Dodaj do ulubionych

Tak tylko pytam :)

02.11.09, 16:15
Mam pytanko, piękne robicie grafiki a może ktoś z Was miałby ochotę i troszkę
czasu i zrobił mi ładna grafikę do mojego sklepiku? Chodzi mi o dobranie
kolorków tak żeby ładnie i estetycznie, ciepło komponowały sie z banerkiem smile

Będę bardzo wdzięczna i jak sklepik ruszy dożywotni rabat damsmile
Obserwuj wątek
    • bogatka1 Re: Tak tylko pytam :) 03.11.09, 03:20
      https://images30.fotosik.pl/113/8d0a00cb12446c6a.jpg Witam Asik_w.
      > Chodzi mi o dobranie kolorków tak żeby ładnie i estetycznie, ciepło komponowały sie z banerkiem smile

Nie widzę na Twojej stronie banerka, więc jak dobrać do niego kolory?
      Więc na początek pytanie, co ma być na tym banerku?

- Tło - dzieci z produktami oferowanymi w sklepie w domu lub na łonie natury - i tu potrzebne byłyby przykładowe fotografie tych produktów.

- jaki napis? Np. Maminek w sieci - wszystko dla dzieci

- a może chodzi o tło całej strony?
      • asik_w Re: Tak tylko pytam :) 03.11.09, 09:01
        Banerek jest, może akurat zajrzałaś jak coś przerabiałam smile
        Jest na nim zdjęcie mojego szkraba, logo MAMINEK i napis " Dziecko jest
        chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"smile

chodzi o tło stronkismile
    • bogatka1 Re: Tak tylko pytam :) 03.11.09, 13:03
      Zajrzałam jeszcze raz na stronę Twojego sklepiku, ale zamiast banera jest tylko czerwony krzyżyk. Może tylko właściciel strony go widzi? Nie wiem. Przy okazji wyczytałam w Pomocy:

"http://www.abc24.pl/faq.asp
      PYT: Jaka jest szerokość ramki sklepu i kolumny z menu kategorii ?
      ODP: szerokość ramki całego sklepu 770px jeżeli chodzi o menu kategorii to proszę nie wstawiać obiektów szerszych niż 150 px aby nie rozłożyć całego widoku strony.

PYT: Zorganizowałem już swój sklep wprowadziłem grafike ale teraz wszystko wyjątkowo wolno działa ?
      ODP: Pamiętaj linkując elementy zewnętrzne (grafika, kody html systemów bannerowych, kody liczników i statystyk) umieszczone na wolnych lub bardzo obciążonych serwerach powodują znaczne spowolnienie wczytywania całego sklepu. Zwracaj więc uwage aby nie przeładować witryny wolno wczytującymi się obiektami."

W związku z tym, jeśli rzucisz grafikę na całą stronę, to więcej stracisz, niż zyskasz.

Są gotowe darmowe tekstury na strony www, wystarczy wpisać w Google tekstura i wybrać odpowiednią na swoją stronę.

Jeśli chcesz mieć inny, niż biały kolor tła na stronie, to możesz wybrać z oferowanych przez właściciela strony kolorów na stronie www.abc24.pl/kolory.html
      • asik_w Re: Tak tylko pytam :) 03.11.09, 13:38
        Inni widzą kolorki więc nie wiem dlaczego u Ciebie jest nie tak sad

wiem, ze nie należy przesadzać z dodatkami i oglądałam style gotowe na abc24 i
        sa lipne- krzykliwe albo sie gryza z moim banerem itd

Mogłabym Ci wysłac mój banerek na maila i może podpowiedziałabyś jakie kolorki
        byłyby najlepsze?smile
        • asik_w Re: Tak tylko pytam :) 03.11.09, 13:46
          hmmm a jak wrzucic taka teksturę na stronke?
    • bogatka1 Re: Tak tylko pytam :) 03.11.09, 14:29
      Asik, tak trzeba wstawić teksturę, jak zamierzałaś wstawić grafikę, i chyba najlepszą odpowiedź dostaniesz od Admina:
      mojelisty.com/poczta.asp?adres_powrotu=abc24.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka