Dodaj do ulubionych

Karty na wyjazd

27.05.18, 19:41
Zadałam pytanie, jak przebiegnie mój najbliższy wyjazd. Wyciągnęłam następujące karty:
- 8 mieczy,
- świat,
- koło fortuny.
Czy dobrze to rozumiem? Czeka mnie długa, męcząca podróż (monety), ale będzie to fajny wyjazd, wart zapamiętania i będę się dobrze bawić (świat), jednak wydarzy się coś, czego się nie spodziewałam, nie planowałam (koło fortuny).

Spotkałam się też z interpretacją odnośnie 8 monet, że coś się nie wydarzy (w tym przypadku mój wyjazd) , ale chyba pozostałe karty na to nie wskazują?
Obserwuj wątek
    • jolanciak Re: Karty na wyjazd 27.05.18, 20:51
      Rozumiem, że te "8 monet" to Twoja pomyłka bo na początku pisze, że wyciągnęłaś "8 mieczy"?Jeśli faktycznie 8 mieczy, to wg mnie tak jak napisałaś, albo podróż będzie bardzo męcząca lub rozchorujesz się na tym wyjeździe tudzież będziesz miała fatalne samopoczucie, które jednak wg mnie szybko minie i ostatecznie dobrze spędzisz ten wyjazd. Nie wiem czy cierpisz na chorobę lokomocyjną, ale połączenie tych wszystkich kart kojarzy mi się właśnie ze złym samopoczuciem spowodowanym chorobą lokomocyjną, ewentualnie złym samopoczuciem spowodowanym upałem i przemęczeniem lub zatruciem pokarmowym
      • emily-rose Re: Karty na wyjazd 27.05.18, 20:59
        Przepraszam, 8 monet. Nie wiem czemu mi te miecze w głowie.
        • jolanciak Re: Karty na wyjazd 27.05.18, 21:14
          A to całkowicie zmienia interpretację, ale z korzyścią na trochę bardziej pozytywną. Nie wiem czy to wyjazd w celach biznesowych lub dokształcania, ale wg mnie będzie dość pracowity, będziesz dosyć zajęta nauką, pracą lub jakimiś innymi czynnościami. To Koło fortuny może oznaczać, że wydarzy się coś czego się nie spodziewałaś, mnie czasami pokazuje niespodziewaną imprezę lub zwroty akcji, ale równie dobrze może po prostu dużo się dziać, będziesz ciągle gdzieś gnać w biegu, będą dziwne zmiany sytuacji i niespodziewane wydarzenia, czyli ten wyjazd może się okazać zupełnie inny niż się spodziewasz, ale nuda Ci raczej nie grozi smile
          • emily-rose Re: Karty na wyjazd 27.05.18, 21:23
            I właśnie dlatego te monety sprawiły mi trudność, bo to wyjazd urlopowy wink A rzeczywiście zapowiada się, że będzie się dużo działo. Mam określone plany, ale spodziewam się, że mogą się zmienić w trakcie wyjazdu smile
    • asia.33 Re: Karty na wyjazd 27.05.18, 23:23
      8monet, świat ,koło f
      Jak dla mnie natłok pracy ( może dotyczyć rzeczywiście pracy) może mieć wpływ na urlop i sam wyjazd. To może być zdarzenie losowe, cis niespodziewanego. Czy jest taka możliwość ,że nie dostaniesz urlopu na ten wyjazd ?
      • emily-rose Re: Karty na wyjazd 27.05.18, 23:45
        Nie ma takiej możliwości, bo miejsca pracy w tym czasie i tak będą zamknięte. To bierzesz pod uwagę, że wyjazd nie dojdzie do skutku?
        • emily-rose Re: Karty na wyjazd 28.05.18, 00:07
          Dobrałam sobie jeszcze kartę pytając o to niespodziewane wydarzenie i wyszedł Rydwan. A to raczej karta sprzyjająca wyjazdom, ale chyba rzeczywiście czeka mnie dużo pracy?
          • jolanciak Re: Karty na wyjazd 28.05.18, 11:52
            A może po prostu Twoje myśli będą krążyły wokół pracy na tym wyjeździe? 8 monet to dla mnie też karta wykuwania jakiegoś fachu, dokształcania się, szlifowania jakichś praktycznych umiejętności i niekoniecznie związanych z naszym zwodem np. wspinaczki górskiej, nauk pływania itd więc może podczas tego wyjazdu będziesz po prostu aktywnie spędzać czas...
            • emily-rose Re: Karty na wyjazd 28.05.18, 13:36
              Taki jest zamiar 😉
    • emily-rose Re: Karty na wyjazd 04.06.18, 21:24
      Weryfikacja:
      - rzeczywiście praca przed wyjazdem wymęczyła mnie, nie tyle fizycznie, co umysłowo,
      - sam wyjazd to też "praca", bo wędrówki w górach, tak, jak było pisane 😉,
      - była zmiana planów, dużo się działo,
      - i było coś niespodziewanego.
      • jolanciak Re: Karty na wyjazd 04.06.18, 21:50
        Dzięki za weryfikację. Czyli jednym słowem, wyjazd był udany smile
        • emily-rose Re: Karty na wyjazd 04.06.18, 23:12
          Jak najbardziej 😉

Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi! Twoje interpretacje są niezwykle trafne, jeśli o mnie chodzi!
    • emily-rose Re: Karty na wyjazd 23.06.18, 23:31
      Tym razem wyciągnęłam
      - 3 miecze,
      - papież,
      - głupiec.

Co prawda wyjazd już trwa, ale uważam, że to i tak dobra okazja do sprawdzenia i nauki. A więc w skrócie (na podstawie tego, co już się wydarzyło) wydarzy się coś bolesnego (czy można podciągnąć pod 3 miecze ból fizyczny?), ale i tak pojadę (papież) i będę się dobrze i beztrosko bawić (głupiec).

Co o tym sądzicie?
      • asia.33 Re: Karty na wyjazd 24.06.18, 17:51
        3 mieczy może wskazywać na pogodę . Kiedyś pokazała mi się jako burzowy dzień innym razem jako awaria laptopa. Nie koniec musi mieć to związek z bolesnymi przeżyciami. Chociaż papież na pozycji drugiej , wizyta u lekarza, specjalisty od napraw kogoś kto zna się na czyms doskonale i potrzebna jest jego porada.
        • emily-rose Re: Karty na wyjazd 24.06.18, 20:53
          Pogoda rzeczywiście nie dopisała, bo deszcz padał, ale łączyłam te 3 miecze z bólem od użądlenia szerszenia.
          • asia.33 Re: Karty na wyjazd 25.06.18, 06:13
            Bardzo pasuje to użądlenie.
            • emily-rose Re: Karty na wyjazd 25.06.18, 08:29
              Słyszałam o takiej interpelacji 3 mieczy, że wiąże się z cięciem, kłuciem, a więc wypada na wizyty u lekarza, kosmetyczki. I właśnie dlatego mi się skojarzyło.
              • asia.33 Re: Karty na wyjazd 25.06.18, 10:09
                Tak pasuje do tych sytuacji gdzie mamy ostre narzędzia : zabiegi , zastrzyki, krawcowa, fryzjer itp
    • emily-rose Re: Karty na wyjazd 01.07.18, 20:45
      Czy zdarzyło Wam się kiedyś, że pytaliście o jakąś rzecz, np. wyjazd, a karty Wam sensownie odpowiedziały, ale jakby na zupełnie inne pytanie niezwiązane z tym pierwotnym?
      • asia.33 Re: Karty na wyjazd 01.07.18, 21:30
        Tak , pamiętam sytuację , pominęły to ale pośrednio już po fakcie wiedzieliśmy dlaczego. Gdyż to czego dotyczyło pytanie nie było najważniejsze ważniejszy był wynik . Np pytasz o wyjazd a karty pokazują miłość ... Czyli nie wyjazd ważny a to że w podróży poznajesz kogoś kto staje się tzw twoja druga połówką.
        • emily-rose Re: Karty na wyjazd 01.07.18, 22:03
          No właśnie wyciągnęłam księżyc, wisielca i królowa pucharów. Ale wydaje mi się, że te karty bardziej ogólnie mówią o mojej sytuacji uczuciowej niż bezpośrednio o samym wyjeździe.
          • asia.33 Re: Karty na wyjazd 01.07.18, 22:24
            ksiezyc to obawy, lek przed nieznanym, wisilec to urlop - taki niecodzienny stan. Bardzoczesto karta ta mówi o nic nie robieniu, odpoczynku, takim zupełnym przeciwienstwie teo co robimy codziennie. Królowa Puch - mama . Ja tu obstawiam ze chyba jednak pojedziesz tylko za bardzo eomcjonalnie podchodzisz do sprawy i za duzo obaw , lęków . Królowa puch za bardzo sie emocjonuje i przezywa .
            A zadałąs ponownie pytanie o wyjazd?
            • emily-rose Re: Karty na wyjazd 01.07.18, 22:30
              To jest wyjazd na kurs, także nie wiem czy karty jednak mają coś z nim wspólnego. Spodziewam się raczej nudy, ale jechać muszę 😉
              • emily-rose Re: Karty na wyjazd 01.07.18, 22:31
                Co do królowej pucharów, to ja widzę w niej siebie i notorycznie wychodzi mi w rozkładach związanych z uczuciami.
                • jolanciak Re: Karty na wyjazd 01.07.18, 22:36
                  Może bardzo uczuciowa i sentymentalna z Ciebie babka? smile albo jesteś aktualnie w bardzo emocjonalnym okresie swojego życia, w którym liczą się dla Ciebie głównie uczucia i poszukiwanie miłości. Gdzieś czytałam, że ta karta najczęściej wychodzi kobietom uczuciowo spełnionym, ale szczerze to nie wiem, gdyż mam słabe doświadczenie z tą kartą (rzadko mi wychodzi). Dla mnie osobiście ta karta kojarzy się z wrażliwą, artystyczną duszą skupioną na poszukiwaniach swojej drugiej polówki, a nie np. na karierze zawodowej
                  • emily-rose Re: Karty na wyjazd 01.07.18, 22:58
                    Wiele by się zgadzało, poza tym spełnieniem 😉 I rzeczywiście emocjonalnie wiele się dzieje. Tak samo, jak królowa pucharów, równie często pojawia mi się król monet. Obie na tyle często, że już jakiś czas temu na to uwagę zwróciłam.
                    • jolanciak Re: Karty na wyjazd 02.07.18, 17:55
                      Takie karty nie zawsze muszą oznaczać konkretne osoby - mnie czasem pokazują również sytuacje np. Król Monet kiedyś pokazał mi bardzo pracowity dzień (wielkie porządki w mieszkaniu), a ostatnio Królowa Pucharów wypadła mi na pytanie co będę robić w sobotę, no i okazało się, że pogoda była bardzo deszczowa i pokrzyżowała mi plany wyjściowe więc pół dnia korzystałam z "domowego spa" i piłam sobie pifko wink Jednym słowem oznaczała dzień pod znakiem "wody" i "picia" smile
      • jolanciak Re: Karty na wyjazd 01.07.18, 22:27
        tak, dlatego staram się nie kłaść kart gdy za bardzo mi jakaś sprawa chodzi po głowie bo wtedy niezależnie o co zapytam, to mam wrażenie że karty ciągle pokazują mi odpowiedź na ten sam mój problem...dlatego stawiając karty lepiej być wypoczętym i mieć jasny umysł nie zaprzątnięty jakimiś uporczywymi myślami na jeden temat
        • emily-rose Re: Karty na wyjazd 01.07.18, 22:32
          Wydaje mi się, że to o to właśnie u mnie chodzi. Ciągle ostatnio jedne sprawy siedzą mi w głowie i to pewnie to.
    • emily-rose Re: Karty na wyjazd 02.07.18, 19:50
      Wyciągnęłam jeszcze raz karty na ten wyjazd. Tym razem królowa buław, umiarkowanie i kochankowie. Już niedługo weryfikacja 😉
      • emily-rose Re: Karty na wyjazd 08.07.18, 23:13
        Weryfikacja:
        - królowa buław - taką osobę spotkałam,
        - umiarkowanie - tu bym widziała parę możliwości, umiejętność współpracy i pójścia na kompromis (co miało też coś wspólnego z koniecznością podjęcia decyzji - o czym mówią kochankowie) lub też czytałam, że może wyjść na spotkanie aptekarza, rozważnego lekarza, wizyta w szpitalu, instytucji badawczej - wszystko miało miejsce 😉
        - kochankowie - konieczność podjęcia decyzji, dokonania wyboru spośród dwóch możliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka