shachar 25.01.25, 20:16 Dawajcie tu swoje pajaki, myszy, co tam jeszcze macie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_stereo Re: PETS!!! 25.01.25, 21:05 Bardzo sympatyczny psiunio, widac ze cierpliwy. U mnie babka, jak to ona, gledzi do matki ze po co ci kot, wez dziecko se adoptuj, na to matka mowi do kota, akurat byl na rekach, podrap ja, no i podrapala Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 26.01.25, 02:12 Kilka tygodni temu odszedl od nas na zawsze. Prawdziwy Zen Master, jak wszystkie koty. Brakuje go nam. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 07.02.25, 17:37 Harley. Piesek mlodszej corki. Jeden z trzech. Kochamy psy. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 08.03.25, 23:13 Bob juz po kolacji i deserze w postaci kosci wolowej. Siedzimy przed budynkiem, zimno jak cholera, ale siedzimy, drzemiemy. Piekny dzien, wolny od bs w pracy. Good times. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 09.03.25, 07:00 To jest bardzo piękne łóżko, ale moje zwykłe na razie wystarczy Pies kitra się w nogi bez problemu za każdym razem. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 15.03.25, 21:54 A ten kociak wygląda jak ten cichociemny z Krainy Deszczowców, Carramba! Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 23.03.25, 00:03 Moje Bobiszcze po zjedzeniu surowj lopatki swinskiej. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 23.03.25, 06:25 Mam hyzia na punkcie tego psa, jak zresztą na punkcie każdego psa, który zaszczycił me domostwo swoją obecnością. Ta oto dziewczyna rozbraja mnie dzisiaj czymś, czego nigdy nie robiła do tej pory, otóż sama idzie na górę, gdzie są sypialnie, żeby pospać, kiedy ludzie siedzą na dole. Ktoś, kto ma psy wie, że psy siedzą z ludzmi, choćby nie wiem co. Dziś grabiłyśmy liście cały dzień, bo na jesieni nie zdążyłam i teraz staram się je pospychać, zanim trawa stwierdzi, że nie warto rosnąć w takich warunkach, tak więc było mnóstwo atrakcji; bieganie, szukanie treats, nawet przyciągnęłam jej mini wannę i napełniłam ją wodą żeby można było sobie nogi zamoczyć. Dużo się dzialo, jak dla psa który siedzi w mieszkaniu Mon-Fri. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 19.04.25, 23:47 Piekny dzien, letni, zapach ziemi po prostu zniewalajacy. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 20.04.25, 00:12 A to dzisiaj na drzewie wypayrzylem. Jakas gemba? Odpowiedz Link
jan_stereo Re: PETS!!! 23.04.25, 21:24 Ta siatka w tle to wiezienna czy ogrod ornitologiczny ? Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 24.04.25, 19:44 Gosia, ty sie znasz na animalsach, co to ci przypomina. Jest takie jakies zwierze z wielkimi oczami. I ryjek tez mu widac. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 26.04.25, 17:23 Zaraz się znam... jak przekręcisz w prawo o 90 stopni, to wygląda jak sowa, a jak w lewo, to jak żółw ustylizowany na cyberpunk. A tymczasem śledzę od dwóch dni fascynujące życie mrówek faraonek w okolicach prysznica. Cały rój przemieszcza się w te, albo we wte, otoczyłam go mieszanką boraxu i cukru, wszystko roztarte w moździerzu. Mam też diatomaceous earth , tylko nie wiem, gdzie. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 26.04.25, 22:23 Moja Fizia Ponczoszanka na farming uratowanych zwierzat. Odpowiedz Link
elissa2 Re: PETS!!! 29.04.25, 11:27 Ten pies wabi się Koning Horzel (Król Horzel), to Saarlooswolfhond. pl.wikipedia.org/wiki/Saarlooswolfhond Piękne, dostojne, dumne zwierzę, ale dla bardzo doświadczonego psiarza. "Jest psem o wysokim stopniu aktywności, jest nieuległy. W stosunku do swego pana jest oddany. Do osób obcych zachowuje się z rezerwą i nieco podejrzliwie. Jego rezerwa i wilcza chęć do ucieczki w nieznanych sytuacjach, jest typową cechą rasy. Przymuszenie do niepożądanego kontaktu z obcym, może prowadzić do przytłaczającego pragnienia ucieczki. Tłumienie tej skłonności, na przykład przez brak swobody psa na smyczy, może spowodować zachowania nerwowe." Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 29.04.25, 14:05 Co to za ekipa? Uwazaj, bo wilcza Ci zwroci uwage, ze zamieszczasz trzecie osoby...wiesz, ona taka cichociemna, do konca nie wiesz z kim gadasz. Wychowanica lutego. Tylko gasnica. Odpowiedz Link
elissa2 Re: PETS!!! 29.04.25, 15:37 Mam zgodę tych osób. Pani Marianne i jej mąż szkolą te psy (od szczenięcia) bo są one (z racji swojego charakteru) świetnymi przewodnikami osób niepełnosprawnych. Odpowiedz Link
elissa2 Re: PETS!!! 06.05.25, 11:51 Dzidzia mała Szkotka highland'erka najmłodszy członek rodziny, do której jeździmy po płody rolne i jajka Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 04.07.25, 19:27 Moi lokatorzy. Prawo zabrania niszczenia gniazda, deposit mlode wracaja do gniazda. Widzicie trojke, umieja juz frugal, ale przez kilka tygodni wracaja do swej kolyski. Jak juz nie wroca, mozna gniazdo zlikwidowac. Czekam. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 04.07.25, 22:42 Zeby im do glow nie wpadlo za rok wrocic. Kocham zwierzeta, ale juz od 8 tygodni nie moge spokojnie posiedziec na moim patio. Cala familia nagle sie zlatuje, lataja mi po glowie, sraja gdzie popadnie. I jeszcze mnie czeka kilka tygodni az male nie odleca na dobre. To nie jest obora czy stodola, tylko moj maly przydomowy patio. Mowia, zeby kupic figurki sowy i ustawic je strategicznie, to jaskolki juz gniazda nie zbuduja. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 04.07.25, 22:59 oj tam, kupilbys sobia taka czapko-parasolke jak Chinczycy nosza i po krzyku. A i nicka moglys zmienic na bardziej indianskie; Obsrany Przez Jaskolki. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 04.07.25, 23:04 Mialam to samo; szpaki znalazly dziure miedzy dachem a sciana domu i zrobily tam gniazdo. Tlukly sie tam non-stop, sraly na okna i sciany. Robotnicy, ktorzy zmieniali czesc sidingu przy okazji zalepili te dziure. Odpowiedz Link
krytyk2 Re: PETS!!! 20.07.25, 13:14 Dzisiaj zjechałem na wózku na korytarz wejściowy , gdzie Gaja ma swoje domowe posłanie i miskę z jedzeniem. Wiedziałem , że jest głodna , bo wczoraj nie dostała swojej drugiej porcji ( sezon zapraw!!). Wpuściłem ją do domu nakładłem żarcia do michy i zacząłem powolutku skrabac się tyłem po podjeździe na górny korytarz. Ona uważnie przyglądała się moim działaniom. Jest to niesamowite, że takie zachowanie to najwyższa postać empatii u zwierzęcia, które powinno- gdyby tego nie miała- udać się od razu do miski. Myślę ,że mądrością emocjonalną przewyższa ona dużą częśc ludzi.. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 26.07.25, 23:30 Nie widzialam tego wpisu. Cieszy mine to, ze bycie Gai jest takie kojace nerwy..Psy maja niesamowita zdolnosc wnoszenia porzadku w emocjonalny stan czlowieka. Sa to najbardziej wyrozumiale, najbardziej piekne w swojej istocie byty jakie znam. Cenie je wyzej niz ludzi. Moj Sam , gizdzie pierunskie, pomogl mi rozwiekszyc moje serce. Maly, ale sprytny znajda, kochany. I love my dogs to death. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 26.07.25, 23:38 Czasami wysylam tym ludzipm z pet rescue zdjecia, niech sie nie martwia, ze zle wybrali. Kontynuacja zycia to wiara, ze dobro prevails. Pozdrawiam Irek i trzymaj sie !! Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 26.07.25, 23:44 Irek? Chto to? Uwielbiamy psy z roznych powodow, ale jeden z nich jest chyba ledwo dostrzegalny. Usmiech na pysku psa. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 01:01 Irek, to nasz Irek, juz od paru dekad, Imszczyslawie. Mial ostatnio problemy ze zdrowiem. Jakim cudem nie zgorzknial przy tym, ja nie wiem, ale najwyrazniej nie. Daj mu Bog jeszcze ze dwa psy, i sily do cwiczen i wszystko bedzie ok. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 27.07.25, 01:11 Ciagle nie wiem, kto to? Brat, kuzyn, szwagier, somsiad, wujek, dziadek .... Nie zebym koniecznie chcial wiedziec, ale po 20 paru latach znajomosci forumowej nagle wyjmujesz jakiegos Irka z szafy to nie dziw sie. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 01:21 Jak nie wiesz, to nigdy nie bedziesz wiedzial. Dla mnie to jest jakies debilne negowanie tego, co sie na forum dzieje. Gostek mial operacje kregoslupa. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 03:05 Jak sie z toba gada, to ma sie takie wrazenie, rzeczywiscie. Zrobmy quiz; Przypominasz sobie, aby jeden z forumowiczow pisal o problemach ze zdrowiem? A. tak b. nie Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 27.07.25, 03:21 Oczywiscie, krytyk, ty, rzeka...pewnie wszyscy A o co ci chodzi z tym kwizem? Znowu cos poobwijasz, ze nie bedzie wiadomo o co chodzi? Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 08:42 Imus, I love you Moj wyimaginowany przyjaciel, Irek Z Szafy, nazwijmy go tak, poobwijany tak, ze nie wiadomo o co chodzi, a tymczasem jezdzi wozkiem ile moze i dba o zaprawy tajemncze. Do czego te zaprawy, chcialabym wiedziec? PS. Gizdzie przyjechalo z Texasu zarobaczone, wiec teraz wszyscy bedziemy , najprawdopodobniej, leczyc sie na robaki. Wczoraj cudem udalo mi sie oddac jego kal do analizy, po trzeciej sraczce, bo pierwsza i druga mial za daleko zeby szukac to pod lasem. Ten szczeniak ma odwadniajace stools odkad przyjechal, czyli juz miesiac.Chudy jak patyk, sam leb praktycznie, bo reszta wyglade jak szkielet przyczepiony do za wielkiego lba, mimo apetytu i domowego gotowania. Kupilam mu w miedzyczasie cos z amazona, firmy PetArmor, na glizdy, ale prawdopodobnie trzeba cos na recepte. Ja sama jem ziarna dyni w nadziei, ze pomoga. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 12:11 Hej, za rano dla was? U mnie juz sie zaczelo. Karmienie o 5tej, jak co dzien, teraz lekki outing 😄 , jak co dzien w miescie, nie wiem, kiedy sie wyspie, ale co one rosumieja z tego, nic, piszcza rano, ze cha jesc. I tak ma byc.Dzis pada i na szczescie nie trzeba isc do pracy. Komary, przekomary. To ja tu posiedze, , niech sie te sraki-dziwaki wyganiaja. Jutro w miescie nie bedzie tak fsjnie. Odpowiedz Link
elissa2 Re: PETS!!! 27.07.25, 17:15 O, tak. Psy dają wiele szczęścia i radości. Są pełnoprawnymi członkami rodziny a czasem nawet wydaje im się, że to one są alfa na czele tej ludzko-psiej sfory [ale koty też, choć koty mają zupełnie inną "mentalność" niż psy] Gdy się urodziłam, mój pies miał już 13 lat, ale pobył ze mną jeszcze przez 5 lat. Zawsze mieliśmy psy (i w porywach koty). Strasznie smutne jest to, że tak krótko żyją. Tęsknie za wszystkimi moimi psami (i kotami też), które już odeszły raniąc mi serce. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 18:23 Elissa, gdyby nie psy, nigdy nie doznalabym uczucia milosci. Taka jest prawda. Psy pozwalaja mi na uczucia, ktore nigdy nie przypuszczalabym, ze mam.Nie rozumiem ludzi, nie lubie ich, i tak naprawde mam ich centralnie w dupie. Za to psy z ich prostym rozumieniem rzeczy; jedzenie, zabawa, spanie, przyjazn, to rozumiem, i ogarniam. Nie wiem dlaczego taka mnie panbucek stworzyl, ale jest to, co jest. Odpowiedz Link
elissa2 Re: PETS!!! 27.07.25, 18:47 Psy potrafią wyzwolić u człowieka silne pozytywne emocje. Znane są przypadki, gdy dokonały niemożliwego. W ośrodkach rewalidacji psy "pracują" ze sparaliżowanymi pacjentami. Polega to na tym, że (szkolony od 4tego miesiąca życia) pies kładzie się przy sparaliżowanym pacjencie, przytula się do niego. Rękę pacjenta kładzie się na psie. I leży tak przez dłuższy czas, z kilkuminutowymi przerwami, żeby pies rozprostował kości. Znane są przypadki, że sparaliżowany (od szyi w dół) pacjent po jakimś czasie (kilku tygodniach) zaczyna poruszać palcami. Poza tym na monitorze widać, że serce pacjenta bardzo miarowo bije a ciśnienie jest bardzo stabilne. Psy "pracują" także w klinikach neurologicznych oraz z pacjentami z depresjami. Pod koniec lat 90tych chodziłam z moimi niuniusiami do szpitala dziecięcego. Blade, słabe, smutne, podłączone do kroplówek dzieci chore na raka były szczęśliwe i trochę zapominały o bólu, o lękach. Bardzo się ożywiały. "Skąd one nagle czerpią tyle energii?" - komentował personel medyczny Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 19:06 Bob, Sam i zdechla kaczka. Najlepsze co mi sie przytrafia w tym tygodniu! Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 19:49 Wez bo cie zaraz jebne Andrzeju, Irek popierdala na wozku, i zarzadza swoim domostwem jak moze, tu ukazuje jako Krytyk, jesli nie dotarlo to do twojej mozgoczaszki, i co uwazam za znak zlej woli, zes jeszcze nie skumal. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: PETS!!! 27.07.25, 20:19 Pewnie przegapilem jakies posty, albo cale sklady. To tak jakbym wpadl w srodek rozmowy i nie umial powiazac koncowek. To nie zadna zla wola. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 22:17 No to ok. To ja przepraszam. Widzialam ostatnio zdjecia z Nebraski strasznego gradu, jakbym dostala czyms takim, to juz byloby po mnie. Jak Twoje kwiatki i jaskolki? Moje cudowne psy siedza teraz w srodku, bo jest za goraco na zewnatrz. Nie moge sie przymusic do rozpoczecia pakowania i powrotu do NY, a jest juz 4 po poludnu. Normalnie rece i nogi mi sie wykrecaja w druga strone.Ktos musi przyjsc i mnie zwiazac, zebym tam pojechala dzisiaj. Rozumiem psy ze uciakaja na 7-my zagon kiedy zaczynamy klapac drzwimi samochodu. Boba kiedys lapalam na sasiedniej lace.Teraz kupilam nam RV camper na lake (uonkie, jeziora jeszcze nie posiadam i jestem zbyt leniwa zeby wlaczyc polskie litery) obok, tez nalezaca do nas( hej, maly wkret, czytelniku, jesli uwazasz, ze mi sie powodzii, to przyjedz i pozapierdalaj na to wszystko, pozapierdalaj na swoje marzenia), zebysmy mieli gdzie spac i biegac podczas wynajmu tu tego domu, i staram sie zrobic plot naokolo, bo psy, jak to psy, poza tym kojoty i niedzwiedzie wszedzie tu laza. . Ceny sa horrendalne. 30x30 metrow plot 2 metry wysoki, specjalisci chca $10 tys za to. Na szczescie taki jeden Alex z Ekwadoru dal nam cene $1,300 za robocizne, musze tylko kupic material. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 22:59 Jestem maksymalnie skupiona na tym, co sie u mnie na wsi dzieje, tak wiec znikam na tydzien , dwa, trzy. Odpowiedz Link
elissa2 Re: PETS!!! 28.07.25, 00:19 To znaczy, że bierzesz trochę wolnego i więcej czasu pobędziesz na wsi? Fajnie by było bo tam dobrze ładujesz swój power bank. Pomyślności! Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 28.07.25, 01:02 Sama nie wiem, Elisso, co chce. Z jednej strony musze zarabiac, a z drugiej, kola mi sie rozjechaly, mentalnie bardziej niz fizycznie. Fizycznie czujesz ze mozesz ruszac galazkami jeszcze. Ale tak naprawde, kazdy ruch to wysilek. W dupie to mam, musze odpoczac.Dziekuje za przeczytanie. Odpowiedz Link
elissa2 Re: PETS!!! 27.07.25, 19:49 Kiedyś kiedyś, gdy jeden z moich psów miał kilka miesięcy, nowością była gumowa zabawka do złudzenia przypominająca kurę. Wracałam z nim ze spaceru, on w pysku z tą kurą, szliśmy wzdłuż ruchliwej ulicy... w pewnej chwili zorientowałam się, że prawie wszyscy się gapią na psa z kurą w pysku. Pomyślałam: "Cholera! Jeszcze dojdzie do stłuczki!" Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 20:16 Mialam kiedys taka zabawke piszczalke dla psa;gumowa kure obrana z pior , nogi i leb na sztywno, bardzo smiesznie to wyglada na zdjeciach. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 27.07.25, 19:44 Absolutnie zgadzam sie Elissa i nie rozumiem dlaczego psy nie sa wykorzystywane bardziej w terapeutyce osob chorych, uzaleznionych, z roznymi dewiacjami osobowosci. Oczywiscie tych, ktorzy nie lubia psow nie namawialabym, ale dla tych, ktorzy kochaja zwierzeta, a mysle ze wiekszosc ludzi jednak lubi zwierzaki, to byloby bardzo wskazane pokazac swiatlo w tunelu, gdzie pies pokazuje ci proste radosci zycia, zes najadl sie i zesral sie a wszystko inne; twoje lamborgini, kochanki, ciuchy, posada, jest niewazne. Kiedys bylam uzalezniona od reality show 'pitbulls and parolees' , gdzie baba jedna , ktorej maz mial dlugi wyrok, wziela sie za zgarnianie niechcianych psow, glownie pitow, zrobila schronisko i zatrudniala bylych wiezniow, zeby mieli jakas historie pracy po wyjsciu z pierdla. To byl jedyny reality show, jaki ogladalam. Odpowiedz Link
elissa2 Re: PETS!!! 28.07.25, 18:00 A dziękuję bardzo dziękuję I niechaj ta dobra karma wróci do Ciebie, Wodzu. Odpowiedz Link
shachar Re: PETS!!! 28.07.25, 19:40 Co Ci powiem...Twoja intencja, jesli szczera, jest zlotem. Zlotem na ktorym ten swiat jeszcze sie kreci. Niech To Co Tym Wszystkim Zawiaduje odda Ci w dwujnasob. Jak sie pisze dwojnasob nie wiem 😃 Odpowiedz Link