Dodaj do ulubionych

Nasz serwis - społeczność dla Reddit

13.07.10, 22:44
A pani Autor przeczytala wpis na blogu z ktorego jest screen , albo pofatygowala sie na reddita? Z tego co pamietam temat pojawil sie dwa dni temu na diggu i zostal odrazu wysmiany na reddicie. W blogu nie ma ani slowa o bankructwie. Najtrafniej problem oddaje komentarz :

Reddit isn't going bankrupt. Reddit consists of only four engineers and they have too much too do (fixing bugs, server maintenance, working on the site, web design etc). The problem is that Conde Nast (who owns Reddit) isn't taking them seriously enough and aren't giving them enough money to hire new developers. Also they are losing some revenue because everybody is using AdBlock (same with Digg too). But no, they aren't going bankrupt.

Burried as inaccurate."

digg.com/tech_news/Reddit_is_Going_Bankrupt
www.reddit.com/r/funny/comments/codck/digg_is_pathetic/
blog.reddit.com/2010/07/reddit-needs-help.html

>Przypadek Reddit pokazuje, jak oddana społeczność może zaktywizować się w sprawie "ratowania swojego serwisu".

To akurat nie pierwszy przypadek. Na wieksza uwage zasluguje bardziej zbiorka pomoc dla Haiti. Serwis zebral ponad $100 000.

blog.reddit.com/2010/01/helping-haiti-because-we-ought-to-do.html
Obserwuj wątek
    • joanna.sosnowska.net Re: Nasz serwis - społeczność dla Reddit 14.07.10, 09:20
      @ von.g

Dzień dobry
      1. A przeczytała :) Przecież nie napisałam słowem, że Reddit bankrutuje, tylko że ma (miał) problemy finansowe.
      2. Haiti
      Zbiórki na pomoc dla poszkodowanych (Haiti, powódź, trzęsienia ziemi, itd.) są oczywiście ważną inicjatywą, ale odbywają się wówczas wszędzie. W notce chciałam poruszyć temat społeczności i tego, jaki może mieć na serwis wpływ.
      Pozdrawiam
    • von.g Re: Nasz serwis - społeczność dla Reddit 14.07.10, 09:43
      @joanna.sosnowska

Dzien dobry :)
      Troche juz pozno bylo jak to czytalem i odnioslem wrazenie ,ze byla mowa o bankructwie. Choc mozliwe ,ze pomieszalo mi sie z innymi artykulami w necie , zwlaszcza tym z Digga. W takim razie przepraszam za nadgorliwosc :)

>Zbiórki na pomoc dla poszkodowanych są oczywiście ważną inicjatywą, ale odbywają się wówczas wszędzie.

Szczerze mowiac nie kojarze innych serwisow ktore zbieraly na Haiti. Digg zaczol akcje w odpowiedzi wlasnie na to co dzialo sie na Reddicie.

>W notce chciałam poruszyć temat społeczności i tego, jaki może mieć na serwis wpływ.

Reddit jest stosunkowo malym serwisem i chyba przez to relacje tez sa stosunkowo bardziej bezposrednie i raczej cieple. Tworcy/administracja czesto i chetnie odpowiada na potrzeby urzytkowniko.

Rowniez pozdrawiam :)
    • radek.zaleski Re: Nasz serwis - społeczność dla Reddit 14.07.10, 10:37
      "Szczerze mowiac nie kojarze innych serwisow ktore zbieraly na Haiti. Digg zaczol akcje w odpowiedzi wlasnie na to co dzialo sie na Reddicie. "

podarnik.gazeta.pl/podarnik/0,0.html
    • von.g Re: Nasz serwis - społeczność dla Reddit 14.07.10, 11:23
      @radek.zaleski

To ,ze ja nie kojarze to nie znaczy ,ze nie istnieja :) Pozatym gazeta.pl to nie jest serwis spolecznosciowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka