Dodaj do ulubionych

Tak tu cicho....

22.06.14, 12:44
tak tu cicho, tak spokojnie,
pająk w kącie przędzie znojnie wink
mucha czasem coś zabrzęczy
taka cisza i mnie męczy wink
Stary kundel tez znudzony
no bo kurnik cos uśpiony wink
pewnie Kogut sie starzeje
nie ma siły i nie pieje tongue_out
trzasnę w piórko z odległosci
może w koncu się zezłości
wrzaśnie, tupnie, się nachmurzy
i szybciutko ciszę zburzy..smile)
Obserwuj wątek
    • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 23.06.14, 10:35
      Wyszłam rano z dziupli swojej
      znowu cisza, aż sie boję!
      i wygladam Kogucika
      ale on przede mną zmyka! suspicious
      dzis przed sklepem plotkowali
      /bo się kurak gdzies tam chwalił/
      że za alimenty pusciły go kurki w odmęty
      Wybuchneli wszyscy śmiechem
      aż poniosło głosnym echem
      masz Pierzaku swe zaloty suspicious
      zostaną na Tobie tylko galoty
      gdy komornik Cię dopadnie
      to z wrażenia czub Ci spadnie suspicious
      • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 23.06.14, 10:38
        ja cierpliwie czekam sobie
        aż powoli stracisz wątek
        jak Ci w końcu Sajgon zrobię
        zgubisz kitę na początek ...suspicious
        • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 23.06.14, 20:21
          Widziałes w Kurniku ściany??
          KOGUT PILNIE POSZUKIWANY!!
          wyznaczono nawet nagrodę
          radzę Ci - daj nogę suspicious
          na nic Twoje zastraszenie
          wnosze również oskarżenie.
          pójdziesz kurze za kratki
          tak kończą cwane gagatki suspicious
          tongue_out
          • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 23.06.14, 20:47
            to ja się zapytowuję
            komu koguta brakuje
            tak, że aż gończe listy śle
            oj to dla Ciebie skończy się źle... suspicious
            • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 24.06.14, 22:16
              mnie sie zatęskniło
              bo kiedys tu gwarno było
              każdy tylko pracuje
              nikt już nie rymuje
              smile))
              • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 29.06.14, 00:03
                gówno prawda, zwykła ściema
                i dlatego mnie już nie ma
                • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 03.07.14, 22:21
                  Jesteś, jesteś..przecież wiem
                  tam, na Dworcu jest Twój cień
                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 03.07.14, 22:44
                    ależ jestem, nie w tym rzecz
                    stąd poszedłem sobie precz
                    • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 03.07.14, 23:20
                      ..zatem widzisz, Czytelniku
                      kłopotów z Nim bez liku
                      pędzi tam, gdzie coś się dzieje
                      miejsca tutaj nie zagrzeje...
                      • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 03.07.14, 23:24
                        och...wierszyków już nie klepie ?
                        robi coś, by było lepiej
                        sam jak zawsze, bo przyjaźnie
                        płytkie były dość wyraźnie.... smile
                        • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 03.07.14, 23:26
                          lepsze wierszyków klepanie
                          niż z durniami wojowanie!!!
                          • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 03.07.14, 23:28
                            nikt Ci wojować zatem nie każe
                            nie musisz czytać, unikaj wrażeń....

rudka-a napisała:

> lepsze wierszyków klepanie
                            > niż z durniami wojowanie!!!
                            • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 03.07.14, 23:32
                              Z kim wojujesz?
                              nie pojmujesz?!
                              że to walka z wiatrakami
                              jednym żulem i 3 chamicami....
                              • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 03.07.14, 23:34
                                nie ważne z kim się krzyżuje szpada
                                ważne przesłanie i ważna zasada
                                • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 03.07.14, 23:41
                                  Ta rozmowa nic nie zmienia
                                  życzę zatem powodzenia
                                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 03.07.14, 23:47
                                    i wzajemnie, zwykła sprawa
                                    tu skończyła się zabawa

rudka-a napisała:

> Ta rozmowa nic nie zmienia
                                    > życzę zatem powodzenia
                                    >
                                    • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 04.07.14, 13:27
                                      ......
                                      zabrał teczkę, walizeczkę, w granat wcisnął już zawleczkę
                                      na czub głowy hełm bojowy i za chwile był gotowy...
                                      więc chusteczka pomachałam, głośno przy tym poryczałam
                                      z oczu mi płyneła rzeka, co też tam Kuraka czeka..
                                      wszystko sobie przemyslałam, rano też sie spakowałam
                                      zaostrzyłam też pazurki, gdyby było kiedys z górki
                                      zamiast hełmu kapelusik, na przystanek więc pognałam
                                      i tak stałam i tak stałam, potem busem odjechałam...
                                      jak zostawić tak Pierzaka, kiedy wokół draka taka?
                                      ze mnie Wiewiór jest spokojny, ale skoro to czas wojny
                                      w gotowości mam już proce, wnet poczują, jak łaskocze
                                      smile
                                      • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 04.07.14, 13:49
                                        nie dla baby są wojenki
                                        gdy myśl zagłuszają jęki
                                        wrzaski, piski, narzekania
                                        baby marsz do gotowania.
                                        • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 04.07.14, 13:59
                                          już za późno! bus telepie, aż mi huczy w mym czerepie
                                          pełną siate mam orzechów, wiec nie będzie im do śmiechu
                                          jak naciągnę gumę w procy, to przywalę prosto w łocy suspicious
                                          big_grin
                                          • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 04.07.14, 14:15
                                            żadnej wojny nie prowadzę
                                            czasem kija w tyłek wsadzę
                                            nie dla sportu do cholery
                                            czy że lubiłbym afery
                                            bywa że się wypompuję
                                            wojna zawsze wszak kosztuje....
                                            nie potrzebne mi oklaski
                                            starczy że opadną maski
                                            wcale mnie to nie rajcuje
                                            ale reaguję....
                                            • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 04.07.14, 17:17
                                              nic się nie martw, spadną maski
                                              i usłyszysz gromkie oklaski..
                                              kiedyś z hukiem spadnie kurtyna
                                              ze sceny zejdzie mierna aktorzyna
                                              wink
                                              • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 04.07.14, 23:41
                                                nic nie powiem.........szkoda gadać
                                                zdrada.
                                                • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 11:51
                                                  ..rzekł Kogucik zastroskany, przeciez inne były plany
                                                  ściągnał oręż, zapiał głośno - tyś jest babą tą nieznośną big_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 11:54
                                                    więc humoru winszuję
                                                    czyżbym był pijany ?
                                                    bo coś nie pojmuję
                                                    jakie były plany
                                                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 11:56
                                                    więc humoru winszuję
                                                    czyżbym był pijany ?
                                                    bo coś nie pojmuję
                                                    jakie niby plany ?
                                      • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 12:29
                                        i znowu wiaterkiem z innych stron zawyło
                                        o 180 stopni chorągiewkę obróciło.

rudka-a napisała:

> ......
                                        > zabrał teczkę, walizeczkę, w granat wcisnął już zawleczkę
                                        > na czub głowy hełm bojowy i za chwile był gotowy...
                                        > więc chusteczka pomachałam, głośno przy tym poryczałam
                                        > z oczu mi płyneła rzeka, co też tam Kuraka czeka..
                                        > wszystko sobie przemyslałam, rano też sie spakowałam
                                        > zaostrzyłam też pazurki, gdyby było kiedys z górki
                                        > zamiast hełmu kapelusik, na przystanek więc pognałam
                                        > i tak stałam i tak stałam, potem busem odjechałam...
                                        > jak zostawić tak Pierzaka, kiedy wokół draka taka?
                                        > ze mnie Wiewiór jest spokojny, ale skoro to czas wojny
                                        > w gotowości mam już proce, wnet poczują, jak łaskocze
                                        > smile
                                      • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 14:34
                                        i znowu wiaterkiem z innych stron zawyło
                                        o 180 stopni chorągiewkę obróciło.
                                        tyle warte deklaracje
                                        com jadł wczoraj na kolację
                                        jak to mówią - dobrze żarło
                                        lecz pomimo to umarło
                                        bez ufności, lojalności
                                        nie ma żadnej znajomości.

rudka-a napisała:

> ......
                                        > zabrał teczkę, walizeczkę, w granat wcisnął już zawleczkę
                                        > na czub głowy hełm bojowy i za chwile był gotowy...
                                        > więc chusteczka pomachałam, głośno przy tym poryczałam
                                        > z oczu mi płyneła rzeka, co też tam Kuraka czeka..
                                        > wszystko sobie przemyslałam, rano też sie spakowałam
                                        > zaostrzyłam też pazurki, gdyby było kiedys z górki
                                        > zamiast hełmu kapelusik, na przystanek więc pognałam
                                        > i tak stałam i tak stałam, potem busem odjechałam...
                                        > jak zostawić tak Pierzaka, kiedy wokół draka taka?
                                        > ze mnie Wiewiór jest spokojny, ale skoro to czas wojny
                                        > w gotowości mam już proce, wnet poczują, jak łaskocze
                                        > smile
                                        • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 22:37
                                          zatrzasnales wczoraj drzwi? ze znajomych sobie drwisz?
                                          ZAPAMIETAJ BARWNOPIORY!!! TAK NIE CZYNI CZLEK KULTURY!!!
                                          • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 22:43
                                            o kulturze chcesz pogadać ?
                                            nie ma sprawy - nie wypada
                                            cichcem niczym złodziej jaki
                                            zabrać z Dworca rude kłaki.
                                            Lecz jak rzekłem - wolny kraj
                                            dla mnie dosyć już tych jaj
                                            zatrzasnąłem, no bo po co
                                            miałem sam tam siedzieć nocą
                                            chyba sobie ze mnie kpisz.
                                            dalej co chcesz sobie pisz
                                            • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 23:11
                                              OD MYCH KLAKOW TRZYM Z DALEKA!!
                                              bo Cie straszna wojna czeka.....
                                              • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 23:14
                                                tak też zamierzam, normalna sprawa
                                                dla mnie skończyła się już zabawa
                                                od lat sam byłem i sam zostanę
                                                ostatnie lata są już zapomniane....
                                                • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 23:17
                                                  baw się z plotkarzem, co kiedy trzeba
                                                  pyta czy wodą da się najebać big_grin big_grin big_grin
                                                • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 23:23
                                                  nie doceniles dobrego slowa
                                                  Twoje na wierzchu - taka rozmowa
                                                  musisz nauczyc sie ludzi szanowac!!!
                                                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 23:27
                                                    dobrego słowa ? a niby kiedy ?
                                                    przesz Ty się cieszysz z mojej biedy big_grin
                                                    dobrą mam pamięć, a nie pamiętam
                                                    krzty życzliwości - choćby na święta....
                                                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 23:30
                                                    zresztą po próżnicy gadam
                                                    więc adieu, już późno, spadam
                                                  • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 05.07.14, 23:37
                                                    a coz to niby mialam... Ci pomalowac jaja? big_grin
                                                    a moze upiec babe z kruszonka? chyba CI zaszkodzilo slonko!
                                                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 06.07.14, 00:04
                                                    Trudno nawet skomentowac
                                                    Coz... grunt to umieć sie zachowac ...
                                                  • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 06.07.14, 11:51
                                                    zero humoru
                                                    zero wigoru
                                                    !
                                                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 06.07.14, 12:02
                                                    no to współczuję.
                                                    Mi nie brakuje
                                                    ani jednego, ani drugiego
                                                    jeśli się trafi
                                                    ktoś, kto potrafi
                                                    dobrze się bawię do rana białego
                                                  • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 06.07.14, 12:49
                                                    oj, zdaje sie mnie, ze chyba juz nie confused

> dobrze się bawię do rana białego
                                                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 06.07.14, 13:23
                                                    ciekawe z czego wywnioskowałaś
                                                    bo Ty się bawić dawno przestałaś
                                                    tak wiec nie bardzo wiesz z kim i gdzie
                                                    ja nadal bawić potrafię się
                                                  • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 06.07.14, 20:59
                                                    Od tej Twojej zabawy dostaniesz kiedys takiej czkawy
                                                    że Ci przepona peknie od tego..rozbawiony kolego tongue_out
                                                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 06.07.14, 21:06
                                                    rudka-a napisała:

> Od tej Twojej zabawy dostaniesz kiedys takiej czkawy
                                                    > że Ci przepona peknie od tego..rozbawiony kolego tongue_out

Tobie chyba nic do tego
                                                    przyjąłem do wiadomości
                                                    zerwanie znajomości
                                                    więc dalsza moja zabawa
                                                    to wyłącznie - moja sprawa
                                                  • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 06.07.14, 21:11
                                                    własciwie, to juz mi sie odechciało rymowac
                                                    na pewno dobrze się sie czujesz?
                                                    nie bede sie wysilać, bo widzę, że coś nie teges jestes
                                                    mozna wywalić w kosmos po przeczytaniu.
                                                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 06.07.14, 21:13
                                                    mi się w zasadzie nie chciało wcale
                                                    lecz wielkodusznie nie wywalę
                                                  • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 06.07.14, 21:14
                                                    łamiesz zasady, które tu obowiazują!
                                                  • kogucik.2872 Re: Tak tu cicho.... 06.07.14, 21:17
                                                    moje to forum, zasady też
                                                    ja wciąż rymuję - to Ty się drzesz
                                • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 08.07.14, 14:12
                                  parnoo, dusznoo, skwar zbyt duży
                                  człek wskoczyłby do kałuży
                                  słońce praży dzis tak wściekle
                                  że gorąco jest, jak w piekle
                                  trza wyskoczyć chyba z futra
                                  bo inacy nie doczekam jutra
                                  biorąc przykład zrób to samo
                                  słońce stopi - będziesz plamą suspicious
                                  • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 27.07.14, 22:20
                                    Jutro znowu upał wielki
                                    chłepce wode człek z butelki
                                    ile wleje wnet wypoci
                                    ulgi szuka świtem, w nocy.
                                    Ja rozumiem - w pełni lato
                                    trza przetrzymac ten maraton
                                    na pocieche dodam jeszcze
                                    przyjda dzionki z chłodnym deszczem...
                                    • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 18.08.14, 10:10
                                      ..i wspomnieniem sa upały, rześkie ranki już nastały
                                      wieczorami jesień czuję, bo juz czasem mgła się snuje
                                      mnóstwo ludzi jest na plazy, niechaj słonko jeszcze praży
                                      !
                                      • rudka-a Ostatni weekend wakacji ;)) 30.08.14, 09:59
                                        Koniec wakacji! koniec laby
                                        już czekają szkolne ławy
                                        to, co dobre szybko zleci
                                        za nauke brać sie dzieci tongue_out
                                        chłonąć wiedzę, kuć jak w kuźni
                                        w duchu mozesz se pobliźnić
                                        bo papierek ważna sprawa
                                        wykształcenie, to podstawa smile)
                                        Czasem dyplom na dnie w kufrze
                                        trza pomysleć o swym - jutrze..
                                        wink))
                                        • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 06.09.14, 08:58
                                          Już jesienna mgła sie snuje
                                          rychłą jesień to zwiastuje
                                          Już orzechy lecą z drzewa
                                          winogrono też dojrzewa
                                          bo we wrześniu koniec lata
                                          z nowa porą trza się bratać...
                                          • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 13.05.15, 22:22
                                            ...i piękna wiosna nastała
                                            lecz ciszy nie przerwała
                                            szumią w oddali drzewa
                                            słonko mocniej dogrzewa
                                            by później niebo rozgniewać
                                            a wtedy rzęsita ulewa.
                                            Ciszę zakłóci wiosenna burza
                                            tęcza przegląda się w kałużach
                                            czasem przeleci pszczoła
                                            gdzieś tam słychać dzięcioła.
                                            Kurnik trawą zarasta
                                            dróżka cała w chwastach
                                            na nic użalanie
                                            trza się brać za
                                            SPRZĄTANIE!!!!!!!
                                            • rudka-a Re: Tak tu cicho.... 14.05.15, 21:40
                                              Zakasałam rękawy
                                              już nie ma wysokiej trawy
                                              trawnik pięknie przystrzyżony
                                              Kurnik kwieciem umajony
                                              lilak zapachem odurza
                                              nenufar ze stawu się wynurza.
                                              Kwitną jabłonie, niezapominajki
                                              na dzisiaj.....koniec bajki!

https://s29.postimg.org/gbzyv94s7/unnamed.jpg
                                              • dionizy192 Re: Tak tu cicho.... 09.06.15, 23:13
                                                na trawnik zielony
                                                deszcz
                                                na grzbiet pochylony
                                                deszcz
                                                na pierwsze różyczki
                                                deszcz
                                                rumiane policzki
                                                deszcz

Tak tu cicho
    • dionizy192 Re: Tak tu cicho.... 11.06.15, 08:59
      Nie jestem na deszczyk wcale zagniewany
      bo jest on przez wielu tak oczekiwany
      tylko krople co biegną po policzkach twarzy
      nie mówią nic o niej czy smutek się zdarzył
      a może to tylko deszczowe perełki
      opadające z chmury wilgoci kropelki
      • e-wu-sia Re: Tak tu cicho.... 13.06.15, 17:41
        Lubię deszcz , tak jak i TY
        Deszczyk może ukryć łzy,
        Aby ten fakt Cię nie zaskoczył
        Zawsze warto patrzeć w oczy.
        One pokażą co w sercu gra
        Co to za kropla na rzęsach drga.
        Widać w nich wszelkie smuteczki,
        Rozpoznasz czy krople deszczu , czy łezki.
        • dionizy192 Re: Tak tu cicho.... 17.06.15, 08:33
          czasem nie zdąża deszczyk z kroplami
          by ukryć smutek łezką zraszany
          wtedy najlepiej zamykać oczy
          by podły humor dalej nie kroczył

Niech kwitną kwiaty ptaki śpiewają
          piękne kobiety się uśmiechają
          brzydcy faceci z pogodną twarzą
          ciepłym spojrzeniem wszystkich obdarzą
          • dionizy192 Re: Tak tu cicho.... 20.06.15, 08:00
            Faktycznie tu cicho jakby zasiał makiem
            chętni do ploteczek obejdą się smakiem