monk164 10.02.09, 11:27 to moja karta na dzis od jakiegos czasu znow mysle o tarocie znow mnie do niego ciagnie czuje ze to jest to ,moja droga i chyba karta tez tak mi powiedziala co o tym myslicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okwilk Re: siedem pucharow 10.02.09, 17:06 monk164 napisała: > to moja karta na dzis > od jakiegos czasu znow mysle o tarocie znow mnie do niego ciagnie > czuje ze to jest to ,moja droga i chyba karta tez tak mi powiedziala > co o tym myslicie? Karta dnia często mówi o drobnostkach. Nie byłbym aż taki pewny tego, że ta karta mówi o tarocie jako Twojej życiowej drodze. Popatrzyłbym raczej na drobniejsze sprawy np. czy nie jesteś dzisiaj rozmarzona? Czy nie zastanawiasz się nad jakimś ważnym dla Ciebie wyborem? Czy nie planujesz czegoś na daleką przyszłość - co w rzeczywistości może okazać się pobożnymi życzeniami. Może po prostu jesteś dzisiaj rozespana? Oczywiście to są "możliwości" a nie dokładna interpretacja. Kartę dnia ciężko interpretować - zwłaszcza stojąc z boku. Pozdrawiam, Oktawiusz. Odpowiedz Link
ines113 Re: siedem pucharow 10.02.09, 19:12 Witaj Monk, zgodnie z regulaminem szkolki podaje sie wlasna interpretacje kart, zanim poprosi sie o pomoc. Zlekcewazylas to we wszystkich swoich watkach, wiec polecam na poczatek przeczytanie regulaminu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46867&w=81001458 To tak dla porzadku, a powracajac do tematu, to najpierw piszesz, ze 7 pucharow to Twoja karta dnia, a potem ze odpowiada na pytanie, czy Tarot to Twoja droga, czy tez ja zle Cie zrozumialam? To sa dwie rozne rzeczy, a karta dnia nie odpowiada na zadne konkretne pytanie. Odpowiedz Link
monk164 Re: siedem pucharow 10.02.09, 21:28 moze to zbyt chaotycznie napisalam siedem pucharow to bujna wyobraznia i fantazja dazenie do zdobycia wiedzy Odpowiedz Link
ines113 Re: siedem pucharow 10.02.09, 22:19 Zalezy, czy zadalas jakies pytanie (i jakie) i wyciagnelas na nie ta karte czy wyciagnelas ta karte jako karte dnia. Zupelnie inna bedzie wtedy interpretacja. Oktawiusz powyzej potraktowal ja jako karte dnia, jednak Ty ja interpretujesz raczej jako odpowiedz na konkretne pytanie, napisz jakie ono bylo? Odpowiedz Link
monk164 Re: siedem pucharow 11.02.09, 11:29 nie zadawalam pytania to byla karta dnia ja ją tak odebralam ze dzis bede duzo myslec ,zastanawiac sie ,marzyc i wlasnie caly dzien myslalam o tarocie czy nadal sie nim zajmowac i w to wchodzic po tak dlugiej przerwie Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: siedem pucharow 10.02.09, 22:24 Może ta karta Ci powiedziała, że dzisiaj będziesz intensywnie myślała o swojej drodze no i dzisiaj dokładniej przyjrzałaś się czym jest napełniony jeden z siedmiu Twoich pucharów i pomyślałaś sobie, że może warto byłoby skosztować jego zawartości? M Odpowiedz Link