Dodaj do ulubionych

Office Dla firmy

IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.08, 20:57
Office dla małych firm staniał do poziomu 645 zł. W związku z tym rodzi się
pytanie - Open Office, czy MS Office?

Z jednej strony darmowe oprogramowanie, a z drugiej profesjonalny pakiet. Co
warto wybrać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: Office Dla firmy IP: *.acn.waw.pl 29.10.08, 21:05
      To zależy czego potrzebujesz. Ja używam MSO bo mam sporo aplikacji w VBA
      działających w Excelu.
    • Gość: Michal Re: Office Dla firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 00:24
      Wg mnie na takich rzeczach nie można oszczędzać. W tych czasach firma opiera się
      głównie na komputerach i na oprogramowaniu, raczej nie chciałbym powierzyć mojej
      firmy darmowemu programowi. Po takiej obniżce na pewno wybrałbym MS Office
      • smutas Re: Office Dla firmy 25.11.08, 05:21
        Jednej rzeczy naprawde nie moge zrozumiec - czy darmowe musi byc synonimem
        marnego? Pare lat temu, kiedy ja juz bylem "starym" imigrantem na nowej ziemi,
        dojechal kolega. Mial fajnie, na start jego wujo dal mu Audika A4. A tak niech
        sie chlopak cieszy.... Powiedz mi wiec, czy ten samochod stracil wartosc, guma
        mu z kolek zlazla, benzyna w wode sie zamienila? Domyslasz sie chyba, ze nic
        takiego sie nie stalo. Wracajac do Open Office - to jest naprawde swietny
        produkt, w niczym nie ustepuje MSO - poza jednym -> to nie jest MSO. Czyli
        zrozumiale chyba jest, ze MOZE miec problemy z importem ZAMKNIETYCH formatow
        Microsoft. Jednak, jesli wezmiesz pod uwage efekt koncowy to w Calcu stworzysz
        tak samo funkcjonalne arkusze jak w Excelu. Wydruk z Write bedzie przktycznie
        taki sam jak z Word - jesli oba przyklady stworzysz od podstaw w wymienionych
        programach. Zauwaz rowniesz, ze OO to produkt nie malej firmu Sun Microsystems -
        czyli nie jest to programik klepany na zajechanym DX486 i dziadzia w piwnicy...
    • Gość: mondrus Re: Office Dla firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 00:31
      oczywiscie ze bym wybral profesjonalny produkt firmy Microsoft :D
      cena 645 zł czyni go bardzo bardzo przystepnym, naprawde :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka