie, bo jak stwierdził, już się dusił od ukrywania uczuć i udawania, że nic już nie znaczę.
                        Misboaa wyżej napisała, że może być między nami seks i że on może dużo pomóc. No cóż, miała rację smile
                        Na dniach ma się rozstrzygnąć co my z tym zrobimy (dlatego to takie przekonanie, że ten Sąd jeszcze nie zakończył swojej pracy).
                        Dziękuję za trzymanie kciuków big_grin Chociaż nie kładłam tych kart na zejście się ani w gruncie rzeczy nie miałam w tym względzie jakichś wielkich nadziei, to wszystko toczy się zupełnie inaczej niż bym przypuszczała. Dziwne te koleje losu... big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka