Dodaj do ulubionych

zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- zapłacę

22.11.11, 22:33
Witam,

Zlecę wykonanie dekoracji do sali przedszkolnej. Chodzi o wykonanie dekoracji na okna ( 3 duże podwójne okna) + coś wiszącego na lampy ( jest ich 8) no i ogólnie jeszcze przydałoby się coś takiego... przestrzennego, żeby to mozna było postawić w kąciku zimowym ( wymiar stolika 40 cm na 140 cm...). Niestety nie mam siły na to wszystko szczególnie,że pracuję po 10 godzin dziennie + praca dodatkowa + przygotowanie do zajęć. Normalnie padam sad

Prosze o przesłanie propozycji tego, co Panie chciałyby wykonać na maila

wiola-myszyn@wp.pl

Oczywiscie prosze podac cenę za poszczególne elementy i całość smile Miło by bylo zobaczyć zdjęcia niektórych ,, dzieł" niekoniecznie Bożonarodzeniowych

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • babowa Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 22.11.11, 23:10
      mariela, chyba zgłupiałas?
    • alkaadam Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 23.11.11, 14:11
      A nie możesz wykonać tych dekoracji razem z dziećmi, podczas godzin swojej pracy? Trochę kartonu, biały, niebieski, bibułki, robisz śnieżek, łańcuchy, choinki ośnieżone, dużo tutaj mogą zrobić dzieci, to dla nich będzie frajda.
    • wielkanocnaniespodzianka mam nadzieje, że to tylko twój nieudany żart.... 23.11.11, 17:33
    • barboorka1313 Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 23.11.11, 19:11
      A Ty przypadkiem nie pisałaś tu ostatnio, że za dużo dokładasz do interesu??
      A co do robienia dekoracji - mam trzylatki, jestem w grupie właściwie sama i nic z dekoracji nie robię w domu, ewentualnie drukuję szablony, które potem odrysowuję. Wszystko robię przy dzieciach i z dziećmi.
      • mariela1987 Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 23.11.11, 19:53
        alkaadam – dekoracje wykonane przez dzieci będą ale niestety dyrektorka wymaga żebyśmy my same też zrobiły. Pracuję jeszcze w dwoch miejscach i nie mam czasu na to- proste

babowa ??

barboorka1313- tak jak powiedziałam, pracuję w dwóch miejscach jeszcze oprócz przedszkola i dyr wymaga ze każda ma zrobić jakaś dekorację sali+ to co z dziećmi… Oczywiście za własne pieniądze jakżeby inaczej uncertain Zła jestem uncertain Chętnie tez zrobiłabym dekoracje w czasie pracy ale nie mogę tego zrobić ( nawet wtedy gdy dzieci się bawią… uncertain bez komentarza…wink

Dlatego chcę to komuś zlecić. Nie uważam żeby było coś w tym niestosownego. W sumie o komentarze nie prosiłam. Jak widać u was jest inczej w przedszkolach niż u mnie.. eh

Pozdrawiam

• mariwu Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 23.11.11, 20:27

mariela1987 napisała:
          >W sumie o komentarze nie prosiłam

Konstytucja Rzeczpospolitej Polskiej

Art. 54.

Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
        • devilyn Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 23.11.11, 20:35
          Zmień branże tylko wstyd przynosisz...
          • opowiesc_idioty Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 23.11.11, 20:42
            devilyn napisała:

