Dodaj do ulubionych

Stary temat

23.01.19, 10:38
Hej Kochani , nie mogę znaleźć tego wątku tematu , chodzi o relacje mojej przyjaciółki - trudna i zagmatwaną. W skrócie: byli parą kilka lat , ona wróciła do swojego miasta on na północy - odległość duża. Ponad rok temu jego aresztowali i tak się złożyło że trafił do jej miasta pisał do niej listy . Ona nie wiedziała czemu kontakt nagle się urwał ( gdy go aresztowali) nikt z jego rodziny nie poinformował choć ponoć prosił o to . I tak pisał , że kocha itp a na końcu że to nie ma sensu. I od tego czasu cisza . Teraz dokładnie w święta gdy ona jechała do rodziny nagle dzwonil , nowy numer tel , nie odebrała. Napisał smsa. Nie odpisała gdyż już po liście " to bez sensu" zamknęła temat. On pisze i wyjaśnia,że był załamany i nie wiedział kiedy wyjdzie więc napisał,że bez sensu to kontynuować. Teraz nagle ze zdwojoną siła kontakt bo wyszedł. Ma zaplanowaną operacje i po niej koniecznie chce się z nią spotkać. Wkurzyła się i odpisała że przecież to nie ma sensu i wszystkie sale. Nagle telefon urwał się i nie loguje się nawet na what's apie . Ja już od tego osiwiene gdyż z nimi tak od lat. Żuraw i Czapla. Ona gdy pisała do niego gdy był aresztowany to prosiła że jak go wypuszcza ma jej wyjaśnić za co itp. Więc on chce jej to powyjasniać ale w międzyczasie trochę się to pokomplikowało - te jego dołujace listy . Zaraz wklejenie karty no mi brakuje już świeżych pomysłów . Proszę o pomoc w interpretacji.
Obserwuj wątek
    • asia.33 Re: Stary temat 23.01.19, 11:15
      Wcięlo mi karty i interpretacje , jeszcze raz
      Miedzy nimi sytuacja obecna 5 puch
      Jej myśli o nim 7 mi / jego myśli o niej 13 śmierć
      Jej słowa diabeł / jego słowa śmierć ( ponownie)
      Jej uczucia 10 puch / jego 7 puch
      Jej zamiary 8 mi/ jego zamiary Król Kijów
      Jej czyny 7 mo / jego czyny pustelnik
      Przyszłość najbliższą : 10 puch, słońce, paź mieczy
      Jego intencje: król mo, kapłanka, 7 mi
      Dlaczego się odezwał :3mi, pustelnik, 9 mi
      Co dokładnie on czuje do niej : As kijów, sprawiedliwość, sąd
      Wklejam bo mi zniknie za chwilkę
      • asia.33 Re: Stary temat 23.01.19, 13:19
        Obowiązkowa moja interpretacja:
        Zgadza się to że między nimi źle, rozczarowania i żale - wylała jemu swoje żale ( 5 puch)
        Ona jemu nie wierzy , boi się że on manipuluje gdyż nagle po tych żalach cisza. Nie zamierza nic robić poczeka co on na to.
        On myśli i mówi to samo czyli będzie szczery -chce cos zmienić ( śmierć) , oczywiście jak to on decyduje i zamierza robić co chce ( król kijów) .
        Przyszłość jakby doszli do spotkania czy wyjazdu wspólnego a później kontakt słowny , pisemny.
        Odezwał się bo czuję się samotna bardzo i ma doły, 9 mieczy myśli o tym i nie daje to jemu spokoju.
        Co czuje : raczej po 7 puch i pozostałych kartach na dole ona się jemu podoba fizycznie o to jest dla niego ważniejsze niż uczucia.
        • asia.33 Re: Stary temat 23.01.19, 13:28
          Zapomniała wkleić , czy dojdzie do spotkania?
          Rydwan, 8 puch, 7 kijów
          Jakiś sukces i wyjazd widać choć nerwy będą temu towarzyszyć . Wg mnie tak spotkają się tylko coś mi się wydaje ,że dla niego to tylko chęć zdobycia , upatruje w tym swój sukces.
          • uhuhana Re: Stary temat 23.01.19, 13:38
            Mi sie wydaje ze facet ma potrzebe wyjasnienia pewnych rzeczy tej dziewczynie, ale nie do konca idzie to w parze z checia stworzenia szczerej, romantycznej relacji. Tutaj bylabym ostrozna, facet napisal bo czul sie samotny. Odcial sie w sumie z tego samego powodu, ale skoro wyszedl, ma ochote odnowic znajomosc. Nie do konca widze, na jakich zasadach.
            • asia.33 Re: Stary temat 24.01.19, 11:18
              Jaką ona ma przyjąć postawę wobec niego , jak się zachować?
              Rycerz puch , 2 monet, as monet
              Jak to widzisz ?
              • misboaa Re: Stary temat 29.01.19, 10:18
                Jeśli ona wciąż potrzebuje coś wyjaśnić/ czytaj - nawrzucać mu to może się z nim spotkać. On w tej relacji jest beznadziejny. To nie jest dobry mężczyzna dla niej. I nie ma tutaj niczego co pokazywało by jego głębokie zaangażownie. Może nic ciekawego nie dzieje się w jego życiu obecnie, może nikogo nie poznał więc czując się samotny kontaktuje z nią. Przy czym sam nawet nie wierzy w to że to się uda. Nie ma w nim szczerej, silnej chęci. Jeśli już to chce ją przeforsować. Ona powinna mieć świadomość że miłość o ile była to się już skończyła. A jeśli ich relacja ma się opierać na czymś to opierać się bezie na romansie. A ten etap jest już za nią. Może z nim popisać, pogadać, coś jeszcze dopowiedzieć żeby wyjaśnić, ale na zasadzie "olewu i zlewu".
                Jak ona chce romansować z nim to droga wolna. Z braku innych możliwości i nadmiaru wolnego czasu....Jeśli myśli że on ją kocha to nie powinna się łudzić.
                Nie wydaje mi śie żeby udało im się znaleźć wspólną nić porozumienia. On myśli o swojej racji, a ona o swojej. Co najwyżej może z tego wyniknąć awantura i każdy z nich pozostanie nadal w swoim świecie. Oni są i będą daleko ods siebie.
                Po co jej taki ktoś? Po co w ogóle się nad nim zasatanawia?
                • asia.33 Re: Stary temat 29.01.19, 12:21
                  Miss dokładnie to samo jej powiedzialam. Odzywa się regularnie i na jej pytania po co to odnawiać w jakim celu odpowiedział,że przeć znają się prawie 20 lat ( oczywiście dodał 10 bo to lepiej brzmi) i mogli by zostać PRZYNAJMNIEJ przyjaciółmi. Jak dla mnie facet chce mieć kochankę " na żądanie" nie chce się zdeklarować ale kontakt chce mieć . Odpowiedziala jemu ,że znajomymi to są bo znają się więc mijając sie na ulicy nie będzie udawać że go nie zna. Oczywiście wylała swoje żale aon skwitował to jednym zdaniem : " tak to wygląda z twojej perspektywy , nie zupełnie jednak tak jest" Czyli nic nie odpowiedział taki banał. Na co ona nie odpisała , jak tylko dołożyła choćby jedną emotkę facet szedł krok dalej i czuł przyzwolenie. Napisała jemu, że nawet w przyjaźni podstawą jest zaufanie i wiara a tu niestety tego nie ma . Liczył na jej emocjonalne wynurzenia a tu zoonk.
                  Na pytanie czego ma nie robić wobec niego : sąd, cesarzowa, as puch Wg mnie nie okazywać uczuć i nie do by czuł się komfortowo jako ten najważniejszy pan i władca.
                  • asia.33 Re: Stary temat 29.01.19, 12:31
                    Pomyłka, powinni być że ma nie robić :
                    Sąd, cesarz, as puch
                    Dopiero zauważyłam że zmienił mi tel na cesarzową.
                    Z jednej strony chciałaby się spotkać a z drugiej boi się tego spotkania. Ja sama też jestem ciekawa jakby to wyglądało , nie wiem jednak czy ją do tego spotkania popchnąć . Wg mnie facet ma jakiś plan w głowie: plany wobec niej: 8 kijów, 4 kijów, 3 monet
                    Co mysli aktualnie : 6 kijów, 8 kijów, as kijów
                    Co on czuje: 9 mieczy, 10 kijów, królowa no
                    Uważam,że on wie że nie będzie z nią łatwo. Jest uparta jak to królowa monet, i może być jemu ciężko coś ugrać. Po za tym jego plany i myśli są " kijowe" i wg mnie on chce ją jedynie zdobyć by sobie coś udowodnić.... żeby nie napisać wulgarnie chce sobie żaru*****
                • asia.33 Re: Stary temat 29.01.19, 12:42
                  Miss muszę Ci przyznać ,że id ok 2 lat czytam Twoje wątki i interpretacje i czuję te karty nie mam że identycznie , bardzo lubię Twoje wnioski bo jest to wiedzą ale i rozsądek , tak powinno być .
                  • uhuhana Re: Stary temat 29.01.19, 13:32
                    ja sie zastanawiam nad tym rycerzem pucharow, 2 monet, asem monet - jak powinna sie zachowac. Tutaj karty sugeruja otwartosc, ale taka na zasadzie zabawy w kotka i myszke i na zasadzie a bierz, co przyniesie los - ja bym sie jednak w takie cos nie bawila, po co...
                    • asia.33 Re: Stary temat 29.01.19, 13:40
                      Rycerz puch to adorator, wahanie lub trudny wybór , as monet jakaś szansa czy okazja . Jak widać u niej w myśli 7 mieczy i diabeł brak zaufania i sama czuje że tam jest drugie dno , sparzyła się i nie ufa nie wierzy w słowa co zresztą powiedziała Ten rozliczonej już się spełnił bo doszło do wymiany zdań i żali. Dobrane karty poniżej , pod rozkładem to może być to co dopiero nastąpi.
      • asia.33 Re: Stary temat 31.01.19, 17:18
        Uznałam, że ten rozkład już się sprawdził, bylo wylewanie sami i taka ostrożność z jej strony . Pan zapowiedział że chciałby się spotkać jak tylko wyjdzie po operacji że szpitala. A to chyba jutro. Nadal nic nie wiem. Wczoraj gadaliśmy przez tel bite 2 godziny, mój mąż wkurzył się słysząc nasza rozmowę i jako facet stwierdził bardziej lub mnie obiektywnie ,że nie pojmuje kobiet. Nie pojmuje bo przecież ona jemu wręcz kazała po wyjściu wyjaśnić jej wszystko , od razu po facet się kontaktuje i chce spotkania to teraz ta nie wie czy tego spotkania chce , boi się pyta czego on chce. No wyjaśnić ! Trudno jemu tu nie przyznać racji. Facet powyjasnial swoje sprawy , problemy jakie miał odpokutował , nie był tam długo więc to nie mogła być sprawa ciężkiego kalibru, coś z vatem . Ona ma wahania bo nie che go traktować jak kryminalistę , ma dystans i on to wyczuł.
        Położyłam karty ponownie i mam

Czy on się odezwie :2mi, gwiazda, umiarkowanie umiar to karta leczenia , tak jakby to była prawda Z tą operacja.

Czy dojdzie do spotkania: księżyc , 8 kijów, ryc pucharów.
        Wg mnie tak , 8 kijów to często taka spontaniczna akcja , ryć puch lovelas czy adorator . Nie wiem co to księżyc ale może to jej lęki bo boi się tego spotkania.

Czy może jemu zaufać : koło fortuny
        chyba zależnie od sytuacji, wybiórczo

Dlaczego on się chce spotkać : paź monet, gwiazda, 9 monet

Jak ja oceniam na spotkaniu : kochankowie, diabeł, 10 puch
        Co on czuje:8 monet, król mieczy, diabeł

Czego oczekuje od niej: 9 monet, as mi , as kijów

Rada dla niej: 10 mi, 5 puch, 9 kijów

Wkleilam , jadę autem i nie dam rady napisać interpretacji, mam jeszcze partnerski , to co może być od teraz , to poniżej wklejenie.

• uhuhana Re: Stary temat 05.02.19, 09:56
          o k... za vat do ciupy? To kolo fortuny przy pytaniu o zaufanie - kiepsko.... i ten diabelek co sie tak przewija... ale spotkac sie powinni, ona go lepiej wyczuje na spotkaniu (mam nadzieje, ze nie jest z tych, co daja sie zbalamucic) smile
    • asia.33 Re: Stary temat 13.02.19, 10:30
      Dziękuję Wam za podpowiedzi , mogę już częściowo zweryfikować .
      Spotkali się , facet zachowywał się wzorowo, byly kwiaty , wyjaśnienia. Było dużo pozytywnych emocji, chemia , nie mogli się sobą nacieszyc. Jednak kilka rzeczy nie daje jej spokoju. On będzie do końca miesiąca w jej mieście później wraca. Czeka na odszkodowanie za aresztowanie gdy w tym czasie stracił fire, płynność finansową, pracowników, ma długi nie zapłacone faktury. Jak otrzymasz pieniądze wraca do siebie na drugi koniec PL i będzie próbował odbudowa firmę. Bardzo się tym stresuje .
      Coś jej nie pasuje ale od początku była nastawiona nieufnie. Na kaczki rozmawiali o jego planach z firma, zapytał jak jej idzie w pracy tak jakby oczekiwał że spakuje walizkę i pojedzie z nim . Był zły gdy usłyszał, że awansowała i jest zadowolona oraz że pracuje praktycznie w gronie mężczyzn. Nawet zrobił jej przytyk,że zamiast kończyć jakieś tam szkolenie powinna skończyć takie które byłoby zgodne z profilem jego firmy. Mówią że jedzie na urlop za miesiąc zagranicę i w sierpniu , krytykował te miejsca jako nieatrakcyjne , tak to wyglądało jakby on oczekiwał,że ona spakuje walizkę i z nim wróci do niego. No ale nie zdeklarował się i nie potrafił wprost o tym rozmawiać.
      Trochę ją to dobiło , następnego dnia facet zajęty swoimi sprawami , pisze jedynie dzien dobry i wysyła informacje od znajomych jak wygląda sytuację polityczną jego firmy, budynku w jakim to stanie. Wiadomo,że teraz on musi to odbudować i to jest priorytet ale gdzie w tym wszystkim oni jako para? Prawda też taka , że facet po wyjściu zmarnowany strasznie , wychudzony i psychicznie zdołowany.
      Myślała o tym aby jemu nie przeszkadzać niej każdy zostanie gdzie jest , boi się zostawić wszystko, pracę , stanowisko dla faceta na który zawiodła się kilka razy. On krytykował wszystko , jej prace, mieszkanie , że niby drogie , wszystko wszystko . Robił to oczywiście dyskretnie i delikatnie ale tym samym dawał sygnały.

Oczywiście zapytała mnie czy dać sobie spokój , zadałam pytanie :
      Co ona ma robić : 9 pucharów
      Czego nie robić : 3 mieczy
      Hmm ma nie zrywać z nim ale korzystać z miłych chwil i stworzyć miła atmosferę.

Bardzo proszę o komentarze osoby zainteresowane , bez złośliwości i szydzenia z sytuacji. Dziękuję .
      W zamian mogę położyć karty lub pomóc w interpretacji.
      • liu.jo Re: Stary temat 13.02.19, 16:07
        A może 3 mieczy by znaczyła raczej nie rozdrapywac tej rany, nie przeżywać tego w nieskończoność, bo z opowieści to wygląda na takie neverending story zaś 9 kielichów to jak dla mnie karta zadowolonego z życia zaradnego singla, wiadomo że czegoś brak do pełni szczęścia bo to jednak 9tka Ale spełnienie myślę przyjdzie pod innym adresem niż ten facet wink
      • yorka83 Re: Stary temat 13.02.19, 16:58
        Co zrobic?skupic sie na sobie, na tym czego ona chce. Czego nie robic? Nie popadac w smutek, nie miec zalu gdyz sama dobrze wie jak ta historia z tym panem sie skonczy.
        • asia.33 Re: Stary temat 13.02.19, 18:35
          Dzięki Dziewczyny no te Wasze uwagi też mają sens faktycznie !
          • yorka83 Re: Stary temat 13.02.19, 19:25
            kurcze, ale czego tu sie tak kurczowo trzymac? tej kasy, ktora mial i moze bedzie miec? widac, ze facet tu rozdaje karty, on tu rzadzi....ale raczej w negatywnym tego slowa znaczeniu
            moze zapytaj kart jakie teraz facet ma zamiary wobec niej?
            • misboaa Re: Stary temat 13.02.19, 22:14
              Asia z tej relacji nic nie bedzie. Rozmawialysmy o tym juz. Dlaczego jej tego nie powiesz?
              Po co kladziesz kolejne karty i dzielisz wlos?
              Ona robi dziwne kroki w jego kierunku ktore tylko gmatwaja jej zycie jeszcze bardziej.
              On nie zostanie jej mezem.
              Na co ona liczy?
              • asia.33 Re: Stary temat 13.02.19, 23:41
                Miss chciała wiedzieć co się stało, został oczyszczony z zarzutów . Kładę karty bo facet problemowy ale od zawsze wychodzi im ja kochankowie i papież . Nie wszystkie idzie gładko w życiu . Akurat ja to wiem gdyż z moim mężem rozstawałam się 6 razy . Nie powiem jejże nic nie będzie gdyż mam wątpliwości. Jej na początku powiedziala wróżka, że to będzie jej mąż i będą pisać listy . Na dodatek ta sama wróżka,która mi i mojej drugiej przyjaciółce lata świetlne też wywróżyla mężów z kart klasycznych. W moim przypadku w pewnym momencie po 6 latach poddałam się i wtedy poszło samo . Nie każdy związek jest prosty. Ja niestety nie widzę rozstania. Faceta zmieszalysmy z błotem a jak się okazuje został oczyszczony z zarzutów i wszystko się wyjaśniło .
                Pieniądze nie są ważne gdy mamy za co żyć i nie mamy długów z5 czy 6 zerami . Teraz z powodu długie może faktycznie iść siedzieć.
                Ja jej go nie wypersfaduje bo nie widzę końca tego, na pytanie kim dla niego jest wychodzi cesarzowa, nie okłamie jej dla własnego spokoju i wygody.
                • misboaa Re: Stary temat 14.02.19, 16:31
                  asia.33 napisała:

> Miss chciała wiedzieć co się stało, został oczyszczony z zarzutów . Kładę karty
                  > bo facet problemowy ale od zawsze wychodzi im ja kochankowie i papież .

Asia, nie daję opinii na podstawie tego że został aresztowany tylko na podstawie kart. W życiu jest tak, że aresztować można każdego za nic. Ktoś może ciebie dziś pomówić i też tam się znajdziesz. Taki jest charakter aresztu.

Nie ws
                  > zystkie idzie gładko w życiu . Akurat ja to wiem gdyż z moim mężem rozstawałam
                  > się 6 razy .

Wiem. Ja też wierzę w miłość Nie każdy przypadek jest taki sam i nie o każdego warto walczyć. Nie mierz tej pary na podstawie własnych doświadczeń bo to jest odrębna historia.

Nie powiem jejże nic nie będzie gdyż mam wątpliwości.

Ja nie. To było od początku w kartach. Próbowałam nawet to dziś odszukać bo myślałam że to ten wątek, ale nie udało mi się. Tam było o tym że to nie będzie mężczyzna jej życia.

Jej na pocz
                  > ątku powiedziala wróżka, że to będzie jej mąż i będą pisać listy . Na dodatek t
                  > a sama wróżka,która mi i mojej drugiej przyjaciółce lata świetlne też wywróżyla
                  > mężów z kart klasycznych. W moim przypadku w pewnym momencie po 6 latach podda
                  > łam się i wtedy poszło samo . Nie każdy związek jest prosty.

Jeśli wróżka tak powiedziała to po co wróżyć nadal?...

Ja niestety nie wi
                  > dzę rozstania. Faceta zmieszalysmy z błotem a jak się okazuje został oczyszczon
                  > y z zarzutów i wszystko się wyjaśniło .

powiem to ode mnie, nie od kart: facet był w areszcie i skontaktował się z wieloma osobami najpierw a nie z nią. Ten związek wygląda tak, że ona wielu rzeczy o nim nie wie bo on jej nie wpuszcza do swojej przestrzeni. Nie jest dla niego tak ważna, i to nie jest romantyczna miłość z filmu gdzie dwoje ludzi się kocha tylko nie mogą się dogadać. Ona mu się podoba, może ją lubi, ale trzyma na dystans.
                  Karty: ona nie jest częścią jego wewnętrznego życia. Na spotkania, wyjazdy, kolacje a nawet oficjalną dziewczynę mogła by być. Na żonę nie. Nie jest jego miłością.

> Pieniądze nie są ważne gdy mamy za co żyć i nie mamy długów z5 czy 6 zerami .

Dla niego są.

> Teraz z powodu długie może faktycznie iść siedzieć.
                  > Ja jej go nie wypersfaduje bo nie widzę końca tego,

Przedłużasz jej agonię. Męczy się bo nie ma spokoju. Ma złamane serce bo dziecinnie wierzy że jeszcze coś z tego wyciśnie, że on zrozumie, poprawi się, dostosuje do niej i wtedy będą razem na jej warunkach. A karty mówią, że tak nie będzie.

na pytanie kim dla niego je
                  > st wychodzi cesarzowa, nie okłamie jej dla własnego spokoju i wygody.

Asia, wróżysz od lat.... Dziesiątki innych kart i jedna Cesarzowa zmienia twoją opinię?
                  To jeśli masz czas poszukaj tej sekwencji z Cesarzem której nie mogłam znaleźć. Tam wszystko było.
                  Nawet tutaj jest, kilka wpisów powyżej: dziwczyna ma odpuścić i spotykać się z nim po to by przyjemnie spędzić czas. Pogadać, powygłupiać się i mieć swój odrębny świat. Być sobą i stanowić sama o sobie.Ma też już przestać rozpaczać, zamęczać siebie i nie pakować w kolejny ból.
                  Ten facet to dobry kompan dla niej. Jeśli tak bardzo che to może już dziś zostać jego weekendową narzeczoną w dobrym, dorosłym znaczeniu i mieć frajdę z tego. Jeśli ona to potrafi to niech to bierze od razu i ma trochę relaksu w życiu. Tylko niech nie liczy, że to wstęp po którym coś dalej się rozwinie. Nie to zorbi na zdrowych, rozsądnych zasadach.

• liu.jo Re: Stary temat 14.02.19, 16:43
                  To chyba takie niepotrzebne wkręcanie się w temat, bo wróżka powiedziała. Myślę że w tym przypadku karty kartami a życie życiem i pokazuje mało przyjemny obraz tego faceta.. poza tym jeśli siedział za podatki to mało prawdopodobne, że były to małe kwoty a raczej setki tysięcy złotych i zapewne orzeczony zakaz prowadzenia działalności gospodarczej Ale tu możliwe że tylko gdybam. Możliwe że jest zazdrosny i zawistny Ale za to że jej się powodzi a jemu nie idzie i wbija jej te małe szpile a to to nie tak a to tamto. Facet jest widać w wielkiej życiowej kropce i powinien sobie najpierw swoje życie poukładać. Zawsze może zresztą się przenieść do miasta twojej przyjaciółki i zaczynać od zera w miejscu gdzie nikt go nie zna, niż zaczynać od zera w miejscu w którym jest praktycznie spalony..
                  • yorka83 Re: Stary temat 14.02.19, 17:11
                    Kochankowie i papiez? Dla mnie to moze tez byc i romans, a papiez to koles na wpol dostepny i relacja na jego zasadach.
                    co z tego ze jest dla niego cesarzowa?moze nia byc, ale to nie znaczy ze bedzie im razem dobrze. Dla jakiegos swira tez mozesz byc cesarzowa, ktos tez moze cie uwarzac za cesarzowa, ale czy to znaczy ze ty z tym facetem bedziesz szczesliwa??ze bedzie wam dobrze ze soba? Facet moze ja widziec nawet jako kleopatre, ale co z tego skoro nie nadaje sie np. do zwiazku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka