05.03.23, 01:17
wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-bol-glowy-dla-putina-mieszkancy-pieciu-republik-chca-odlacze,nId,6634500
tu już nawet nie trzeba wrogich imperialistycznych sił.Sami Rosjanie chcą oderwania od Rosji
Obserwuj wątek
    • a_iii_ty Re: rozpad 05.03.23, 01:42
      ten proces rozpadu juz sie zaczal, i nic go nie powstrzyma
    • elissa2 Re: rozpad 05.03.23, 11:27
      Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby Rosja odpuściła takiemu Kaliningradowi zwanemu lądowym lotniskowcem Rosji. Przecież tam są przede wszystkim bazy wojskowe.
      • krytyk2 Re: rozpad 05.03.23, 12:15
        A jednocześnie mieszkańcy tego obwodu najlepiej poznali zalety innego ,demokratycznego systemu polit-ekonomicznego,bo w poprzednim(przed wojna na Ukrainie i rozróbą imigrancka) okresie byli głównymi klientami sklepów i usług w przygranicznych polskich miastach.Mnie najbardziej zapaliła się czerwona lampka przy nazwie Syberia.Cala Syberia?!? Muszę to sprawdzić
        • elissa2 Re: rozpad 05.03.23, 12:19
          pewnie Buriacja (płd. Syberia)
        • elissa2 Re: rozpad 05.03.23, 12:27
          www.youtube.com/watch?v=y5G7ELbxCcQ&t=777s
          • krytyk2 Re: rozpad 05.03.23, 12:54
            Z drugiej strony,nie chciałbym ,żeby jakies części Rosji przypadły w udziale następnemu faszystowskiemu tworowi - Chinom.Byłoby -"zamienił stryjek siekierkę na kijek"
      • krytyk2 Re: rozpad 05.03.23, 12:29
        Z drugiej strony,jesli Rosja przegra tę wojnę - i z Ukraina i z sankcjami zachodnimi ,to otwiera się sprawa demilitaryzacji agresywnego państwa ,które zagrażałoby nadal światu .Prusy wschodnie/obw Kaliningradzki naturalnym trybem,tak jak to okresliłas (lądowy lotniskowiec),byłyby pierwszą ofiarą terytorialną pretensji zagrożonego Zachodu(kilka minut lotu nuklearnych rakiet balistycznych czy bardziej nawet -taktycznych.
      • krytyk2 Re: rozpad 05.03.23, 12:40
        Pod tajemniczą nazwą Ingria kryje się obwód ze stolicą St Petersburg 🤗!!!!
        • elissa2 Re: rozpad 05.03.23, 12:47
          Patrz! Faktycznie! Historyczne krainy Ingria i Karelia!
          • krytyk2 Re: rozpad 05.03.23, 12:50
            krew z krwi rosyjskiej!!!Dawna stolica wielkiej Rosji!Cóś takiego!!!Się Petersburg wysforował tak dalece ,że juz im bliżej do Zachodu niż do matki Rasyji !Mają dosyćtej kleptokracji i syfu,a teraz -wstydu i poczucia winy za to co robi ich mać !
    • dodupiec1 Re: rozpad 06.03.23, 01:02
      Taaaa...

W kwietniu zeszłego roku Putin był bardzo chory albo już umarł, jeśli wierzyć takim wiarygodnym źródłom...

A w czerwcu prawie Ukraina zajęła Moskwę....

Ale jaja.
      • a_iii_ty Re: rozpad 06.03.23, 01:41
        Lalka , o co ciebie biega ?
      • krytyk2 Re: rozpad 06.03.23, 11:16
        Dziwne ,że nie bierzesz na tapetę bredni kremlowskiej propagandy,która twierdzi ,że to Ukraina napadła na Rosję i że na Ukrainie rządzą faszyści i noenazisci.Nie wspominasz ,że to Rosjanie pomylili się drastycznie ,zakładając że ich operacja specjalna skończy się po kilku dniach.
        A wskazujesz na błędy złożeń strony ukraińskiej.
        Powiem tak :walcząc z kimś przejmujesz ich język i styl propagandowy.Wcale by mnie nie zdziwiło gdyby propaganda ukraińska zaczęła podawać kłamliwe argumenty i fałszywe fakty.W końcu zaczęłaby stosowac te same metody ,którymi posługuje się od zawsze strona rosyjska.
        Stosowanie haseł pt "w czerwcu odbijemy Donbas" ma dwojaką funkcję -(1)podtrzymuje w społeczeństwie ukraińskim wiare w zwycięstwo i (2)skierowuje uwagę agresorów rosyjskich na skupienie sił militarnych właśnie na Donbasie,Tymczasem Ukraiński sztab planuje olbrzymią operacj ena innym odcinku walk ,np na poludniu.Jest więc potem moment zaskoczenia i przewaga taktyczna
        • rzeka.suf Re: rozpad 06.03.23, 16:32
          Ale po co powielać tu na forum jakąkolwiek propagandę?
          • krytyk2 Re: rozpad 06.03.23, 16:40
            bo jak się jest agentem wpływu,to ma się obowiązek wszedzie wpływać,także na tym forum.Dlatego hsirk będąc agentem wpływu,przypisuje wszystkim innym bycie agentem wpływu.Mnie np bycie agentem Ukrainy,hehehe.
            • a_iii_ty Re: rozpad 06.03.23, 17:23
              u mnie szukal albo sugerowal oficera prowadzacego, on nic w glowie innego nie ma, moze cytaty z Vonnego Guta.
              • krytyk2 Re: rozpad 06.03.23, 17:59
                😂
                Tzn można takie rzeczy pisać albo jako dowcip(wg mnie niskiego lotu),albo mieć taką manierę, wynikającą z przesiąknięcia mózgu oparami frazeologii z socjalistycznej epoki albo -z powodu bycia faktycznie trollem określonej grupy politycznej(pisowskiej,putinowskiej czy innej kimdżonowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka