Dodaj do ulubionych

jak to zakończyć

24.11.18, 09:59
Chciałabym zakończyć pewnego rodzaju toksyczną relację ze znajomym, z którym miałam flirt i który mnie odrzucił i związał się z inną kobietą, a ze mnie próbuje sobie zrobić przyjaciółkę od swoim życiowych problemów. Niestety poza tym, że facet jest trochę marudny, to jednak ma coś w sobie i bardzo dobrze mi się z nim rozmawia i czuję się dobrze w jego towarzystwie jak z nikim innym, dostrzegam też wiele podobieństw życiowych między nami gdyż oboje jesteśmy o dużych przejściach. Pisałam o tej znajomości w szkółce w sierpniu kiedy to on przechodził kryzys ze swoją dziewczyną, a do mnie zaczął znowu robić maślane oczy ale jakoś podświadomie czułam, że znowu mnie wystawi więc pozostałam bierna. Chwilę potem znowu się zeszli i do teraz są razem, a ja poszłam w odstawkę ale mimo to facet nie daje mi zapomnieć o sobie. Zauważyłam, że gdy tylko ja próbuję wycofać się z tej znajomości to on zaraz robi się bardziej aktywny i zaczyna znowu zabiegać o moje towarzystwo. Myślę, że on tylko dlatego podtrzymuje znajomość ze mną, gdyż może ze mną o wszystkim porozmawiać i chyba wie, że ja coś jeszcze do niego czuję, ale chyba nie zdaje sobie sprawy, że dopóki się spotykamy, to ja nie potrafię go wyrzucić ze swojego serca i ułożyć sobie życia osobistego. Niestety za każdym razem gdy on proponuje mi spotkanie (nie na zasadach romansu tylko zwykłe koleżeństwo zwykle żeby pogadać przy piwku o jego problemach), to nie potrafię mu odmówić jakby rzucił na mnie urok jestem pod jego wpływem ;/ Chciałabym zakończyć tę uzależniająca relację zwłaszcza, że po ostatnim spotkaniu w końcu do mnie dotarło, że o mnie nie kocha i ze nigdy nie będziemy razem wiec zapytałam kart, co powinnam zrobić aby udało mi się to zakończyć: ODRODZENIE,8 BUŁAW, 4 MIECZY.
I naprawdę nie potrafię tego nijak zinterpretować, tak jakby karty nie odpowiedziały na pytanie, tylko odpowiedziały, że jeśli nadal będę z nim się kontaktować, to w końcu wpadnę w ciężką depresję?Czyli ta znajomość to dla mnie nic dobrego, tylko mnie dołuje i odbiera radość życia.
Zadałam więc inaczej skonstruowane pytanie, jak powinnam się zachować, gdy on znowu mi zaproponuje jakieś spotkanie? 7 BUŁAW, KRÓL BUŁAW,10 DENARÓW.
Nigdzie tu nie widzę sugestii definitywnego zakończenia kontaktu, karty wyciągnięte po raz drugi jakby nakazują ostrożność gdyż facet wyszedł w karcie króla buław, który nie ma do mnie żadnych uczuć ale jest typem uwodziciela, który ponadto ma już ustabilizowane życie rodzinne. Ale przecież to już wiem bez kart.
Niestety dalej po tych kartach nie wiem co powinnam zrobić, żeby udało mi się zakończyć tę relację. I też niestety mamy wspólne grono znajomych więc podejrzewam, że gdy przestanę z nim się kontaktować to on specjalnie z premedytacją zacznie się pojawiać przez nich, a ja znowu mu ulęgnę i będę na każde skinienie ;/
Jaka jest wiec rada kart dla mnie na tego Pana, tj. jak postępować z nim abym nie cierpiała?: 7 MONET,PAŹ BUŁAW, KRÓLOWA PUCHARÓW. Tu już kompletnie zgłupiałam, może już za dużo kart wyciągnęłam w tej sprawie więc proszę o pomoc w interpretacji.
Myślę, że tarot nie chce mi nic konkretnego podpowiedzieć, wiem że to tylko karty, ale może moja własna podświadomość sugeruje mi, że sama powinnam podjąć jakąś decyzję bez kart albo narazie nie robić nic?
Tak już nawet poza tarotem ma ktoś sugestię jak odciąć się i odkochać od faceta, jeśli on nie daje o sobie zapomnieć, a Wy jesteście od niego całkiem uzależnione, ale jednocześnie wiecie, że nic już z tego nie będzie? To pewnie nie to forum, ale może znacie jakieś rytuały które w tym pomagają?
Obserwuj wątek
    • koalina Re: jak to zakończyć 24.11.18, 10:04
      Ta huśtawka emocjonalna między nami trwa już chyba z półtora roku wiec jestem już nią bardzo zmęczona. Za każdym razem gdy już udaje mi się na chwilę o nim zapomnieć i poznaję jakiegoś faceta, to zawsze znowu pojawia się on i pewnie nieświadomie robi mi złudne nadzieje, a ja tym samym nie mogę sobie ułożyć życia z innym facetem. Mam już tego dosyć ale nie mam siły tego zakończyć sad
    • molly-dolly Re: jak to zakończyć 25.11.18, 12:30
      ODRODZENIE,8 BUŁAW, 4 MIECZY - ja widzę te karty tak, ze zarówno brak konaku jak i kontakt z tym mężczyzna przyniesie Ci cierpienie wiec co byś nie zrobiła, będzie Ci z tym źle.
      7 MONET,PAŹ BUŁAW, KRÓLOWA PUCHARÓW - to z kolei widzę tak, że nie powinnaś inicjować pierwsza kontaktu z nim bo to dla niego zachęta żeby dalej powodować ową huśtawkę emocjonalną, o której napisałaś. On jest świadomy Twoich uczuć, gdyż wyszłaś w Królowej pucharów i dlatego dalej szuka kontaktu z Tobą. Może wiec powinnaś zachowywać się wobec niego jak przeciwieństwo pucharowej czyli zimna Królowa mieczy, czyli olewać go aż da sobie spokój?
      Wykonywanie rytuałów bym raczej odradzała, a na pewno nie bawiłabym się na Twoim miejscu w magię bo jeszcze coś na siebie ściągniesz złego
    • zytkoff Re: jak to zakończyć 25.11.18, 13:54
      Mnie się wydaje, że lepiej zakończyć, pójść do przodu, skupić się na sobie, zadbac o siebie, pomyśleć o swoich uczuciach. A co do rytuałów - serio nie radzę.
      • misboaa Re: jak to zakończyć 25.11.18, 15:04
        Koalina, wbrew temu co podejrzewasz, karty odpowiedzialy na twoje pytanie. Nawet wprost bo rozklad jest bardzo czytalny. Niestety ty tego nie dostrzegasz. Wiekszym problemem byla by odwrotna sytuacja gdby on wciaz cie zaczepial pomimo ze zabronila bys mu tego.
        On jest zajety. Ty sie z nim nie spotykasz.
        To jest odpowiedz.
    • wyka_ptasia Re: jak to zakończyć 28.11.18, 09:22
      Jak zakończyć:
      WA Odrodzenie - jako proces, symbolika i sama nazwa karty stanowi przesłanie, zbieżność zadziwiająca.
      8 kijów traktuję tu jako wysiłek woli, który prowadzi do wyciszenia w IV mieczach.
      Co robić - 7 kijów pokazuje, by wznieść się ponad tę relację i odrzucać konsekwetnie jego osóbę, obecność, kontakt itp.
      Król Kijów i 10 monet może mówić o próbach kontaktu w twoją stronę, te monety to i karta brama, więc i otwarte możliwości, także jako układ albo schemat dobrze dotąd funkcjonujący, dla niego.
      Aby nie cierpieć - chyba się nie da - Królowa Pucharów.
      7 monet - zatrzymać się, podsumować przeszłość, Paź Kijów to furtka do nowego życia, w klasykach trzyma on kij z zielonymi młodymi listkami, wziąć sprawy w swoje ręce. Nie da się inaczej niż poprzez własne oparte dążenie.
    • asia.33 Re: jak to zakończyć 28.11.18, 11:45
      Facet aż taki głupi nie jest , wie doskonale jak na Ciebie działa wyszedł w Królu Buław więc to on decyduje i narzuca jak będzie wyglądać wasza znajomość. Kiedy chce pojawia się i kiedy chce znika, na jego wygodnych zasadach.
      Jeśli chcesz to zakonczyc odp masz w 4 mieczy - odizolować się i zerwać kontakt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka