IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:52
Przez dwa byłem w Warszawie i słuchałem tam wyłącznie Radia Pin. Powrót potem
do Trójki był dramatyczny, kiedy usłyszałem zestaw znowu tych samych
piosenek. Zemdliło mnie i wyłączyłem radio w ogóle. Wracałem do Wrocławia w
całkowitej ciszy. Czy Radio Pin będzie kiedyś nadawać w innych miastach? Czy
bedzie nadawać we Wrocławiu? Gdzieś chyba była informacja na ten temat, ale
za Boga nie pamiętam.
Obserwuj wątek
    • roooot Re: Radio Pin 04.05.05, 13:01
      Są w porządku dopóki nie zaczną grać jakiegoś pseudo jazzu nafaszerowanego elektroniką - wtedy mnie mdli...
      • Gość: Preslaw Re: Radio Pin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 13:55
        A mnie pasuje taki jazz. Nie zawsze dobrze grają, ale w końcu nie chodzi o to,
        żeby każda minuta w radiu była doskonała. Mnie mdli od jednych i tych samych
        pisenek wszędzie, w każdej stacji, od TYrójki po wszelką komercję. mam tego
        serdecznie dość. To jest prymitywna radiowa kultura, która nic nie daje,
        niczego nie uczy, a ni nawet nie jest przyjemna, tylko po głowie tłucze. Wolę
        ciszę albo swoje własne płyty.
        • viking73 Re: Radio Pin 04.05.05, 14:15
          Wejdź na ich stronę internetową. Tam na pewno jest adres mailowy, pod który
          należy kierować korespondencję do redakcji. Zapytaj czy zamierzają nadawać we
          Wrocławiu i tyle. Odpowiedź pewnie przyjdzie.
          • Gość: Radio PiN Re: Radio Pin IP: 195.136.44.* 06.05.05, 13:19
            Zamierzają, zamierzają. O ile KRRiT pozwoli.:-)
    • tezurus Re: Radio Pin 08.05.05, 14:57
      czemu nikt nie powiedział że radio ma wyśmienity nie padający co raz streaming.
      Wystarczy się zarejestrować i można słuchać
      www.radiopin.pl
      • zbyszu Re: Radio Pin 08.05.05, 16:38
        Co to jest streaming?
        • Gość: Rozhlasovy_divak Re: Radio Pin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:09
          Radio Pin najlepsze jest.Ostatni niezwycięzony przez komercję bastion radiowy.
          • Gość: Preslaw Re: Radio Pin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:54
            Nie piszcie takich rzeczy, rozhlasowy divaku, bo takie teksty jakoś magicznie
            działają w drugą stronę. Kiedy ktoś coś takiego napisze, postokroć prawdziwego,
            nagle komuś do łba strzela i zaczyna rozgłośnię komeracjalizować. mam nadzieję,
            że z ludźmi z radia Pin tak się nie stanie, życzę im tego z całego serca, a
            sobię życzę żebyście jaknajszybciej zaczęli nadawać w innych miastachm, w tym i
            we Wrocławiu.
          • viking73 Do rozhlasovego_divaka 09.05.05, 14:26
            Chyba jesteś raczej: važeni_posluchač;)
            • Gość: Rozhlasovy_divak Re: Do rozhlasovego_divaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:55
              J sem rozhlasovy divak rozhlasovego vysilani :PP
              • viking73 Re: Do rozhlasovego_divaka 10.05.05, 13:22
                Ano. Pŕijemneho počuvania!
                • Gość: dd Re: Do rozhlasovego_divaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:17
                  słucham tylko PINu (dawniej trójki). Wg mnie jest bezkonkurencyjne. Mam
                  nadzieję, że uda im się utrzymać bez zmiany profilu muzycznego stacji.
                  Trójka to dziś śmieciarze zbierający kawałki dawno przeżute i wyplute przez
                  słuchaczy PINu (Lhasa, Pink Martini itd itd...) No ale przecież "młodzież lubi
                  rocka" :-/
                  • Gość: pszczolka szkoda tylko ze sie na biznesie nie znaja IP: *.teklinek.pl 12.05.05, 21:15
                    Radio PIN- odkad powstali slucham tylko ich- wczesniej trojki, radiostacji.
                    Radio, ktore oprocz rewelacyjnej muzyki uwaza sie za radio biznesu:) Uruchomili
                    nawet swoj sklep internetowy-super:) Postanowilam tam zrobic zakup, Zalogowalam
                    sie do pinshop-u (uzywajac logina i haslo przyznanego przez radio pin) i
                    dokonalam zakupu (tzn wybralam plyte ktora mnie iteresowala i kliknelam na
                    ikonke kup teraz -standardowo jak w kazdym sklepie). Czekalam tydzien, ale nic-
                    zadnego potwierdzenia, wiec czynnosc wykonalam ponownie. Po tygodniu- nic, wiec
                    napisalam mail-a do radia pin- ze nie moge dokonac zakupu w ich sklepie
                    internetowym. I dostalam odpowiedz- ze plyty juz nie ma i ze jesli chcialabym
                    cos kupic w ich pinshopie to nalezy wyslac mail-a a nie klikac na opcje
                    kup!!!!! Ludzie!!! W jakich my czasach zyjemy???? I to ma byc radio
                    biznesowe??? Sklep internetowy, w ktorym aby cos kupic nalezy wyslac mail-a (a
                    ta ikonka "Kup teraz" to chyba dla zmylki), dobrze ze chociaz mail, a nie
                    faks:)))
                    • Gość: Preslaw Re: szkoda tylko ze sie na biznesie nie znaja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.05, 23:19
                      Co racja to racja, ale myślę, że można im to wybaczyć, bo dobrą muzykę
                      puszczają. Niech się więc zajmują muzyką a nie sprzedawaniem płyt.
                      • tezurus Re: ....za to na muzie się znają:) 13.05.05, 23:22
                        ale też patronują płtami tymi które na to zasługują....i jak zauważyłem ZAWSZE
                        dobry wybór więc i na muzie się znają. Za nią i styl radia radio to jest
                        szanowane przez wiele osobistości.
    • Gość: Andrzej74 Re: Radio Pin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 22:51
      Muzyke maja rzeczywiscie na niezlym poziomie ale ja slucham ich rowniez ze
      wzgledow zawodowych i niestety wywiady jakie przprowadzaja na tematy
      ekonomiczne sa delikatnie mowiac "malo profesjonale". Poza tym dziennikarze
      robia sie na takich rzutko-agresywnych, co moze sprawdza sie w tematyce
      politycznej ale w ekonomii srednio. Ale muzyka owszem - OK.
      • Gość: Robercik Re: Radio Pin IP: *.chello.pl 15.05.05, 23:28
        W radiu PIN się znają na muzyce? Proszę mnie nie rozśmieszać ;D
        • yashee Re: Radio Pin 16.05.05, 14:04
          n/t Radia PiN co jakiś czas pojawiają się tutaj wątki, wypowiedzi rózne - od
          zachwytu do krytyki. I dobrze, bo to oznacza, ze pin nie jest bezbarwny

dla mnie radio PiN to po prostu codzienność ;) ( za rzadkimi przerwami na
          Trójkę)
          świetna muzyka, nienachalni prezenterzy, sama rozkosz
          dla smakoszy dźwięków ;-)
          polecam
          • Gość: Preslaw Re: Radio Pin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 16:20
            Gość portalu: Robercik napisał(a):

< W radiu PIN się znają na muzyce? Proszę mnie nie rozśmieszać ;D >

Roberciku, bądź tak dobry i rozwiń swoją wypowiedź. Rozumiem, że twoim zdaniem
            w Radiu Pin nie znają się muzyce. Wyjaśnij, dlaczego tak uważasz?
    • kmain Re: Radio Pin 16.05.05, 16:18
      tak, radio pin może i ma przyzwoitch ludzi i dobry poziom, ale niestety po
      tygodniu słuchania znasz playlistę na pamięć i zaczynasz wymiotować
      chilloutowymi brzmieniami (na dłuższą metę są mdłe)
      • Gość: Preslaw Re: Radio Pin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 16:22
        Może i masz rację, ale chyba wolałbym wymiotować chilloutowymi brzmieniami niż
        brzmieniami jakie można usłyszeć w Trójce, bo nie ma w rzeczywistości w tej
        chwili czegoś takiego jak trójko0we brzemienia, bo są one prawie w każdej
        ionnej stacji, za wyjątkiem wieczorów i nocy.
        • zbyszu Re: Radio Pin 16.05.05, 19:06
          Presław - to znajdz mi "prawie inna stację", ktora w ciągu dnia (!!!) zagra
          Porcupine Tree, Janerkę, Audioslave, Starsailor, Coldplay, Gorillaz, Amos,
          Doves, The Revonettes. Inna sprawa to ich rotacja (zawsze ten sam Porcupine
          Tree 3-4 razy na dzień) oraz to że równie czesto brzmia takie koszmarki jak
          Kombi "Pokolenia", Bajm "Amerkyka".

I jeszcze jedno. jeśli ktoś słucha Trójki dość często za dnia to po 1 - 2 tyg.
          ma serdecznie dość nawet tak dobrych utworów jak np. "Słońce pokonał cień" -
          Wilków czy "Boulevard Of Broken Dreams" - Green Dayów

Do nasłuchania
          • Gość: fanka Re: Radio Pin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:43
            wielbiciele PINu - posluchajcie JazzRadia!!! niestety tylko Wwa i Krakow (no i
            cyfra plus). zajebista muzyka, a wieczorami niezle audycje autorskie.
            przeciwienstwo bZdetki i tym podobnych
            • tezurus Re: Radio Pin 16.05.05, 22:34
              Gość portalu: fanka napisał(a):

> wielbiciele PINu - posluchajcie JazzRadia!!! niestety tylko Wwa i Krakow (no
              i
              > cyfra plus)

no i kiedyś, tj do kwietnia przez Internet można było słuchać. Też
              polecam...choć zaliczam się do tych co drogą netową słuchali stacji bo nie
              posiadają Cyfry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka