Dodaj do ulubionych

Google Earth na cenzurowanym

IP: *.gorzow.mm.pl 08.08.05, 15:28
super ! i tak trzymac google!

-----------------------------
www.zambra.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: móóóó?? a co z wersją na linuksa? IP: *.jjs.pl 08.08.05, 16:24
      kiedy będzie?
      • Gość: hgw Re: a co z wersją na linuksa? IP: 212.244.167.* 08.08.05, 16:34
        Jak zrobia wersje na MacOS X, to potem ktos to zrekomplikuje pod Lin...
      • Gość: leszek k Re: a co z wersją na linuksa? IP: *.aster.pl 08.08.05, 17:04
        Niepredko. Bo linux to malo popularny OS, w gruncie rzeczy dobry tylko dla
        maniakow, ktorzy bez przerwy grzebia w kompach. Sorry, ale z moich znajomych
        tylko takie swirki go uzywaja.
        • Gość: móóó???? cóż więc ze Skypem? IP: *.jjs.pl 08.08.05, 17:22
          dlaczego On jest na linuksa? Albo gadugadugadu? Albo Acrobat Reader?

Z moich znajomych inteligentni używają linuksa, albo przynajmniej wyrażają
          zainteresowanie migracją. Sprawa nie jest prosta bo pewne kwestie są skutkiem
          monopolu. Niektóre programy są dostępne tylko na to windowsowe g..., mimo braku
          jakichkolwiek technicznych przeciwskazań. NIE DA SIĘ KUPIĆ LAPTOPA BEZ
          M$-"systemu"!!!! Płatnik to kolejny przykład.
          • Gość: odi Re: cóż więc ze Skypem? IP: 195.116.250.* 09.08.05, 09:42
            Da się kupić laptopa bez systemu M$.
            Vobis sprzedaje klaptopy z freedosem, albo wręcz bez systemu w ogóle.
            I tam stawiasz co chcesz.

A płatnik to jest jeden wielki skandal
          • orientman Jak to sie nie da? 09.08.05, 09:43
            ja kupilem laptopa bez MS Windows. I to kolejny juz raz..
    • turszmit Re: Google Earth na cenzurowanym 08.08.05, 16:29
      Co to za bzdury??? A nie lepiej zrobić program namierzający oglądających takie
      właśnie obiekty???
      • Gość: pc20052 Re: Google Earth na cenzurowanym IP: 217.153.22.* 08.08.05, 16:55
        Zaciekawiony artykułem wszedłem w Google Earth i obejrzałem tę elektrownię. Czy
        dlatego powinni mnie namierzyć?
    • Gość: mysl356 Nie dajcie sie czerwonym! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.08.05, 17:10
      Google, nie zmieniajcie nic. To sa dyktatorskie zapedy i nie powinniscie nic zmieniac.
    • Gość: matt Re: Google Earth na cenzurowanym IP: *.chello.pl 08.08.05, 17:16
      Czy może ktoś mi wyjaśnić co zostało wycięte ze zdjęcia Białego Domu i okolic -
      bo jakoś się nie skapowałem.
      • gramas Re: Google Earth na cenzurowanym 08.08.05, 18:34
        Gość portalu: matt napisał(a):

> Czy może ktoś mi wyjaśnić co zostało wycięte ze zdjęcia Białego Domu i
        okolic -
        > bo jakoś się nie skapowałem

Zmazany zostal dach, na Google Map widac takze zamazane dachy budynkow z lewej
        i prawej strony, np. nie widac kominow, ani spadu. Ocenzurowane takze zdjecie
        Capitolu i okolic, wiec jednak cenzuruja.
    • tycno1 tandeta - zdjęcia warszawy sa bardzo stare! 08.08.05, 17:42
      Zastawnawiające, że te zdjęcia były dostępne w sieci juz kilka lat temu ale
      dopiero teraz jest taki szum medialny wokół Google. To ewidentnie mocno
      przepłacone. A tak przy okazji. Zdęcia Warszawy sa baaaaaaardzo stare. Widać na
      nich np. budynek tuż obok Arkad Kubickiego, który został wyburzony jakieś 2
      lata temu! A przy balustradzie nad trasą W-Z stoi ogródek piwny... tymczasem od
      czasu remontu tunelu WZ takiego ogródka tam nie ma ( już grubo ponad rok!)
      • Gość: botmonster Re: tandeta - zdjęcia warszawy sa bardzo stare! IP: *.chello.pl 08.08.05, 17:47
        a zdjecia trasy Siekierkowskiej przedstawiaja budowe :) trasa dziala od 2 lat
      • Gość: matt Re: tandeta - zdjęcia warszawy sa bardzo stare! IP: *.chello.pl 08.08.05, 17:51
        No cóż dwuletnie zdjęcia są stare? Chętnie dowiedziałbym się o miejscu w sieci
        lub w "realu" gdzie można zaopatrzyć się w nowsze. Tak dla porównania, czy
        próbowałeś kupić mapy topograficzne dla Polski np. w skali 1:50000, 1:25000 i
        1:10000? Pomijam fakt, że często nie są wykonane to są tylko troszeczke starsze
        :) Najnowsza jest 1:50000 - no to są lata 2000-2003. Ale z pozostałymi skalami
        to już jest problem - 1:25000 mają aktualność z lat 70-tych, 1:10000 - jeśli
        wykonane są nowe to lata 90-te, jeśli stare to lata 60/70-te. Zdjęcia lotnicze
        to też często prehistoria. A więc może te dwuletnie na google nie są tak stare?
        • tycno1 Re: tandeta - zdjęcia warszawy sa bardzo stare! 08.08.05, 18:31
          Niejednokrotnie informowano, że te zdjęcia to najnowsze itp. podkreślając
          zasługi Gooogli, a tymczasem zdjęcia są znane od dawna na darmoowych stronach.
          • Gość: pracownik gógle Re: tandeta - zdjęcia warszawy sa bardzo stare! IP: *.chello.pl 08.08.05, 21:05
            > Niejednokrotnie informowano, że te zdjęcia to najnowsze itp. podkreślając
            > zasługi Gooogli, a tymczasem zdjęcia są znane od dawna na darmoowych stronach.

no i co z tego? gdzie można równie łatwo wyszukiwać różne rzeczy (hotele, sklepy, stacje benzynowe, knajpy) i wyświetlać je na szczegółowych mapach i na tle zdjęć satelitarnych???
            a w samym google earth są oznaczone nawet poszcególne ULICE wraz z nazwami w takiej dziurze na końcu świata jak warszawa!
            do tego gógle udostępnia całe API map na zewnątrz i można dzięki temu np. zrobić stronę z ogłoszeniami "nieruchomościowymi", która wyświetla na mapie wyniki wyszukiwania. itp. itd.
            a nigdzie za darmo i tak nie ma nowszych zdjęć.
            (co za kraj pieeprzonych malkontentów. nic im się nie podoba. jak wam się zdjęcia w gógle nie podobają to se zróbcie lepsze)
            • Gość: kolega.maynard Re: tandeta - zdjęcia warszawy sa bardzo stare! IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.05, 01:04
              sam pomysl tych map jest super, ja sobie wyznaczam sciezki rowerowe przy jego pomocy, moje miasto (norymberga) na szczescie jest ladnie zrobione :). A to, ze moglem znalezc moj dom, mnie porazilo ... Miejmy nadzieje, ze dokladnosc map bedzie sie szybko zwiekszala.

A co do aktualnosci niektorych rzeczy, to faktycznie zadziwiaja... Jelenia Gora to dla nich Hirschberg :)
    • Gość: r. Re: Google Earth na cenzurowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 22:07
      Przyjrzyj sie dokladnie zdjeciom Ameryki - jest tam MNOSTWO miejsc ktore sa
      zamazane: elektorownie, bazy wojskowe itd.
      Dla przykladu obszar nad wodospadem Nieagara...
      USA egzekwuje swoje tajemnice, bo Google jest firma amerykanska...
      • Gość: pc20052 Re: Google Earth na cenzurowanym IP: *.chello.pl 08.08.05, 23:24
        Ale jest też sporo nieutajnionych: Cape Canaveral, Pearl Harbour (w tym stacje
        radarowe na północy wyspy), Pentagon, atomowe łodzie podwodne cumujące przy
        nadbrzeżu, Nevada Testing Site...
    • Gość: kolega.maynard Re: Google Earth na cenzurowanym IP: *.dip.t-dialin.net 08.08.05, 22:17
      Zapraszamy do przetestowania??? Co to k#### ma byc???
      A jesli chodzi p cenzurowanie, to ciekwawe, co takiego tajnego jest w dachu bialego domku, ze bron boze nie mozna tego zobaczyc :D
      • Gość: pracownik gógle Re: Google Earth na cenzurowanym IP: *.chello.pl 08.08.05, 22:36
        jak to k#### co? krypciocha!!! ciekawe ile kasiory za tę bezczelną reklamę wzieli!
        ps. na dachu białego domu są np. stanowiska agentów Secret Service, kamery, posterunki strzelnicze, może nawet jacyś kolesie z przenośnymi rakietami ziemie powietrze siedzą. z satelity na pewno trochę tego da się dojrzeć.
        nic dziwnego że cenzurują ważne dla USA obiekty. dziwne byłoby gdyby nie cenzurowali
        • Gość: kolega.maynard Re: Google Earth na cenzurowanym IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.05, 00:56
          a no... chyba ze to... ja bym tez nie chcial pokazywac, jak mialbym katiusze na dachu stodoly zainstalowane ;)

Ale ten link to bezczelnosc...
    • Gość: mafs Re: Google Earth na cenzurowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 01:49
      i tak NASA World Wind jest lepszy
    • innymacuser Re: Google Earth na cenzurowanym 09.08.05, 09:21
      A dla tych co wiedza ze "Prawda jest na Dworzu" ;) to zadnym zaskoczeniem nie
      bedzie ze na satelitarnym zdjeciu Warszawy nie ma Placu Namiestnikowskiego (aka
      Palac Prezydencki) tinyurl.com/alc25. Jest tak tajny ze az caly pasek
      zostal wyrzniety, od R.Wiatraczna az za Jelonki

To jest poradna cenzura a nie takie tam rozmywanie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka