Gość: Lesiek IP: 80.51.231.* 18.05.04, 15:39 Ponieważ sprawa wyszła w wątku obok, chciałbym się upewnić. Kiedy Wiernik przestał prowadzić poniedziałkowe Tonacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janusz Re: Marek Wiernik IP: 195.85.227.* 18.05.04, 16:02 mi się wydaje że prowadził do końca Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Marek Wiernik 19.05.04, 08:52 tak było, ja to też pamiętam. Zniknął z eteru z chwilą nastania Olszańskiego i zniknięciem Tonacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twix Re: Marek Wiernik IP: *.ok.wroc.pl 19.05.04, 10:43 za olszanskiego? a mi sie wydaje ze tonacja zniknela dopiero za witolda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Marek Wiernik IP: 80.51.231.* 19.05.04, 11:05 Tonacja zniknęła za Olszańskiego. Potem był - przez jakiś czas w 2001 roku - jej ersatz pt. Dziennik Muzyczny, ale prowadzony tylko przez Niedźwieckiego i (raz w tygodniu) Kaczkowskiego. Przy okazji propozycja dla autorów www.trojka.net: może warto przygotować porządne kalendarium zmian w PR3? Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski trochę sentymentalnie... 19.05.04, 12:13 ... mi się zrobiło, nie znałem tej strony a jak zobaczyłem to logo na otwarciu to mi się młode lata przypomniały, Tuhanka pewnie wie dlaczego:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: trochę sentymentalnie... 20.05.04, 00:26 Tak, Tuhanka pamięta dlaczego, nawet jeśli ostatnio jest tak zalatana, że nawet nie jest w stanie śledzić na bieżąco tej dyskusji :) A Wiernik był do końca Tonacji, jeśli tyle osób tak samo to pamięta, to chyba się nie mylimy. Mimo wszystko - protestowaliśmy już za czasów Michała Olszańskiego, ale to radio, choć już nieco poturbowane, jednak wciąż jeszcze było Trójką, nie TrUjką. Czy ktoś z nas wtedy przewidywał, że może być aż tak źle jak teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: trochę sentymentalnie... 20.05.04, 07:17 jak się okazuje nigdy nie jest niestety tak źle żeby nie mogło być gorzej... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: trochę sentymentalnie... IP: 80.51.231.* 20.05.04, 09:48 Nie "trochę poturbowane". Po prostu - upadek PR3 był procesem, który trochę trwał, od razu nie mogli zmienić wszystkiego, więc jest logiczne, że na początku tego procesu Trujka bardziej przypominała Trójkę niż na końcu. Ale - wizja radia dla słupków, "radio mile towarzyszące słuchaczowi", Słoneczna Małpa, DNO i tym podobne pomysły powstały właśnie za czasów pana sportowca. I ich logiczną konsekwencją jest właśnie ten kształt PR3, jaki mamy teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Marek Wiernik IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 06:32 Dziwi mnie jak wiele osób TERAZ przyznaje sie do słuchania WTEDY punk rocka... Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Marek Wiernik 20.05.04, 07:14 nie wiem dlaczego dziwi i dlaczego TERAZ? Zresztą tak szczerze mówiąc ja to akurat najbardziej sentymentalnie wspominam nie tyle Tonacje Wiernikowe ile raczej jego "Całe te rocki" jeszcze sprzed paru lat wcześniej. Nie było chyba wtedy w ogóle innej takiej audycji, gdzie można było sobie nagrać z radia tyle punkowych płyt, w domyśle zagranicznych bo polskie przecież w tym czasie w zasadzie jeszcze nie istniały pomijając kilka wyjątków potwierdzających regułę. Jednym z takich wyjątkow też była płyta DEZERTERA która ukazała się wtedy w stanach, pamiętam, że w swojej audycji też ją zresztą puścił. Moim zdaniem Wiernik w tym co robił byl świetny i robił to przez kupę lat, choć później już tylko w Tonacjach, nawet byłem zdziwiony, ze w latach dziewięćdziesiątych jeszcze ciągle go tam bylo słychać, ja wtedy trochę wróciłem do słuchania PRIII, grał tą muzykę przez kilkanaście lat i umiał zawsze znaleźć coś nowego, wartego puszczenia bez obciachu co akurat w tych rejonach muzycznych nie jest sztuką wcale taką prostą. Dlatego do dziś nie bardzo mogę się pogodzić z tym, że komuś przyszło do głowy aby się go pozbyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Marek Wiernik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.04, 07:58 Nie słuchałem punk rocka, słuchałem Trójki. Tonacji zarówno Wiernika, jak i Pacudy. Co w tym dziwnego? A audycje Wiernika to przecież nie tylko punk rock był. Odpowiedz Link Zgłoś