smunaa28 28.06.09, 11:28 Jakie miejsce waszym zdaniem może oznaczać śmierć.... mi jakoś tak głupio przyszedł na myśl cmentarz, potem szpital (narodziny) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.33 Re: śmierć jako miejsce 28.06.09, 11:41 śmierć to zmiana taka np o 180` wiec moze miejsce zupełnie odwrotne niz dotychczas? a moze tez byc miejsce w którym mozna zmienic siebie ..jakis salon fryzjerski..tylko nie wiem czy salon fryzjerski ...chyba ze zmienic tam radykalnie swój wygląd np zciąc długie włosy na krótkie - bo to zmiana raczej na dłużej... na tej zasadzie. Szpital to raczej pokazuje karta 4mieczy...cmentarz to ponoc sąd Takie mam skojarzenia Pozdrawiam , Asia Odpowiedz Link
czaszka00 Re: śmierć jako miejsce 28.06.09, 20:49 w chałupie śmierć często oznaczała przedpokój ... Odpowiedz Link
anahella Re: śmierć jako miejsce 29.06.09, 02:13 ostatnio wróżyłam pewnej pani, i Śmierc pokazała miejsce, gdzie powinni wybrać się na wakacje. Dałam kilka skojarzeń związanych ze śmiercią i m.in. powiedziałam, że to miejsca związane z kulturą śmierci - a ona radośnie rzuciła: "tak, chcę się wybrać do Meksyku". Ogólnie, oprócz cmentarzy, to też wszyskie miejsca pod powierzchnią ziemi. Odpowiedz Link
smunaa28 Re: śmierć jako miejsce 29.06.09, 21:13 Dziękuję za pomoc. Hmm pod powierzchnią ziemi to może metro Tak sobie jeszcze myślę, że może być to miejsce gdzie powstało coś nowego na miejscu czegoś starego, czegoś co "umarło", zakończyło swoje istnienie. Np szkoła podbudowana na starym przedwojennym cmentarzu żydowskim, jakiś nowy blok wzniesiony na ruinach Odpowiedz Link