> Zmień branże tylko wstyd przynosisz...
            >
            >
            nie przesadzajmy. młode, bez doświadczenia, którym się wydaje, że studia nauczyły je wszystkiego zdarzają się w każdym zawodzie smile
        • barboorka1313 Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 24.11.11, 20:51
          No ale wytłumacz mi jedno - dlaczego nie możesz zrobić dekoracji, gdy dzieci się bawią. Tym bardziej, że jak pamiętam, masz czterolatki, więc dzieciaki już rozgarnięte i chyba nauczone trochę dyscypliny. Jeżeli ja z trzylatkami się wyrabiam, a nie leżakują i są chwilami szybsze niż światło tongue_out, no to z czterolatkami tym bardziej da się co nieco zrobić. A już na pewno wykroi się czas, skoro jesteś z nimi cały dzień przez te nadgodziny.
          I jeszcze jedno pytanie - masz te dzieci wszystkie przez całe 10 godzin? Żadnych luzów od rana i popołudniami?
    • opowiesc_idioty Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 23.11.11, 20:39
      jesteś pełna sprzeczności wink: pracujesz tak dużo i jesteś zmęczona a liczysz na wzięcie pełnej puli nadgodzin za koleżankę; dokładasz do interesu a chcesz płacić za robienie dekoracji...
      jesteś młodą nauczycielką i masz prawo nie potrafić zorganizować sobie jeszcze przedszkolnej pracy (technicznie i organizacyjnie). widać jeszcze Twoje "nieopierzenie", ale nikt na początku pracy nie ma bogatego bagażu doświadczeń. przeraża tylko Twoje poczucie, że jesteś wszystkowiedząca wink
      • mariela1987 Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 24.11.11, 21:39
        barboorka1313 – czy to trudno zrozumieć,że dyrektorka sobie tego nie życzy ? Chodzi po salach, węszy…. No i nie mogę. Ciekawe kiedy mam zrobić dekoracje codziennie pracując do 17.00 a dodatkowo mam drugą pracę i zwykle wracam do mieszkania po 23.00

opowiesc_idioty

1. musze wziąć nadgodziny nie dla przyjemności ale dla pieniędzy
        2. za materiały zapłacę powiedzmy 100 zł + będę siedziała nocami a komuś zapłacę np. 150 zł ( takich było kilka propozycji) a przynajmniej Pojdę spać i nie będę urządzała szopki by szukać tego wszystkiego.
        3. czas bym zorganizowała bo ja wiem kiedy mogłabym go znaleźć ale tak jak wspomniałam dyrektorka jasno powiedziała,ze dekoracje mamy wykonywać W DOMU ( co jest glupota bo jak dzieci mają chwile wolnego to uzupełnię dziennik i się patrzę w ścianę albo siadam i cos tam robie z dziećmi, nie mam chwili wytchnienia). Moja młodość niema tu nic do tego.
        4. wszystkowiedząca nie jestem ale wiedzę mam, doświadczenie uwazam jak na SWÓJ WIEK też spore porównując do moich koleżanek
    • magda_krakow A tak przy okazji zapytam... 29.11.11, 22:48
      jak przyklejacie dekoracje do okien...? Normalnie taśmą przeźroczystą? Zaczęłam już dzisiaj tworzyć co nieco, ale nie podoba mi się przymocowane na taśmie, niezbyt ładnie to wygląda, tak mi się wydaje...
      • devilyn Re: A tak przy okazji zapytam... 30.11.11, 16:37
        Ja laminuje a przyklejam na taśmę dwustronnie klejącą.
        • elzunia25 Re: A tak przy okazji zapytam... 02.12.11, 23:32
          mariela czy ciągle potrzebne ci dekoracje?
          Koleżanki ode mnie z przedszkola robią piekne dekoracje, Jeśli ciągle chcesz prześlę ci w pon parę zdjęć.
          Mam jeszcze pytanko do koleżanek pracujących w przedszkolu. Czy Wy wszystkie macie talent plastyczny? bo ja go nie mam i powiem szczerze, że sama też bym wolała kupić takie dekoracje, niż zrobić badziewne.
          Czy nauczycielka przedszkola musi być wszechstronnie utalentowana, muzycznie, plastycznie, technicznie, ruchowo???
          Mam świetny kontakt z dziećmi i staram się prowadzić tam zajęcia aby ich nie nudziły, aby coś z nim wyniosły. Ale niestety nie mam super talentu plastycznego strasznie fałszuje śpiewając...

czy to mnie dyskwalifikuje??
          • optimistic_przedszkolanka Re: A tak przy okazji zapytam... 02.12.11, 23:59
            Polecam "Mały Artysta" lub 'Hobby",wzory dekoracji ze schematami jak w Burdzie a predyspozycje do zawodu muszą pewne być więc odpowiedz sobie sama.
          • magda_krakow Re: A tak przy okazji zapytam... 03.12.11, 15:33
            Ja też nie mam super zdolności plastycznych (zdecydowanie lepiej się czuję na polu muzycznym wink), ale jakoś sobie radzę wink Tu coś odgapię, tam podpatrzę, tu coś pomoże koleżanka i jakoś idzie wink Jeśli chodzi o dekoracje, to staram się robić zawsze jakieś proste rzeczy, które też wyglądają efektownie, a przy okazji są łatwe do wykonania i zgodne z moim poczuciem estetyki - lubię prostotę, klasykę, przejrzystość - i takie też są moje dekoracje wink

Co do drugiej części Twojego postu...kiedy zdawałam na studia na kierunek "pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna" to miałam egzamin z muzyki, plastyki oraz test, w którym były elementy biologii, historii, języka polskiego oraz pytania sprawdzające "predyspozycje psycho - pedagogiczne" - więc tak, myślę, że nauczycielka przedszkola powinna być wszechstronnie uzdolniona wink
          • graz.ka Re: A tak przy okazji zapytam... 04.12.11, 19:13
            elzunia25 napisała:

> Czy nauczycielka przedszkola musi być wszechstronnie utalentowana, muzycznie, p
            > lastycznie, technicznie, ruchowo???

TAK. Taki to zawód. Wszechstronnie kształcący.

> Mam świetny kontakt z dziećmi i staram się prowadzić tam zajęcia aby ich nie nu
            > dziły, aby coś z nim wyniosły. Ale niestety nie mam super talentu plastycznego
            > strasznie fałszuje śpiewając...
            >
            > czy to mnie dyskwalifikuje??

Szczerze? Moim zdaniem tak. Dzieci przedszkolne - w wieku gdy kształtują się ich dyspozycje plastyczne i muzyczne, o których piszesz, powinny być nauczane przez osoby, na których mogą się wzorować w tańcu, ruchu, rysowaniu, wymowie i śpiewie.
          • 5252norim Re: A tak przy okazji zapytam... 18.04.12, 14:04
            animi-artes.pl jest specjalnie przygotowana dla nie posiadających talentu plastyczneg-takie głosy słyszę po skończonych zajęciach.pozdrawiam
    • aszpr Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 18.12.11, 12:21
      Nie bardzo rozumiem, o co Wam chodzi... A gdyby mariela poszła do sklepu i kupiła gotowe dekoracje Bożonarodzeniowe, takie, jakie sklepy oferują do domów, pokoików dziecięcych itp? To co? Też by było źle? Przecież tak naprawdę mnóstwo nauczycieli robi te dekoracje z konieczności, a robi je samodzielnie, bo to znacznie tańsze, niż kupowanie gotowych rzeczy. Wykluczam tu oczywiście nauczycielki robiące dekoracje z dziećmi, co wiąże się z zupełnie innym podejściem do tematu, czy takie, które odnajdują przyjemność w samodzielnym dzierganiu ozdób... Ale nie ma wśród Was takich, które, gdyby dostały na to np 500zł od dyrektorki, to w podskokach zakupiłyby wszystko gotowe?
      • babowa Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 18.12.11, 15:23
        ale wiesz , ze kupcza dekoracja nie ma tego uroku co zrobiona własnorecznie?
        i chyba przedszkole, jego atmosfera składa sie w duzej mierze własnie z pracy dzieci
        mnie rozwalaja nieporadne prace przedszkolakow, ktore skomponowane pod okiem nauczyciela tworza piekna całosc
        • aszpr Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 18.12.11, 16:48
          Wiem!
          Ale nie każdy ma do tego taki sam stosunek. Znam np. wielu dyrektorów, których nieporadne prace przedszkolaków wcale nie urzekają... niestety! A jeżeli nad stworzeniem dekoracji ma siedzieć nauczycielka, to już nie ma znaczenia, czy wykona ją sama, czy kupi gotową czy też kupi wykonaną przez kogoś...
          Jestem też w stanie zrozumieć, że ktoś może być świetnym nauczycielem w przedszkolu nie mając zdolności plastycznych, ani nawet muzycznych! W tych dziedzinach mogą go zastąpić inni. Ale znam mnóstwo osób, u których uzdolnienia muzyczne nie idą w parze z plastycznymi i na odwrót.
          • mariela1987 Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 20.12.11, 19:15
            ja mam zdolności plastyczne tyle,ze nie mam na to czasu. Dekoracje zrobiłam sama. Niestety siedzialam po nocach... eh. Nie wiem... nic nikt nie zaproponował ciekawego i kreatywnego sad( a szkoda. bo ledwo żyję od tych dekoracji
            • tijgertje Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 31.12.11, 10:41
              witaj. Ja nie tubylcza, ale watek mnie zafascynowal. dlaczego? Bo kiedys tez bylam mloda i dawalam sie wykorzystywac. Dyrektor nie ma prawa zadac od ciebie wykonywania dodatkowej pracy po nocach bez wynagrodzenia i z wlasnych materialow. Kiedys tak sie wrobilam, jak bylam wychowawca na koloniach. Komendantka wyczaila, ze lubie dlubac roznosci i niezle mi idzie. Zanim sie obejrzalam, chodzilam na rzesach ze zmeczenia, bo siedzialam po nocach speniajac "zyczenia" komendantki. a bo to ktos tam mial przyjechac i musiala miec sie czym pochwalic, a jakby kazala zrobic dzieciom, to byl tylko amterialow napsuly i krzywo zrobilyuncertain Troche mi to zajelo, ale w koncu sie postawilam i spokojnie ustalilam warunki dalszej wspolpracywink Zrobilas wedlug mnie spory blad, ze uleglas, bo z takimi ludzmi jest tak, ze jak dasz palec, to wezma reke. Na twoim miejscu od razu bym powiedziala, ze nie stac mnie na materialy i w domu nie mam warunkow. To ajkas paranoja, zeby w ciagu dnia przy dzieciach sie nudzic, a potem nadrabiac po nocach. Teraz mozesz byc pewna, ze nastepnym razem dyrektorka na pewno cos wymysli i nie bedzie uznawac "nie". Jedyne, co teraz mozesz zrobic, to isc natychmiast do dyrektorki i spokojnie wyjasnic, ze chcialas dobrze, ale jest to pierwszy i ostatni raz, bo nie dosc, ze zanbiedbujesz dom, rodzine i nadszarpujesz domowy budzet, to odbija sie to na twojej pracy, bo zarywajac noce nie jestes w 100% funkcjonowac przy dzieciach. Powiedz, ze nastepnym razem bardzo chetnie cos zrobicsz ale tylko w czasie pracy z przedszkolnych materialow. Jak sie dyrektorka bedzie czepiac, to powiedz, ze masz prawo do wynagrodzenia za swoja prace i zycia prywatnego do niej nie chcesz mieszac. z tego co mi wiadomo epoka niewoilnictwa juz sie skonczyla, a stajemy sie niewolnikami tylko wowczas, gdy sami na to pozwalamy. Moze sie obrazic, ale na dluzsza mete mozesz byc pewna, ze jesli efektywnie wykorzystasz czas w pracy, pokazesz, ze ci zalezy i zrobisz cos ciekawego wspolnie z dziecmi czy sama gdy masz wiecej luzu w ciagu dnia, to dyrektorka doceni twoja asertywnosc. Moze jej to zajac troche czasu, ale naprawde ci sie oplaci. Jak bedziesz czekac do nastepnej "akcji" to dyrektorka nie bedzie miala czasu na przemyslenie sytyacji, moze zareagowac zbyt emocjonalnie i dla zadnej z was niczego dobrego to nie wniesie, dlatego dzialaj natychmiast, zanim dostaniesz kolejne zlecenia. Niedlugo karnawal, potem Wielkanoc, mozesz byc pewna, ze jak nic nie zrobisz, to bedzie coraz gorzej.
    • wielkanocnaniespodzianka Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 23.12.11, 08:56
      "Nie wiem... nic nikt nie zaproponował ciekawego i kreatywnego ( a szkoda. bo ledwo żyję od tych dekoracji "

a może już czas, ażebyś to wreszcie ty umiała zrobić czy zaproponować coś ciekawego i kreatywnego. powinnaś mieć własne pomysły, a nie bezustannie z każdym drobiazgiem się ogłaszać...
      • ewusia13 Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 31.12.11, 11:52
        czytam i czytam i w końcu postanowiłam napisać smile
        część dekoracji powinnaś wykonać razem z dziećmi, nam tak zaleciła wizytatorka z kuratorium, że sala ma być dekorowana pracami dziećmi.
        dlatego w okresie zimowym robimy z dziećmi bałwanki, choinki, wieńce adwentowe i wieszam ja na sali na firankach, na oknach, podwieszam pod lampy itp.

jednak części dekoracji nie da zrobić się z dziećmi. Np. jakąś dużą postać na główną tablice czy wystrój na jasełka. i to jest nasz obowiązek wykonać ją poza godzinami spędzonymi z dziećmi (mamy 40 godzinny czas pracy a pensum z dziećmi to 25, więc 15 godzin tygodniowo mamy na papiery, dekoracje itp). Jest to nasza praca i nie możemy za to domagać się dodatkowego wynagrodzenia tak jak ktoś tu wcześniej zasugerował !!!
        co innego środki na materiały plastyczne, tu staram się nie dokładać ani złotówki z własnych pieniędzy. Korzystam z tego co oferuje mi przedszkole. jeśli mam pomysł na wykorzystanie materiału, którego nie mam proszę dyrekcję o zakup, najczęściej dyrekcja daje nam wtedy kasę, żebyśmy kupiły. Jeśli akurat nie ma pieniędzy ograniczam się do tego co mam lub co mogę zdobyć za darmo (zbieram szyszki, gałązki, duże tektury ze sklepów itp)

a co do przepracowania i braku czasu autorki wątku to chyba nie jest tak źle jak opisuje skoro nie tak dawno bardzo chciała przejąc dodatkowe nadgodziny za nieobecną koleżankę wink

p.s. SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!
    • elka_przedszkole Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 05.02.12, 17:22
      Jeśli praca papierkowa Cię wykańcza, dzieciaki dają w kość i nie masz czasu na chwilę odpoczynku, dyrektor wymaga co chwilę nowych ozdób na okno, czy gazetkę,najlepiej wykonanych za własne pieniądze i podczas swojego czasu wolnego, poza pracą, zapraszam do odwiedzin na stronie:

www dekoracjenaokna.tnb.pl

Dekoracje te mogą również ozdobić okna w pokoju dziecięcym smile

Obecnie tylko ozdoby wiosenne, kolejne niedługo smile
      • barboorka1313 Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 05.02.12, 22:14
        A za reklamę na gazecie to się nie płaci przypadkiem?
    • 5252norim Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 18.04.12, 13:59
      a tak w ogóle to zajrzyjcie na stronę animi-artes.pl to kopalnia pomysłów a jak trzeba to przyjadą i wszystko pokażą i wytłumaczą.pozdrawiam
    • kasiakop2 Re: zlecę wykonanie dekoracji Boże Narodzenie- za 23.11.12, 08:50
      witam! Aja sie zainteresowałam problemem, prosta sprawa nie mozesz sama- zapytaj o pomoc, a własnie takie rzeczy umiem, robie i mam czas. Mam occhote skopac tylki wszystkim tym hienom bo zazdroszcza pomysłu, a same jak te pokutnice, po nocach albo i nie, włosy wyrywaja zeby sprostac przedszkolnym dekoracjom, ale same widzicie ze mozna inaczej. Gratuluje podejscia!!!!
      • ana1113 do kasiakop2 14.12.12, 13:33
        skontaktujesz się ze mną na priv? ana1113@gazeta.pl
        jestem zainteresowana tym tematem. Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka