06.11.18, 19:24
Witam. Jestem tu całkiem nowa. Tarotem zainteresowałam się już dawno. Niestety nie mam własnych kart i zastanawiam się czy jest sens kupować. Chyba raczej marna ze mnie wróżka. Stawiam tarota on-line (chociaż nie bardzo temu ufam). Ostatnio postawiłam karty na pytanie:
Czy on się otworzy przede mną?
Wyszło:
Gwiazda, król kielichow, giermek kielichow.
Moja interpretacja
Chce się otworzyć, ale ma przed tym jakieś opory, coś go powstrzymuje, jednak w końcu pokarze co czuje ale nie będą to jakieś wielkie wyznania tylko raczej małe gesty.
Ciągle się nad tym zastanawiam. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • elina12 Re: Pomoc 06.11.18, 23:07
      Przyszło mi teraz do głowy żeby zsumować karty. Nie mam pojęcia czy dobrze to zrobiłam. Według moich obliczeń wyszło 17 czyli gwiazda.
      • oyala Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 14:35
        Jeśli nie jesteś pewna kart w sensie, że nie za bardzo je "czujesz", to wszelkie wróżby nie będą rzetelne. Musisz mieć głębokie wrażenie, że Tarot do ciebie "mówi" . No i muszą to być twoje karty osobiste, a nie z netu. smile
        • annamiszczak Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 15:29
          oyala napisała: (....) No i muszą to być twoje karty osobiste, a nie z netu. smile

Z całym szacunkiem, ale "musi"? Nic nie musi. Talia, którą fizycznie posiadamy i z którą jesteśmy zapoznani, jest w pewnym stopniu "przesiąknięta" naszą energią, przemawia do nas pewnie w sposób indywidualny, ale jak jest wola/potrzeba/intencja, to i z kart online można wróżyć z bardzo dużą trafnością, choć wtedy chyba lepiej sprawdzają się standardowe znaczenia kart Tarota. To tak z mojej skromnej praktyki. Bywają też sytuacje, kiedy i online i z talii standardowej niewiele się można o danej sytuacji dowiedzieć. Jednak osobiście zaświadczam, że jak jest potrzeba, to wróżyć można prawie ze wszystkiego, włączając karty online, a trzonem i tak jest odczyt.
          • oyala Re: do annamiszczak - Pomoc 07.11.18, 17:14
            Dla mnie "muszą ", nie czuję kart sad jeśli nie mam ich w ręku, nie tasuję, nie rozkładam własnymi rękoma lub po prostu nie należą wyłącznie do mnie, i każdy ma do nich dostęp. Tylko wtedy odczuwam w nich energię. Bo dla mnie brak fizyczno/duchowego kontaktu, to jak smakowanie łakoci przez szybę. sad
        • elina12 Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 16:03
          Przeważnie nie czuję i też myślę że inaczej by było gdybym miała fizyczny kontakt z kartami. Poprosiłam o pomoc ponieważ akurat w tym momencie miałam wrażenie że tarot do mnie mówi. Ponieważ mam bardzo małe doświadczenie więc chciałam sprawdzić czy ktoś zinterpretowalby to podobnie. Czy jest dla mnie nadzieja 😊.
          • annamiszczak Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 16:55
            Uważasz, że karty do Ciebie "przemawiały", liczy się przede wszystkim Twoja interpretacja.
            XVII na starcie i z sumowania, oraz Król kielichów pośrodku, oraz to "zejście" z Króla do Pazia, obie kielichowe..może to ukazywać np. Twoje nastawienie do Niego? Ja bym się zastanowiła i ewentualnie kładła na to, czemu się jeszcze do tej pory, lub obecnie jeszcze nie "otworzył", czy sobie nie robisz nadziei na poważniejsze uczucie (XVII plus dwie kielichowe dworskie), a On może obecnie jest zaangażowany emocjonalnie w kimś innym, stąd trudno się mu otworzyć np. na Ciebie? Obawiam się trochę, że bez względu na to, czy się otworzy na poziomie głównie przyjacielskim, czy wcale, to Ty i tak będziesz bardzo długo do niego wzdychać... Możliwe to?
            • elina12 Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 17:13
              Wszystko to może być. Byliśmy razem półtora roku ale czułam że on boi się otworzyć. Jakieś dwa miesiące temu cos się stało i po sprawie. Nawet nie wiem co. Miesiąc temu odnowil kontakt a ja nie wiem o co mu chodzi. Mówi że mnie bardzo lubi a nawet bardziej ale nie kocha, albo:nigdy nie będziemy razem ale może kiedyś. Nie rozumiem go a jak proszę żeby wytłumaczył to przestaje się odzywać. I masz rację. Co by nie było szybko nie przestanę. Pewnie dlatego ciężko mi to interpretować bo chcę widzieć to co chcę.
              • annamiszczak Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 17:31
                Czyli karty Ci dokładnie to pokazały, co już wiesz i czujesz, a On Ci okazał i powiedział.
                • elina12 Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 18:05
                  Czyli jednak marna ze mnie wróżka.😣
                  • annamiszczak Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 18:33
                    Trafne karty wylosowałaś, w sumie trafna interpretacja, więc Wróżka zdolna, tylko ta sytuacja z Nim marna, jak na Twoje pragnienia. Póki nie zamykasz emocjonalnie rozdziału z nim, to opóźniasz np. rozpoczęcie rozdziału z kimś innym, ale na uczucia często nie ma rady... Powodzenia!
                    • elina12 Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 18:50
                      Dziękuję za pocieszenie 😳. Chyba jednak kupię karty i będę dalej próbować. Tylko poczekam aż uspokoję swoje emocje. Żeby nie przyszło mi do głowy ciągle o niego pytać😉. Dziękuję jeszcze raz.
                      • annamiszczak Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 19:14
                        To nie było pocieszenie. Te karty i Twoja opowieść, to praktycznie 1:1...

Nie ma za co, bardzo proszę.
                        • elina12 Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 20:28
                          Mam jeszcze jedno pytanie. Czy możliwe jest że na pytanie dotyczące tej relacji karty nastawione są raczj na mnie?
                          • annamiszczak Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 21:55
                            Pytaj śmiało, ale odpowiedź na to pytanie może być różna w zależności od tego kto na nie odpowie... Moim zdaniem, patrząc na te karty, nie są to "karty raczej na Ciebie", ponieważ masz tu wyraźnie męską figurę (moim zdaniem w negacji, ponieważ pośrodku 3-kartowego rozkładu zakończonego niską kartą dworską i to z tego samego żywiołu, co wskazuje na degradację na polu uczuciowym i to ze słabego Króla (w negacji) w słabszego Pazika, który (w połączeniu z XVII Gwiazdą, również z sumowania) może być otwarciem się w sensie przyjacielskim, ale Tobie chyba nie o to chodzi...a że ktoś nie kocha na zasadzie "nie bo nie", lub zwyczajnie na tym etapie życia (lub już ogólnie) kochać dojrzale nie potrafi, to nie musi być Twoje życiowe zmartwienie... Te karty są symbolem jego postawy, a jednocześnie Twojego odbioru jego osoby, bo to się siłą rzeczy zazębia...
                            • elina12 Re: do elina12 - Pomoc 07.11.18, 22:17
                              No właśnie o to mi chodzi. Ja go tak odbieram. A ściślej mówiąc z racji tego że jestem bardzo poczatkujaca zapisuję sobie swoje rozkłady. A z racji tego że ta relacja jest dla mnie teraz bardzo ważna, rozlozylam karty na pytanie czy mamy szansę być razem wybralam karty:
                              As kielichów
                              Może znaczyć orzywienie uczuć. Lub nowy początek
                              Glupiec
                              To również zaczynanie od nowa.gotowość by podjąć wyzwanie.
                              8 mieczy
                              Zerwany kontakt, lęk przed porażką, miałby ochotę ale się boi.
                              Suma słońce
                              Wydaje mi się że to już bylo, już się zdarzyło. Coś się zaczęło i bylo super, ale chyba on nie dojrzał do tego, nie umiał sobie z tym poradzić i zerwał kontakt lub bardzo go ograniczył. Chociaż suma to słońce a to dla mnie dobra karta.
                              Dlatego mam wrażenie że karty pokazują mi co już było. Wybrałam jeszcze jedną kartę na pytanie czy powinnam o nim zapomnieć i wyszlo 9 denarow (po pierwszym zerwaniu też tak wyszło) myślę że karty chcą mi powiedzieć ze nawet jak coś z tego wyjdzie to będzie to związek pozorny oparty tylko na seksie😏. Czy karty pokazują mi co już było i sama już o tym wiem? Przepraszam że tak się rozpisalam 😳.
                              • annamiszczak Re: do elina12 - Pomoc 08.11.18, 00:12
                                Odbierasz go tak, jak jest, jak opisujesz. Jakby było inaczej, to byś inaczej odbierała i może kart na niego nie potrzebowała. Na moje oko na pytanie "czy macie szansę być razem?" wypadło kiepsko, bo As kielichów na tak postawione pytanie sugeruje jednostronne zakochanie. Sama relacja już nowością nie jest, jeśli już byliście ze sobą, prawda? Karta Głupca może mówić o tym, że On nie jest pod względem emocjonalnym/uczuciowym specjalnie poważny i/lub Ty nie przyjmujesz pewnych faktów do wiadomości, bo kochasz "jak głupia". 8 mieczy na końcu mówi o konieczności, ale i możliwości (mimo uczuć do niego) Twego przejrzenia na oczy (As kielichów to karta patrzenia tylko sercem, a Głupiec "nie patrzy pod nogi" przy stawianiu kroków). XIX Słońce z sumowania (ze względu na Głupca w negacji i zablokowaną w dostrzeganiu rzeczywistości 8 mieczy), mówi o zaślepieniu miłością i pewnej niedojrzałości na tym polu (bez względu na wiek metrykalny). Jednocześnie jest tu informacja, że możesz wyjść z tego wzmocniona tym doświadczeniem, które może zaowocować w przyszłości dojrzalszym emocjonalnie postrzeganiem siebie samej, relacji uczuciowych, życia ogólnie. Jednak teraz jesteś chyba zaślepiona, lub wręcz trochę ogłupiała przez niego i uczucie do niego, więc co by tu nie napisać, to niewiele pomoże. To tyle ode mnie. Są profesjonalne Wróżki, z długim doświadczeniem, może powinnaś się do takiej udać na seans na żywo i/lub zakupić własną talię Tarota, ale nie wpłynie to na charakter i uczucia tego mężczyzny. Nie jest tak, że "marna Wróżka", bo nie spełnia życzeń, lub "dobra Wróżka", bo mówi to, co chcemy usłyszeć... Przyjaźń, to piękna sprawa, ale tylko wtedy, kiedy przy okazji tej przyjaźni ludzie kochają się nawzajem, lub oboje tylko lubią, bo inaczej to straszna lipa. Dobrej nocy.
                                • elina12 Re: do elina12 - Pomoc 08.11.18, 01:03
                                  Dziękuję Ci bardzo mocno. Wszystko co napisałaś to prawda, potwierdzilas to co sama myślałam. Owszem mialam nadzieję, bo jak napisałaś zaślepiona trochę jestem. Myślę że trochę mi w głowie pojasnialo. Tak jak napisałaś oglupil mnie sprzecznymi sygnałami , a że uczucie z mojej strony jest więc łatwo oglupic się dałam. Myślę że ten Glupiec to za razem moje oglupienie i jego niepoważne podejście do uczuć. Widzę jednak że jeszcze bardzo dużo muszę się nauczyć a karty stawiane w aplikacji też mogą być ok.😊 Nie szukałam wróżki która powie to co chcę usłyszeć bo to sama sobie zafundowalam😉. Dziękuję za obiektywne przyjrzenie się kartom i zweryfikowanie mojej interpretacji. Bardzo mi pomoglaś. Wracam do nauki. Dobranoc😊
    • tarot9 Re: Pomoc 12.11.18, 23:21
      Pierwsza karta to raczej platoniczne uczucie, a dwie pozostałe sygnalizują pomału wypalające się uczucia, utratę zainteresowania...
      • elina12 Re: Pomoc 13.11.18, 22:05
        Pierwsza karta czyli as kielichów?
        • tarot9 Re: Pomoc 14.01.19, 23:45
          Nie, nie Gwiazda + Król kielichów + paź kielichow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka