Pytanie: Jak potoczy się relacja przez kolejne 3 miesiące?
Zgodnie z poprzednim rozkładem - odnowiłam relację z byłym chłopakiem. Początkiem stycznia postanowiłam położyć karty na nowo i z nowym pytaniem. Minął już miesiąc od rozłożenia, ale nadal nurtuje mnie ostatnia karta. Sugestie mile widziane

Napomknę tylko, że ja nie zaglądam w karty w kontekście romantycznym, nie pytam o związek, lecz po prostu - o kontakty i więzi jako takie.
1. Rys osoby, o którą pytamy - 8 BUŁAW
Rozmowny, szukający kontaktu. To od niego wyszła inicjatywa w odnowieniu relacji.
2. Nasz stosunek do niej - KRÓLOWA PUCHARÓW
Jestem wobec niego niezwykle łagodna, miła i urocza, ale dodam od siebie, że to na tyle, bo uczuć otwarcie mu nie okazuję.
3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas - 10 KIELICHÓW
Zachowuje się jak szczęśliwy i spełniony człowiek. Jest miły i radosny.
4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas - 5 MIECZY
Paskudna karta, zastanawiałam się dosyć długo co może oznaczać, bo nie odczuwam żadnych negatywnych emocji/postaw skierowanych wobec mnie. Aż zrozumiałam dzięki przyjacielowi, który powiedział: "mówi, że jest szczęśliwy, ale jego postawa i twarz mówią, że jest totalnie przegrany". Widać w nim jakąś rozpacz i poczucie porażki, więc może to jest to.
5. Przeszłość relacji, znajomości - WIEŻA
Zawalił się stary stan rzeczy w postaci milczenia i zerwania kontaktów. W sumie nagle i przypadkiem.
6. Najbliższa przyszłość - KRÓLOWA MONET
To ja, dosyć często pokazuję się w tej karcie, zresztą pasuje do kontekstu. Zajęłam się totalnie sobą, sesją, cv i wydawaniem pieniędzy
7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec relacji - MOC
Moc kojarzy mi się z takim obłaskawianiem. Odniosłam wrażenie, że powoli, metodycznie, próbuje mnie urobić i ułagodzić jak tego lwa. Może sprawdzić, co jeszcze czuję. Jak to się ma do intencji jako takich - trudno mi powiedzieć.
8. Wpływ innych osób - KRÓL MONET
Pomyślałam tutaj o jego bracie, ewentualnie o jakimś kumplu, ale bardziej skłaniam się ku pierwszej opcji.
9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji - KRÓL BUŁAW
Znów buławy, jak w poprzednim rozkładzie. Myślę, że obawia się, iż nie sprosta moim potrzebom i wyobrażeniom "idealnego" (cudzysłów, bo ideałów nie ma) faceta. Zresztą czasem coś napomknął, że ja to chyba o czymś innym marzę niż on sobą prezentował i prezentuje.
10. Dalsza przyszłość - SĄD
W zasadzie ta karta fascynuje mnie najbardziej. Sporo czytałam i nadal nie potrafię jednoznacznie stwierdzić, jak odnieść ją do mojej sytuacji. Może mieliśmy odnowić na chwilę relację, by wyjaśnić sobie jakieś niedopowiedziane rzeczy i się rozejść, czy może wręcz przeciwnie, Sąd ugruntuje i sprawi, że przerobiliśmy lekcję i teraz będzie między nami lepiej? Jak to rozgryźć?