08.01.13, 09:51
Witam! Mam dwie córki jedna ma 6 lat druga ma 2 . Mam pytanie czy ze względu na duże zachorowanie na grype , która niekiedy kończy się nawet śmiercią mogę nie posyłać starszej do przedszkola? Czy było by to zgodne z prawem ? Czy są takie przepisy? Wydaje mi się , że to jest narażanie dziecka na choroby.Proszę o odpowiedzi .
Obserwuj wątek
    • bbkk Re: Grypa 09.01.13, 13:33
      Boszzzz
      • kochammezaonly Re: Grypa 11.01.13, 23:04
        bbkk napisała:

> Boszzzz

chciałaś coś napisać ale ci nie wyszło?
    • masheni Re: Grypa 12.01.13, 09:57
      Każde wyjście z domu może zakończyć się śmiercią... Nigdy nie wiesz, czy dachówka nie spadnie Ci na głowę!
      Stosuj profilaktykę i zdrowy tryb życia, żeby uniknąć chorób a nie dawaj się ponieść obsesji i paranoicznemu strachowi przed nimi! Nie posyłać do szkoły nie możesz, bo 6-latek podlega obowiązkowi szkolnemu. No chyba, że objęty jest nauczaniem domowym czy indywidualnym, ale do tego trzeba mieć podstawy a procedura załatwiania jest długa.
      • kochammezaonly Re: Grypa 12.01.13, 10:45
        No chyba masz rację. Dzięki .Pozdrawiam
    • pomilak1 Re: Grypa 13.01.13, 09:59
      Grypą może zarazić się gdziekolwiek - w sklepie, w ogólnodostępnej bawialni z piłkami, w parku itd. Pewnie że w p-lu jest większe prawdopodobieństwo, ale nie wpadałabym w panikę smile
      No i ilu dniowa miałaby być ta nieobecność starszej? tydzień, dwa? m-c, dwa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka