12.08.21, 09:50
Niedawno zaczęłam prace na pełny etat. Idzie mi coraz lepiej i jestem zadowolona, choć nie jest to zajęcie , które oryginalnie chciałam wykonywać .
Wyciągnęłam karty na dalszy rozwój , jak moja praca będzie wyglądać do końca września.
Odwrócony Wisielec , Król Pucharów , szóstka mieczy. Chyba bez wielkich zmian. Stabilizuje się w nowej roli , uczę procedur. Pracodawca postrzega mnie dość dobrze ( Król Pucharów ). Trochę brakuje mi monet w tym rozkładzie , dobrałam jeszcze na finanse dwie karty : odwrócony Mag i trojka pucharów . Jeszcze trzeba na większa kasę poczekać , ale nie jest zle .
Ponieważ jest to praca z domu, może mi brakować kontaktu z zespołem .
Obserwuj wątek
    • magdalena.1230 Re: Kariera 12.08.21, 11:45
      Odwrócony Wisielec , Król Pucharów , szóstka mieczy
      +Odwrócony Mag .3 kielichy

To praca w sieci , Wisielec ma inny punkt działania obowiązków pracy. Na dłuzszy czas wykonywania takiego zajęcia możesz czuć się depresyjnie. Cievie w tych kartach nie widać tylko Króla Kielichów , Twoj pracodawca jest w porządku , i masz możliwosc zostać na dłuzej przy tej pracy.
      Ty masz dylemat bo nie jesteś pewna czy ta praca jest odpowiednia.
      Finanse. Mała mozliwośc zarobienia , albo małe zleceń dostajesz. W kazdym razie będziesz miała z tego radochę - Warto z szefem pogadać to osoba empatyczna i możesz na nim wymoc to co chcesz bo krola kielichów można urobic.

W tym rozkladzie widać twoją niepewność co do pracy , ale ogolnie pokazuje się ze będzie dobrzre.

• andgie Re: Kariera 12.08.21, 12:25
        Magdalena, dzięki za wpis. Chyba tak właśnie jest. To nie do końca coś , co chce robić , ale to jest praca, biurowa , w dużej , szanowanej instytucji i dość stabilna . Kasiory wielkiej nie ma, ale jest ok. A ze mi stuknęła czterdziestka, to mi się już sprzątać nie chce. Zobaczymy , co będzie dalej. Na razie w porządku.
        • magdalena.1230 Re: Kariera 12.08.21, 12:53
          Na chwilę obecną masz wątpliwości, ale docenisz miejsce , i co najważniejsze znajdziesz pomoc i wsparcie w Królu Kielichów.
    • aprepopa Re: Kariera 13.08.21, 00:06
      (....) jak moja praca będzie wyglądać do końca września.
      Odwrócony Wisielec , Król Pucharów , szóstka mieczy.

Jakieś lekkie przebudzenie, jakbyś już podczas wykonywania obowiązków przysypiała (?) i potrzebowała jakiś emocjonalnych bodźców z zewnątrz (szef, bądź partner życiowy). Może jakiś coaching online by Ci pomógł?
      Na finanse dwie karty : odwrócony Mag i trojka pucharów
      To co na tej pracy zarobione jest dość szybko roztrwaniane, bądź z innej strony, za mało tego, by dało się czymś "porządzić", ale ogólnie wstrzemięźliwość w kwestiach finansowych mogła by dopomóc (w dłuższej perspektywie).
      • andgie Re: Kariera 13.08.21, 10:24
        Aprepopa, dzieki za wpis. Przysypiac w pracy nie bede, bo mam ciagly kontakt z klientem, jesli juz , to raczej hiperstymulacja, co na dluzsza mete tez jest meczace. Ewentualnie, poniewaz pracuje na poznie zmiany, konczenie pracy o 23cie bedzie meczace. Ogolnie ostatni czas byl pod wzgledem finansowym dla mnie dosc kiepski, wiec tak, trzeba dobrze planowac i ogladac monety, zanim sie je wyda.
    • andgie Re: Kariera 11.09.21, 18:40
      Konca wrzesnia jeszcze nie ma, ale uplynal miesiac od rozkladu. Aprepopa, od patrzenie w ekran chce mi sie spac i po dlugim dyzurze spie jak zabita. Mialam rozmowe z managerem, ogolnie pozytywnie. Nawet pozwolono mi wziac wolne, zebym mogla pojsc na otwarcie harcowki, ktorej moja firma zasposorowala wyposazenie biura smile
      Pieniedzy dostalam wiecej, niz sie spodziewalam, dostalam dodatki, ktorych nie wzielam wczesniej pod uwage. Ale poszlo szybko, zbyt szybko. W ramach pilnowania portfela zalozylam sobie plik w Excelu i tam zapisuje kazdy wydatek.
      Wyciagnelam trzy karty : Jak bedzie wygladac moja kariera do konca pazdziernika?
      Odwrocona czworka kijow, Slonce, odwrocony Papiez. Hmm, bardzo mi sie odwrocony Papiez nie podoba, taka odwrotnosc Krola Kielichow. Moze jakies blokady odgorne? Odwrocona czworka kijow, moze bedzie mi sie nudzic na dlugich, pracowitych dyzurach? Na zasadzie: znowu trzeba odbierac telefony! Ale jest tez Slonce, dodatkowe kursy i dalszy rozwoj. Wyciagnelam dodatkowa karte: Czy moj pracodawca bedzie ze mnie zadowolony, jak mnie postrzega? As kijow. Dobrze. Dwie karty na finanse: siodemka monet i dwojka mieczy. Ten plik w Excelu sie przyda smile Bedzie ok, nie swietnie, ale ok.
    • aprepopa Re: Kariera 11.09.21, 20:47
      "Jak bedzie wygladac moja kariera do konca pazdziernika? Odwrocona czworka kijow, Slonce, odwrocony Papiez."

Nie wiem, co masz konkretnie na myśli pisząc kariera, czy chodzi ogólnie o pracę w pażdzierniku, czy oczekujesz awansu/premii/wzrostu. Z tym drugim w październiku może być kiepsko, bo jeśli, to nieugruntowane, nie podnoszące znacząco/trwale statusu społecznego/finansowego, a bardziej pozorne, niespecjalnie wymierne, czy wątpliwe moralnie. XIX Słońce w otoczeniu odwróconych kart, oraz pośrodku rozkładu, więc nie w pełni pozytywnie, ale to zawsze Słońce. Wygląda to jednak na pewną "nieodpowiedzialność", postępowanie prawie "na krawędzi". Kwestie międzyludzkie (normy, forma) mogą być w pewien sposób zaburzone. Możliwe jest, że w sprawy zawodowe wmieszają się np. kwestie domowe, rodzinne, przyjacielskie, czy miłosne i to tak średnio pozytywnie. Trochę nieprofesjonalnie to wygląda, ale to "ogólne" karty, więc trudno mi zinterpretować, czy przyjdzie bardziej z zewnątrz, czy głównie od Ciebie. W tych kartach widać "naukę" (Słońce, Papież), ale właśnie to Słońce i z odwróconym Papieżem i odwróconą czwórką ( i to ognistą), to raczej "niższych lotów". Trochę taki "przerost formy nad treścią". Może budzić pewne poirytowanie, być lekko rozczarowujące. W tych kartach widać taką "dualność", konieczność łączenia nieuporządkowanej świeżości z lekko zblazowanym konserwatyzmem, co samo w sobie jest pewnym wyzwaniem. "Czy moj pracodawca bedzie ze mnie zadowolony, jak mnie postrzega? As kijow." Połączyłaś postrzeganie Ciebie z zadowoleniem z Twojej pracy. Niby podobne, ale nie zawsze to samo. Widzi w Tobie potencjał i może uważać, że masz tzw. "iskrę Bożą", ale rozszerzając to na kwestie zadowolenia z Twojej pracy, to bardziej nadzieja na bycie zadowolonym, niż konkretne wnioski na temat Twojej pracy. "Dwie karty na finanse: siodemka monet i dwojka mieczy. " Staranie zachowania równowagi, minimalizowania, bądź eliminowania strat, ogólnie porządkowanie kwestii "gospodarskich", większa ta gospodarność, ale bez wielkiej ascezy i też bez spektakularnych zmian, ale z możliwością przestawiania się na dobre tory.
      • andgie Re: Kariera 11.09.21, 22:07
        Aprepopa. Dzięki za wpis. Co do koleżeńskich relacji , pracuje z domu, wiec spotykamy się tylko przez Video link. Mnie chodzi w ogóle o prace w październiku, wielkiej zmiany się nie spodziewam, chce ugruntowania, nabierania doświadczenia. Zauważyłam , ze na czatach rozmowy schodzą na koleżeńskie relacje, co jest naturalne , ale kiedy każdy wpis jest widoczny , to trochę nie ok to wyglada. Excel pomaga w gospodarowaniu się pieniędzmi . Zaaplikowałam o krótki kurs z pracy , chyba mi przyznadza.
        • aprepopa Re: Kariera 12.09.21, 00:38
          Z tymi relacjami coś może być na rzeczy, bo jakąś interakcję/integrację, czy ogólnie relacje interpersonalne masz i w 4 buławach i w karcie Papieża, który przecież nie jest kartą Pustelnika i to, że są odwrócone, to wiesz... Każdy ma trochę inne spojrzenie, niektórzy wcale nie uznają odwróconych, a my tak, tylko zależy, czy bierzesz to w danej karcie za odwrotność, typowy negatyw, czy tylko blokadę energii danej karty... Możliwe, że XIX Słońce to naprostuje, będzie wsparciem dla Ciebie, czy wyciągniesz z tych odwróconych sytuacji pozytywy. Z sumowania moją ulubioną metodą masz: VI Kochankowie. Niech to będzie np. dążeniem do zdrowej harmonii, godzenie przeciwieństw i szukaniem balansu między rutyną, a spontanem. Pozdrawiam!
          • andgie Re: Kariera 23.10.21, 23:35
            Update.
            Nie przyznali mie kursu, trudno. Miala miejsce sytuacja "na krawedzi", ale w normie. Ogolnie ok. Wykonalam duza ilosc nadgodzin i dostalam wyplate wieksza niz zwykle.
            Jak bedzie wygladala moja praca do konca listopada?
            Krolowa kijow, trojka kijow , Rycerz mieczy. Dobrze, bez wiekszych zmian. Nabieram pewnosci siebie , wiem, jak rozmawiac z klientami.
            Jak bedzie wygladala moja sytuacja finansowa?
            Odwrocony Paz kijow, Kochankowie. Chyba ok, ale nie rozumialam, wiec dobralam dwie karty: Smierc i Cesarzowa. Jakas zasadnicza zmiana, trudna, ale pozytywna.
            Jakies komentarze?
    • uhuhana Re: Kariera 14.09.21, 11:28
      a tak już bez kart, to praca z domu to jest coś, co mi bardzo odpowiada, na razie dopiero rozwijam się w tym kierunku, zazdroszczę, andgie smile I gratuluję!
      • andgie Re: Kariera 14.09.21, 13:22
        Dzięki 🙂 Ma swoje zalety 😀
    • aprepopa Re: Kariera 24.10.21, 19:30
      Jak bedzie wygladala moja praca do konca listopada? Krolowa kijow, trojka kijow , Rycerz mieczy.

Będziesz miała chęć działać bardziej agresywnie, ekspansywnie, ale może być też zniecierpliwienie, chęć przeforsowania czegoś w pracy. Możliwa lekka nerwowość / chęć wyjścia z pewnego marazmu. Może być też awaria, problem techniczny, zawieszenie systemu itp. Nic tragicznego, ale raz, że dwie buławowe, a do tego Rycerz mieczy, a z sumowania XII Wisielec, czyli w razie co, to "tylko spokój nas może uratować".

Jak bedzie wygladala moja sytuacja finansowa? Odwrocony Paz kijow, Kochankowie. Smierc i Cesarzowa

Średnio mi wychodzi interpretowanie kart w kontekście materialnym, ale próbować mogę. Konieczność wyboru priorytetów. Nie wiem, czy dobierane zatrzymały się na danym przedziale czasowym, bo nie ma go w pytaniu, ale może był w myślach. Możliwa sytuacja związana z zamianą/wymianą/przeniesieniem, czy jakąś tego typu sytuacją związaną z kobietą z rodziny, bądź Tobą jako matka/żona. Dużo WA, więc coś bardziej odgórnie, losowo, bądź jako wynik sytuacji w przeszłych dążeń. Może będziesz chciała "przejąć ster" w większym stopniu, niż dotychczas? Pojęcia nie mam, ale ciekawa będę weryfki w grudniu.

Udanego miesiąca!
      • andgie Re: Kariera 24.10.21, 21:55
        Dzieki wielkie za interpretacje. Jestem coraz bardziej pewna siebie. Awarie czasami sie zdarzaja i sa frustrujace, gdy jest sie trudno dostac do odpowiedniego zespolu pomocy. Mam plany zmian, ktore beda ciezkie, ale wierze, ze to najlepszy wybor.
        Napisze, co sie stalo smile
        • andgie Re: Kariera 30.11.21, 10:46
          Weryfikacja. Faktycznie byly pewne awarie, lacznie z osmiogodzinnym odcieciem pradu, ktore spowodowalo , ze w ogole nie moglam pracowac. Manager wspominal ze jestem na liscie do dlaszego treningu, jesli sie zalapie , otwiera to drzwi na lepsze stawki i przywileje pracownicze. Ale na razie jestem niewiernym Tomaszem, nie zobacze, nie uwierze smile
          Co do sytuacji finansowej: w koncu udalo mi sie kupic dom , pisalam o tym w innym watku. Duze wydarzenie, mniej zwiazane z moja praca jako taka, ale bardzo z finansami.
          • andgie Re: Kariera 30.11.21, 10:56
            Jak bedzie wygladala moja praca w grudniu?
            Piatka mieczy, Cesarzowa, osemka kijow.
            Ciagle duzo pracy, wiecej pieniedzy, czasami wzdychanie "po co mi to?" Ale ogolnie dobrze i do przodu. Moze zmiana zespolu, choc raczej to widze jako przygotowanie mnie do innych zadan, kontaktow.
            Jak beda wygladaly moje finanse w grudniu?
            Krol monet, Papiez, szostka kielichow.
            Bardzo dobrze smile Krol monet sypnie groszem. Wiem, ze firma robi rozne dodatki na Swieta, na jakies sie zalapie. Papiez poblogoslawi, moze jakies plany na przyszlosc nie jakies potezne, ale jakies dodatkowe odkladania na emeryture? Szostka kielichow przestrzega, zeby nie wydac za duzo na Swieta.
    • sekatoor Re: Kariera 30.11.21, 16:25
      6 Mieczy symbolizuje nie tylko daleką relację, ale czasami utrzymanie się"na powierzchni","przetrwanie "
      Może i w "epoce pandemizmu"..
      Odwracasz, to jaśniejsza się staje rola Wisielca. Ofiara roli społecznej? Bo żyjesz , to fakt. I dzieci, jak zrozumiałam , nie z internetu.
      A tak nawiasem mówiąc, to co"nomadzi" nie potrafią w mieszkaniu wynajętym zrobić...I w Polsce i nie tylko.
      Odwrócony Mag zatem to nie przesada, intelektualnie chętnie byś zrezygnowała, ale dobra jest atmosfera między partnerami w 3 Pucharów.Przyjazny klubik.Szef w Królu OK.
      • andgie Re: Kariera 30.11.21, 17:22
        Sekatoor, dzięki za wpis. Internet jest konieczny do pracy z domu , ale ja nie pracuje w IT. Faktycznie, to nie jest praca, jaka sobie zamierzałam , ale ma swoje zalety. Taki przyjazny klubik 🙂 Ale płaca tez ok. Pracodawca to wielka korporacja , a mnie praca w korpo służy . Najchętniej zmieniłabym prace na te bardziej mi odpowiadająca , zgodna z moim wykształceniem , ale ciagle w korporacji. Zmiana stanowiska , nie pracodawcy.
        • andgie Re: Kariera 30.11.21, 17:28
          Pomyślałam chwile o „przetrwaniu pandemii”. Pracowałam w biurze , ale zaoferowano prace z domu, zgodziłam się , bo godziny pracy były korzystniejsze. Teraz biuro ma jeszcze bardziej ograniczone godziny pracy. Przetrwanie , a przy Królu Pucharów nawet wygodne 🙂
    • andgie Re: Kariera 05.01.22, 15:31
      Hello!
      Karty na grudzień się sprawdziły , dostaliśmy dodatki na czas świąteczny , Król monet sypnął pieniędzmi 🙂
      Mamy styczeń i wyciągnęłam trzy karty na karierę , głównie w mojej pracy . Odwrócona siódemka mieczy , ósemka kielichów , odwrócona królowa kielichów . Widać pewne zmęczenie , irytację . Będę miała ochotę zabrać się i pójść. Faktycznie , początek roku jest bardzo zajęty , żmudny . Trzeba zachować spokoj i pracować , przestrzegać zasad i limitów .
    • aprepopa Re: Kariera 10.01.22, 11:29
      Hej. U Ciebie to bodajże nie ciąg kart, tylko konkretne pozycje w tym rozkładzie, ale sobie ich nie przypomnę... Jednak tak ogólnie; odwrócona 7 mieczy, 8 kielichów, odwrócona Królowa kielichów, to wygląda, jakby trzeba było odejść od jakiegoś "zamiatania pod dywan" pewnych spraw, bo już choćby emocjonalnie może być z tym trudno. Może czas wyzwolić się z jakiegoś "pobożnego życzenia", utkwienia w czymś z nadzieją, że "samo się poprawi", bo samemu się jest w mocy sobie w tym dopomóc... Jeśli dobrze widzę, to i metodą Starowieyskiej i Banzhafa, masz XV Diabła z sumowania. Dbaj o równowagę psychiczną, by prywatne nie rzutowało na zawodowe i odwrotnie, a styczeń przecież także minie. Im więcej sobie w nim "posprzątasz" i poodcinasz od męczących spraw, tym wiadomo lepiej dla jakości następnego czasu. To może być wbrew pozorom korzystny dla Twojego rozwoju czas, choć emocje mogą być trudniejsze. Powodzenia!
      • andgie Re: Kariera 10.01.22, 14:19
        Dzieki wielkie Aprepopa. Faktycznie, mialam dosc intensywny czas w zyciu prywatnym i w zawodowym tez. Sa rzeczy, problemy, ktore trzeba rozwiazac. Ale w porzadku. Ani sie obejrzelismy, a juz jedna trzecia stycznia za nami smile
    • andgie Re: Kariera 02.02.22, 16:20
      Przyszedł luty, czas na karty na prace- karierę .Używałam tylko prostych.
      Paź Kijów , Król Pucharów , Rydwan.
      Nie lubię małych kart dworskich w rozkładach o prace , bo mi się kojarzą z podstawowymi funkcjami. Ale w tym rozkładzie jest całkiem ładnie. Może manager mnie pochwali 🙂 Rydwan zapowiada mały urlop, ale tez ciekawe wieści ci do pracy. Pozytywne karty.
      • andgie Re: Kariera 02.02.22, 16:21
        Nie wyszło mi zdjęcie ! Ale były tam wspomniane karty.
    • cytrynianka Re: Kariera 02.02.22, 17:07
      Ciekawe
      • magdalena.1230 Re: Kariera 03.02.22, 19:09
        Paź Kijów , Król Pucharów , Rydwan

Na luty fajne karty, widać że nie będzie nudy , ale przyjemna praca bo jest aktywność i jest dobre towarzystwo , możesz liczyć na pochwałę.
        Dobre karty na luty, jakieś wyjazdy bedą .
    • andgie Re: Kariera 27.03.22, 10:17
      Czas na karty na kwiecień.
      Odwrócona Sprawiedliwość , odwrócona siódemka monet, szóstka kielichów .
      Nie podobają mi się te karty. Tak jakby spotkała mnie jakaś niesprawiedliwość , złe potraktowanie . Ze pracuje i pracuje i rezultatu z tego nie ma , lub mój wysiłek nie zostanie doceniony. Szóstka kielichów pokazuje miła atmosferę na koniec . Z sumowania 21, Świat, tez dobrze . Skojarzyło mi się , ze choć to rozkład na prace , to tak naprawdę na kwiecień w ogóle . Przyjeżdzają do mnie rodzice, którzy narzekają , zwłaszcza mama, na stan mojego domu. Robiliśmy z mężem małe remonty. Zapewne się okaże , ze zdaniem mamy zbyt małe i mogliśmy zrobić więcej 😏
      • andgie Re: Kariera 04.05.22, 16:22
        Weryfikacja: w pracy zmieniają nam godziny , ma to swoje złe i dobre strony. Rodzice są zadowoleni z remontów i dobrze się dogadują z nasz suczka.
        • andgie Re: Kariera 05.05.22, 00:27
          Wyciągnęłam karty na maj: as pucharów, dziesiątka pucharów , odwrócona dziesiątka mieczy. Będą dobre okazje zawodowe , ale tez praca zacznie mnie frustrować . Poprzednia była ciekawsza , ale ta stoi wyżej w hierarchii zawodowej.
          • akademia.magii Re: Kariera 05.05.22, 01:33
            As pucharów - dostałaś bonus od losu, coś będziesz konsumować długo aż do 10 pucharów - ale uwaga, sukces trwający zbyt długo, zapowiada kryzys

10 mieczy od razu przypomina o twardej i bezlitosnej rzeczywistości, nie ma co liczyć na taryfę ulgową, będziesz bita za naiwność, jeżeli nie ukrócisz ambicji sama, to będziesz upokorzona
            • andgie Re: Kariera 05.05.22, 14:50
              Kiedyś zadałam pytanie, jak COVID wpłynie na świat , to był sam początek pandemii. Wyciągnęłam odwrócona dziesiątkę mieczy. Dziesiatka mieczy oznacza definitywny koniec, tutaj była odwrócona . Nie ma końca, pandemia będzie się ciągnąć . I ciągnęła się . Skojarzyło mi się z remontem, był pomysł ( as pucharów ) , rezultat , z którego jesteśmy bardzo zadowoleni ( dziesiątka pucharów ), ale będzie się ciągnąć , bo zaczną się pojawiać sprawy wymagające uwagi ( nie ma końca , odwrócona dziesiątka mieczy). Już teraz wiemy , ze trzeba będzie się przyjrzeć dachowi przybudówki. Ot, życie 🙂
              • andgie Re: Kariera 04.06.22, 20:13
                Kilka dni temu mialam telefon, ze w wynajmowanym domu jest przeciek. Wyslalam hudraulika, do czasu gdy przyjechal, przeciek ustal. Szukal, gdzie sie dalo, wycial dziure w suficie, zeby sprawdzic i nic. Zaplacilam, mam teraz dziure w suficie i problem ciagle nierozwiazany.
                Wyciagnelam trzy karty na czerwiec.
                Odwrocona osemka mieczy, rycerz pucharow, Rydwan. Porzucenie ograniczen i do przodu smile
                • andgie Re: Kariera 26.06.22, 13:43
                  Dostałam przeniesienie na wymarzone stanowisko ! Rydwan przyspieszył.
                  Zapytałam o lipiec. Odwrócony król mieczy, odwrócona Smierć , odwrócony paź mieczy. Trudne karty, chyba przeniesienie będzie na początek trudne i przełożeni mniej mili niż obecni.
                  Zauważyłam , ze czasami tarot mówi o całym moim życiu, nie tylko karierze. Wyciągnęłam trzy inne karty na wyjaśnienie . Wieża, Świat , Sąd Boży. To bardzo rzadkie wyciągnąć trzy silne , potężne i różne w wymowie karty. Coś będzie bardzo trudne, ale ze świetnym wynikiem. Aż jestem zaintrygowana.
    • aprepopa Re: Kariera 29.06.22, 12:05
      Hej, karty na lipiec masz dość mocne i same w pozycjach odwróconych... Każdy ma trochę inne podejście. smile Gdyby mnie wypadły te i same odwrócone, to bym najpierw upewniła się, że karty i ja były oczyszczone i czy faktycznie chcą współpracować. Wszystkie odwrócone odczytywałabym, że nie bardzo. Jako wyjaśnienie same WA i już pierwsza jest symbolem odwrócenia, jak cały, pierwotny rozkład... Jeśli masz inne podejście do tych kwestii, to wtedy dopiero odczytywanie ich. Jeśli byłyby moje, to nieciekawie, ale co wróżący odwróconymi, to inne podejście... Odwrócona XIII Śmierć i odwrócone dworskie mieczowe, oraz sumowanie kart wyjaśniających (też XIII Śmierć, więc z Wieżą na początku rozkładu wyjaśniającego, wskazuje dobitniej na tę XIII Śmierć w negatywie), mówi o czymś, co się za Tobą ciągnie i wymaga odcięcia, czy rozliczenia (m.in. negatywne mieczowe, ale i XXI oraz XX). Powodzenia!
      • andgie Re: Kariera 29.06.22, 12:19
        Dzięki za wpis, Aprepopa. Ciekawa interpretacja. Faktycznie nie oczyszczałam kart od pewnego czasu. Zobaczymy, co się wydarzy.
      • andgie Re: Kariera 11.07.22, 09:33
        No i chyba wiem, o co chodzilo. Okazalo sie, ze w nowej pracy mam przychodzic do biura dwa razy w tygodniu, raz do oddzialu oddalonego o 35 mil, raz do oddalonego 55 mil. Strasznie daleko. To, ze nastapila zmiana warunkow pracy, to moge przelknac, ale problem jest z dojazdem. Te 55 mil trzeba jechac autostrada, a ja sie boje autostrad! Jest tam dla mnie za szybko. Nie wiem dlaczego, jezdzilam normalnie, nie balam sie predkosci, a teraz sie boje. 50 mil na godzine to max. Ale na autostradzie musze jechac szybciej. Unikac autostrady na dluzsza mete sie nie da, bo pobocznymi drogami jazda wyniesie przynajmniej dwie godziny w jedna strone. Boje sie, a jednoczesnie musze sie z tym zmierzyc. Moja kariera jest dla mnie wazniejsza.
    • andgie Re: Kariera 23.07.22, 10:19
      Hello!
      Postawiłam karty na sierpień. Cesarzowa, Kochankowie, odwrócona Smierć. Znowu odwrócona Smierć. Jak na razie próbuje zmagać sie z lekiem przed szybkością i idzie mi to bardzo kiepsko, może stad ta karta? Ale Jest tez Cesarzowa, bardzo ja lubię 🙂 i Kochankowie, tez ładnie. Dobrałam dwie karty wyjaśniające , trojka monet i Królowa monet. Chyba będzie dość dostatnio.
      Od początku lipca mam nowa prace, ale zorientowałam się , ze to nie jest to, czego dokładnie szukam. Ale ok. To już jest bliżej mojego wymarzonego działu.
      Może jakieś komentarze, proszę ?
      • andgie Re: Kariera 30.01.23, 20:17
        Stawiałam kart na karierę od dawna, trochę się zmieniło. Skończyłam czasowa umowę i wróciłam na dawne stanowisko. Podstawowa pensja jest kiepska , obcięli nam nadgodziny. Szukam innej pracy, lepiej płatnej. Rozkład na piec kart, używałam tylko prostych.
        1. Sygnifikator. Czwórka monet. Będzie w miarę stabilnie finansowo , może więcej nadgodzin.
        2. Wpływy korzystne. Dziewiątka mieczy. Jakieś uwolnienie się, które może być nieprzyjemne , ale jest korzystne.
        3. Wpływy niekorzystne. As mieczy. Nie należy działać impulsywnie, na spokojnie przemyśleć.
        4. As kielichów. Współpracować z innymi, pamiętać o uczuciach. Ciekawa propozycja.
        5. Król Monet. Pracodawca i pieniądze , dobre. Może dostanę nowa pracę?
    • aprepopa Re: Kariera 13.02.23, 10:54
      Karty na luty 2023:

1. Sygnifikator. Czwórka monet. Będzie w miarę stabilnie finansowo , może więcej nadgodzin.
      2. Wpływy korzystne. Dziewiątka mieczy. Jakieś uwolnienie się, które może być nieprzyjemne , ale jest korzystne.
      3. Wpływy niekorzystne. As mieczy. Nie należy działać impulsywnie, na spokojnie przemyśleć.
      4. As kielichów. Współpracować z innymi, pamiętać o uczuciach. Ciekawa propozycja.
      5. Król Monet. Pracodawca i pieniądze , dobre. Może dostanę nowa pracę?

Jeśli u Ciebie, przy tym sygnifikatorze i ostatniej karcie (4. i 5. nie ma podanego znaczenia w rozkładzie), to możliwość otrzymania nowej pracy, to tego Ci oczywiście życzę. Niech się spełni Twoja interpretacja. U mnie 4 monet i Król monet nie pokazują żadnych wartych wspomnienia zmian zawodowych, wręcz przeciwnie... W sytuacji, kiedy ktoś ze swojej sytuacji zawodowej nie jest zadowolony, to te karty mówią mi "stara bida", choćby w wersji "luksusowej." Jeżeli ten As kielichów, to karta rada (nie wiem) to nie trzymać ewentualnej frustracji w środku, bo to już chyba wychodzi w 9 mieczy i negatywnym Asie mieczy. Czasem lepiej sobie raz popłakać, niż 10 razy mieć ból głowy, choćby przysłowiowy. Powodzenia!
      • andgie Re: Kariera 13.02.23, 15:59
        Dzieki wielkie ,Aprepopa. Nie wiem dlaczego nie napisałam znaczeń 4 i 5 , 4- karta rada, 5- rozwiązanie , rezultat. Już miałam jedna rozmowę wstępna na początku miesiąca , czekam na wynik. W przyszłym tygodniu mam następna. Oprócz tego właśnie się pojawiła inna, krótkotrwała oferta, z możliwością przedłużenia. Chcę iść dalej, rozwijać się , awansować, więcej zarabiać.
        • cherry_orchard Re: Kariera 21.02.23, 20:27
          I jak ci idzie? Jaki efekt?
          • andgie Re: Kariera 21.02.23, 22:59
            Hi Cherry_orchard. Dostalam prace z rozmowy wstepnej z poczatku miesiaca. Ciesze sie, a jednoczesnie nie wiem, co myslec, bo to nie byla rola, ktora sobie wymarzylam. Jest to awans z nieduza podwyzka, ale nawet nie wiem, jakie daje dalsze mozliwosci. Dostalam zaproszenie na rozmowe w sprawie tej krotkotrwalej pracy, ale odrzucilam, bo juz mialam te oferte. Dzis odbyla sie kolejna rozmowe wstepna , na stanowisko ,ktore bardzo mi sie podoba. Oprocz tego czekam na rezultaty z dwoch innych podan. Moje poszukiwania nowej pracy sa intensywne!
            Zastanawiam sie, czy rozklad nie pokazuje mojej teraz sytuacji. Z jednej strony otrzymanej posady,a z drugiej pewnego rozczarowania i niepewnosci. "Stara bida" oznacza pozostanie u tego samego pracodawcy, choc z awansem i podwyzka. Moze tarot zacheca mnie do podjecia decyzji i skoncetrowaniu sie na dalszym rozwoju. Lepsze jest wrogiem dobrego.
            • cherry_orchard Re: Kariera 21.02.23, 23:11
              Nie sugeruj sie tarotem, zastanow sie czego ty chcesz. Tarot ma cie tylko wspomagac, w koncu odbija energie ktora jest teraz
              Jak dla mnie w twoim rozkladzie wlasnie tak to wyglada. Ten as mieczy mowi o tym bys nie ucianala wszystkiego, nie pal za soba mostow. As kielich utrzymuj przyjacielska atmosfere, tyczy sie to rowniez poprzednich pracodawcow. Nigdy nie wiesz z ktorej strony pojawi sie okazja. A krol denar, zaprezentuj sie temu krolowi jak krolowa, mam takie wrazenie bys pokazala sie jak dama, kobieta bogata, ktora pracuje by sie nie nudzi. On to wlasnie doceni. Ubierz sie elegancko na rozmowe z nim, zachowuj sie jak dama, takie cos mam w glowie gdy mysle o twoim rozkladzie.
              • cherry_orchard Re: Kariera 21.02.23, 23:15
                A 9 taka mieczy sugeruje ze dobiega kres pewnych czarnych scenariuszy ktore mialas w glowie.
                • andgie Re: Kariera 21.02.23, 23:48
                  Dzieki Cherry. Czworka monet moze pokazuje, zeby trzymac sie pieniedzy, choc glod mi nie grozi. Nadgodzin nie ma, szkoda, przydalaby by sie ekstra kasa.
                  • cherry_orchard Re: Kariera 22.02.23, 00:09
                    Dla mnie 4 monet mowi o stabilizacji osiagnietej praca. Chcesz stabilizacji, zapracuj na nia. U ciebie juz sie to wydarzylo, czyli wczesniej pracowalas na to by miec to co masz.
      • andgie Re: Kariera 25.02.23, 10:21
        Hello! Mam weryfikację. Znalazłam nowa prace u swojego obecnego pracodawcy. Jest to dla mnie awans i dostanę nieduża podwyżkę. Tyle, ze teraz muszę dojeżdżać daleko do pracy na czas długiego szkolenia i podwyżkę zjedzą dojazdy. Ale ok, ciesze się bardzo, jest to dla mnie rozwój, krok dalej, szkolenie się kiedyś skończy i inne warunki są lepsze. Szukałam pracy poza swoją firma , zapraszano mnie na rozmowy wstępne, ale nie przechodziłam dalej. Ale przeszłam dalej w swojej firmie. Dzięki wielkie!
        • andgie Re: Kariera 28.02.23, 17:12
          Przyszedł czas na karty na marzec.
          1. Sygnifikator . Dwójka monet. Podróż (będę jeździć do nowej pracy), żonglowanie między praca a domem, dopasowywanie się do nowej sytuacji.
          2. Wpływy korzystne . Umiarkowanie. Powoli do celu, będzie w miarę stabilnie, raczej przyjemne nowe środowisko.
          3. Wpływy negatywne. Odwrócona dziewiątka pucharów. Pojawi się coś, co zatrzęsie dotychczasowym życiem ? Może zmiana pracy będzie dość ciężka dla mojej rodziny?
          4. Rada. Odwrócony Diabeł. Będę odczuwać zmęczenie , uwięzienie? Dojazdy są długie, prawie dwie godziny w jedna stronę. Choć mam wrażenie , ze chodzi o coś innego. Może praca okaze się czymś innym, niż oczekiwałam? Albo jakaś inna frustracja, niemożność osiągnięcia celu?
          4. Rezultat . Odwrócona szóstka mieczy. Podobnie jak diabeł. Jakaś frustracja.
          Czasami te rozkłady pokazują całe moje życie w danym miesiącu, nie tylko karierę. Czekam na ogłoszenie, do której szkoły dostanie się mój syn. Może nie będzie ta, która wybrałam.
          • cherry_orchard Re: Kariera 28.02.23, 20:25
            Dla mnie dwojka monet tez oznacza takie balansowanie, zreszta inne karty to potwierdzaja u ciebie. Wyglada na to, ze dojazdu I praca beda cie bardzo meczyc, trudno ci bedzie wszystko pogodzic. Umiarkowanie radzi by o siebie zadbala, co ci sie zreszta uda.
            Z ta 9 taka mam troche problemow, ale wedlug mnie nie oznacza zadnego wstrzasu w zyciu, raczej zmeczenie zamiast radosci. Ten diabel nie wiem, jakby niemoznisc wyzwolenia sie spod jakiegos wplywu. Teraz mi przyszlo do glowy, ktos kto z uporem maniaja dazy do celu choc mu to wcale nie sluzy. A rezultat jest do przewidzenia, tkwisz w tym dalej.
            Napisalas wyzej, ze bylas na interview ale nie przeszlas dalej. Mozesz postawic karty co jest przyczyna?
            • andgie Re: Kariera 28.02.23, 20:59
              Hi Cherry. Byłam na kilka interview i przyczynę podawano te sama: zbyt małe doświadczenie w dziedzinie, o która się staram. Czyli nie mam pracy, bo nie mam doświadczenia , a nie mam doświadczenia, bo nie mam pracy. Zasugerowano mi, ze maja jeszcze jedna pozycję, tez w tej samej branży, nie wymagająca tyle doświadczenia, ale za sporo mniejsze pieniądze , a ja jednak jestem na etapie w życiu, gdzie muszę to brać pod uwagę. Moja nowa praca w obecnej firmie będzie lepiej płatna , choć niewiele lepiej.
              • cherry_orchard Re: Kariera 28.02.23, 23:33
                Czy jest mozliwosc rozwoju w branzy w ktorej chcialabys dostac prace? Czesto biora kogos z malym doswiadczeniem ale kogos, kto pokaze ze chce sie uczyc.
                • andgie Re: Kariera 28.02.23, 23:51
                  Tak, ale wtedy pensja jest bardzo mała.
                  • cherry_orchard Re: Kariera 01.03.23, 15:49
                    Czy nie warto rozwazyc jednak nizsze zarobki przez jakis czas I szukac dodatkowych zrodel dochodu? Albo zacisnac zeby I przejsc ten okres ? Jesli sa mozliwosci rozwoju, to tez I podwyzki.
                    • cherry_orchard Re: Kariera 01.03.23, 15:52
                      Wiesz, martwi mnie to zmeczenie w twoich Kartach. Tak jakby kosztowalo cie to ogrom wysilku, a rezultaty byly mniejsze od oczekiwanych. Czy warto.
                      • andgie Re: Kariera 01.03.23, 16:10
                        Może faktycznie będę mieć takie odczucia, ale nie wiadomo, czy warto, póki się nie spróbuje. To jest awans i po odbyciu szkolenia będę pracować hybrydowo, o wiele łatwiej. Ta praca tez ma możliwości rozwoju.
        • cherry_orchard Re: Kariera 28.04.23, 17:02
          I co u ciebie Angie? Juz Maj za pasem a nowych rozkladow nie wrzucasz. Zastanawialam sie, co tam u ciebie.
          • andgie Re: Kariera 28.04.23, 23:16
            Dzieki Cherry smile
    • andgie Re: Kariera 29.04.23, 12:22
      Hello!
      Zrobiłam rozkład na maj już żałuje. Wszystkie karty odwrócone.
      1. Sygnifikator. Od 7 monet. Brak czystej dyrekcji, problemy finansowe.
      2. Dobre wpływy. Od 2 Kijów. Czyli umiesz liczyć, licz na siebie. Nie wdawaj się w dyskusje i bądź samodzielna.
      3. Złe wpływy . Od Krol Kijów. Chyba szefostwo będzie mi bardzo patrzeć na ręce i niezadowolone z mojej pracy.
      4. Karta rada. Od Król Mieczy. Znowu, trzymać się zasad, przestrzegać praw i zawsze być na czas, bo przełożeni będą ostrzy.
      5. Co dalej. Od 7 Kijów. Może będę musiała dojeżdżać do pracy dłużej niż sobie tego życzę ( miałam pracować z domu z końcem maja, może przedłuża mi ten czas).
      Tak czy inaczej obawiam się, ze czeka mnie „dywanik”.
      Inną opcja jest ze będę mieć problemy z moim domem pod wynajem.
      • cherry_orchard Re: Kariera 30.04.23, 23:17
        Moze karty odbijaja twoje zniechecenie, Bo przyznam ze mnie ciarki przeszly. Moze zrob rozklad jeszcze raz, na spokojnie.
      • cherry_orchard Re: Kariera 30.04.23, 23:48
        Zrobilam rozklad dla ciebie Bo czulam ze musze, az dlonie mnie pala, czuje mrowienie, dlatego musialam.
        Przyczyna problemu 9 bulaw, jak rozwiazac problem umiarkowanie, mozliwy rezultat krol bulaw, rada rydwan.
        Dziewczyno, nie jest tak zle.
        • andgie Re: Kariera 01.05.23, 15:08
          Dzięki wielkie, Cherry. Mam nadzieje, ze Twój rozkład odpowiada prawdzie, mój jest ciężki.
          • cherry_orchard Re: Kariera 09.05.23, 22:06
            Angie, jakis update?
            • andgie Re: Kariera 09.05.23, 22:46
              W marcu mialam odwrocona 9 pucharow. Pojawily sie problemy w moim malzenstwie. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Dlugie dojazdy do pracy mnie mecza , ale trzeba wytrzymac. Mialam dzisiaj krotka, lecz niemila rozmowe z kierowniczka. Jest tak sobie.
              • cherry_orchard Re: Kariera 13.05.23, 21:41
                Trzymaj sie Angie. Powoli zacznie sie ukladac.
      • cherry_orchard Re: Kariera 25.05.23, 21:04
        Jak tam Angie karty na czerwiec? I moglabys jakos zweryfikowac Maj?
        • andgie Re: Kariera 29.05.23, 10:09
          Hi Cherry. Ogólnie maj był ciężki. Odkryto pewne niedociągnięcie zawodowe od mojej strony, ja się nie przyznałam do winy, bo nie uważam, ze byłam winna. Wyglada na to, ze faktycznie będę dojeżdżać dłużej niż chcę. Może nie jakos jeszcze bardzo długo, ale dłużej. Podjęłam tez decyzje co do szkoły syna i ciagle nie wiem, czy była to dobra decyzja. Z pieniędzmi tez bardzo kiepsko. Jednym słowem, ciężki miesiąc. Aż się boje rozkładać karty na czerwiec. Odpuszczę sobie na trochę.
          • cherry_orchard Re: Kariera 29.05.23, 19:25
            Z tego co pamietam, Ty sie uczysz, masz prawo popelniac bledy. Wydaje mi sie, ze atmosfera tej pracy nie jest najlepsza. I te dojazdu musza cie wykanczac.
            Ja dojezdzam pol godziny autostrada, trzy dni w tygodniu, reszta z domu. Jesli moge, polecam co wlaczyc audiobook w czasie jazdy, mnie bardzo podniosly na duchy Rozmowy z Bogiem, Neil's Walsha. Sa za darmo na you tube. W ubieglym roku tez bylo mi ciezko, ale sie udalo. Wspieram cie, Bo wiem Ile wysilku cie to kosztuje, a zyczylabym ci by to wszystko przychodzilo do ciebie z lekkoscia.
            • andgie Re: Kariera 29.05.23, 21:48
              Dzieki Cherry. Atmosfera jest dobra, do dojazdow sie jakos tam przyzwyczailam. Jest sporo do nauczenia sie.
              Po latach zarzekania sie , ze nie posle syna do lokalnej szkoly zmienilam zdanie w ostatniej chwili i nie wiem, czy to byla dobra decyzja. Faktycznie brakuje mi teraz dyrekcji w zyciu (odwrocone siedem monet). Rzeczy, ktore byly dla mnie bardzo wazne, juz nie sa . Nie wiem, czego chce, moze poza wiecej pieniedzy. Moze przezywam kryzys sredniego wieku.
              • cherry_orchard Re: Kariera 31.05.23, 18:29
                Mialam taki kryzys w tamtym roku, w noc spadajacych gwiazd. Bylo zle, naprawde zle, I to na kazdym polu. Siedzialam w ogrodzie pozno w nocy I patezylam na gwiazdy, dlugo tak siedzialam. W koncu gdy przestalam sie o wszystko obwiniac I zastanawiac dlaczego innym tak latwo idzie a mnie nie, uslyszalam Glos wlasnej duszy I zaczelam z nia rozmawiac. Powiedzialam jej, ze ja wiem, ze dusza niczego nie potrzebuje oprocz doswiadczen, ale ja wreszcie chce przezyc cos, czego nie bylo. Tez chce wiedziec jak to jest gdy cos przychodzi z latwoscia. Dlugo sobie rozmawialysmy. Ale od wrzesnia moje zycie ruszylo z kopyta, moze dlatego ze wczesniej po prostu sie poddalam.
                Moze to dobry czas bys zajrzala w siebie, w koncu zycie chce dla Nas jak najlepiej.
    • andgie Re: Kariera 28.07.23, 14:08
      Mam ofertę pracy w innym miejscu, w moim wyuczonym zawodzie, w którym nie pracowałam od x lat. Bardzo chciałabym do niego wrócić. Teraz pracuje sobie w stabilnym miejscu, niezły pakiet, ale bez szaleństw. Muszę szybko podjąć ostateczna decyzje.
      Postawiłam karty na pytanie: jak będzie mi się pracować w nowym miejscu? Rozkład Jozwiaka.
      1. Cała sytuacja. 6 Kijów. Zaskakująca pierwsza karta. Czy należy świętować? Tak jakby od razu wszyscy mnie tam lubili albo ja polubię pracę 😀
      2. Wpływy niekorzystne. 2 Kielichów. Podchodzę do sprawy emocjonalnie ( długo pracowałam w obecnym miejscu i mam sympatyczny zespół ). Może mi być trudniej dogadać się z nowym pracodawca co do wcześniejszego wyjścia, bo dziecko ma jakieś zajecia czy tego typu sytuacje.
      3. Co robić ? Królowa Mieczy. Królowa Lodu. Podjąć decyzje szybko , kierować się głowa, nie sercem. Wykorzystać czas przed rozpoczęciem pracy na naukę, przygotowanie.
      4. Dawne wpływy. Sprawiedliwość. Tutaj nie bardzo rozumiem.
      5. Wspólnicy, partnerzy - tutaj ludzie w nowej pracy. 6 monet. Profesjonaliści , może nawet pieniężnie wyjdzie mi lepiej , niż się spodziewam. Nie ma tolerowania lenistwa.
      6. Bliska przyszłość, co dalej. 9 kielichów. Zadowolenie z pracy i zostanie tam na dłużej.
      Jakieś komentarze , proszę ?
      • cherry_orchard Re: Kariera 30.07.23, 15:05
        6 monet to tez dobra wspolpraca biznesowa, o lenistwie nie slyszalam. Napisze ci pozniej moj punkt widzenia. Ale ladna rozklad swoja droga. Pasowaloby zrobic rozklad ktora propozycja korzystniejsza.
        • andgie Re: Kariera 30.07.23, 16:27
          Tutaj rozkład która opcja lepsza. Sprawiedliwość , Król Mieczy i Wisielec na zostanie, As mieczy, Pustelnik i 6 Kijów na nowa prace. Dodatkowo Diabeł na obecna, Cesarzowa na nowa. Sygnifikator Królowa Mieczy. Trzeba się kierować głowa nie sercem. Mnie wychodzi : isc do nowej pracy.
          • cherry_orchard Re: Kariera 31.07.23, 00:02
            Juz chyba jasniej karty nie moga cie tego powiedziec.
            W rozkladzie na nowa prace, krolowa mieczy radzi tez oszacowac gdzie bedziesz miec rozwoj.
            A pustelnik e drugim rozkladzie tez mowi o uczeniu sie. W pierwszej pracy widac zawieszenie, nic sie nie zmieni, w dodatku ten diabel sugeruje uwiazanie do tego miejsca pracy.
            Majac 6 bulaw, w nowej, negocjowalabym lepsze warunki, Bo masz na to zielone swiatlo. Jeszcze Cesar,owa, czego wiecej chciec.
            • cherry_orchard Re: Kariera 31.07.23, 00:08
              Sprawiedliwosc jako dawne wplywu, hmm, moze chodzi o okres wypowiedzenia, Bo to sprawy formalne.
    • andgie Re: Kariera 13.08.23, 16:17
      Już jakiś czas temu , pod koniec lipca, postawiłam karty na sierpień.
      1. Sygnifikator. 9 monet. Praca, dochód, obiektem sprzedaży jest więcej , niż się spodziewano.
      2. Wpływy korzystne. 5 kielichów. Nie rozumiem. To w porządku czuć się smutnym ? Nie wszystko stracone.
      3. Wpływy niekorzystne. 2 mieczy. Kontrakt to kontrakt, albo rybki albo akwarium, trzeba dokonać wyboru.
      I jakiego się nie dokona, będzie boleć.
      4. Karta rada. 3 Kijów. Baw się dobrze!
      5. Rezultat. Krol Kijów. Nowa praca.

W międzyczasie dostałam ofertę nowej pracy i zdecydowałam się ją przyjąć. Trochę mi smutno, bo miałam bardzo fajny zespół i niezły pakiet. Ale ja chcę dalszego rozwoju kariery i nie wiem, czy go w obecnej pracy dostanę.
      Właśnie się dowiedziałam o kolejnym stanowisku w swojej obecnej pracy, które jest atrakcyjne i gdzie mogłabym aplikować bez utraty praw i przywilejów wynikających z wysługi lat . Ale chyba karty zachęcają mnie do zmiany.
      Ten Król Kijów to chyba nowy pracodawca.
      Jakieś komentarze , proszę?
      • cherry_orchard Re: Kariera 14.08.23, 23:03
        5 kielichow mowi zeby nie myslec ze sie wszystko stracili Bo gdy sie odwrocisz to jednak 2 kielichow sa wciaz pelne. Przynajmniej w mojej talii.
        Co do dwojki mieczy, masz dylemat Bo jakakolwiek decyzje podejmiesz, nie bedziesz wiedziec czy dobrze czy zle, ale w koncu bedziesz mogla odrzucic te miecze.
        Co do 3 bulaw, dalas opis trojki kielich, I nie jestem pewna ktora karte masz na mysli. Dla mnie 3 bulaw jest swietna karta nowego poczatku, a raczej kontynuowania tego co juz sie wczesniej zaczelo ale tym razem z ogromna pewnoscia tego do czego sie dazy. Ona mowi Ty juz wiesz dokad zmierzasz, wiesz jakie dzialania podjac.
        Troche zastanawia mnie krol bulaw, Bo on jest takim mini cesarzem, dyktator, nie lubi sprzeciwu. Ma byc tak jak on chce, I dziala w tym kierunku. Wiec jakakolwiek decyzje podejmiesz, bedzie tak jak chcesz.
        • cherry_orchard Re: Kariera 14.08.23, 23:05
          Bulawy raczej zachecaja do dzialania. Wedlug mnie miecze bardziej ucinaja to co bylo.
          • andgie Re: Kariera 14.08.23, 23:17
            Dzięki wielkie, Cherry.
            Tak naprawdę wiem, ze to dla mnie szansa. Mogę zdobyć doświadczenie w szanowanym, niezle płatnym zawodzie. W obecnej pracy będzie całkiem przyjemnie, ale mniejsza możliwość rozwoju. Król Kijów. Może po prostu nowy szef?
            • cherry_orchard Re: Kariera 15.08.23, 21:52
              Moze. Czemu nie.
              Wlasnie ta 3 bulaw to mowi, ze Ty juz masz swoj cel, umiesz oszacowac swoje mozliwosci, wiesz dokad zmierzasz.
      • babetka84 Re: Kariera 17.08.23, 16:34
        Andgie - dobrze zrozumiałam, że to był rozkład ogólny na pracę na Sierpień bo nie widzę zadanego pytania?
        • andgie Re: Kariera 17.08.23, 16:40
          Tak, ogólny na karierę na sierpień, 5 kart.
          • babetka84 Re: Kariera 17.08.23, 21:09
            Ok, więc wg mnie wygląda to tak:
            ad 1 - Pieniędzy nie będzie brakowało, choć może bez rewelacji, to jednak pieniądze będą płynęły regularnie
            ad 2 - "Nie płacz nad rozlanym mlekiem " - prawdopodobnie ominęło Cię coś niedobrego, czego mogłabyś bardzo żałować, gdyby doszło do skutku
            ad 3 - Możesz obecnie czas wahać się i myśleć, czy to oby na pewno dobra droga ale wg mnie w pkt 2 też masz podpowiedź, że tak musiało być i na tę chwilę to najlepsze możliwe rozwiązanie
            ad 4 - nie myśl o przeszłości, o tym co minęło lub mogło być, ale myśl o tym co jest teraz i co może być w przyszłości. Wg mnie to też sugestia, że na horyzoncie już widać coś lepszego dla Ciebie w kwestiach zawodowych - może niekoniecznie nowa praca, ale ogólna poprawa w obecnym miejscu pracy
            ad 5 - Ten Król Buław to możesz być Ty, wejdziesz w taką energię człowieka biznesu, charyzmatycznego który przejmuje inicjatywę i działa lub napotkasz takiego człowieka (może szefa?), który wywrze istotny i pozytywny wpływ na Twoje życie zawodowe. To może być też sugestia, abyś aplikowała na to nowe stanowisko bo może na nim poczujesz się jak ten Król buław, czyli ryba w wodzie.
            Powodzenia!
            • babetka84 Re: Kariera 17.08.23, 21:11
              ad 4 Dodam że to napisałam, zanim doczytałam o nowej ofercie w obecnym miejscu pracy - to może być właśnie to, o czym pisałam...
              • andgie Re: Kariera 17.08.23, 21:58
                Dzięki Babetka84 🙂 Już dałam wymówienie w pracy, wiec chyba już „po ptokach”. Choć teoretycznie ciagle mogę aplikować 😀 Jest mi smutno z powodu opuszczenia obecnego miejsca pracy, choć głęboko w duszy wiem, że nie otrzymam tutaj tego, co chcę. Nowa praca brzmi atrakcyjnie. Dziękuję bardzo!
                • babetka84 Re: Kariera 17.08.23, 22:12
                  Proszę smile W takim razie mogło chodzić o nowe miejsce pracy, że nie ma co żałować swojej decyzji, zwłaszcza że karta rady to iść w nowe - patrzeć w przyszłość nie przeszłość. A Król buław dobrze wróży na sprawy zawodowe więc będzie ok!
                  • andgie Re: Kariera 17.08.23, 22:21
                    Może jeszcze wrzucę swoje CV do nowej pracy w swoim obecnym miejscu, choć zostało mi tylko ciut ponad tydzień 🙂 Obecna praca to ogromny pracodawca , ponad 60tys pracowników. Nowa znacznie mniejsza. Dzięki !
    • andgie Re: Kariera 22.08.23, 15:24
      Karty na wrzesień.
      1. Sygnifikator. 4 mieczy. Rządzi prawo i reguły, należy się do nich dostosować i będzie dobrze. W miarę dobrze. Niedawno wprowadziłam pewne zmiany zdrowotne. Muszę stosować się do ścisłych reguł. Odpoczywać.
      2. Wpływy korzystne. Smierć. Ostra zmiana. Choć przykro mi z powodu odejścia od poprzedniej pracy, karty sugerują , ze to była dobra decyzja. Trzeba się koncentrować na dokończeniu tych zmian, czasami bolesnych, ale korzystnych.
      3. Zmiany niekorzystne. Siódemka Kijów. Nie warto wdawać się w walki i popyskowki. Widać problemy w nowej pracy, muszę walczyć o swoją pozycję.
      4. Karta rada. Król Kijów. On ma świetna karierę zawodową, czyli będzie dobrze, ale muszę się uczyć i to szybko.
      5. Co dalej, rozwiązanie. 4 kielichów. Pewne rozczarowanie nowa praca? Rozpoczęcie nowego projektu i nie zakończenie go? Tutaj mam problem.
      Dodatkowo wyciagnelam kartę na sytuacje finansowa we wrześniu, 3 Kijów. Nienajgorzej, ale bez szaleństw. Jakiś zaczęty projekt jednak przyniesie rezultaty.
      Jakieś uwagi, proszę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka