Dodaj do ulubionych

Rzeko, to Twoja oblubienica ?

05.02.26, 23:54
Zawsze uważałem że bycie socjalistą z punktu widzenia normalnego, przeciętnego obywatela jest formą omamienia.

Zawsze uważałem też, że wgłębianie się w to jest jakąś dysfunkcją umysłową.

A bycie komunistą i dalsze wgłębianie się w to, już wymaga upośledzenia lub obłędu.

Ale ci, którzy tym kręcą, nie są upośledzeni ani pierdolnięci. Oni tylko takich wystawiają, bo inni nie wgłębiają się wystarczająco...

mail.google.com/mail/u/0/#inbox/QgrcJHsHkJmfDjWbHCXcrRqXwxtcKFDKQgv?projector=1
Obserwuj wątek
    • wilczamia Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 06.02.26, 01:34
      Popraw pan link.

Dlaczego Walek w jednym z Twoich linkow uzywa slowa "klechy"? Mam dysonans poznawczy. Wyoutowal sie jako esbek czy jak? Mialam wrazenie, ze nie Roze Luksemburg nosil w klapie.
    • extramuralruraoccasional Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 06.02.26, 08:55
      Znaczy tutaj

www.youtube.com/watch?v=R9GatMKSLwg
      • a_iii_ty Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 01:15
        Rzeka niech sie wypowie, to do niej adresowane.
        Dorzuce od siebie. Dla zbilansowania tych glupkowatych idei lewicowych nalezaloby podrzucic nie mniej durnych postaw prawicowych. Moze jakby poobcinac te najbardziej extremalne wybryki z obu stron, to w koncu cos madrego dla ludzkosci by wyniklo.
        Watpie, czy to kiedykolwiek nastapi.
        Heil Lolita.
        • elissa2 Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 17:23
          Imuś, są durne partie prawicowe i durne partie lewicowe.
          Lewicowy rząd duński prowadzi najbardziej zdecydowaną i restrykcyjną politykę azylową w całej Europie. Po raz pierwszy przepisy wobec imigrantów zaostrzono tam już w 2019 r. Teraz Duńczycy idą o krok dalej: od 1 maja cudzoziemcy, którzy zostaną skazani na karę więzienia powyżej roku, będą automatycznie wydalani z kraju. Chodzi przede wszystkim o przestępstwa na tle seksualnym popełniane przez przybyszów z krajów muzułmańskich oraz uaktywnianie się radykałów islamskich chętnie szukających przystani w UE. Aż 84 proc. przypadków łamania prawa przez osoby nie będące obywatelami Danii, to dzieło muzułmanów. Na liście „kryminalnych liderów” prym wiodą uchodźcy z Maroka, Libanu, Bośni, Turcji i Pakistanu.
          Liczba wniosków azylowych w Danii znacząco spadła, a liczba deportowanych imigrantów wzrosła. To bardzo cieszy. Socjaldemokratyczny rząd chce do 2031 doprowadzić do zniknięcia tzw. gett muzułmańskich i zmniejszyć maksymalny odsetek „niezachodnich” mieszkańców, którzy mogą zamieszkiwać daną dzielnicę, z 50 proc. do 30 proc. Nawet przez eksmisję.
          Dania jako pierwszy kraj UE zaczęła cofać pozwolenia na pobyt dla Syryjczyków uzasadniając to tym, że Damaszek i otaczające go prowincje są już „strefami bezpiecznymi". W Danii karze się żebractwo karą więzienia, dopuszczalna jest konfiskata biżuterii czy dobytku uchodźców w celu pokrycia kosztów ich przyjęcia i obowiązuje prawo, które zakazuje noszenia burki i nikabu w miejscach publicznych.
          Premier Mette Frederiksen powiedziała, że podczas prac nad Europejską Konwencją Praw Człowieka nikt nie wyobrażał sobie, że ktoś z Bliskiego Wschodu ucieknie "do najlepszego kraju na świecie" i tam "będzie gwałcił dziewczęta i kobiety". Wówczas nie brano pod uwagę, że ofiary mogą stać się sprawcami. Dlatego państwa europejskie powinny, jej zdaniem, usiąść razem do stołu i powiedzieć, że "wolą chronić swoje kraje niż przestępców".
          Tak, ten bezkompromisowy kurs nie pochodzi ze skrajnej prawicy, lecz właśnie od rządu socjaldemokratycznego. To on łamie tabu i wytyka błędy polityki migracyjnej sprzed dekady w stylu "refugees welcome". Odkąd Frederiksen prowadzi zdecydowaną polityką azylową, poparcie dla populistycznej, prawicowej Duńskiej Partii Ludowej spadło do nieistotnego poziomu, a zwycięstwo socjaldemokratów w jesiennych wyborach parlamentarnych w Danii wydaje się już dziś przesądzone.
          • a_iii_ty Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 18:01
            I tak trzymac. Niech Niemcy, Francja, UK i NL tez sie biora za tych Allah akbar oszolomow.
            Wygonic to bractwo.

.
          • krytyk2 Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 18:13
            Wędrówki ludzi glodujacych w swoich krajach na tereny tzw klimatu umiarkowanej będą procesem, którego nie da sie zastopować. Zresztą , samo starzenie sie spoleczenstw zachodnich wymusi na nich wpuszczanie emigrantów z prostego powodu- ktoś ich będzie musiał obsługiwać na starość. Dotychczasowe wyobrażenia będą padały jedne po drugich. Historia rodzaju ludzkiego pokazuje, ze nic nie może trwać w tej samej postaci przez stulecia. Sumeria, Asyria, Egipt, Grecja, Rzym - co po nich zostało?
            • a_iii_ty Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 19:26
              Po Rzymie masz Watykan. Banda poszla po rozum do glowy, i zamiast legionow trzymajacych w ryzach imperium, wymyslila opium dla ludu I owieczki same sie garna do Pana.
              To nie zart. Papiez to spadkobierca cesarzy rzymskich, ta sama symbolika, obrzedy itp.
            • elissa2 Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 19:35
              Krytyku, ale to przecież chodzi o natychmiastowe wydalanie przestępców.
              [Niedawno natrafiłam na info, że w więzieniach w NL, duży odsetek osadzonych to... Polki.]
            • elissa2 Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 19:39
              Znasz to? Świetny materiał.
              www.youtube.com/watch?v=Le7tTDFvT7s
              Przez 2 tysiące lat! Nie mieli armii, policji, władców...
              • krytyk2 Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 08.02.26, 17:51
                Świetnie sie tego słucha, dzięki smile
                W tej bardzo ciekawej opowieści zastanawia mnie tylko pewność z jaką narrator stawia różne tezy - a to o braku religii,a to o braku armii, lidera kasty panującej. Brak w danym miejscu materialnych pozostałości dowodzących istnienie bądź nieistnienie pewnych formacji ideologicznych czy politycznych, nie jest jeszcze dla mnie dowodem ostatecznym , że tak jest/ było.
                Możliwe jest też geograficzne rozdzielenie , w ramach jednej cywilizacji, miejsc zamieszkania, miejsc kultu czy zbrojowni i koszar wojskowych. Bo niezagrożone istnienie jednej wybranej , wysokorozwiniętej cywilizacji pośród oceanu dzikusów, wydaje mi sie niemożliwe.
                Niemniej opis miasta , które wyprzedziło XIX-to wieczną Europę ( i to o kilka tysięcy lat ) w kwestii łazienki i kanalizacji, jest faktycznie imponujący
    • wilczamia Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 18:24
      LOL, wiedzialam, ze to sie stanie, wystarczy poczekac - Gouda wszczyna narracje, ze tak wlasciwie to lewica jest zrodlem odwrotu od polityki otwartosci na inne kregi kulturowe big_grin Tak to jest z osobami o mieciutkim kregoslupie.

Nie, lewica nie jest zrodlem. Ugina sie pod presja narracji prawicowej. Rownie dobrze moglaby twierdzic, ze to dopiero Tusk jako pierwszy tame Ukraincom w Polsce, odbierajac im skandaliczne przywileje. Tymczasem stalo sie to pod naciskiem prawicy. Pod presja wyborcow i rosnacych nastrojow antyukrainskich. A i tak Nawrocki musi mu krociutko trzymac uzde.

Rzad dunski nie jest socjaldemokratyczny, rzadzi koalicja z umiarkowana prawica. Wybory sa za kilka miesiecy, co wyjasnia wszystko.

Jezu, co za zalgana manipulantka smile

• a_iii_ty Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 19:21
        Juz przylazla specjalistka od glowki bolania I kurka stojania. Co za wstretny babsztyl!
        • shachar Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 20:45
          a_iii_ty napisał:

> Juz przylazla specjalistka od glowki bolania I kurka stojania. Co za wstretny b
          > absztyl!

Imek, na pewno znana jest ci koncepcja, ze w dyskursie bronisz logicznie swoje stanowisko.
          • a_iii_ty Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 21:09
            Tu nie chodzi o obrone stanowiska, tylko o epitety pod adresem elissy. Gouda, zalgana manipulantka, mieciutki kregoslup...wychwycilas to?
            • shachar Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 21:31
              Znalazlam zdanie o mieciutkim kregoslupie, ale nie o zalganej manipulantce.

Teraz tak; rozumiem twoja, ( a takze i swoja) potrzebe zjawiska Elissy na forum. Jest to istota, ktora wszystkim dobrze zyczy, popiera, dodaje do lubienia tego miejsca. CZy jest w 100% akuratna ? Nie jest, jak my wsyscy. Czy bierzesz pod uwage jej poglady polityczne, kiedy dyskurs sie zaostrza?
              Tylko tyle chcialam napisac. Elissa nie jest kontrowersyjna w zaden sposob. To jest samo w sobie ciekawe zjawisko. Znam takich ludzi, nie majacych potrzeby konfliktu. Wysluchaja kazdego, poradza, sa po prostu inni, niz ja.
              • a_iii_ty Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 21:57
                I o to chodzi. Przychodzi taki szpieg forumowy jak wilkolak i elissie od Goudy nadaje.
                Nie wiem czy zauwazylas, jakikolwiek temat by nie poruszyc, pojawia sie wilkolak i sypie tak detaliczna wiedza, ze jest to nieprawdopodobne, by wiedziec tyle bez uprzedniego studiowania tematu. Kto "normalny" wie, ze w Danii rzadzi koalicja z umiarkowana prawica? Bez przeczytania o tym w Wikipedii czlowiek nie ma takiej wiedzy pod reka. One ma, bo nic innego nie robi tylko szpieguje internet i przygotowuje sie do ataku i popisu "swoja" wiedza.
                To jest troll z wyzszej polki. Zaobserwuj ja.
                • shachar Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 08.02.26, 00:06
                  Ale Imek, nie do konca rozumiem twoje rozumowanie. Jesli tak latwo potwierdzic w wikipedii punkty wilczarni, to jaki jest problem?
                  • shachar Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 08.02.26, 00:09
                    Moglabym sie przyierdolic do mojej polszczyzny rozumienia rozumienia, ale no coz.
        • wilczamia Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 20:51
          Czego nie zrozumiales albo co jest nieprawda? Oszczedze Ci epitetow, na tym etapie jest jasne, kim byles w zyciu.
          • a_iii_ty Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 21:58
            Wal sie kaczy glonojadzie.
            • wilczamia Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 07.02.26, 23:02
              Gdybym Cie szanowala, moze byloby mi przykro, ale ze uwazam Cie etycznie i intelektualnie za to, za co uwazam, w zasadzie jest to komplement smile

Na dodatek masz problem z elementarna logika - to Gouda pierwsza powolala sie na (bledna zreszta) wiedze nt afiliacji politycznej dunskiego rzadu, ale jakos jej nie laczysz z Wikipedia (sic! z Wikipedia...co za bumer!).

Czyli merytorycznie odpowiedziec nie potrafisz, nihil novi. Zreszta, wielokrotnie udowodniles, ze nie rozumiesz, co czytasz, tak ze Musierowicz i klocki jak znalazl na tym etapie rozwoju.

Linkowac do miejsca, w ktorym ta slodkopierdzaca manipulantka mnie ciela i blokowala, a nastepnie rano chciala zrobic na Was wrazenie, ze to nie ona, czy pamietasz mimo problemow z pamiecia? big_grin To jest wlasnie mieciutki kregoslupik, nasrac na srodku salonu i udawac, ze to inni big_grin Swoja szosa, ciekawe, ze to z Ciebie chciala zrobic idiote. Teraz usiluje manipulowac faktami, probujac stworzyc wrazenie, ze to lewicy Dunczycy zawdzieczaja zmiane polityki emigracyjnej. No nie lewicy. Czlowiek uczciwy potrafi to przyznac, mimo ze kiedys byl wyborca lewicy. A natomiast szonstwo ma sie widocznie we krwi.

Nie kazdy spedza czas na gieciu papierkow i czytaniu ksiazeczek dla dzieci. Nie kazda kobieta jest tez debilem. Wiekszosc przewyzsza Cie erudycja i intelektem. W kazdym razie w moim otoczeniu. Najwyrazniej sadzisz kobiety przez pryzmat tych, ktore interesowaly sie Toba, ale musisz zrozumiec, ze ciagnie swoj do swego po prostu.
              • a_iii_ty Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 08.02.26, 00:50
                W kazdym razie w moim otoczeniu

Ty nie masz zadnego otoczenia, oprocz pogardy i nienawisci.
                Gumuj sie.
                • shachar Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 08.02.26, 01:02
                  Imek.
                  Dawaj idziemy spac, a pojutrze pomyslimy jeszcze raz o tym wszystkim.
                • wilczamia Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 08.02.26, 13:39
                  Ja to Ci nawet troche, mimo wstretu, wspolczuje. Musi byc naprawde xujowo byc Toba.
                  • a_iii_ty Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 08.02.26, 17:37
                    Posluchaj wilkolaku. Pewnie nie jestem pierwszym, kto poznal sie na tobie, twoim chamstwie. I moze jednym z niewielu, kto ci to uswiadamia online. Uczestnicy tego forum sa albo bardzo kulturalni, albo nie calkiem swiadomi z kim maja do czynienia. Wedlug mnie jestes bardzo nieszczesliwa kobieta, syczaca jadem z zemsty za swoje problemy.
                    Choc ciezko mi to zrobic, ale odsune na bok twoje polityczno/pisowskie zboczenia. Czujesz sie silniej z ta banda krytykujaca wszystko I wszystkich.
                    Prawdziwa radosc sprawia ci wypominanie mi origami, Lego i ksiazek, ktore przeczytalem itp.
                    I oczywiscie wysmiewanie sie z mojego poziomu inteligencji, wmawianie mi demencji, I wszystko po to, by siebie uniesc wyzej.
                    More IQ is 131, jesli ci to cos mowi.
                    Pochwalisz sie swoim?
                    Moze moj styl pisania nie jest najwyzszych lotow, ale ponad 40 lat bez kontaktow z polskim, zywym jezykiem zrobilo swoje.
                    Zdaje sobie sprawe I zawsze wiedzialem, ze sa obok mnie ludzie bardziej inteligentni, ale mam na tyle sapiencji by wiedziec o tym.
                    Twoje poruszanie tego tematu w rozmowach z ludzmi swiadczy o chamstwie.
                    I nie myl inteligencji z madroscia zyciowa.
                    To tyle. Nie mam ci nic wiecej do powiedzenia.
                    Kolejna miesiecznica sie zbliza.
                    Zadbaj by kaczor zalozyl poprawnie buty.
                    Pozdrow kolegow z Nowogrodzkiej.
                    • wilczamia Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 08.02.26, 19:06
                      Skonczyles? To nie zapomnij spuscic wody, bo fetor niesie sie az do Europy.

Zrobimy tak: nie bede sie pastwic nad Twoim stanem intelektualnym i emocjonalnym, bo bezdyskusyjnie masz demencje. O czym swiadczy fakt, ze przez kilka dni nie byles w stanie sie polapac, kto zacz Irek. Ale pod warunkiem, ze sie bedziesz trzymal ode mnie i innych z daleka ze swoja agresja. Jesli nie - bede zmuszona kontunuowac pranie Cie po pysku.

A teraz nachyl sie, bo wsiadam na konia, personifikacjo PiS smile

• extramuralruraoccasional Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 08.02.26, 20:06
                      More IQ is 131, jesli ci to cos mowi.

Ałaaaaa... :-0
    • jan_stereo Re: Rzeko, to Twoja oblubienica ? 16.02.26, 20:30
      Lewica, prawica, konserwatyzm itp.to sa tylko atrapy reklamowe, tworza je politycy liczacy na to, ze sie dadza zlapac liczni 'normalni, przecietni' wyborcy, ktorych sie potem wytresuje na tak zwany twardy elektorat ktorego sie juz rozum nie ima. Generalnie, wszelaka ideologia w obecnym politycznym wykonaniu, jest bardzo niskich lotow, szyta pod dana publike, a prawie nigdy pod interes krajowy. Nie ma sie czym podniecac extra., az dziw zes sie tak nakrecil tematem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka