Dodaj do ulubionych

Moja kolej:)

30.10.08, 20:33
Rozkladalam sobie karty, szukajac rady, jak postepowac w sprawach osobistych.
Pytanie wlasnie tak sformulowane. Mozna je odniesc do konkretnego pana, ale
raczej chodzilo mi o ogolna porade.

Wyszlo tak:

w mysli: Krolowa kijow
w sercu: Mag
na zewnatrz: 2 miecze

Krolowa kijow: Wybierz sobie cel i daz do niego, uparcie i ambitnie. Ta
krolowa wie czego chce i nie poprzestaje na malym. Byle czym sie tez nie zadowoli.

Mag: Hmmmm. Czaruj, bajeruj, daz do celu.

2 miecze: Mysl o sobie przede wszystkim.

Tak jakos te karty mowia mi - teraz pora na egoizm.

Moze mi podpowiecie, czego ja w tych kartach nie widze?

smile
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Moja kolej:) 30.10.08, 20:43
      Rozumiem że "na zew" to zn jak masz sie zachowywac, co pokazywac?

Odebrałabym wtedy 2 mieczy jako nie okazywanie zwątpienia w siebie,
      swoją atrakcyjnośc, odrzucenie blokad.
      • morgana8 Re: Moja kolej:) 30.10.08, 20:58
        Tak. Na zewnatrz - jak sie zachowywac, co okazywac. W sercu - to pytanie o
        stosunek emocjonalny do innych osob.
        • wiola2626 Re: Moja kolej:) 30.10.08, 23:11
          Osobiscie nie lubie rozkladów ogólnych,wolę doprecyzować.Ale 2
          miecze wskazują na pokonywanie swoich watpliwosci,nie danie się
          im,uswiadomienie sobie,ze bedzie się musiało wybierac.Krolowa buław
          wskazuje mi na wydobycie zmysłowosci kobiecej,uwodzicielskości.
          • rasatabula Re: Moja kolej:) 30.10.08, 23:34
            A czy ten mag w sercu może mówić: wiem czego chcę, moje uczucia są jasno
            określone i zdecydowanie dążę do działania zgodnego z tym, co serce podpowiada?
            • rasatabula Re: Moja kolej:) 31.10.08, 01:01
              Nie, nie dążę, bo 2 mieczy, ale serducho chciałoby, żebyś dążyła, łojć się
              zamotałam.
              • rasatabula Re: Moja kolej:) 31.10.08, 01:05
                No i może jest oczarowanesmile
                • rasatabula Re: Moja kolej:) 31.10.08, 01:11
                  ha ha, jak przeczytałam interpretacje Ines maga na sercu to moja koncepcja paszła...
                  ja też idę - spać smile
                  • azza4 Re: Moja kolej:) 31.10.08, 12:43
                    Krolowa bulaw moze mowic o konkretnym sprecyzowaniu swoich
                    potrzeb.Czego tak naprawde chcesz,oczekujesz w sprawach osobistych.
                    Sugeruje myslec o sobie,niczego nie udawac,nie dzialac wbrew swoim
                    odczuciom.
                    Mag...hmmm...konkretne uswiadomienie sobie potrzeb (krolowa kijow)
                    pozwoli ci zdobyc wieksza pewnosc siebie w relacji.Pojawi sie osoba
                    na miare twoich potrzeb i bedziesz dawac i otrzymywac to czego
                    pragniesz.Spelnienie.Ale tak naprawde to nie wiem co z tym Magiemsad
                    Dwa miecze moga oznaczac potrzebe zachowania swoich granic w
                    zwiazku.Powinnas sprawiac wrazenie osoby,ktorej sie nie wchodzi na
                    glowe i w kasze nie dmucha.Nie otwierac sie na maxa od poczatkusmile.
                    • morgana8 Re: Moja kolej:) 31.10.08, 14:39
                      Tak naprawde, to sama tez do konca nie wiem, co z tym Magiem wink Krolowa kijow
                      wie, czego chce i bierze, bo uwaza, ze jej sie nalezy. 2 miecze kaza wszystko
                      trzymac przy sobie i nie spieszyc sie z dawaniem, choc macie racje, ze karta
                      moze tez ostrzegac, ze trzeba pokonywac wlasne zahamowania. Mag nie bierze, ale
                      tez i nie daje. Mag czaruje i oszukuje. Wiele obiecuje... Daje zludzenia wink

No wychodzi mi tu czarujaca, egoistyczna kusicielka wink
                      • okwilk Re: Moja kolej:) 31.10.08, 21:39
                        > Mag nie bierze, ale
                        > tez i nie daje. Mag czaruje i oszukuje. Wiele obiecuje... Daje zludzenia wink
                        Mag nie oszukuje, nie obiecuje i nie daje złudzeń - to robi prestidigitator. Mag
                        dobrze wie czego chce. Zna prawa rządzące wszechświatem i nie poddaje im się
                        biernie. Prawu możemy podlegać, możemy je też wykorzystywać do osiągania naszych
                        celów. To właśnie robi Mag - planuje i świadomie dąży do celu.

Mag dzięki swojej uważności, ćwiczeniom i wypełnianiu danych obietnic nauczył
                        się "jak kontrolować bicie serca" i bez wahania skorzysta z tego by osiągnąć cel.

Nie ma w tym niczego złego... znajomość własnego serca i zrozumienie tego jak
                        bije może być błogosławieństwem... bo wcale nie musi oznaczać oszukiwania - może
                        oznaczać głębsze przeżywanie tego co dzieje się w życiu. Przeżywanie pełne
                        zrozumienia i świadomych decyzji.

Zadajmy sobie pytanie... Czy chcielibyśmy by słowa "Kocham" wymawiane przez
                        bliską nam osobą były tylko chwilowym zamydleniem oczu, czy świadomym i pełnym
                        zrozumienia wyrażeniem uczuć?

> No wychodzi mi tu czarujaca, egoistyczna kusicielka wink
                        To akurat przyjemny do życia wynik wink
                        Czarująca - to dobrze, przynajmniej życie nie zrobi się szare o zapachu
                        rozgotowanych kartofli, brudnej patelni i płynu do mycia naczyń.
                        Każdy człowiek jest egoistą, choćby z samego faktu bycia człowiekiem i chęci do
                        życiawink
                        A bycie kusicielką da Ci więcej przyjemności z życia niż bycie szarą myszką
                        nigdy nie wychodzącej z przytulnej norki wink

Pozdrawiam,
                        Wilksmile
                        • morgana8 Re: Moja kolej:) 31.10.08, 22:05
                          okwilk napisał:

> Mag dzięki swojej uważności, ćwiczeniom i wypełnianiu danych obietnic nauczył
                          > się "jak kontrolować bicie serca" i bez wahania skorzysta z tego by osiągnąć cel.

To bardzo ladne. Dzieki Oktawiuszu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka