15.05.24, 22:02
Hej..
miałam dziś może banalna, ale dziwną sytuację, całkiem niedawno,
Siedziałam sama w domu z dziećmi, zadzwonił domofon i obcy mężczyzna prosił bym zeszła na dół, bo mam "wodę w piwnicy" (mieszkam w bloku), mam zejść na dół. Pytam czemu dzwoni akurat do mnie dzwoni, a on tylko wzdycha. Dzwonił dwa razy, mówię, że nie zejdę bo jestem z dziećmi, a mój mąż za parę minut może przyjść i sprawdzić (miał wrócić za jakieś 10 min). Trochę się wystraszyłam, bo myślałam, że jest jakiś kłopot. Powiadomiłam męża, był szybko i sprawdził wszystko, nikogo też na dole już nie było, żadnej wody ;/
czy to jakieś głupie żarty czy oszust?? Nikt też już się nie odzywał.
Dawno nie sięgałam do Tarota, ale zrobiłam mały rozkład na dwie karty:
kto to - 6 mieczy, jakie miał zamiary - wieża.

Może jestem panikarą, ale czy to było niebezpieczeństwo?? Ta wieża mi się nie podoba ;/ 6 mieczy kojarzy mi się tu najbardziej z tajemnicą lub czymś nieodgadnionym. Ale obie karty chyba też mają powiązanie z wodą (wieża jako usterki chyba??).
Będe wdzięczna za Wasze interpretacje.
Obserwuj wątek
    • uhuhana Re: Obcy 17.05.24, 23:20
      O matko... Dobrze, ze nie wyszlas. Mam nadzieje, ze byl to przypadek a nie ze ktos sobie Ciebie upatrzyl. Creepy, moze skrzywdzic kogos innego...
      • kokoryczko Re: Obcy 22.05.24, 12:50
        Bardzo mnie wystraszyła ta sytuacja, też mam nadzieję, że to był przypadek.
    • bezimienna2025 Re: Obcy 05.03.25, 17:02
      Trochę już czasu minęło, ale może coś się wyjaśniło w tej sprawie? Mnie niestety ta Wieża kojarzy się z chęcią włamania i splądrowania mieszkania, może to jeden z tych co chodzi po mieszkaniach, dzwoni po domach i sprawdza, czy ktoś jest w domu, a potem daje cynk innym? w 6 mieczy to jakiś przejezdny raczej z daleka (np. inna miejscowość). Wg mnie trochę za mało kart by napisać coś więcej, ale w takiej sytuacji trzeba być ostrożnym i bardziej czujnym ...
    • astrologiacompl Re: Obcy 15.03.25, 08:54
      Rozumiem Twój niepokój, ta sytuacja rzeczywiście wygląda podejrzanie. Patrząc na karty:

6 Mieczy faktycznie może sugerować tajemnicę, kogoś, kto działa w cieniu lub próbuje się oddalić – symbolizuje również przejście, zmianę miejsca, co może wskazywać, że ten mężczyzna nie miał czystych intencji i po prostu odszedł, gdy zobaczył, że nie dasz się namówić.

Wieża to zazwyczaj nagły kryzys lub nieoczekiwane wydarzenie – może wskazywać na próbę oszustwa, manipulacji lub sytuację, która mogła skończyć się źle, gdybyś zeszła na dół.

Obie karty mogą też faktycznie kojarzyć się z wodą, więc być może historia z zalaniem miała być wymówką, żeby Cię zwabić.

Dobrze, że postąpiłaś ostrożnie i nie zeszłaś na dół – intuicja zadziałała świetnie! Wieża w tym przypadku może sugerować, że uniknęłaś nieprzyjemnej sytuacji.

Myślę, że zachowanie czujności było jak najbardziej słuszne – lepiej dmuchać na zimne. Dobrze, że od razu powiadomiłaś męża i sprawdziliście sytuację. Jeśli coś podobnego się powtórzy, może warto zgłosić to na policję dla bezpieczeństwa.

Trzymaj się i gratuluję zdrowego rozsądku! 😊🔮

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka