Dodaj do ulubionych

I po wyborach

10.10.11, 10:14
Kamień z serca, że przynajmniej nie wypowiedzą wojny sąsiadom. Bardzo liczę na to, że wreszcie Tusk będzie odważniej reformował nasze państwo, na miarę możliwości. Pozostaje mu ważny cel; zapisania się w historii jako sprawny polityk i administrator. Pawlaka nie lubię, bo to taki z cicha pękł sprzedajny typ. Tyle, ze mniej kłopotliwy jako koalicjant. Wreszcie dobrze, że Palikot przeobraża się w statecznego polityka, a więc daruje sobie konieczność zwracania uwagi kabaretowymi zagraniami. Wielu młodych, nieskażonych tradycyjnym myśleniem popiera jego program, który moim zdaniem zawiera wiele sensownych rozwiązań.
Obserwuj wątek
    • misia007 Re: I po wyborach 10.10.11, 15:42
      Wyszło lepiej niż się spodziewałam i też mam nadzieje, że Tusk odważniej ruszy do przodu.Sukces Palikota w sumie tez mnie cieszy bo z pewnością przewietrzy stare ,zastałe układy i postawi nowe wyzwania.Ciekawie będzie to pewne a i jeszcze mam nadzieje, parę nazwisk dość irytujących ....zniknie na dobre.
    • sagittarius954 Re: I po wyborach 10.10.11, 15:46
      ciekawy jestem czy tez tak pobłażliwie będziecie trakrtować PO gdy przykręci troszke śruby życia , a przecież nic innego nie może nastapić . Gdzieś ktoś wywołał dla nas jeszcze wirtualny kryzys , jednak nikt inny jak my zwykli ludzie będziemy go spłacać . O tych ważnych reformach tylko sie mówi ,ale ktoś musi spłacić ewentualne wyniki reakcji jaka nastapi po ich wprowadzeniu . Można sobie po Pawlaku pojeździć , jednak rola drugiej partii w życiu politycznym Polski pozwoliło uchronić rolników i wieś od płacenia wysokich opłat w życiu codziennym . I jeśli mimo wszystko utrzymają taki stan powinni być noszeni na rękach przez swoich wyborców , Nikt w okresie przemian nie zapłacił tak mało a otrzymał tak wiele . Nie dziwi odwrócenie się elektoratu od SLD bezbarwnego i beznamiętnego klubu klepiącego po plecach pracodawców jednak całkowicie odróconego plewcami do zwykłego pracownika . I dobrze im tak . Wydaje się że spokój zapanuke w tej kadencji Sejmu i rola PO jest stosunkowo łatwa . Nic bardziej mylnego . Zagrożenia zewnętrzne narastającego kryzysu i zmiana w sytuacji świata na mapie politycznej a tak że mozliwa kłótnia kolicjanta jakim pewnie będzie PSL o KRUS i ubezpieczenia rolników , wielkośc dopłat , może spowodować niejeden zakręt . No i wreszcie pokazanie że Polska to nie tylko odbiorca dóbr z całej Europy i Świata ,ale także możliwość produkcji i zaspokojenia rynku wewnętrznego i zaczęcia wypierania produktów obcych naszymi włąsnymi . Jednak przed tym należałoby zrobic porządek w szkolnictwie , zagospodarować młodych w kraju i pokazac im że jest możliwośc pracy na miejscu a nie tylko za granicą . Poniewaz życie toczy sie zawsze do przodu problemów nie zabraknie a jak je będzie rozwiązywac wiodaca partia, czy ze wzrokiem utkwionym dalej niż 4 lata , o tym dowiemy sie juz niedługo .
      • filip505 Re: I po wyborach 10.10.11, 17:14
        ...sagi,trzeba umiec rozroznic sprawy zalezne
        od rzadu od nie,np;swatowa koniunktura,zywioly,
        itp,czesto tez efekty widac po latach gdy juz nie
        pamietamy kto zmiany wprowadzal,jednostki
        potrafia bogacic sie szybko,spoleczenstwa nie,
        optymizmem nie wieje od ciebie.
        • misia007 Re: I po wyborach 10.10.11, 17:59
          Wierzę ,że rząd Tuska będzie robił to co .....musi w zależności jak słusznie ujął Filip światowej kondycji.I wiem jeszcze,ze przegrana PiS uchroniła nas przed pójściem w ślady Grecji.To na początek ...sporo!
          • sagittarius954 Re: I po wyborach 10.10.11, 19:13
            Misiaku , sorki a jaka ty widzisz korelacje miedzy PiSem i Grecją ? smile Zdaje się że te 300 miliardów zadłużenia nie wyniknęły z powodu winy PiSu , no a teraz trzeba teb barszczyk samemu zjęść przez PO.
            • misia007 Re: I po wyborach 10.10.11, 19:41
              Tyleeeee naobiecywał, że gdyby nawet jedną trzecią dał to ....plajta pewna.Teraz się odgraża ,że Warszawa będzie ...Budapesztem??? Na Facebooku nazywają już ich Papryka i Salami.
            • amityr Re: I po wyborach 10.10.11, 19:50
              Der Spiegel napisał rano lepiej ,iż wybory jako mniejsze zło wygrała partia Tuska. Ciekawe,ciekawe!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka