Dodaj do ulubionych

warunki pracy, a samopoczucie

05.09.10, 14:55
witam,

Pracowałam 2 lata w przedszkolu niepublicznym, lubiłam tą pracę , bo przedszkole bło małe,
kameralne, praca była spokojna, nie stresowalam się, Przedszkole zostało rozbudowane, z 2 grup
zrobiło sie 5, dzieci muszą pokonac duzo schodów, aby wchodzic i schodzic na dół na zajecia
dodatkowe, My-nauczycieli mamy na 4 grupy jedną pomoc, ktora sama nie wyrabia sie z niczym, Nie
mamy przerw na jedzenie, załątwienie spraw fizjologicznych,,,Pracujemy po 8 godzin, zarobki 1250
zł. Nie chodzi mi już o pieniądze, tylko o sam fakt, ze praca jest cięzka, a zarobki nie podwyższyły
suie 50 zł. W grupie mam 19 dzieci.

Czuję się wypalona, mimo ze jestem po urlopie,,nie moge znalezc na nic czasu, wracam do domu
tak wykonczona, ze az mi niedobrze,,,,nie mam siły nawet jesc, mimo że jeśc lubiłam
zawsze,,,Domyslam sie z zaczyna mi sie depresja , (lecze sie na nią od wielu lat), osotnio mialam
pzrerwe w przymowaniu leków, bo było ok, Teraz jest mi cieżko,. Nie wiem , moze ja mam jakies
wygórowane potrzeby, moze to normalne warunki pracy, jednak dla mnie 8 godzin plus
przygotowywanie sie do zajec w domu, to zbyt wykanczające,,,
Czy to normalne, ze człowiek wypala sie juz po tak krótkim czasie practy??jak sobie z tym poradzic??
Obserwuj wątek
    • bri-sko Re: warunki pracy, a samopoczucie 05.09.10, 16:11
      Nie, kochana, to normalne. Ja tak wytrzymałam rok i 3 m-ce; za dwa razy tyle co
      Ty. Aktualnie pracuję 30h ale i tak dekoracje będę musiała robić po pracy; Znam
      ludzi, którzy tak pracują latami ale te dziewczyny to wraki , ledwo żyją... może
      są tacy, którzy radzą sobie lepiej ale trudno mi w to uwierzyć. To nie jest taka
      praca, którą można wykonywać w takim wymiarze czasu. Rozejrzyj sie, są
      przedszkola, które zatrudniają na 30h. Może coś znajdziesz. A pensja naprawdę
      nie jest rewelacyjna- w państwowym przedszkolu pewnie miałabyś tyle samo.
      • arnika81 Re: warunki pracy, a samopoczucie 18.09.10, 22:32
        Dziewczyny prosze o porady, jak radzicie sobie z wypaleniem, jeżeli takowa macie?U mnie dochodzi jeszzce kwestia zdrowotna, mam problemy ze zdrowiem.Nie wiem czy powinnam rezygnowac z tej pracy?Wątpie , zebym gdzies indziej sie odnalazla,
        Lubię pracę z dziecmi i się w tym odnajduje, jednak 8 godzin to dla mnie za dużo, Czuję się wykonczona, nie wiem moze gdybym była zdrowa miałąbym wiecej siły,,,,
        Jak pracowac, jak brakuje siły???Przeciez nie zrezygnuje z pracy, musze za cos zyc..sad
        • madziaaaa Re: warunki pracy, a samopoczucie 19.09.10, 09:02
          Może zmień przedszkole?
          Albo przejdź na pół etatu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka