romanticca 25.04.07, 13:56 - życie w zgodzie ze sobą - działanie w dobrej wierze (tak mi się to dziwnie kojarzy) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariena1 Re: (XI) SPRAWIEDLIWOŚĆ 25.04.07, 18:43 bezstronność uczciwosć sprawiedliwość losu(masz to na co zasługujesz) Odpowiedz Link
ifyso Re: (XI) SPRAWIEDLIWOŚĆ 25.04.07, 20:20 - urzędy, sprawy sądowe, dokumenty, umowy - typ osoby, która ocenia surowo wg swojego systemu wartości, analizuje, kalkuje rozumem "na chłodno", waży, rozważa - jak ta waga w rękach pani Sprawiedliwość. Jako żona/partnerka bywa surowym sedzia wobec partnera)) - dostajemy to, co żeśmy zasiali - tu rządzą prawa uniwersalnej a nie ludzkiej sprawiedliwości Odpowiedz Link
sandchild Re: (XI) SPRAWIEDLIWOŚĆ 27.04.07, 10:52 nie szarp się, to troche takie kolo fdortuny dla mnie raz jeszcze - co ma byc to i tak się stanie. Odpowiedz Link
romanticca Re: (XI) SPRAWIEDLIWOŚĆ 27.04.07, 14:01 wyczytałam bardzo fajną interpretację, która mi pasuje mianowicie walka o sprawiedliwość ale wewnątrz siebie. Czyli zrobienie rzeczy "właściwej" (sprawiedliwej) mimo, że może być dla nas niewygodna. Odpowiedz Link