Dodaj do ulubionych

Dziecinstwo 🧍‍♂️

24.10.23, 03:02
jedyny okres w zyciu, dla ktorego warto bylo zjawic sie na tym padole.
Do czasu, gdy hormony zaczely buzowac i co sie popularnie nazywa okresem utraty niewinnosci.
To co potem sie dzieje, to jeden wielki kociol, walka o partnerow, o miejsce w hierarchii zarobkowo-karierowej, starsi w rodzinie zaczynaja umierac, czlowiek podswiadomie zaczyna postrzegac siebie w kolejce do zejscia.
Swiat naokolo jest miejscem dramatow, czy to narodowosciowych, politycznych,
rasowych czy zwyklych sasiedzkich.
Basnie, w ktore wierzylismy okazaly sie tylko wymyslem, nie majacym nic wspolnego z rzeczywistoscia.
Bog, opiekuncza Istota, okazal sie fikcja.
Dziadkowie odkrywaja we wnukach dawno zapomniane piekno ignorancji i basniowosci.
To sa moje mysli, kazdy z nas niech sobie
sam przyjrzy sie swemu zyciu. Czy znajdziecie jakis inny okres, dla ktorego warto bylo sie narodzic.
🏝️
Obserwuj wątek
    • rzeka.suf Re: Dziecinstwo 🧍‍♂️ 24.10.23, 15:19
      ja mam okres co miesiac, nie pamietam, ktory byl jakis szczegolnie szczesliwy.
      • koziouek-matouek Re: Dziecinstwo 🧍‍♂️ 24.10.23, 15:26
        a pamietasz cos sprzed "okresowosci"?
        np. jako 7-latka ?
        • jan_stereo Re: Dziecinstwo 🧍‍♂️ 25.10.23, 09:35
          Ponoc, choc nie wiem na ile to prawda, ale na starosc czlowiek dziecinnieje i przezywa kolejne dziecinstwo, takie dojrzalsze juz ;D
    • elissa2 Re: Dziecinstwo 🧍‍♂️ 24.10.23, 17:53
      Imci Imciu, stale wzdychasz do swojego dzieciństwa. A jakie ono było? Co pamiętasz? Jak spędzałeś czas. W jakich okolicznościach przyrody? Osoby na myśl o których robi Ci się ciepło na sercu? itd itd
      • koziouek-matouek Re: Dziecinstwo 🧍‍♂️ 24.10.23, 18:32
        a do czego Ty wzdychasz ? tak jak rzeka i sacharyna do podcastow i calego bajzlu jaki wciska sie do doroslego zycia ?
        W dziecinstwie nie zawsze bylo cacy, ale zawsze swiecila gwiazda nadziei.
    • jan_stereo Re: Dziecinstwo 🧍‍♂️ 24.10.23, 18:45
      To zalezy jeszcze gdzie sie taki dzieciak wychowywal, bo jak w strefie Gazy to raczej srednie bedzie mial wspomnienia o ile bedzie mial jakiekolwiek.

Ja tam sobie najbardziej chwalilem okres po studiach jak poszedlem do pracy i stac mnie bylo na rozne wyjazdy, te pierwsze lata gdzie kazda wizyta w innym miejscu wnosila silniejsze emocje odkrycia/poznania, bo to sie z czasem obylo lekko, zwlaszcza, ze z kazdym rokiem podroze staja sie coraz wieksza meka dla podroznego.

Choc najlepiej wspominam swoje nie tak znowu dawne wyjazdy do Gruzji, to bylo niebo na ziemi.
      • koziouek-matouek Re: Dziecinstwo 🧍‍♂️ 24.10.23, 19:04
        pieknie, mowio ze trzeba zyc Tu i Teraz, ale zycie bez milych wspomnien jest ulomne. z drugiej strony, tak jak zyjemy dzisiaj, takie wspomnienia bedziemy mieli. dzieci zyja w nieswiadomosci i w swiecie basni.
        racja z tymi dziecmi z Gazy. ich swiat basni jest zdruzgotany. to jest najwieksza zbrodnia przeciwko mlodemu zyciu. i tylko za to kula w leb temu, kto do tego dopuscil.
        • jan_stereo Re: Dziecinstwo 🧍‍♂️ 24.10.23, 19:30
          amen
          • koziouek-matouek Re: Dziecinstwo 🧍‍♂️ 24.10.23, 20:04
            szalom 🗽

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka