andgie Re: Kariera 30.08.25, 12:37 Hello! Juz od bardzo dawna nie stawialam tarota na kariere. Ostatni rozklad pokazal ciezka sytuacje, mialam potem problemy i w pracy i w domu. Odlozylam karty na dluzszy czas, w koncu zdobylam sie na odwage, zeby ich znowu uzyc. Rozklad na kariere na wrzesien. 1. Sygnifikator. Krol Monet. Cetrum wydarzen bedzie miejsce pracy, zarabianie. Mam nowe hobby, moze zacznie placic za siebie. Trzeba tez przestrzegac zasad i dobrze sie pilnowac wobec szefostwa. 2. Dobre wplywy. 2 kielichow. Dobra sytuacja rodzinna. 3. Zle wplywy. 9 mieczy. No to ciezko. Frustracja, ograniczenia, uwazanie na plecy, zeby ktos tam noza nie wbil. Nerwowosc, leki. 4. Karta-rada. Odwrocony Wisielec. Karta sugeruje, ze niektore sytuacje sa stworzone przeze mnie sama. Nie myslec, co moze sie zlego stac, ale dzialac. Moze sama blokuje konieczne zmiany, takze te w pracy? W koncu, moja praca jest kiepsko platna, moze po prostu zaczac sie rozgladac za czyms lepszym? 5. Rezultat. 2 mieczy. Odkladanie decyzje na potem? Myslenie o opcjach? Ogolnie, jesli bede trzymac usta na klodke, robic swoje, bede w miare bezpieczna. Sytuacja przynajmnie nie pogorszy sie. Na wyniki mojego hobby bede musial troche poczekac, ale Krol Monet jest bardzo bogaty, wiec moze bedzie dobrze. Prosze o Wasze interpretacje. Odpowiedz Link
magdalena.1230 Re: Kariera 30.08.25, 20:47 Sytuacja zawodowa: Król Monet - Ten pan ma stosunek konkretny i twardy. To jest zadaniowiec, wykonujesz pracę za którą płacimy. My płacimy Ty wykonujesz- Za to masz zapłatę. ,, Są pieniądze '' Zauważ czy dzięki tej pracy nie masz szansy stać się w jakimś fachu - fachowcem na rynku?. W innych miejscach potrzebują takich osób którzy znają się na pracy którą wykonujesz. Tylko to dobrze wykorzystać . W karcie Króla Monet to bym dbała aby wypracować sobie pozycję i autorytet - nie wciągać się w konflikty - pokaz że praca jest ważna. Jak jest szef - kierownik to podpytaj o dodatkowe fuchy lub kursy? Złe wpływy 0 mieczy - Andgie ta karta ma nerwy i odpowiedz na nie. Towarzsytwo w pracy to tylko ludzie z pracy nikt więcej. Nie musisz się do nich dopasowywać. Dla rodziny jesteś Ideałem matki i żony 2 kielichy,. Praca to tylko praca tam chodzimy aby zarabiać pieniądze. Utrzymuj dystans w grupie, ale pracuje z nimi, nie wchodz w konflikty. Zrelaksuj się od pracy idąc tropem Wisielca - on sobie wisi i spogląda na wszystko. Zadbaj o pewnośc siebie bądz swoim oryginałem,, błyszcz własnym światłem'' W skrócie - rozkład wskazuje na stronę zawodową - pracuj, wykonuj swoje obowiązki, słuchaj się szefa bo on płaci. A jak nie zawsze masz motywację do pracy to udawaj że pracujesz. Odpowiedz Link
andgie Re: Kariera 30.08.25, 21:48 Dzięki wielkie, Magdalena. Miałam nieprzyjemną sytuację w tym miesiącu i się zestresowałam. Ale masz rację, praca to tylko praca. Odpowiedz Link
andgie Re: Kariera 04.10.25, 15:29 Czesc wszystkim! Wrzesien uplynal pod znakiem czekania na kase. Maz zmienil prace, z pensji tygodniowej zmienil na miesieczna i brak dochodu odbil sie nas ( Krol Monet) i sie zestresowalam (9 mieczy). Ale nie zloscilismy sie na siebie wzajemnie , wrecz przeciwnie, wspieralismy sie. Podjelam decyzje, ze trzeba zmienic prace na lepiej platna i rozpoczelam poszukiwania. Bez presji, spokojnie. Rozlozylam karty na pazdziernik. 1. Sygnifikator, 4 monety. Dochod jest, bedzie troche lepiej finansowo. 2. Dobre wplywy. Rycerz Kijow. Ciekawe, moze dostane jakies dobre informacje, wiesci? Jade na krotkie wakacje pod koniec pazdziernika, moze bedzie fajnie. 3. Zle wplywy. Rycerz Monet. Trzeba bedzie nadrobic zaleglosci finansowe. Pieniadze szybko przyjda, ale tez szybko pojda. 4. Karta-rada, dwojka kielichow. Cieplo rodzinne . 5. Rezultat, podsumowanie. Diabel. Ograniczenia, frustracje? O ile jest to karta ograniczen, ja nie odbieram jej calkowicie zle. Dla mnie czesto pokazywala intensywna, ale owocna prace. Jakies komentarze, prosze? Odpowiedz Link
andgie Re: Kariera 04.11.25, 15:17 Podsumowanie października: wpadło mi ciut kasy, ale też wypadło. Mąż w końcu zaczął dostawać pełną pensję, więc może już będzie dobrze. Mielismy problemy z rachunkami (Diabeł ?) Ale sytuacja zaczęła się stabilizować. Przynajmniej mam taka nadzieję 😱 Rozłożyłam karty na listopad. Z przełożenia wypadły mi Sąd i Król Monet, może będzie trochę lepiej, zaczyna się czas odnowy? 1. Sygnifikator. Wieża. Serio, kiedy bedzie polepszenie? Kiedy już mam nadzieję , kiedy są znaki poprawy, to znów, od nowa?! Jestem już zmęczona. Wczoraj otrzymałam e-maila informującego mnie, że odrzucają moją aplikację do pracy, na której mi zależało. Jak mówią Anglicy, I hit rock bottom. 2. Wpływu korzystne. Królowa kielichów. Czułość i miłość. Wsparcie z rodziny, może to ja będę ich wsparciem? 3. Wpływu niekorzystne. Głupiec. Słomiany zapał, głupie, nieprzemyślane decyzje? 4. Karta- rada. Paz Kijów. Prochu nie wymyślę. Muszę być rozważna, inteligenta, podsuwać moje pomysły, ale nie szukać wielkich wpływów. 5. Karta podsumowująca, co dalej. Królowa Mieczy. Użyć swojego intelektu, kwalifikacji, Kierować się rozsądkiem. Jakieś komentarze, proszę? Odpowiedz Link
magdalena.1230 Re: Kariera 05.11.25, 00:17 Królowa Mieczy - tylko zimne podejście, dyplomatyczne, bez rozbijania się na emocje, uczucia, czy kogoś lubisz lub nie w pracy. Królowa jest konkretna i zimna w działaniu. Chcesz coś nowego, lub podjąć kierunek nowy? W tej karcie, robisz riserdz! ( researdz) szukasz nowych miejsc, dojść do osób, chłodna kalkulacja na to sobie mogę pozwolić , na to nie ma opcji więc odpuszczam. I masz odpowiedz. Niekorzystne : Chcesz nowego ale czy nie popełniasz ciągle tego samego błędu? Działasz według jednego schematu, który jest już znany.Tylko czy zmiana jego nie wyprowadziłaby Cię na nową drogę . 'Masz głupca , a przypatrz się Królowej Mieczy - ich cechy osobowości - tym się kieruj . Wieza - jak chcesz zmian musisz coś zburzyć ! Pamiętaj w domu zawsze znajdziesz cząstkę kielichów - uczuć , to jest twoja oaza spokoju dom . Odpowiedz Link