aionn 25.01.11, 11:42 Hmm,"procesor jest osiągalny dla programistów"? - po polsku tak się nie mówi, Panie Redaktorze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
go_bsh Re: Tylko sama nie zagra 25.01.11, 11:58 Fender ma podobne, a nawet chyba ciekawsze rozwiązanie w swoich wzmacniaczach (no tylko nie stroi samo gitar). Kupujecie specjalny amp (G-dec 3 lub Mustang), podłączacie go do PC lub MAC za pomocą USB, a tam w dedykowanym programiku ustawiacie brzmienie (rodzaj pieca + przestery + podkłady). Aplikacyjkę Fender FUSE można pobrać za darmo, niestety do wgrania na urządzenie potrzebny już jest oczywiście sprzęt ;) Do tego jest sporo podkładów (bass/bębny/czasem wokal) i niemała społeczność co dorzuca wzorce muzyczne do akompaniamentu. Gdy po raz pierwszy zobaczyłem tą zabawkę nie mogłem uszu oderwać!!!! Teraz jak tylko będę wymieniał piecyk to raczej będę kierował się pod G-dec'a ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qazokm Re: Tylko sama nie zagra 25.01.11, 12:23 "gitara z trzema(!) przetwornikami" Informuję uprzejmie, że prawie każda gitara elektryczna ma 3 przetworniki, więc ten wykrzyknik jest nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
ttu Re: Tylko sama nie zagra 25.01.11, 12:43 @qazokm: "prawie każda gitara elektryczna ma 3 przetworniki" Ja uprzejmie poinformuję Ciebie, że konfiguracja z 3 pickupami jest jedną z możliwych, i nie jest tą najczęściej stosowaną. Szczególnie jeżeli chodzi o firmę Gibson, której grubo ponad 90% produkowanych gitar elektrycznych ma 2 (słownie dwa) przetworniki. Odpowiedz Link Zgłoś
maxdream6 Re: Tylko sama nie zagra 25.01.11, 13:29 Jak dla mnie gitara nie może być skomputeryzowana. Zabierze się jej urok. thebestmaszyna.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
gen-ko Re: Tylko sama nie zagra 25.01.11, 14:18 ale gitara z 3 humbuckerami to jednak rzadkość Odpowiedz Link Zgłoś
artur0121 Re: Tylko sama nie zagra 25.01.11, 16:48 ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
artur0121 Re: Tylko sama nie zagra 25.01.11, 16:51 Ja tam wolę swojego IBANEZA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mr.knowhow Re: Tylko sama nie zagra 25.01.11, 21:01 @gen-ko Gibson Black Beauty - 3 humbuckery. Niektore firebirdy maja rowniez 3 humbuckery. Takze to nie jest rzadkość. @artur0121 Skoro cie nie stac na Gibsona albo Fendera to zostan przy swoim ibanezie. Odpowiedz Link Zgłoś
disintegrator81 Re: Tylko sama nie zagra 25.01.11, 22:00 Powiedz to Petrucciemu, Friedmanowi, Methenemu czy Bucketheadowi... Zamiast poprowadzić rzeczową dyskusję, to jak dzieci w piaskownicy się licytujecie, kto ma fajniejsze zabawki... Odpowiedz Link Zgłoś
airpressure Re: Tylko sama nie zagra 25.01.11, 22:49 A ja mam sprzet firmy Activision z technologia Bluetooth 2.0 i 4 zielonymi diodami! Odpowiedz Link Zgłoś
tranquest Re: Tylko sama nie zagra 25.01.11, 23:22 Trzy pickupy tak - rzadziej 3 humbuckery choc zdarza sie Odpowiedz Link Zgłoś