Dodaj do ulubionych

PS3: Ważny update 2.50 do systemu konsoli

IP: *.aster.pl 17.10.08, 19:38
Divx obsługuje od ponad roku, co za glupi tytul.
I to jedyna konsola certyfiokowana przez DIVX.
co innego platny divx VOD

Dodano podglad i wyszukiwanie po scenach, na procesozrze CELL dziala to w
ulamkach sekundy, bajka. PC juz nawet do divxow sie nie nadaje;)

Obserwuj wątek
    • Gość: .X. Re: PS3: Ważny update 2.50 do systemu konsoli IP: *.acn.waw.pl 17.10.08, 19:51
      Tak przy okazji - jakie formaty napisów obsługuje PS3? Co z XVID? Co z AC3? PC
      divxy odtwarzał już wtedy kiedy nikt jeszcze nie słyszał o PS3.
      • Gość: a Re: PS3: Ważny update 2.50 do systemu konsoli IP: *.aster.pl 17.10.08, 21:12
        a co to ma do rzeczy ze pc obslugiwal jak ps3 nie bylo?

napisy .srt zdaje sie, nie wiem znam na tyle ang ze nie potrzebuje albo ogladam
        wiekszosc dvd. audio ac3, hd audio itp itd, bajka.
        • Gość: .X. Re: PS3: Ważny update 2.50 do systemu konsoli IP: *.acn.waw.pl 17.10.08, 22:02
          > a co to ma do rzeczy ze pc obslugiwal jak ps3 nie bylo?

To, że obsługa divx na PS3 jest bardzo słaba w porównaniu do PC. O takich
          możliwościach jakie daje FFDShow można tylko pomarzyć. Poza tym brak wsparcia
          dla XviD, maksymalny rozmiar odtwarzanego pliku to 2 GB. Nie bardzo wiem na czym
          miałaby polegać ta wyższość odtwarzania divx na ps3?
          • Gość: a Re: PS3: Ważny update 2.50 do systemu konsoli IP: *.aster.pl 17.10.08, 22:39
            no ja mam xvid na pewno, a po co mi tyle opcji co w ffdshow?
            jest duzo opcji dla dvd i bluray, divx ma za slaba jakosc zeby sie bawic w
            jakies detale ktore niewiele pomoga, wystarczy ze gra.

Wyzszosc polega na tym ze dziala jak blyskawicza, znacznie szybciej nawet od
            real alternative i media player classic na pc

a w 2.5 dodali przechodzenie po klatkach z dolu lista mini obrazkow/klatek , co
            (5min, 2min, 1min, 30sek, 15sek wybirane gora-dol) a na lewo-prawo prechodzi.
            Dziala to bardzo szybko, tzn oblicza te klatki i przeskauje meidzy sekwencjami
            szybciej niz mrugniecie, tzn nie widac zadnego opzonienia jak w PC. klik i masz

tak samo przewijanie, 1.5x 10x 30x, 120x, na pc tego nie mam tak dopracowanego a
            no i do divx/mpeg sa 3 rodzaje filtrow, redukujacych szumy, w 2.5 doszedl jeden.
            no i tyle. Teraz to przyjemnosc a ni mrodowanie sie z playerami i usaweniami jak
            mialem na PC (a uwierz ze sie znam i lata ogladalem na pc)

na 120divx na zewnetrzym hdd, nie odtwarza mi 3, ale to takei sie zrobic przez
            dlna z PC np tu opis jakby ktos szukal

www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=158357
            z tym ze bez porowania lepiej to dziala na zewnetrzym hdd pod usb niz via LAN
          • cefek Re: PS3: Ważny update 2.50 do systemu konsoli 18.10.08, 13:10
            Co Ty bredzisz, kolego.

Xvid działa, a filmy >2GB też. Sam mam 8GB VOBy i hulają aż miło. H.264 i AC3 5.1.
    • Gość: mike Kiedy bedzie mozna ogladac divx z napisami z serve IP: *.scansafe.net 18.10.08, 12:30
      Najbardziej mi brakuje tej opcji mam duzo filmow, mozna je gladac
      ale napisow nie otwarza :(
      • cefek Re: Kiedy bedzie mozna ogladac divx z napisami z 18.10.08, 13:12
        Oto odpowiedź: tversity
    • Gość: HH Nie no! DivX'a obsługuje ten PS3? Wow! IP: *.silesiamultimedia.com.pl 18.10.08, 13:05
      Ale super jest ten PS3 ;-P
      • cefek Re: Nie no! DivX'a obsługuje ten PS3? Wow! 18.10.08, 13:12

To jakieś żarty redaktorów GW, DivX od pierwszej aktualizacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka