Dodaj do ulubionych

Tym-NIE KŁAM

01.03.13, 14:31
Piotr Tym-przewodniczący Zwiazku Ukraińców w Polsce komentując rekonstrukcję w Radymnie
mówi:niezależnie od tego,ile razy zostałoby powiedziane słowo "przepraszam",ciągle będzie za mało.
Panie Tym-słowo przepraszam nigdy nie padło.wielokrotnie natomiast padały zaprzeczenia,kłamstwa i słowa nienawiści w stosunku do Polaków ale i do ofiar bestialsko pomordowanych przez ukraińskich nacjonalistów.zarzuca pan organizatorom rekonstrukcji,że nie chcą dialogu i nie rozumieją,czym jest pojednanie.nawet w tym momencie kłamie pan,kłamie i kłamie.
na czym ma polegać ten dialog?
mówicie,że żadnego ludobójstwa nie było,może coś tam było ale było to uzasadnione,to Polacy zaczęli bo Jarema mordował kozaków,ludobójstwo było ale to Polacy mordowali biednych Ukraińców.jeżeli ma pan wątpliwości to niech pan poczyta swój organ,wydawany za polskie pieniądze w którym to wszystko wielokrotnie było opisywane.
warto też przypomnieć sobie co się kilka miesięcy temu mówiło na posiedzeniach sejmowej komisji mniejszości narodowej.
dziwnie krótką ma pan pamięc.
nie jestem zwolennikiem rekonstrukcji -wszystkich, ale uważam,że wyczyny pańskich rodaków nie mogą iść w zapomnienie podobnie jak o stanowisku niektórych Ukraińców w sprawie tej okrutnej rzezi i wszelkich próbach jej negowania należy ciągle przypominać.
Obserwuj wątek
    • liberum_veto Czekamy na przeprosiny, Panie TYMA 01.03.13, 22:35
      Po pierwsze, przewodniczacy ZUwP nazywa się Piotr TYMA, a nie TYM!!!
      Jak zobaczyłem ten tytuł, to myslałem, że chodzi o Stanisława Tyma, znanego satyryka...
      Błąd z gatunku kompromitujących...

Po drugie, to jednak prawda, że oficjalnych przeprosin ze strony władz Ukrainy jeszcze się do tej pory nie doczekalismy...
      Ani TYM bardziej przeprosin ze strony władz Związku Ukraińców w Polsce...
      Czekamy, Panie TYMA...
      • 99venus Re: Czekamy na przeprosiny, Panie TYMA 02.03.13, 09:05
        ja nie czekam.oni są dumni z ludobójstwa wykonanego przez ojców i dziadów.wymuszone przprosiny są jeszcze gorsze od ich braku i świadczyłyby(zgodnie z faktami) o nieustannym zakłamaniu.
        niech idą w cholerę.należy ich jedynie pilnować i demaskować wszystkie kłamstwa i likwidować wszystkie nielegalne pomniczki stawiane ku chwale rezunów.
        ps.
        p.Piotra Tyma przepraszam za błędną pisownie jego nazwiska
        • liberum_veto Re: Czekamy na przeprosiny, Panie TYMA 02.03.13, 19:16
          99venus napisał:

> p.Piotra Tyma przepraszam za błędną pisownie jego nazwiska

Powinno być chyba p. Piotra Tymę smile Zgodnie z zasadami gramatyki języka polskiego...
          Mniejsza z tym, p. Tyma raczej tu i tak nie zagląda...
          Pan Tyma mija się oczywiście z prawdą, mówiąc o jakichś rzekomych, i to jakoby wielokrotnych, przeprosinach ze strony ukraińskiej. Nic takiego NIGDY nie miało miejsca
          wyborcza.pl/1,75478,13480159,Po_co_komu_rzez_na_zywo.html
          - Taka rekonstrukcja nie przybliża prawdy historycznej, niczego nie tłumaczy. Jest grą na emocjach i żerowaniem na nich. Niestety są środowiska, dla których, niezależnie od tego, ile razy nie zostałoby powiedziane słowo "przepraszam", ciągle będzie za mało. Organizatorzy tego widowiska deklarują, że robią to w imię dialogu. Ale oni wcale tego dialogu nie chcą i nie rozumieją, czym jest pojednanie - stwierdza Tyma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka