Dodaj do ulubionych

na stronie rowling sa nowe zagadki

09.03.06, 22:41
www.jkrowling.com/
Obserwuj wątek
    • olcia98 Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 09.03.06, 23:31
      Myślicie, że drzwi się znowu otworzyły?
      • eeela Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 09.03.06, 23:41
        Nie, drzwi sie nie otworzyly, ale sa dostepne nowe rewardy. Jest ich piec.
        • kochanica-francuza Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 10.03.06, 00:03
          eeela napisała:

> Nie, drzwi sie nie otworzyly, ale sa dostepne nowe rewardy. Jest ich piec.
          >
          Co to są rewardy? "To reward" - odpłacić ("I`m coming to reward them" - fragment
          piosenki L. Cohena) = nie zgadza mi się???
          • eeela Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 10.03.06, 00:10
            No, nagrody. Za rozwiazanie zagadek :-)
            • eeela Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 10.03.06, 00:12
              Dotychczas na stronie Rowling bylo 7 zagadek i 7 nagrod, dzis pojawilo sie 5
              nowych. Czyli razem mozna miec 12 nagrod. Wszystkie zapisuja sie na Scrapbook
              (lezy na klawiaturze) dla danego IP komputera.
              • mobill Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 10.03.06, 11:51
                A to som nagrody pieniezne?? ;)
                • eeela Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 10.03.06, 14:58
                  Tak, za kazda zagadke dostajesz czek na £1000, ktory mozesz sobie wydrukowac i
                  zrealizowac w pobliskim tesco ;-P
                  • kochanica-francuza Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 10.03.06, 15:10
                    eeela napisała:

> Tak, za kazda zagadke dostajesz czek na £1000, ktory mozesz sobie wydrukow
                    > ac i
                    > zrealizowac w pobliskim tesco ;-P
                    >
                    Bojkotuję tesco (to akurat serio) ;-) . A czym są te nagrody?
                    • eeela Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 10.03.06, 20:18
                      Skany rekopisow, pominiete w opublikowanej wersji fragmenty tekstu, notatki o
                      bohaterach i tym podobne. Po prostu ciekawostki :-)
                      • kochanica-francuza Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 10.03.06, 21:01
                        eeela napisała:

> Skany rekopisow, pominiete w opublikowanej wersji fragmenty tekstu, notatki o
                        > bohaterach i tym podobne.

Aha, czyli "kuchnia" książki. Totalny bezsens. Jeśli podoba mi się świat
                        stworzony w książce, to nie chcę go dekonstruować przez tego typu "nagrody".
                        • eeela Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 10.03.06, 21:03
                          No, troche kuchni, a troche uzupelnien.
                          • patrykkaminiecki2 Re: na stronie rowling sa nowe zagadki 10.03.06, 22:37
                            Powie ktos gdzie sa ukryte te "zagadki", ja znam kilka ale nei wszystkie,,:/
                            • eeela kto chce sam zgadywac niech nie czyta!!! 11.03.06, 14:29
                              Starych juz nie pamietam zbyt dobrze.
                              1. W "extra stuff" lezy gumka: trzeba ja podniesc i wytrzec nia jedna z czystych
                              wiszacych na tablicy kartek. Wtedy pojawiaja sie skladniki, ktore trzeba w
                              roznych miejscach odszukac i na nie kliknac. (nie pamietam, w jakich miejscach
                              sa ukryte skladniki, ale na roznych stronach i dobrze ukryte)
                              2. W telefon trzeba wstukac sekwencje cyfr tak, jakby sie chcialo wpisac slowo
                              "Peeves" (Irytek) i zadzwonic :-)
                              3. W sekcji "links" na polce stoi ksiazka z tytule "?". Trzeba ja przesunac, za
                              nia jest klucz, ktorym trzeba otworzyc skrzyneczke po prawej stronie polki.
                              4. Trzeba wstukac w telefon cyfry odpowiadajace slowu "magic" i zadzwonic
                              5. Na biurku na stronie glownej lezy kulka. Trzeba poczekac, az przyleci Peeves,
                              wowczas kulka swieci sie przez kilka sekund - w ciagu tych kilku sekund trzeba w
                              nia kliknac.
                              6. Chyba na "Fan sites" sa medale, ktore trzeba wlozyc do pudelek.
                              7. nie pamietam!!!

Nowe zagadki:
                              1. W "extra stuff" trzeba wlaczyc radio i wysluchac instrukcji, co nalezy zrobic
                              z czerwona i zielona flaszeczka w tajemniczym pokoju z drzwiami.
                              2. Trzeba isc do "linkow" i poczekac na Peevsa - kiedy przyjdzie, stlucze jeden
                              obrazek, za obrazkiem jest kartka z narysowana blyskawica. Warto sie dokladnie
                              przyjrzec, jak wyglada, bo potem trzeba ja dokladnie odtworzyc. Nastepnie nalezy
                              przejsc do "extra stuff", wziac wiszacy dlugopis i na jednej z czystych kartek
                              narysowac taka sama blyskawice (uwaga, trudno to zrobic, rysowalam ja chyba 100
                              razy, zanim dostalam rewarda)
                              3. Trzeba wybrac numer 31 07 1965 (urodziny Rowling, a poza tym chyba tez
                              Harry'ego, tyle ze nie w tym roku :-) )
                              4. W czesci "Rubbish bin" obok kosza stoi kubek z resztka herbaty. Trzeba
                              poruszyc nim kilka razy w kolko, a nastepnie isc do "extra stuff", znalezc na
                              tablicy kartke z napisem "circle" i kliknac.
                              5. W "Rubbish bin" pod koszem leza kawalki papieru ze slowami. Trzeba je ulozyc
                              w tekst:
                              "Here you get no ring within,
                              Tap five times and I am in"
                              Nastepnie nalezy udac sie (chyba) do "links" (albo "Fan sites"?) i znalezc z
                              boku mala skrzyneczke. Kliknac w nia 5 razy.
                              • eeela Re: kto chce sam zgadywac niech nie czyta!!! 11.03.06, 14:32
                                Aaaa, pamietam siodma. Trzeba isc do "Rubbish bin", kliknac na lezacy dlugopis,
                                ktory peka i wylewajacy sie tusz pokazuje (tak jak przy wycieraniu gumki)
                                recepte na miksture. Trzeba odnalezc wszystkie skladniki i klikac w nie.
                                • patrykkaminiecki2 Re: kto chce sam zgadywac niech nie czyta!!! 11.03.06, 22:28
                                  Ja nie nie wiem co to jest ten pierwszy skladnik... drugi i trzeci mam:/
                                  • eeela Re: kto chce sam zgadywac niech nie czyta!!! 11.03.06, 22:36
                                    Poszlam rozbic dlugopis specjalnie dla ciebie ;-P Pierwszy to, o ile dobrze
                                    pamietam, jakies zdzbla suszonej trawy. Chyba byly zatkniete na tablicy w
                                    "extras", dosc dobrze ukryte.
                                    Nie gwarantuje, ze to tak jak mowie. Te zagadki rozwiazywalam dosc dawno temu.
                                    • patrykkaminiecki2 Re: kto chce sam zgadywac niech nie czyta!!! 11.03.06, 23:13
                                      Dzieki..hehe. Sam chyba to rozwiazalem przez przypadek bo juz tam niczego nei
                                      ma ;) Dzieki jeszcze raz za info
                              • olcia98 Re: kto chce sam zgadywac niech nie czyta!!! 11.03.06, 17:23
                                Ja wstukałam już kilka razy w telefon słowo "Peeves" i zadzwoniłam i nic:(
                                • eeela Re: kto chce sam zgadywac niech nie czyta!!! 11.03.06, 20:29
                                  No i co ja ci na to poradze :-)))
                              • patrykkaminiecki2 Re: kto chce sam zgadywac niech nie czyta!!! 11.03.06, 22:12
                                Dzieki eela za info! Teraz robie te wszystkie bajerki...fajne te notatki
                                rowling:)
                                • december_eyes Re: kto chce sam zgadywac niech nie czyta!!! 12.03.06, 14:36
                                  A ja tylko 5 razy próbowałam i tę błyskawicę namalowałam;P
                                  • eeela Re: kto chce sam zgadywac niech nie czyta!!! 12.03.06, 14:46
                                    Nigdy nie mialam pretensji do posiadania wybitnych uzdolnien manualnych :-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka